|
Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (13. sayfa)
-
-
Çift tuğla mı yaptınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otizmli çocuğu olanın müstakil eve gidip kimseyi rahatsız etmemesi lazım ya da en alt katta oturması
quote:
Orijinalden alıntı: SercieyYöneticilikten bıkmış bir yönetici misiniz acaba? Öyle hissettim.
Alıntıları GösterYöneticilik yapmadım, ama yapanların baya problem yaşadığını görebiliyorum. Çatı izolasyonunda yaşanılan problemin tüm apartmanı ilgilendirdiğini anlamayan apartman sakinlerine, apartman görevlisine çok para verildiğini söyleyen apartman sakinlerine, aidatı fazla bulup 2 tane güvenliğin fazla olduğunu 1 tane güvenliğin yeterli olduğunu söyleyen apartman sakinlerine ve çok daha fazlasına şahit oldum. Ben bu tarz insanlarla anlaşamam. Hele bir tanesi vardı ki tüm bu apartman, site işlerine yönetici koşturmasına rağmen adamın vermediği aidatı haksız bulmuş onun da aidat ödemesi gerektiğini savundu. Ki bana sorsanız apartman yöneticisi veya site yönetimi bu işten değil para vermemek, huzur hakkı adı altında para almalılar.
-
yaşadığın şehir neresi bilmem ama ses yalıtımı olan bir apartman yada oturulabilecek güvenli bir müstakil evde oturmak için godaman olmak gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetbayram5Otizmli çocuğu olanın müstakil eve gidip kimseyi rahatsız etmemesi lazım ya da en alt katta oturması
ne gerek var beyefendi, direkt sokağa atalım, çocuğuna kıyamayanlar için SGK'ya dilekçe toplayıp iletelim. Tüm otizmli çocuklar için ses geçirmez bir kafes tedarik etsinler.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09EKendi anasını dövüyor çocuk. Anası babası kaçıyor ondan başka odaya kendilerini kilitliyorlar. Kask falan takıyorlar. Kafaya darbe indirmesin çocuk diye. Anasının saçını başını yolmuş. Anası ölsün artık bu çocuk diyormuş. Bazen sopayla kendilerini savunuyorlar. Kendi ailesi çekemiyor çocuğu. Biz niye tahammül edelim. Senin başına gelmediği için ahkam kesmesi kolay. Hala olayı saptırıyorsun. Söyle diyorum. Senin başına gelse bu olay. Komşuna ne derdin. Aksiyonun ne olurdu?
Bu yazdıklarınızdan sonra daha fazla size bir şey yazmayacağım, iyi akşamlar dilerim.
-
Bi ses yalitumi kaç para biliymisun yiğenüm ?
laz müteahhit
-
Mizofoni seviyesinde değilim çok şükür ama alt ve üst katımdaki insanlardan dolayı yaklaşık 10 aydır sese karşı hassasiyetim oluştu.
Gün içinde bir nebze de olsa tolerans gösterip sabretmeye çalışıyorum ama kitap okurken, bir şeyler izlerken ve özellikle de uyumaya çalışırken çok fazla etkileniyorum.
Önceden böyle değildim. Uykum hafif olmasına rağmen çevresel seslerden (apartman içi değil de sokaktaki çocuk sesleri, araba sesleri, TV/müzik gibi) pek etkilenmez ve uyurdum ama ne zaman ki alt ve üst kattakilerin çocukları 4-5 yaşlarına geldi işte o zaman başladı bu sorunum. İlk başlarda aldırış etmeyip uyumaya çalışsam da bir yerden sonra olmadı ve kulak tıkacı kullanmaya başladım.
Kulak tıkacı kullanınca hava yolundan gelen sesler baskılanıyor ama bu sefer de tıkırtı, koşturma, sertçe yürüme sesleri kemik yoluyla birlikte kulağa iletildiği için başımı yastığa koyduğum anda kafaya darbe etkisi oluşturuyor. Tıkacı çıkarınca sese hassasiyet durumu olduğu için bu sefer de sokaktan geçen araba sesleri, alt/üst kattan gelen TV ya da bağırarak konuşma sesleri devreye giriyor. Anlayacağınız kısır bir döngü...
Hatta bazen öyle seviyelere geliyor ki bir yandan gece uyuyamamanın verdiği yorgunluk, diğer yandan gün içindeki huzursuzluktan dolayı bazı anlar stres tavan yapıyor. Gelen sesleri duydukça çarpıntı, terleme, iç daralması, kas gerilmesi gibi şeyler de yaşayabiliyorum. Bunları mizofoniye değil de öfkeye bağlıyorum. O an bu insanlarla karşı karşıya gelsem kim bilir neler olacak.. Böyle durumlarda kendimi sakinleştirmekten başka çarem olmuyor.
