Hele bir de benim üst komşu gibi yediğini içtiğini aşağı döken medeniyetsiz, eğitilmez hayvan oğlu hayvan birisi ile komşuysanız çekilmez. |
Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (15. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: cormenTamam
Tamam
-
Bende de aynı sıkıntı var.İzmirde yeni bir siteye taşındım.Havuzlu,güvenlikli,Bahçeli vs.diye kandık kiraladık.Zemin bahçe katında oturuyorum.Özellikle zemin ya da 1.kat seçtim ki daha öncede 1.katta oturuyordum.Çünkü küçük kızlarım ve kedilerim var.Taşınalı 15 gün oldu üst kat komşularımız inanılmaz ses çıkarıyor.Gece yarılarına kadar çocuk koşturuyor.Ama ben asla şikayet etmeyi düşünmedim.Çocuktur koşar dedim.Benim kızlar sadece bir gün koştular evde anam hemen şikayet geldi.Aptmanda ses yalıtımı sıfır bile değil.3 senelik binada yalıtım namına bir şey yok.Zemin katta oturuyorum sesim üste gidiyor,şikayet geliyor.Üstekinin sesi geliyor.Kedilerim gece koşuşturuyor.15-20gündür stres halindeyim.Nefret ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10-15 sene önce oturduğumuz yerde, sağımızda solumuzda kimse oturmuyordu. Ne güzel sessizdi. Yemin ederim çok huzurluydu. 2-3 senedir abuk subuk komşular taşındı. Bazen gürültü oluyor. Burada anlatılanlar kadar değil tabi ama, kimse yokken daha iyiydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burda yazılan birçok şeye katılıyorum. Apartman hayatı demek tımarhane demek. Ben de benzer sorunları yasıyorum o yüzden arsa alma kararı verdim. Arsa fiyatları fırladı. Keşke covid başlamadan alsaydım. Öyle arsa bakıyorum ki en az 25 metre yakınımda bina olmayacak,ana yoldan evime giden yolu benden başkası kullanmayacak,gerekirse parasıyla kendi yolumu açtırırım.
Binamın karşısına kutu gibi daireleri olan bina yapılıyor. İki daireyi ayıran duvar tek tuğla ve ses yalıtımı yok. Burdaki 1+1 daireler 600 bin lira. Allah bu müteahhitlerin belasını versin ama tek suç müteahhitte değil. Mutfağa,yatak odasına ve duvarların rengine tav olan bizde. Ev alırken en önemli şey metrekare,cephe ve yalıtım. 6 yıl oturduğum 30 yıllık dairemi kentsel dönüşüme soktuk ne yazık ki sözleşmeye ses yalıtımını yazdırmak aklımıza gelmedi. Binam şu an yapılıyor benim daireme geldiklerinde kendim para verip ses yalıtımımı yaptıracağım. O dairede oturmayı düşünmüyorum ama kiraya da versem ses yalıtımı olmalı. Ben çektim kiracım huzur içinde otursun çünkü binam lüks olacak ve kirası ucuz olmayacak. Ses yalıtımlı bina isteme kültürü bizde oluşmazsa bu sıkıntıları çok yaşarız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
he ya burada yazan herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık. osurmuyorlar, sevişmiyorlar, eşya taşımıyorlar, sünger üzerinde yürüyorlar di mi?
gürültüden şikayet edenler müzik dinlemiyor, kapıları yavaşça açıyorlar, fısıltı ile konuşuyorlar zaten...
yüksek ses ile müzik, film ve bağırma harici bu duyduklarınızın alayı hayatın normal akışından olan seslerdir. apartman hayatı böyledir. beğenmeyen taşınır gider.
"omo sos yolotomo ostoyoroz" diyen zatlara; ev sahibi isen yaptırırsın, kiracı isen taşınırsın.
