Şimdi Ara

Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
326
Cevap
5
Favori
29.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
367 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski bir sozu hatırlatacagım. Kim söylemişti hatırlamıyorum. Bireyin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü kısıtladıgı an biter. Ses olur, gürültü olur, ortamdaki konuşmalar olur, trafikte olur farketmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim ev dandik toki evleri. en üst katta oturduğum için alttaki komşumdan şikayetçiyim. size yemin edebilirim ki altımda yaşadığı halde ayak seslerini duyuyorum. değil telefonla konuşanın sesini, karşı tarafın sesini bile duyuyorum. bence masa sandalye koltuklar canlı canlı evin içinde geziyor zira sabahın 3'ünde neden hergün koltukların yerini değiştiğini sadece 3 harflilere bağlarım. ( binada ses yalıtım namına sadece bir strafor köpük koymuşlar. üstümde değil alt katımda yaşadığı halde tüm sesi duyuyorum. bir de üst kattımda olsaydı neler olurdu tahmin edemiyorum ) bir de bizim alt komşumuz biraz köylüdür, akşamleyin elektrik faturası yüzda 60 indirimli diye gecenin birinde çamaşır makinesini felan çalıştırıyor kulağımın dibinde olsa sesi daha az duyardım. özellikle banyoda affedersiniz yellenmekten korkuyorum çünkü ses direk tüm katlara gidiyor. adamlara da kızamıyorum çünkü normal konuşulsa bile binan dandikliğinden ses geçiriyor. kulaklarıma kulak tıkacı aldım bir nebze de olsa geceleri rahat uyuyabiliyorum.

kısa not : benim komşum akşam yaşayan vampirgillerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 11 Temmuz 2020; 15:14:47 >

• en temizi köyde yasamaktir beyler

arsa da büyük olacak ohhh mis

isterseniz party düzenleyin kimse size karisamaz

300-400 bin veriyorsun ve böyle ruh hastasi insanlarla ic ice yasamak zorunda kaliyorsun

paranizla rezil olmak denir buna

• Sizin üst komşu ses yapıyor olabilir bizimkide yapıyor ama şikayetçi değiliz bizim sorun ise altta oturan şahsın ses yaptığımızı söyleyip duvarlara vurup hakaret ederek bizi taciz edip rahatsız etmesi kaç kere ifade ettim çocuğumun hasta olduğunu çalıştığımı bu yüzden evde bulunmadığımızı ama anlamadı bu arada kendisi emekli karı koca çalışmıyorlar oturmuş bizi dinliyorlar
    Sandalye çekmeyin ses oluyor terlik giymeyin yatak odasında yatmayın hepiniz salonda uyuyun çocuğunuzu çocuk odasında yatırmayın salonda uyusun gündüz uyanık durmayın uyuyun şeklinde istekleri mevcut
    Çocuğum kalp hastası ve aylarca eşimle birlikte hastanede yattı bende büyük oğluma bakacak kimse olmadığı için işe onuda yanıma alıp gidiyorum yani akşam ancak evde oluyoruz oda oğlum ve ben oğlum 4 yaşında
    Adam evde kimse yokken bile şikayete geldi yalnız kendisinin 20 yaşlarında 2 çocuğu var ve gece gündüz evdeler
    Kaç kere uygun dil ile anlattım anlamadı savcılığa suç duyurusunda bulundum taciz ve hakaretten bir hukuk bürosu ile anlaştım avukat tuttum bakalım ne olacak
    Apartmanda insanlara çocuğu kalp hastası değil gece dövüyorlar diyormuş yeni açık kalp ameliyatı oldu deli olabilir mi diye düşünüyorum

• birinci ağızdan dinleyin . bizim eski üstteki ( komşu demeye dilim varmıyor ) sizin anlattığınıza tur bindirir. sırf ses olsun diye yedi sülaleyi toplayıp koşma yarışı düzenlemesi vardı . bizim daire 3. kata çıkan merdivenin tam karşısında bu hırbo da o katta oturuyor . çocuğun yine rutini topu merdivenden salıp kapıya çarptırmak . bir gün yine aynı şeyi yaptı tepem attı öbür sefere pusuya yattım öbür gün aynı saatte . bizim hırbonun oğlu(??) ( s**tığı bir cisim de olabilir tam emin değilim ) topu kapıya çarptırdı . kapıyı lank diye bi açmışım velet korkudan öyle kaldı . suratına baktım veledin iyice bi . gerizekalı mısınız ailece dedim . bi halt diyemedi topunu aldım elinden langırdak arkaya apartman boşluğuna bıraktım . dank diye vurdum kapıyı .

