Şimdi Ara

apartmana sistem döşetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bir apartman yöneticisiyim ve binaya uydu çanak sistemi döşetme kararı alındı. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

bina 24 daireli ve receiver ya da tv kartıyla dijital yayın izlemek amacıyla her daireye hat döşenmesi konusunda bilgiye ihtiyacım var. örneğin ne tip çanak ve çanak çapı gerekli, diğer malzemeler nelerdir ne tip gerekir, nasıl 24 daireye çoğaltılır ve ne markalar önerilir? bu konuda detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekür ederim. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremakpınar -- 9 Ocak 2005, 23:06:06 >

• 2 adet 90cm'lik offset çanak anten,
    2 adet Quadro (Özel 4 çıkışlı) Lnb,
    2 adet 12 çıkışlı Multiswiç (En iyisi -Technisat- made in Germany) 1 tanesi kaskatlı yani geçişli, diğeri sonlu olacak. İkisi ufak aparatlarla birleştirilip 24 dairelik hale gelecek.
    ve Multiswiç santralden uydu alıcılarına yani her daireye ayrı hat çekileceği için,
    RG-6 kablo.

En önemlisi:
    Birde bu tesisatı yapacak, işinin ehli uydu montajcısı.
    (Çünkü piyasada uydu montajı yapıyorum diye, geçinen kazmalar var malesef. İşten anladıkları yok.
    Şişirme iş yapıp 2 gün sonra başınızı ağırtmayın.
    Çin malı ucuz ve dandik malları gagalayıp, bu çok iyi diye size sunabilirler kanmayın
    Özellikle en çok para tutan Multiswiçin alman malı olmasını isteyiniz. Çünkü sorunsuz çalışırlar.

Eh bu kadar bilgiyide verdikten sonra, yaş tahtaya basmassınız inşallah.

• çok teşekkür ederim arkadaşım. 90lık yeter diyosun yani. peki 3 adet çanak olursa bu anlattıklarında bi değişiklik oluyormu acaba?
  • Eğer 3 adet çanaklı olacaksa lnblerde 3 tane, çanak ta 3 tane ve en önemliside Multiswiçin 3 çanak bağlantılı olması gerekmektedir.
  • bide her daireye (malum hem kart hem receiver kullanmak isteyen olucaktır) çift giriş gibi bişe mümkünmü? bu nasıl olur, verdiğin neyi nasıl etkiler?
  • hem kart hem receiver kullanmak iisteyen olacaktır dedin ama anlamadım bişey eğer receiverın kart girişinden bahsediyorsan o kullanıcının kendisine ait olacak yani receiverları herkes kendisi alacak haa dersen receiverlarıda alcam ozaman bilemem.
    Birde 24 daireli bir sisteme kesinlikle 90cm çanak kullanma.Bizde 22 daire 120lik iki çanak var sinyaller hemen hemen tüm kanallarda %50 civarında.Geçenlerde biraz fazla yağmur yağdı bir tane bile kanal kalmadı sinyaller tamamen gitti.
    Nekadar büyük olursa çanak çağı okadar iyi olacaktır.Zaten kuracağınız sistem nerden baksan 2,5 milyarı geçer.Madem bir kere yapılacak sorun yaşamamak için biraz daha fazla verip büyük çanak kurmanız en iyisi olacaktır.
    Birde bizim ev sahibi gibi gidip kazıklanmamak için iyi araştır derim uydu kurulumunu yapanlar resmen düdükledir ev sahibini.
    Şu anda kullandıgımız çanaklarla(120)trt paketliyle cinedigitali ara sıra sinyal yetersizliği nedeni ile izleyemediğimide belirteyim.(hava şartları normalken)

• Yaw 24 daire olmasıyla çanak çapının ne alakası var? 90'lık çanakla Turksat'tan herşey çekilir, bunu istersen 250'ye böl herkes yine bütün kanalları alır.
    Bir de şu 2.5 milyar derken sen receiver'ları işin içine kattın mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mobil sistem doğalgaz tesisatı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozanunal yine şov yapmışsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

Yaw 24 daire olmasıyla çanak çapının ne alakası var? 90'lık çanakla Turksat'tan herşey çekilir, bunu istersen 250'ye böl herkes yine bütün kanalları alır.
    Bir de şu 2.5 milyar derken sen receiver'ları işin içine kattın mı?

