Şimdi Ara

Aöf hakkın da sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi 2016'da bi üniye yerleşip bıraktım,puanım da iyiydi ama o yıl aöf'e kayıt olmadığıma pişman oldum.Bu yıl tekrar sınava hazırlanıyorum ama garanti istediğim yer gelecek diye bir şey yok,obp'de kırık,haliyle daha düşük yaparım,neyse onu geçtim,geçenler de bir şey gördüm aöf'te taban puanı var mış.Benim bildiğim her lisans programına kayıtlı para yatırarak istediği aöf bölümünü seçiyordu.Taban puanları neye göre o da belli değil,herhangi bir puan türünden mi yoksa o farklı bir şey mi.

Eğer taban puanı sistemi varsa deliriceğim,sosyoloji istiyodum,2016 puanımla buna kayıt olabilir miyim.

• Şimdi AÖF'ye kayıt için çeşitli yollar var. ÖSYS yerleştirmesiyle kayıt, DGS yerleştirmesiyle kayıt, "İkinci Üniversite" olarak kayıt gibi...

Sizin sözünü ettiğiniz şey "İkinci Üniversite" olarak kayıt oluyor. Bu da üniversitelerin ön lisans/lisans programlarında öğrenci ya da mezun durumunda olanların öğrenim derecelerine (ön lisans/lisans) göre istedikleri AÖF bölümüne sınavsız olarak kayıt yaptırabilmeleri demek oluyor.

Taban puanlar ise ÖSYS yerleştirmesiyle kayıt ve DGS yerleştirmesiyle kayıt yollarında söz konusu oluyor. Herhangi bir üniversitede kaydı bulunmayan lise mezunu birinin AÖF için ÖSYS yerleştirmesiyle kayıt yaptırması, ön lisans mezunu birinin de AÖF için DGS yerleştirmesiyle kayıt yaptırması gerekiyor. Bu yerleştirmelerin gerçekleşebilmesi için tıpkı örgün üniversitelerde olduğu gibi YGS-LYS ya da DGS sonucunda elde edilecek puanlara ihtiyaç duyuluyor. Bunun için gerekli en düşük puanlar (yani taban puanlar) da doğal olarak AÖF bölümleri için açılan ÖSYS ve DGS kontenjanlarının durumlarına göre değişiklik gösteriyor.

Kısacası; bu taban puanlar herhangi bir ön lisans/lisans programında öğrenci ya da mezun olmadıklarından dolayı, AÖF kaydı için sınava girmesi gereken kişileri ilgilendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 29 Mart 2017; 21:40:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.