|
Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (17. sayfa)
-
-
Asmolen tavan nispeten sesi keser ama , çok etkili olmaz. İnternetten araştırılabilirsiniz. Laminent parke altına , şilte tarzı alt kata ses gitmesini engelleyecek malzemeler var. Esas konu duvarlar. Komsu duvarların konumuna bakmak gerekli.
Salonlar komsu ise, sizi rahatsız edermi ? TV sesi,insan sesi , müzik sesi... bunlara göre yatırım planlamanızı yapmanızı öneririm. Yatak odasında sesten rahatsız olursanız , komsu duvarın iki tarafına yalıtım yaptırısanız cok faydalı olur . tek taraflı zayıf kalır.
kaliteli ürünler işinizi görebilir. Ama şehrinizde illaki , ses yalıtımı konusunda uzman kişiler vardır onlara danısın. Bu tip uygulamaları uzaman kişilere yaptırmakta fayda var. yoksa paranız boşa gider.
İyi şanslar
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Her başka üst kat konusu görsem senin esas konu aklıma gelir :)
O açtığın başlıkta da saçma sapan yorum yapan güzelleme yapan savunucular vardı, biri de bana yazmıştı hatta. Böylelerinin aynısının kendi başlarına gelmesini dinlemekten iyisi yok. Yaşamayan bilemez. İnsanı panik atak sahibi yapacak bir durum. Sükunet gibisi yok ama nerde...
Alıntıları GösterValla evde huzur kalmadı. Çünkü artık bizimkilerini bile en ufak seste uyarmaya başladım. Psikolojimi alt üst etti kadın devamlı yüksek sesle küfür ediyorum. Duyuyorlar ama gelip bişey de diyemiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son 100 yilda istanbula gocen cahil koylulerin hepsini köyüne postalayarak bu sorundan kurtulmak mümkün. Muhafazakar köylünün yeri buyulsehir olmamali. -
quote:
Orijinalden alıntı: The AlimBu tip daireler almayın ya da kiralarda oturmayın. Her insan gibi karar verme aşamasında daireyi, apartmanı, çevreyi görmeye geliyorsunuz. Nereye bakıyorsunuz bilmiyorum ki ?
Kadınların ilk baktığı şey zaten Mutfak ve yatak odası. Bunlar iyiyse tamam başka hiçbir şeye bakmazlar.
Erkek ise otobüse yakın mı markete yakın mı diye bakar. Eee ses ve ısı yalıtımı ? Boşver hallederiz. He he Halledersin. Anca buraya gelip konu açarsın.
Tırla para verdiğin daireden nefret etmeye başlıyorsun 1 - 2 ay sonra. Haksız mıyım ?
İlk yapmanız gereken şeylerden biri bu yalıtımı sormak. Emlakçı ya da şahıs fark etmez. Kim olursa olsun satıcı ile daireye girdiğinizde daire duvarlarına bakın. Elinizle vurun. Beton sesi geliyorsa ehh tamam alınabilir ama kırmızı tuğla ya da gaz beton sesi geliyorsa orada bırak o daireyi. Duvarları ellerinizle mutlaka dokunun. Bir taraf ılık diğer taraf soğuksa sıkıntıdır. Isı yalıtım yarım yamalak yapılmış demektir. Duvar içlerinde ağlama varsa koşarak uzaklaşın. Pencere camlarında su ya da ıslaklık oluşuyorsa kapatın kapıyı çekin gidin. Duvarlarda çatlak kırık varsa uzaklaşın. Duvarlarda nem rutubet siyahlık varsa başka dairelere bakın.
Hele zemin. En önemlisi.. Laminant altında beton yoksa yine çıkın gidin. Bunun için sorun satıcıya. Bilmiyorum derse daire kapısı ile laminant yüksekliğine bakın. Eğer adım atar gibi aşağıya ayak basılıyorsa eyvahhh.
Tavan.. Alçı ile kaplanır. Üzerine en adi en kalitesiz boya sürülüp satılığa çıkarılır. Uzak durun.
Kısaca apartmanda daire alınacaksa her türlü olasılığa bakılmalıdır. Aslında daireler için de expertiz olmalı. Bence güzel fikir :)
Gerçekten çok değerli bilgiler vermmişsiniz, keşke bunları şu anki dairemi almadan önce alsaydım o zaman belki farklı hareket ederdim. Belki diyorum çünkü daire içinde yaşamadıktan sonra eksiklerini anlamak pek mümkün olmuyor. Benim dairem apartmanın çatı dubleksi, ters dubleks şeklinde odalar alt katta, slaonve mutfak üst katta.