Bilmiyorum belki kullanıyorsunuzdur ama gün içinde bile bu seslerden çok fazla etkilendiğiniz anlarda kulak tıkacı takabilirsiniz. Geceleri uyku için zaten kullanmaktan başka çare kalmıyor.
Onun dışında ilacı mizofoni için soruyorsanız, daha çok psikolojik kökenli bir rahatsızlık olduğu için ilaç tedavisi yok diye biliyorum. Ama eğer seslerden dolayı uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız bir KBB doktoruna da danışaraktan uyku ilacı etkili olabilir.
-
Konuya sonuna kadar katılıyorum.
insanı hayattan soğutuyor bunlar ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WE neED -- 9 Aralık 2020; 0:44:38 > -
Apartmana giriyorsanız ses durumunu kabullenerek gireceksiniz. Bizim apartmanda da üst kata bazen misafir geliyor. Misafir, kardeşi filan herhalde ki gece saat 1'e kadar çocuk gümbürtüleri devam ediyor. Napalım apartman hayatı böyle. Konu sahibi komiklik olsun diye mi söylemiş anlamadım ama gece gittikleri tuvaletten dahi bahsetmiş abartmış biraz.Tuvaletten dahi gerçekten rahatsız oluyorsan kusura bakma da yarasa kulağın var herhalde.
Müstakil ev çaresi.
-
Yavaş erkek. Apartmansa idare edeceksin. Nefret ederim yok ayak sesin geliyor yok çocuk sesi geliyor, hatta adam su borularından gelen sesi söylüyor. Daha neler var neler
-
Çare en üst kat.
Müstakil eve çıkma durumu yoksa en üst kata geçip hayat varmış dersiniz. Hatta en üst katın cephesi de tamamen dışa bakıyosa daha iyi. En fazla çatıdaki kuşların seslerini duyarsınız.
Ses yapan komşuyla kesinlikle yüz göz olmayın. En fazla yöneticiyle haber gönderin. Bırakın sesin kesilmesini, dayak yiyebilir hatta cinayete bile kurban gidebilirsiniz. Ya da elinizden bir kaza çıkabilir. -
Aynı sorunu yaşadım zamanında konu açmıştım. Sabah saat 7' de yan komşumun alarmına her gün uyanırdım, ağzımı açıp laf etmedim. Akşam saat 20:30 'da kulaklık ile Discord 'tan oyun oynardık, duvara yumruk atmaya başlardı kadın. Bunu buraya şikayet ettim, DH ahalisi beni insan haklarını çiğniyorum diye suçlamıştı Şimdi yeni bir apartmana geçtim. Yan komşum ile dış kapılarımız arasında 30cm ya var ya yok. Son ses bass, müzik, gece bağırış çağırışlar oyuna sinirlenişler, bir defa şikayet etmediler. Ben de ilk geldiğimde yan daire boş zannetmiştim. Meğer ses yalıtımı o kadar iyi ki, birbirimizin varlığından haberimiz yokmuş :) Ama tabii apartmanımızın sahibi, arsanın sahibi, müteahhiti de kendisi bir hanımefendi. Kadın kendi arsasına, kendi apartmanını, kendi başına, kendi bildiği şekilde dikmiş en ufak mâliyetten de kaçmamış. Ki ben giriş kattayım, öyle düşünün :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nyphox11Hocam ABD'ye 2.5 Türkiye sığar. Dolayısıyla Türkiye'de müstakil ev yapılsa arazi kalmaz. Tabi laz müteahhitlerin (müteahhit denilebilirse tabi) şehirlerin ağzına etmesi yüzünden bu kadar çile çekiyor insanlar. Düzgün bir yapılanma yapılabilse keşke de liyakat ne gezer bizim ülkede...
Alıntıları GösterYanlış. Sınırsız bütçe ve imkan sağlansın sadece Konya'daki düz alanlara yani inşaata elverişli alanlara Türkiye'nin yarısını müstakil evlere sığdırırım üstüne devasa park alanları ticari alanlar yaparım :D Üstelik TARIM alanlarının çoğuna da dokunmam.
Yalnız birisi sayıları kontrol etsin harbi oluyor mu dediğim ben kontrol ettim hesapta yanlışlık yok gibi ama anlamadım şaka maka yapılabilir.