"omo poromoz yoook" culara gelsin; türkiye'de her bütçeye uygun müstakil ev vardır. beğenmiyorsan, pırasanın püskülü hesabı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 9 Aralık 2020; 13:46:51 > -
Akşam 10 dan sonra o çocuk gürültü yapıyorsa o çocuğun değil ebeveynin suçudur ve çocuğu sakinleştirmek tamamen onun görevidir -
senin evdeki özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter.
beni rahatsız ediyorsan sonuçlarına da katlanırsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: command_4he ya burada yazan herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık. osurmuyorlar, sevişmiyorlar, eşya taşımıyorlar, sünger üzerinde yürüyorlar di mi?
gürültüden şikayet edenler müzik dinlemiyor, kapıları yavaşça açıyorlar, fısıltı ile konuşuyorlar zaten...
yüksek ses ile müzik, film ve bağırma harici bu duyduklarınızın alayı hayatın normal akışından olan seslerdir. apartman hayatı böyledir. beğenmeyen taşınır gider.
"omo sos yolotomo ostoyoroz" diyen zatlara; ev sahibi isen yaptırırsın, kiracı isen taşınırsın.
"omo poromoz yoook" culara gelsin; türkiye'de her bütçeye uygun müstakil ev vardır. beğenmiyorsan, pırasanın püskülü hesabı...
He ya bufda yafan hefkef fanki fütten fıkmıf ak kafık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 9 Aralık 2020; 14:5:29 >
-
En güzeli müstakil. Ahşap olsun gerekirse milletten uzak sessiz sakin. Komşu yok park derdi yok oh mis.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dünyadünya
Akşam 10 dan sonra o çocuk gürültü yapıyorsa o çocuğun değil ebeveynin suçudur ve çocuğu sakinleştirmek tamamen onun görevidirKatılıyorum size, akşam 10 olmadan zaten uyumalı çocuklar.
-
tek taraflı yapacagınız ses yalıtımı cok işe yaramaz. Ses yalıtımında esas, sesin yumusak malzemeye carpıp ,emilmesidir. Sizin kendi tarafına yapacagınız, köpük,taş yünü gibi uygulamalar en fazla %10-15 fayda saglar. Ama sizin sesinizin yan daireyi ,ulaşmasının %30-40 engeller.
-
nasıl bir tarz bu? biraz nezaket lütfen
-
Bunun gibi bir baska konuya da yazmistim. Ayni sorundan ben de muzdaripim. 2008 yilinda yapilan bir apartmanda oturuyorum. Apartman genel olarak kaliteli yapilmis. Daha sonraki yillarda yapilan apartmanlarin boyasi soyulurken bizde tik yok ama o ses yalitimi yok mu o ses yalitimi. Hic mi dusunmezsin kardesim yaparken. Duvara soyle normal bir sekilde vur gummm diye yankili ses geliyor. Oturdugum apartman 5 katli. Ben 4. katindayim. Zeminde market var. Mal tasirlarken fayans derzlerine girip cikan o mal arabasinin tekerleginin tik tik tik sesini gayet net duyuyorum. Ustteki komsular gorgusuz. Gece yuksek sesle ibo show acarlar, muzik acarlar salonda duvara vurunca kisarlar. Ben odamda otururum 2 oda var salonla benim oda arasinda. Ibonun konusmasini dinliyorum. Habire yere bir seyler dusurup duruyorlar. Habire esya cekip duruyorlar. Ust kattaki cocuk oyun oynar. Kanka sagda sagda diyor. Simdi gidip uyarsam olmayacak cunku bagirmiyor sorun burda. Normal konusma duyuluyor.
Altta desen 3 yasinda cocuklar butun gun ciglik atiyor. Milletin ne zaman isedigini duyuyorum tuvaletten. 1. katta 2 tane cocuk var bakin arada 2. ve 3. katlar var ben 4teyim ve kosmalarini duryuyorum pat pat. Bunlar surekli olanlar. Genel olarak kim yuksek ses cikarirsa apartmanda duyuluyor. Sinir sistemim alt ust oldu. Huzurla kitap okuyamiyorum dikkatim dagiliyor. Artik son zamanlarda da takinti haline geldi cit sesi duysam sinirlerim zipliyor.
