Uzun suredir uydunet abonesiyim ve oldukca da memnunum. Şu son 1 ayda sinyal problemleri yaşamaya başladım. Teknik eleman ile bayağ bir ugraştık ama bir türlü çözemedik. Apartmana gelen sinyal seviyeleri gayet normal ancak evime gelen seviyeler oldukça düşük. Varabildiğimiz tek sonuç sıva altı kalolarının değişmesi gerektiği oldu. Zaten apartmana doşenen ilk kablolar pek kaliteli değil, tamamen kurtulayım diyorum bu kablolardan.
Apartmanın girişine gelen ana kablodan eve kadar kablo doşeticem, sıva altı olacak. 2. katta oturuyorum ve kablo uzunlugunun 20m yi geçeceğini sanmam. Bu işi nereye yaptırabilirim? fiyat olarak tahmini birşey söyleyebilecek olan var mı?
Teşekkurler.
Merhaba, Anten vb. kablolarda sinyal zayıflamasının en çok olduğu yer ek yerleridir. Mevcut kablonun ek yerlerini kontrol edin. Ek yerlerini yenileyin. Sorun çözülmez ise o zaman kabloyu yenileme yoluna gidin. Mevcutta sizin daireye bağımsız olarak gelen bir kablo kanalı varsa kablo değişimini kendiniz bile yapabilirsiniz. Eski kablo ile yeniyi bir noktada bağlar ve eskiyi çıkartırken yenisini kanal içine döşemiş olursunuz. Kendiniz yapamaz iseniz uydu anten sistemi ile uğraşan birilerinden hizmet alımı yapabilirsiniz. Fiyat olarak bir şey diyemem. Anten kablosu olarak RG6 kablo kullanın. Metresi yaklaşık 50 krş civarında.
zamaninda bi kablo baglatmistim metresi 3 liraydi, baya bi pahali tutmustu.
Ek yeri bayağ kotu durumdaydı; orayı duzelttik ama hâla sinyal kaybı var. Şimdilik idare ediyor ama daha kotu olursa bu bilgiler işime yarayacak.