200 m2 arsaya 4 kişi ailenin rahat kullanacağı bahçeli müstakil ev yapılabilir. (Çizimini yaptığım için biliyorum. Müstakil ev 2-3 katlı olacağı için tabanı oldukça az yer kaplıyor geri kalan bahçe, park vb.)
Brüt olarak 250 m2 alınabilir kamu hizmetleri ile beraber (yolu vb.)
(Brüt alandaki kamu hizmetlerini yol vb. 2 müstakil ev karşılıklı paylaşınca rakam düşüyor.)
Sadece KONYA'yı baz alarak şehir inşaa edilirse merkeze maksimum 50 km uzaklık olacak şekilde 3.000 km2 DÜZ ALAN oluşturulabiliyor. (%10'undan daha azı toplam yüzölçümünün tabi tarım alanları ve dağlık bölümlere ellemeden bir şehir kurunca ciddi bir kısmını kullanıyoruz.)
1 km2 = 1.000.000 m2
3000 km2 = 3.000.000.000 m2
Müstakil ev için ihtiyaç olan arsa = 250 m2
Şehrimizin %10'unu çok katlı ticaret alanlarına parklara vb. ayıralım. -300.000.000 m2 (Türkiye'nin en büyük parklarından olan Harikalar Diyarı 1.000.000 m2 alan kaplıyor ve 40 dakikada yürüyerek bitiremiyorsun. Bunun 300 katını ayırdık ve kat çıkılacak bazılarına olağanüstü parklar kurarız.)
2.700.000.000 m2 Konuta ayrılsın.
Sadece Konya merkezli DÜZ ALANA oluşturalacak en uzak noktaları yani çapı 50 km olan bir şehire devasa ticaret, yeşil alanlar ile birlikte ;
10,800,000 Adet MÜSTAKİL EV YAPILABİLİR.
Ortalama hane halkı 3 kişi alırsak. 30 milyondan fazla insanın ihtiyacı demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 9 Aralık 2020; 1:9:5 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: EgoistKişiBen de üst kattaki kuş beyinliler yüzünden 1,5 aydır çileden çıktım. Bütün giderlerimi kısıp üst katı ya kiralayacağım ya da satın alacağım.
Pandemi başlarken millet nüfus patlayacak vs diyordu, ben de birilerini öldürme noktasına geldim.
Bu süreç bir bu kadar daha sürerse gelenlerden çok gidenler olacak orası kesin.
Mizofoni sorunu olan kişiler için böyle apartmanlar hardcore yaşam alanı oluyor.
İlaçlı destek vs alıp kısa süreliğine de olsa çözüm sağlayabilen var mı?
ben alt katı kiraladım ve BOŞ tutuyorum, garanti olsun diye 1 sene peşin verdim. yoksa elimden bir kaza çıkacaktı. bu arada alt kattan attırdığım hödüklerin darp saldırısına uğradım,hala mahkeme devam ediyor. nasıl bir gürültü yapıyorlarsa artık ev yıkılıyordu. 2 berduş çocuk,1 susmayan bebek. 2 hödükten oluşan bir sözde mal aile... gittilerde kurtuldum.
-
Arkadaş katılıyorum bkesinlikle çözüm üst kat başka çözüm yokturquote:
Orijinalden alıntı: mshysteria
Çare en üst kat.
Müstakil eve çıkma durumu yoksa en üst kata geçip hayat varmış dersiniz. Hatta en üst katın cephesi de tamamen dışa bakıyosa daha iyi. En fazla çatıdaki kuşların seslerini duyarsınız.
Ses yapan komşuyla kesinlikle yüz göz olmayın. En fazla yöneticiyle haber gönderin. Bırakın sesin kesilmesini, dayak yiyebilir hatta cinayete bile kurban gidebilirsiniz. Ya da elinizden bir kaza çıkabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Müteahhitler taşındığımız evde mutfak bacasını bile yapmamışlar. Yapı denetimi ve belediye inceledik, denetledik diye imza atmış. Müteahhit ben binalarımı böyle yapıyorum diyor yönetmelikleri hiçe sayarak. Belediyeye gidiyoruz dilekçemizi bile işleme alıp gelip denetlemiyorlar. Hoş taşındığımız ilçenin belediye başkanı ve 15 çalışan geçtiğimiz günlerde yolsuzluk ve bir sürü suçtan tutuklandı. Binada onca sıkıntı var. Ses yalıtımı mı bence şuan lüks gibi...
Cebini doldurmayı seven insanlarımız olduğu sürece insanca yaşamak yok bizlere.
-
Mahkeme kararını tanımayan belediyeler bile var maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X