< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (13. sayfa)
-
-
Ne demiş atalarımız ev alma komşu al demişler. Aynı sorunu alt komşum ile yaşadım. Bir gece 12 civarı çaldım kapılarını, uyardım sert bir üslup ile. Şu an iyiler. Rahatsız olmuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: lionscoach
Canın sıkıldıkça evin elektrik saati nerdeyse git sigortasını indir,su saatine git vanayı kapat,dışardan gazı kes,yemeksepetinden adreslerine kapıda ödemeli abuk subuk yemek siparişleri ver,bunları bi düşünnnben de dedim ama yapamazmış.
-
Pandemi nedeniyle okula gitmeyen iki çocuklu ( 7-12 ) yaş çocuklu cahil empati yoksunu üst kat komşum var.
Okullar açılınca aynı gürültü olursa şikayet edeceğim artık.
@Skywards kardeşim 15 yıl önce aynı konuyu burda açmıştım. Bazen iş.olsun.diye hortlatiyorlar hatta.
Dicem o ki. Benim üst kattakilerle konuştum olmadı dil döktüm olmadı. En son kavga çıkardılar kendi aralarında. Polise şikayet ettim. Toplayıp götürdü polis bunları.
Peşinden geldi polis bana gel karakolda şikayetini anlat dedi. Dedim ben gelmem karakola beni karıştırma ben sadece ihbar ettim kavga var gelin. Şikayetçi olmadım.
Polislerden biri dedi olmaz gelmen lazım öbürü dedi ya adam gelmek istemiyo bırak gidelim, neyse iyi polis kazandı gittiler.
Üst kattaki terbiyesiz tipler meğerse mafya gibi çete gibi biseyle bağlantılıymış. Ben nerden bileyim arkadaş.
Adamın meyhane vs biyerlerle bi ilgisi varmış. Sonradan öğrendim tabi.
Sabahına kapıya tetikçi tipli kirli sakallı bi Adam zile basıyor. Açmıyorum basmaya devam ediyor. Dedim b.k yoluna gitmek üzereyiz hanım hakkını helal et.
La sora noldu bilmem adam bişey oldu çekti gitti.
Ben hanımı aldım. Evi kapattım kitledim iki hafta tatile çıktım.
Sonra da evi satıp ordan uzaklaştım.
Demem o ki 15 sene önce hala hatırlarım. Bilmediğin duvara da haklı olsan bile tükürme. Türkiye de işler biraz farklı yürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 11 Temmuz 2020; 1:45:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkesin evlenip çoğalmasının derhal önüne geçilmelidir.
Yazıp yazıp sildim çünkü bu durumu küfürsüz anlatamıyorum. Allah yardımcınız olsun aynı sıkıntı bizde de var. Ve ne tasadüf konum Keçiören
-
Üst komşunun çocuğu ve kendileri aşırı eğitimsizdi.Sabah akşam gece durmadan atlar ve zıplardı.
Her gün şikayet ederdik.Her gün hır gür çıkarırdık.Sonun da taşındık.
-Panik atak , sinir , gerginlik , uykusuzluk ve çarpıntı bunların hepsini yaşatır.Ev alma komşu al sözü burdan gelse yeridir.
-bir gün duvarın içinden bass ses gelip geçiyor , öyle bi bass ki kulağın içine girip duvar titretiyor.
Gitmişler sanayi tipi havalandırmayı duvara takmışlar.
Milyonluk evin olsun sessiz sakin olmadıktan sonra değeri yok.
Bu olayı yaşayan bilir anlatılmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
Her sikayet eden hakli degildir. Bazi insanlar kilkuyruk. Sizi tanimadigim icin haklisiniz diyemem.
Ben bir insan gormedim ki rahatsi olacaginiz kadar yuksek bagrisla 7 saat her gun telefonla konussun. Imkani yok. Yuksek sesle konusabilir. Bagirisla konusamaz. Yuksek ses sizi rahatsiz ediyorsa o binanin yalitimi cok kotudur. Bu ust komsunun degil sizin sorununuz. Sikayet eden sizsiniz cunku.
Bize gece 11de yan komsu geldi. Televizyonun sesi cok bir de cok yuksek sesle konusuyorsunuz diye. Hayatimda boyle sikayet duymadim baska apartmanda. Bildigin konusma sesinde konusuyoruz ne eksik ne fazla. Tv de klasik ses yani ne kadar acabiliriz konusuyoruz sonucta. Bizim salonun duvari bunun yatak odasiymis ses geliyormus.