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: obm17

hem kart hem receiver kullanmak iisteyen olacaktır dedin ama anlamadım bişey eğer receiverın kart girişinden bahsediyorsan o kullanıcının kendisine ait olacak yani receiverları herkes kendisi alacak haa dersen receiverlarıda alcam ozaman bilemem.
    Birde 24 daireli bir sisteme kesinlikle 90cm çanak kullanma.Bizde 22 daire 120lik iki çanak var sinyaller hemen hemen tüm kanallarda %50 civarında.Geçenlerde biraz fazla yağmur yağdı bir tane bile kanal kalmadı sinyaller tamamen gitti.
    Nekadar büyük olursa çanak çağı okadar iyi olacaktır.Zaten kuracağınız sistem nerden baksan 2,5 milyarı geçer.Madem bir kere yapılacak sorun yaşamamak için biraz daha fazla verip büyük çanak kurmanız en iyisi olacaktır.
    Birde bizim ev sahibi gibi gidip kazıklanmamak için iyi araştır derim uydu kurulumunu yapanlar resmen düdükledir ev sahibini.
    Şu anda kullandıgımız çanaklarla(120)trt paketliyle cinedigitali ara sıra sinyal yetersizliği nedeni ile izleyemediğimide belirteyim.(hava şartları normalken)

obm17@
    Sizede geçmiş olsun diyorum, hem 120cm'lik anten hemde %50 sinyal olacak işmi bu şimdi. Ben kurduğum sistemlerde 90cm ile %75'den aşağı sinyal alırsam mesleğimi çatıda bırakır, kendimide çatıdan aşa bırakırım.
    Size anteni montaj yapanlar görünen o ki, anten kurmanın A'sından anlamıyor hemde 120cm antenle %50 sinyal, apartman kapıcısına kurdutsaydınız %50nin üzerinde sinyal alırdı belkide.
    Neyse yinede tekrar geçmiş olsun. Bu sizin şanssızlığınız.
    Yukarıda KeremAkpınar arkadaşada tavsiyede bulunuyorsun illede 120cm'lik taktırın diye, sen sadece kullanıcısın böyle bir sorunla ilk defa karşılaşmış olabilirsin, ben ise bu işi 8-9 senedir profesyonelce yapan biriyim.
    Senden ve diğer arkadaşlardan ricam bilmedikleri konularda, yalan yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle buradaki arkadaşları yanlış yönlendirmemeniz olacaktır.

• arkadaşlar karttan kastım tv kart. yani hem kart hemde receiver kullanmak isteyen olursa diye söyledim. yani her daireye çift hatmı gerekir? böyle olcaksa 24x2=48 mi olcak dağıtım?
  • ozanunal,ben bu işlerden anlamam etmem ama sistemi kuran adamı eve çağırdım çanak büyüklüğünün önemli oldugunu multiswitch midir nedir buna gelen sinyallerin dairelere dağıtımında sinyalin düştüğünü söyledi.Yani çanak büyük oldugunda sinyal çok olur doğal olarakta dairelere dağıtımda sinyalin düşmesi fazla etki etmez.Adam keklediyse beni o ayrı.
    bombox,işine karışmak ve kimseyi yanıltmak gibi bir niyetim yok.Benim gördüğüm ve duyduğum olaylar bu.Bunu birde başka bir uydu montajcısına sordum oda bana en az 150cm çanak kurulması gerektiğini ve dağıtımın bize adil gelmediğini söyledi ana makineden dağıtım seviyelerini ayarlayabiliyormussun daireye göre!
    Sizin dediklerinize bakılırsa iki uydu serviside olayı bilmiyo biri kandırdı biride yanlış bilgi verdi.
    Bende bu olaylardan yola çıkarak arkadaşa tavsiyede bulundum.
    Ayrıca 2.5 milyara receiver dahil değil:) diyorumya iyi geçirmişler evsahibine gerçi sadece ona değil bizede oldu olan 75mil daire başı verdik geri kalanınıda keriz evsahibi verdi.
    Keşke buraya yazmasaydım bunları öğrendim dahada sinir oldum şimdi

• Yok artık ne 150 cm'si yok 5m kuralım. Şimdi multisviçten geçerken sinyal kaybı söz konusu değil o sadece analog yayında geçerli dijital yayında böyle bir sinyal kaybı yok yani yayının derecesi yok yayın ya gelir ya gelmez. Sizin ev sahibine de fena geçirmişler.
  • Arkadaşlar aranızda her daire için hem tv kartı hemde reciver kullanacaklar için daire başına 2 hatmı çektirmek gerkiyor sorusuna cevap verebilecek yokmu???? Yani switch 24 daire için 48 lik 'mi olması gerekiyor???

Yoksa isteyen kullanıcı evine gelen hattı kendi aldığı bir switch ile ikiye bölüp birini reciver 'e diyerinide pc ye gönderebilirmi ????

Foruma katılan herkeze teşekkürler...
  • hayır 2/24 lük diseq ler var. yani iki lnb girişli 24 daire çıkışlı.
  • arkadaşlar bulunduğum apartman da düşünüyor bu çanak işini. yalnız bu çanak olayı nedir ne değildir biraz anlatabilir misiniz? ne kadar kanal çeker bunlar, mesela amerika kanalları var mı fox,nba tv vs. ? çanağa göre değişir mi kanallar, nasıl bir sistem kurulmalı ne tavsiye edersiniz?(gerçi yukarıda var ama teknoloji bu) ne kadara patlıyor ortalama?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.