Eziyetim bununla da bitmiyor. Binanin etrafindaki cevre apartmanlarda 4 tane kopek var ve bahce katinda oturanlar besliyor. Sacma sapan havlamalari beni hayattan soguttu son yillarda. Hem hayvana eziyet ediyorlar kucucuk yere bagliyarak hem de cevredeki apartmanlarda yasayanlari umursamiyorlar. Kufur yemek cok hoslarina gidiyor bazilarinin. Hepsinin Allah belasini versin.
Bunlara ek olarak camlar cift cam ve kaliteli bir marka cerceve kullanilmis apartmanda. Ona ragmen disardan ses aliyor. Buraya gectigimden beri cevre apartmanlarda tadilatlar bir turlu bitmedi. Her gun farkli birisi cerceve yaptiriyor, farkli birisi tadilata girisiyor. Surekli matkap sesi var.
Isini hakkiyla yapan bir muteahhit bunlari okursa gorsun insanlarin ne yasadigini. Hayir duasi mi almak isterler yoksa her gun beddua mi. Ona gore ise girissinler. Bu tur seyler cok onemli.
-
Tamam
-
Herkesi kendi gibi sanan bir tarz. Ötesi değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarnasıl bir tarz bu? biraz nezaket lütfen
ne yazsaydım? gaz-ı hacet mi? cima-i duhul mu?
tanıştırayım: termodinamiğin ikinci kanunu. yani entropi.
kısaca diyor ki: her şey bozunmaya uğrar. evrene bir kaos hakim. hepimiz gürültü çıkarıyoruz işte. bu kadar basit bir durumu karmaşık hale getirmenin anlamı nedir?
-
Apartman: Binbir güçlükle dişinizden tırnağınızdan biriktirerek aldığınız ya da ay sonunu binbir güçlükle getirirken maaşınızın yüklüce miktarını bıraktığınız 4 tarafı kapalı kutudur. Komşu sesi gelir, su akıtır, boyası kabarır, rutubet yapar, koku yapar, depremde kendisine güvenilmez onca para dökülür uğruna lakin düşman almışçasına kaçılır kendisinden, öyle güven vericidir ki uğruna sokaklarda yatılır. Betondur, demirdir içinde türlü türlü malzemeler mevcuttur. Durağan hali soğuktur ve sessizdir ancak güneş gelirse çok güzel yansıtır ortamı ısıtır, sokakları kavrulur. Sıcak havalarda soğutulur soğuk havalarda ısıtılır. Doğa yaşamın ortasında dikilir, etrafında insandan başka canlı bırakmaz, barındırmaz. Göğe doğru dikine dikine çokça yükselenleri vardır. Bazılarınca çok ama çok sevilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qezgin -- 9 Aralık 2020; 14:52:30 > -
Bekarların yaşadığı bina candır. Aile apartmanı kadar iğrenç bir şey yok. 72 dairelik binada 200 küsür çocuk olduğunu ve bunların başındaki ebeveynlerin %70'inin sorumsuz ve çocuk yetiştirmekten bihaber olduğunu düşünün. Gerçi çocukların yaptığı gürültü neyse, ebeveynleri de terbiyesiz. Bu sıkıntılı sözüm ona süper huzurlu aile binası zırvalığından kurtuldum. Şu anda çoğunluğu bekar olan bir apartmanda yaşıyorum Tek bir komşumdan rahatsızım, yoksa huzur içindeyiz. Eğitimli, çalışan ya da kaliteli üniversite öğrencilerinin yaşadığı bekarlar apartmanı candır. Önceden haber verilerek yapılan partilerin sesi ya da akşam bir iki gelen sevişme sesi, 7/24 gürültülü aile apartmanından iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 9 Aralık 2020; 13:54:50 > -
yazacak birsey yok o zaman haklısınız. Devam edin .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X