• Yan dairemde öğrenciler oturuyor. Gece 2 de gelip yüksek kahkahalarla gülüyorlar sabah 5 e kadar yüksek sesle konuşmaları. Uyku uyuyamiyorum.

Biraz daha sessiz olmaları bana yeter aslında ama anlamıyorlar malesef.

Apartmanda yaşıyorsak gürültüye de, başka ailelerin yaşam şekline de saygı duymak zorunda kalıyoruz istemeden.

Asıl sorun biraz da binalarda. Duvarlar artık duvar değil, karton kağıttan yapılma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bahsettiğim bilmem kimin evladı n*rcuydu bi de . annem bi gün kot pantolon giymişti (annem zaten pantolon giyerse her zaman üstüne manto giyer hiç bir yanı belli olmaz zaten ) bu enikcikte çok günah diye hemen fetva vermişti . elinden gelse asacak it . sonra bu enikciğin kızı meziyetsiz haliyle zengin koca buldu ( ciddi anlamda makarna yapmayı bildiğniden şüpeliyim )bu hırbonun kocasının şeker fabrikası vardı bir de. insan hangi öküzlere hangi eşşeklere hesap vermek zorunda kalıyor patron diye. şimdi taşındık . son kattayız . ama burda da 57 tane dairenin veledi ( asansörde saklambaç oynayan 14 yaşında çocuk(?) var ) çattı yakamıza . mahallenin cingenini kekosunu bizim siteye topluyorlar . onlarla alakalı fırsat olursa ayrı bir yazı yazarım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Hic cocugunuza baski yapmayin moralinizi de bozmayin hele ki oglen saatlerinde. Hicbir sey yapamaz o komsu. O tavana vurdugu an siz de geri vurun. Insanlarin dogasi bu cocuk da bir tercih film izlemek de bir tercih arkadaslarinla konusmak gulmek de.

Insanlar birlikte yasamanin getirisi goturusunu anlayacak.

Goreceginiz gibi kanun cercevesinde oldugu surece kimse size baski ve yaptirim uygulayamaz. Tavana vurduguyla kalir. Siz de polise sikayet edin evimi taciz ediyor diye. Gorsun oklavayi.

Alıntıları Göster

kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değilim,bundan 40 sene önce bizim evde çıt çıkmazdı hele bir çıksın.sopayı yerdin. öyle olacak herkes yerini bilecek. ne lan bu yorgun işten gel al/üst kayttaki haydutlar ve enikleri kafa ütülesin....ler öyle işi. Avrupada bunu yapmazsın hadi bir dene istersen.

• Üst komşu haklı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: neco6791

en temizi köyde yasamaktir beyler

arsa da büyük olacak ohhh mis

isterseniz party düzenleyin kimse size karisamaz

300-400 bin veriyorsun ve böyle ruh hastasi insanlarla ic ice yasamak zorunda kaliyorsun

paranizla rezil olmak denir buna

Hwe aynen telefon çekmez 3-5 mb internet ile market yok şu bu yok köyde yaşıcam :D :DD:D:D:D:D:D:D:D

getir erzağımı internetimi köyde yaşayayım

• Aynısı bizim apartmanda da var.Bununla ilgili bir yasa çıkartılıp gürültü yapan kişilere polis ceza kesmeli.Bizim milletin parası kıymetli o zaman insan gibi yaşamayı öğrenirler.

• Kültür, ahlak sonradan ögretilebilecek kavramlar degil malesef. Belli bir yaştan sonra eger o insana ailesi aşılayamamışsa bunları o insan hayatını eşek olarak sürdürür. Degişmez. Köyünde koyun otlatması gereken insanlar büyük şehirlere taşınınca bu olaylar yaşanıyor. Toplu şekilde nasıl yaşanacagını bilmiyor çünkü. Trafikte arabayı babasının tarlasında gibi kullanır, apartmanda sadece kendisi yaşıyormuş gibi davranır.