Genel olarak evimden memunun harika bir manzaram var, ısı yalıtımmı da nispeten iyi ancak ses izolasyon problemi tam anlamıyla baş belası bir konu. Ben daireye girdiğimde apartman henüz boştu. O yüzden durumun vehametini fark edememiştim. Ne zaman ki diğer daireler doldu, alt kata ve yandaki diğer dubleks daireye birileri taşındı o zaman sorunun ciddiyetini fark ettim. Hemen yalıtım için çözüm aramaya başladım ama daha önce bahsedildiği üzere bu işlerin apartmana yapılırken halledilmesi lazım, sonradan, hele hele eşyaları eve taşdıktan sonra yapılması çok zor hem de kat be kat maliyetli.
Alt katımda genç bir çift var, çocukları henüz yok ve sürekli bir şeyleir çekiştirip duruyolar, sanki bu işlemi kulağınızın dibinde yapıyorlar gibi gece sessizliğinde duyabiliyorsunuz, bazen gece yarılarına kadar durum böyle, sadece bu olsa iyi, başka konularda da rahatsız edici sesleri duymak mümkün. Bir misafirim geldiğinde alt katta yatırmaktan imtina ediyorum.
Bina yeni, merkezi bir konumda, bilindik bir firma tarafından yapıldı, ses yalıtım yönetmeliğine göre yapılmış olmasını beklersiniz ama nerede, alakası bile yok. Ben yine şanslıyım, en üstteyim, tek merak ettiğim konu bütün zemini kaldırtıp altına yalıtım malzemesi koydursam, sesi kesebilir miyim! Parası önemli değil, ama zeminde 5 cm den daha kalın bir yalıtımı için alan kaybının çok büyük olacağından endişe ediyorum.
Son olarak şunu eklemek isterim, eski binaların yalıtımı yeni binalara oranla daha iyi, ve yeni yapılan binaların yüzde 95 i benim oturduğumdan iyi değildir. Yani iyi yalıtımlı bir bina bulmak çok zor bu ortamda.
-
Yan daireyle aranızda çift tuğla ve arada izalasyon malzemesi varsa öksürük sesinin gelmesi çok tuhaf. Yüksek müzik sesi gelir de öksürük sesine şaşırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesBaltimoreda bile düzgün yerler var. Her yer the pit ya da 3. sezondaki hamsterdam gibi değil
Alıntıları Göstergüzel diziydi vesselam
-
Atalarımızın dediği gibi ucuz etin yahnisi yavan olur.
Biz kendi yaptığımız bina da oturuyoruz. Her hangi ses problemi vs. yok. Öyle ki yaptığımız bina da 30 yıldan beri hala daha aynı mutfak dolapları duruyor ve sıkıntısız çalışıyor. Tabi bu bina pahalıya yapıldı, bizim yaptığımız diğer binalar gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 9 Aralık 2020; 20:8:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mc_FiRaRhocam fırın için şikayette bulunabilirsiniz. üst katıda Allaha havale edin :)
Ciddi ciddi düşünüyorum hocam
Önce fırın sahibi ile konuşucam olmazsa zabıtaya şikayet edecem
-
Sizin gibi birkaç kişi daha en üst kata dahi seslerin geldiğini yazmıştı.
Üstelik siz dubleks olduğunu söylemişsiniz. En üst katta ve dubleks olduğu halde yine huzurumuz olmayacaksa vah halimize.
Yalıtımı kötü yapalım diye uğraşsalar bu kadar kötüsünü yapamazlar herhalde.
Çıkış yolu olarak gördüğüm en üst katta bir daire ya da dubleks daire hayallerim de bu şartlarda dahi huzuru bulamayanları gördükçe bir bir suya düşüyor. Ama yine de alt katlardan ses gelse bile en azından üstümden emin olurum.
En üst kat bile olsa bitişiğinde apartman olmamalı, cepheleri boş olmalı ki yan taraflardan da ses gelmeyeceğinden emin olabilelim.
Bu gidişle müstakil eve bile çıksak bu tip insanlar dönüp dolaşır yine bizi bulur.
Bu binaları bu şekilde yapan müteahhitlerin, buna göz yuman denetimini yapmayan kurumların, çevresini düşünmeden yaşayan insanların nasıl bir vicdanları var anlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de sizinle aynı durumdayım. En üst kattaki daireye taşınarak bu sorundan kurtulabileceğimi düşünüyordum. Ancak burada yazılanlardan sonra bunun da bir kurtuluş olmadığını görmüş oldum. -
bir arkadaşımızın başına gelmişti. fırın ses yapıyor ve evin çok sıcak olması felan önce sahibi ile konuştu sonra şikayet etmişti. fırıncıda oraya uygun ısı ve ses yalıtımı yapmıştı. bağlı olduğunuz belediyeyi arayın önce sorunu anlatın konuşun neler yapabileceğinizi öğrenin. ondan sonra fırıncı ile konuşun. eğer kaba saba insanlarsa çok diyoloğa girmeyin.