Kardesim dedim senin sikayetinin sebebi ben degilim bu duvarlar. Bundan sikayetciysen ya yatak odani baska odaya tasi ya da direkt tasin. Ben sen rahat et diye normal olan sesimi azaltmayacagim bilgine. Dedim gitti. Bunu anlatacaksiniz. Bu kadar basit.
Sizin sorununuz net olarak binadan dolayi. Komsulari suclamayin insanlar kimse rahatsiz olmasin diye fisir fisir dolasmak zorunda degil. Binlerce kez yandan alttan fazla ses geldigi durumlari biz de yasiyoruz. Bir kere olsun birinin kapisina gitmedim ses cok diye. Yapacak tabii davul zurna calmiyor ki ne kadar ses yapabilir. Yalitimsiz duvarlardan dolayi normal olan sesleri duydugunuz icin baski yapamazsiniz.
Bir daha kapilarina gittiginizde komsunuz bilincli ise sizi evlerini tacizden polise sikayet edebilir. Bana olsa direkt ederim. Defol evimden polisi ariyorum derim bitti. Git polis anlat derdini derim.
Sesten rahatsiz oldugunuz gibi habire insanlari uyarip evlerine gidip baski yaparak siz de insanlari taciz ve rahatsiz ettiginizi unutmayin.
Alt komsumuz da mesela bass sesimden rahatsiz olmus. Saat sabah 7 aksam 7 kimse bir sey diyemez. Ben de kimseye diyemem. Kanun. Istedigim gibi acarim. Bunu soyledim bir sey diyemedi gicik oldugu her halinden belliydi ama sustu defoldu. Yapacak hicbir seyi yok cunku. Ben onun aptal cocuklarinin yakarislarini duyarken bir kere bile sikayete gitmedim. Saygi boyle olur.
Su insanoglu bencilligi cok ayri bir olay. Aman rahatsiz oldum. Aman su oldu bu oldu. Kilkuyrukluk.
Herkesin de savunmasi hazir ha. Apartmanda yasiyoruz saygi bilmemne. Sen saygi duyacaksin tolere edeceksin once. Kendi agzinla soyluyorsun apartmanda yasiyoruz. Kimse senin keyfin nasil bozulmaz diye diken ustunde durmayacak. Rahatsizsan kendin gideceksin.
Bu isin kanunu var. Sabah 7 aksam 7. 12ye kadar da genelde kimseyi sikayet edemezsiniz. Sonrasi icin gelirler eve db olcer koyarlar. Gorursunuz ki evdekilerin sesi anormal degil. Duvarlariniz yuzunden ses kolay gidiyor.Bu düşüncelerin sebebi şehir yaşamına adapte olamamakla alakalı. Şehirde, apartmanda köydeki müstakil evinizde yaşadığınız gibi yaşayamazsınız çünkü. Tam tersine siz müstakil ev konforunda yaşamak istiyorsunuz. Hiçbir şeyden vazgeçmeden, apartman dairesi kiralayıp/satın alıp müstakil evde oturuyormuş gibi yaşamak bencillikten başka bir şey değil. Öte yandan yalıtım ses kaynağı için yapılır, duymamak için değil. Yani eğer oturma odanızdan başka dairelere ses gidiyorsa, bu sesi azaltmak sizin göreviniz. Tersini düşünüyorsanız, dediğim gibi şehir yaşamı böyle bir şey değil ve Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi de bu şehirde köy hayatını yaşamaya çalışan insanlar.
-
Dün gece uyumaya çalışıyordum en son saat 2 birisi müzik açmış bangır bangır delirdim uyuyamadım bugün 24 saat nöbetim var başım ağrıyor ve aşırı halsizim neden çünkü uyuyamadım.. anlatacaklarım bu kadar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynı sorundan muzdaribiz. Artık sinir noktamız ramaga dayandı. Bende böyle DÜMBÜK insanlar görmedim. 25 yaşındayım hala saat 10dan sonra televizyon sesi kısılır yavaş hareket edilir ona göre sessiz konuşulur. Alt katın çocuklarının sesleri zaten tüm mahallede yankılanıyor. Akşama doğru bazen çocukları ezan falan okuyor saçma salak bağırıyor hiç mi annesi bir şey demez ki demiyor. Gecenin 12sinde seslerinden uyulmuyor insan gibi gidip konuştum sabahın 6sında kalkıyorum ve uyuyamıyorum gürültünüzden dedim güzelce aldığım yanıt o kadar ÖKÜZce ki demedi ki kusura bakmayın aksine üste çıkmaya çalıştı. Üst kat desen habire sandalye çekme sesleri, topuklarına basa basa güm güm yürümeleri. Bu nasıl bencilliktir gerçekten bilmiyorum zaten bir süre sonra artık ses geldi mi biz güm güm güm vurmaya başladık sonra onlarda güm güm karşılık verdi mi bu sefer daha çok veriyoruz böyle insanların çocukları da ilerde böyle olacaktır. Zaten üst komşunun kızlarıyla hiç elektriğimiz tutmadı konuşabileceğim kapasite insanları değiller. Biz ailemizden hiç böyle görmedik merdivenden bile çıkarken babam biraz yavaş der bir iki gülelim şşşş saat kaç oldu sessiz der. Hiç edep adap ayıp kalmamış valla yazıklar olsun daha bir ton şey var yazmak istediğim de işte belli başlıları bunlar kafayı yememize az kaldı evi falan satmayı düşündürdüler. Gerçekten terbiyesizlik başka bir şey değil...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
O kadar uzun ki özeti yokmuydu
Türkiye de yapılan binaların hemen hepsinde ses yalıtımı sorunu var.