Eski yaşadıgım apartmanda varoş semtte yaşanan bazı olaylar

• Çocugunun boklu donunu bahçeye fırlatanlar
    • Gece 2'de 3'te silahla havaya ateş eden komşu ( Evet adam balkonundan patır patır saydırıyor mermileri havaya )
    • Yine gece saat 2-3 civarı iki tarafın birbirleriyle sabaha kadar kavga etmesi, kırılan cam sesleri...
    • Gece saat 1de son ses müzik ve üç kuruşluk tenekesine yaptırdıgı egzozu bagırtmaları...

Üst komşu ses yaptı olayını yazmıyorum bile o zaten Allah'ın emri.

Taşındık şimdi nispeten biraz pahalı bir yerde bu sorunların hiçbiri yok. Bazen üst komşunun çocukları ses yapıyor sadece ama artık en azından vahşi batıda yaşıyormuş gibi davranan insanlar yok :)

• Skywards kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=144167969

Benzeri bizim üst katta var

Konusunu da açmıştım. Ama şizofrenik ruh hastası. Hatta geçenler ablasının ölümüne sebep oldu ama nafile gene ölüm doğal sebepler olarak kayda geçmiş. Devletin umrunda değil.

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

araban yok mu senin?

internet ve mobil de cekiyor bizde.

bizim evin yakinlarinda bim ve a101 bile var.

bim ve a101 yürüyerek 2dk, sehir ici de arabayla 10dk bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco6791 -- 11 Temmuz 2020; 18:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neco6791

araban yok mu senin?

internet ve mobil de cekiyor bizde.

bizim evin yakinlarinda bim ve a101 bile var.

bim ve a101 yürüyerek 2dk, sehir ici de arabayla 10dk bize.

Hocam köyde yaşamak o kadar kolay mı ? hadi müstakil ev desen eyvallah. köy ile şehiri karşılaştırmak saçmalıktır.

• laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

Bende tokideyim. Giriş kattayım. Üst katımdaki amca-teyzenin anneleri çok yaşlı altına kaçırma problemi var o yüzden her gece 2-3 posta çamaşır makinası açıyor. Eski makinalardan. Transformers gibi evin içinde geziyor sanarsın.

• Duvarlar incecik. Osursan duyuluyor.

• Bizde de var aynı sorun. Koşturma, eşya çekme, mutfak balkonunda bir şeyler silkeleme, sulu çamaşır asması tepki verince kapıya dayanması da var. Sorunca biz yapmıyoruz. Üste sanki başkası oturuyoruz

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

arsan büyük olacak kardesim

bizim köydeki evimiz böyle

kimseyle muhatap bile olmana gerek kalmiyor

ne ses yapan var ne de seni rahatsiz eden

bir isim oldugu vakit de arabaya atlayip sehire giderim

karnim aciktigi vakit lokantayi ararim siparis veririm

hic evden cikmadan bile yasayabilirim mesela

bak ben almanyada yasiyorum ona ragmen türk komsulardan bikmis durumdayim

benim yasadigim yerde almanlar cok daha agirlikli ona ragmen sadece türklerin gürültüsünü duyarsin

bazen sicak havada cami bile acamiyorum disardan ses geldigi icin

türkiyedeki durumu hic düsünemiyorum bile

görgüsüzlük magandalik falan bunlari sadece araplarda ve türklerde görüyorum

• Benim nacizhane fikrim ev kiralamak icin yurt disindaki gib i kredi skoru sorulmali be ona gore kiralanmali veya kiralanmamali. Bu konudaki sahislar ev sahibi oldugundan ise yaramayacaktir fakat bir cvok kisinin sorunu cozulur diye dusunuyorum. Bekcilere bu konularda sorumluluk verilerek bu konularin kolluk kuvvetleri tarafindan ciddiye alinarak cozulmesi gerekir diye dusunuyorum. Aksi taktirte halk kendi guvenligi ve adaletini saglamaya calisacaktir ki buyuk bir kaos demek. Kesinlikle kabahatler kanunu icin yaptirimlarin ve denetimlerin daha etkin ve kararli olmasi lazim. Konuyu acan arkadasa buyuk gecmis olsun

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.