-
Yerde çatlak var alt kattaki bir ergen kızın konuşmalarını dinleyerek uyuyorum a.. arkadaşlarını çağırınca k pop zihin işkencesine mağruz kalıyorum bi pc zevkim var muhtemelen o da beni üstten duyuyor ve yeter uyuyamıyorum oyunun yüzğnden diye konu açıyordur -
Ben milletin çocuğunu çekmek zorunda değilim ve topunuzu kesen amca haklı sonuçta sıkıntı çıkarıyorsunuz en önemlisi çocuk otizimliyse özel yere gönderilmelidir herkes neyi kast ettiğimi biliyodur uöarım -
Çok harika bir fikir ! Hatta otizimli çıcuk konutları olsun yeter miktirip gitsinler -
Ses rahatsiz edici düzeyde olunca insan huzur içinde oturamıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpit -- 11 Aralık 2020; 6:47:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üst kat daire çözüm değil. Alt kattan gelen ses, üst kattan gelen sesten daha rahatsız edici oluyor. Üstelik üstündekine gidip sen yukarda tepiniyorsun, aşağı ses çok geliyor dediğinde tamam diyor ama alttakine gidip senin sesin yukarı geliyor dediğinde bunu kabul etmiyor. Üstelik alttan gelen ses daha böyle bi yankılanarak geliyor. Şahsi tecrübeme göre en rahatsız edici ses alttan gelen > üsten gelen > yandan gelen. -
Arkadaşlar , ses ve ısı ile problem yaşayan arkadaşların , buradaki kulaktan dolma bilgiler ile değil, mutlaka bu işten anlayan , teknik bilgisi ve en önemlisi bu sektörde tecrübeli insanlardan destek almasını öneriyorum. Yorumları okuduğumda , iyi niyetli de olsa , yanlış bilgi paylaşanlar var. Duvara vuracakmışız , betonsa ehh , tuğla ve gaz betonsa kaçacakmışız. Bir kere evlerin tüm duvarlarının beton olma şansı yok, Binalar o kadar yükü taşıyamaz. Tuğla ve gaz beton kendi , evin içi duvarlarında rahatlıkla kullanılabilir. Komsu duvarlarda arada mesafe bırakmak koşuluyla , çift örülerek kullanılabilir.
Ev kiralamadan önce mutlaka , komsu duvarlarına bakın. mümkünse komsu daire yede bakın. Salonda Tv nin yerleşimi , mutfak su borularının geçtiği duvarlar gibi . 0 daire alacaksanız , daire planı ile , mutlaka kat planını isteyin ve inceleyin. Yeni firmalar ses yalılımının cok zor ve maliyetli olduğunu düşündüğünden artık , planları oluştururken mümkün oldukça daireler arasına , merdiven , asansör apartman boşluklarını , hatta giriş kapılarının koridor boşunca yerleştiriyorlar ki , komsu duvarlar az olsun .
Sizlere önerim , bu konunu profesyonellerinden destek almanız. Ülkemizde maalesef Apartman gerçeği var ve toplu yaşamak , başlı başına saygı meselesi ama insanların kendisine saygısı olmadığı bir toplumda , bu yaşanandan gayet normal. Umarım isteyen herkesin müstakil ve gönlüne göre bir evi olur.
-
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Ailem dahil birçok kişiye alt kattan gelen sesin daha fazla rahatsızlık verdiğini anlatamıyorum ve bir de alt kattaki insan cahil ve düşüncesiz birisi olunca sesin onlardan geldiğini de söyleyemiyorsun. Çünkü direkt olarak inkar edecek bizim sesimiz yukarıya gelmez diyecek.
Gün içinde bile topuklarını yere vurarak yürümelerini, gereksiz yere yapılan takırtıları, koşuşturmaları oturduğum yerden bile duyabiliyorum hatta koltukta titreşimleri hissedebiliyorum. Bazı zamanlar odamdaki kaloriferler bile alttan gelen titreşimlerden dolayı titreyip ses çıkarıyor. Bir de bunu gece vakti yatağa yattığınızda düşünün..
En üst katı çözüm olarak görmemin sebebi; ben 1.katta oturuyorum. Alt ve üst kattan rahatsız olmamın yanı sıra sokaktaki çocuk seslerini de çekmek zorunda kalıyorum. Binamızda 5 daire olmasına rağmen gece-gündüz binaya girip çıkanları görseniz 10-15 daire var zannedersiniz. Bina girişi odamın hemen altında olduğu için devamlı olarak otomatiğe basılması, giren çıkan insanların, çocukların gürültüsü de ekstra olarak sıkıcı oluyor. En azından en üst katta bu sıkıntıları yaşamam diyerekten çözüm olarak görüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X