sadece türkiyede de değil yurtdışında da benzer problemler olabiliyor.
misal ben yurtdışındayım komşularımın biri 60 lı yaşlarının başında her hafta sonu eve başka bir hatun getiren siyahi amerikali biri, diğeri 50 li yaşlarda eşi hitli olan bir ingiliz, diğeride yeni evli genç çinli bir çift.
bizim en çok şikayetçi olduğumuz bu amerikalı abimiz, (resmi olarak bir yere şikayet etmedik) amerika ile saat farkı olduğundan dolayı amerikadaki ailesiyle sabah çok erken saatlerde yüksek sesle konuşuyor, ama adamın normal konuşmasıda böyle, arada karşılaşıyoruz bana günaydın naber falan diyor sanırsın dövecek :) Hafta sonları eve hatun getirdiğinde de biraz müzik sesi geliyor. Pandemi döneminde evden çalışıyordu muhmetelen ve ses olayları artmıştı ama bu aralar tekrar eski rutinine döndü.
Alt komşum ingiliz abimiz hintli eşiyle haftada iki üç kere nargile keyfi yapıyor, bu sebeple kapıyı pencereyi örtmek durumunda kalıyorum. Öncesinde de alt katımda eşi moldovyalı kendi ingiliz olan bir abi kalıyordu, adam haftada yada iki hafta bir üç dört günlüğüne eve geliyordu ve eve geldiğinde çok acayip pat küt sesler geliyordu. :)
yeni evli çinli komşularımız ise arada kavga edip birbirlerine seslerini yükseltiyorlar ama bu çok uzun sürmüyor. Yeni evlilerde normal olan şey bu. En rahatsızlık vermeyenler ve en çok görüştüğümüzde onlar.
Birde ben yurtdışında anladım ki aslında yabancılar, özellikle amerikalılar, ingilizler biz Türklere göre çok daha yüksek sesle konuşuyorlar.
Yetişkin insanların gürültü yapması çok doğru değil kendini ayarlamalı ve bu konuda dikkatli de olmalı ama bazı insanlar yüksek volume konuşmaya alışmışlar kendilerine engel olamıyorlar. Bazılarının da duymayla ilgili sıkıntıları olduğunu düşünüyorum.
kendimizdende bahsedeyim üç yaşlarında bir oğlumuz var arada ağlamaları koşturmaları falan oluyor, oyuncaklarıyla vs oynuyor oyuncak arabasını sürüyor legolarını birleştirip bozuyor vs. ve ister istemez ses oluyor, sessiz olmasını tembihlesekte nihayetinde çocuk biraz sonra eski haline dönüyor. Sesin azalması için evin mermer olan kısımlarına halı koyduk, çocuğun gezdiği yerlerde de zeminde oyun halısı vs ler var, sandalyelerin altına keçe yapıştırdık, bunları zaten yapmak gerekiyor.
Bizzat ben ve eşim ara sıra komşularımızla konuşuyoruz, çocukla ilgili gürültü geliyor mu? rahatsızlık veriyor muyuz? diye soruyoruz. Rahatsız olmadıklarını belirtmekle birlikte hepsi şu cümleyi kurdu; çocuk bu tabiki gürültü çıkaracak ağlayacak oynayacak normal birşey bu dediler.
Burada çocukların ağlamalarından, koşturmalarından şikayetçi olanlar olmuş, muhtemelen çocuk sahibi olmayan veya kendi çocuklarının seslerinin kimi rahatsız ettiğini bilmeden yaşayan empati kurmayan insanlar. Çocuk bu programlanabilir, oradan alıp başka bir yere koyacağın bir eşya değil, bir düğmeside yok, elbette ağlayacak ağlarken seside kısılmıyor, aşırı değilse gün içinde arada gürültü patırtı yapmalarıda gayet normal.
Sizin belirttiğiniz olayda üç tane seçeneğiniz var eğer ses yalıtımı çözüm olacaksa ve makul gelirse yaptırırsınız gelmez ise uğraşmak isterseniz yasal yollara girin belediyeden yetkilileri çağırıp ses desibeli ölçümü yaptırın, ses standartların üstündeyse uyarı ve para cezası yazarlar ve belki bu komşularınız için caydırıcı olur, yok uğraşmak istemezseniz evi değiştirmekten başka seçeneğiniz yok. Anladığım kadarıyla yalıtımda yaptırsanız çok hafif ses bile gelse sizi psikolojik olarak rahatsız edip size batacak bir sorun haline gelmiş bu olay, bu durumda en son seçeneğe kendinizi hazırlayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 11 Temmuz 2020; 13:41:21 >
-
Arkadaşlar herkese selamlar
Bu konuya bende şikayet edilen taraf olarak katılmak istiyorum..Allah bağışlasın 2 yaşında bir kızım var ve çok hareketli..alt komşum evime polis gönderdi sürekli tavana vurup duruyor..
ama çocuk bu sabah erken veya gece geç saatlerde olmamak kaydı ile koşmasına birşey diyemiyoruz..çocuk bu..2 dursa 3.sefer koşmaya başlıyor..
ama alt komşum sürekli şikayetçi..gün içinde öğlen saatlerinde bile evde çıt çıkmasını istemiyor..
-
En alt katta oturursanız şikayet olmaz
Müstakil evde de otursan yan evler komşular sıkıntı illaki ses oluyor matkap canavar kaynak sesleri a.*.k sokağı sanki sanayi inşaat hafriyat temizlik bitmiyor ben çözümü kulaklık ile yüksek ses müzikle uyumaya alıştım biraderim ise kulak tıkacı ile alıştı artık çözüm bu büyük şehirde oturan insan sese alışmalı başka çözüm yok o olmazsa kekolar abart eksoz ile arabayı motoru bağırta bağırta gidiyor son sesle müzik dinlemeler ambulans itfaiye siren sesi polis kovalamacası vs çatıda veya balkonda söz nişan yapmalar bu dediklerim saat 22:00 den sonra olan şeyler öyle yok apartman dairesinde oturuyorum müstakil ev iyi diye düşünmeyin
Ekleme;
Yağmur yağıyor gece giderin altına araba koyuyorlar alarmli araba tüm gece alarm çalıyor
İki yan bina bakın iki yan bina diyorum kapı kapatıyor sanki bomba atmış gibi ev sallanıyor kimsede insanlık ahlâk hoşgörü empati kalmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 11 Temmuz 2020; 10:39:46 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Sakin
quote:
Orijinalden alıntı: Gürkanist34Arkadaşlar herkese selamlar
Bu konuya bende şikayet edilen taraf olarak katılmak istiyorum..Allah bağışlasın 2 yaşında bir kızım var ve çok hareketli..alt komşum evime polis gönderdi sürekli tavana vurup duruyor..
ama çocuk bu sabah erken veya gece geç saatlerde olmamak kaydı ile koşmasına birşey diyemiyoruz..çocuk bu..2 dursa 3.sefer koşmaya başlıyor..
ama alt komşum sürekli şikayetçi..gün içinde öğlen saatlerinde bile evde çıt çıkmasını istemiyor..
Türkiye deki insanların çoğunun en büyük sorunu dünyaya sadece kendi penceresinden bakan empatiden yoksun ve dolayısıyla tölerans sahibi olmamaları.
hadi yetişkin gürültüsüne verilen şikayeti anlarımda önceki mesajımda da yazdım, galiba insanlar çocuğu açma kapama düğmesi olan sesi kısılabilen şuradan şuraya alıp koyabildiğin bir eşya olarak görüyor.
henüz neyin iyi neyin kötü olduğunu bile bilmeyen küçücük bir çocuğun ağlamasına gürültüsüne karşı empati kurup biraz töleranslı olmalı insanlar.
Şikayet edenlerin sevdiklerinin çocukları bebekleri başka bir yerde ağlayıp aynı gürültüleri çıkarıyor.
Ama tabi sizinde ufak tefek önlemler almanız gerekiyor elbette, benim üç yaşında bir oğlum var mesela mama sandalyesinde otururken sürekli birşeyleri yere düşürürdü veya oyuncaklarını aşağı atardı, bu gibi durumlar için mama sandalyesinin etrafına ve oyun alanına biraz kalınca oyun matlarından yerleştirmiştim birşey düştüğünde çok ses çıkarmasın diye, etkili de oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X