Desteğinize çok teşekkürler. Böyle bir sorun yaşayıp da ne yapacağını bilemeyen olursa ufak bir google aramasıyla bu konuya denk gelebilir. Herkes bir şeyler yazdı fakat somut ve kesin bir çözüm bulamadık. Bu sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu görünce kendi yazdıklarımı sildim çünkü bahsedilen şeylerin neredeyse tümünü yaşıyorum. Bu ne kadar büyük bir dert olsa da öyle görülmüyor çünkü sadece yaşayan biliyor. İnsanların örgütlenip çözüm arayabileceği bir konu da değil hele ki çok daha geniş çaplı sorunların mağdurları haklarını alamazken, arayamazken. Umarım herkes bir gün huzurla yaşayabileceği bir yerde olur. Esenlikler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 19 Temmuz 2020; 22:22:6 > |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum
-
-
Gece 2-3 gibi kapılarının önüne git terlik ve ayakkabı varsa malum işi yap (içlerine) sonra uzaklaş bu bir uyarı olmuş olur .
-
Çok uzun okumadım. Öne çıkardım yine de -
Allah yardımcınız olsun. Bizim üst kattaki veletler de hangi battle royaleyi oynuyor çözemedim ama sürekli bağırarak küfür ediyorlar. Annesi babası da bir şey demiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Thomas SilversteinGece 2-3 gibi kapılarının önüne git terlik ve ayakkabı varsa malum işi yap (içlerine) sonra uzaklaş bu bir uyarı olmuş olur .
Olmaz o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Temmuz 2020; 23:52:14 > -
Sağ olun.
-
Sizin de yardımcınız olsun. Ahlak meselesi işte. Kimi evler var içinde 5-10 kişi yaşıyor ama çıt çıkmıyor. Biraz da şans işi mi acaba diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 8 Temmuz 2020; 21:53:8 > -
Kan dökülmeden çözülmez.
Taşınacaksın Laftan anlamazlar.. Sen üstüne gitrikce daha fazla azacak. Yazdığından da bu anlaşılıyor zaten.
Aynı sorunu bizim Akraba da yaşadı. Sonunda Evi sattı. Şimdi Müstakil evde kalıyor. Adam gerçekten Gençleşti ya. Bahçe ile uğraşıyor. Tavuk besliyor keyfi yerinde. -
ses yalıtımı yaptırın sorun çözülür.
-
Bu sorunu defalarca yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık, sabır, ama en önemlisi kurtulmayı nasip etsin. Son zamanlarda forumda çok sık açılmaya başladı bu konular, millet toplu halde kafayı mı sıyırdı da azmaya başladı anlamadım gitti. Kendi eviniz olması çok kötü. Bu ülkede asla ev almam, kirada bile bir senelik sözleşme yaparken insan geriliyor, tümden satın almayı hayal bile edemiyorum. İnsanlar azmış, gerçek bu. Kimse insanımız çok merhametli vs diye övmesin hemen herkes kötü, iyiler azınlıkta tek tük şansın varsa karşına çıkıyorlar yoksa alayı kötü. Dediğin gibi çare birer açık cezaevi olan apartmanlardan kurtulmak yani müstakil ev. -
Türkiye’de bu ve bunun gibi arsızlar çok fazla. Yeni yapılan binalar, sıfır ses yalıtımlı olduğu için sesler direkt duyuluyor. Hele de anlattığınız gibi bağırarak konuşan birisi varsa ızdırap oluyor. Bu işi polisle, hukukla çözemezsiniz çünkü çözümü yok. Hükümet sosyal medyaya yasak getireceğine, öncelik olarak kişilerin özel yaşam alanlarına gürültü sonucunda taciz edilmesini önleyecek, ağır yaptırımları olan yasalar çıkartmalı. Günün hangi saati olursa olsun, kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. Gelelim tek çözüm yoluna; çivi çiviyi söker mantığı ile, güzelinden hoparlör alıp tavana dayıyosun, gecenin ilerleyen saatlerinde ara ara onları uyandıracak şekilde güzelce hoplatıyosun. Biraz uykundan feragat edeceksin ama yaklaşık bir hafta içinde eğitilecektir emin olabilirsin. Başka da çözümü yok bu işin, taşınır gidersin orasını bilemem.
-
aylar önce burada apartmanda binada yaşama ehliyeti getirilsin diye konu açıp bir güzel döktürmüştüm konu ilgi görmüş birkaç sayfayı bulmuştu ama yazılanlar bazı kanı bozukların zoruna gitmiş işine gelmemiş olacak ki konu şikayet edildi ve kapatıldı öyle olacağını bilseydim ilk mesajımı kopyalayıp saklardım,
insanlar gerçekten bıktı bu dertten kimsenin kimseye çekmetirmeye hakkı yok apartmanda binada toplu yaşamayı bilmeyen koca apartmanı kendi müstakil evi gibi köyündeki evi gibi kullanmaya kalkan zamansın usulsüz haddinden fazla gürültü yapan ses çıkartan başına buyruk davranan kuralları takmayan pislik yapan sigara çöp atan su akıtan halı battaniye yıkayıp seren rahatsızlık veren kim varsa tez zamanda layığını bulsun
-
Bu tarz konularda Türkiye'de neredeyse hiçbir kesimde anlayış yok, ama, aileler genellikle gece 12'de susuyolar. öğrencilerin ise saati yok, sabaha kadar bağrışabiliyolar ve bunu tüm yıl boyunca haftanın 4-5 günü yapabiliyolar. uyarırsan: "özgürlüğümdür" diyolar. evet kardeşim özgürlüğündür ama anlayış diye bir şey de olmalı. o daireyi kiraladın diye sabah 05:50'de kalkıp işe gitmeye hazırlanan kişilere tüm yıl boyunca aralıksız işkece çektirememelisin, bu medeniyet değildir.
biz de öğrenci olduk. aynı evde 3 kişi, bazen 4 kişi kaldık, sınav dönemlerinde 6 kişi kaldık. bir kez sabaha kadar evde fifa atmıştık, ertesi gün yan dairedeki teyze çok kibarca şikayet etti. sabah işe gidiyorum dedi. özür diledim ve bir daha yapmadık bunu. tekrar sabaha kadar pc oynayacaksak da arka odaya gittik ve gür sesle bağrışarak değil, elimizden geldiğince sesimizi kısarak konuşmaya çalıştık. aynı teyze daha sonra bize tatlı falan yapıp getirmişti, siz çok anlayışlı çocuklarsınız diye. yani biz bu komşumuza "özgürlüğümdür karışamazsın" deyip sabaha kadar bağrışmaya devam edebilirdik, muhtemelen bir şey yapamayacaklardı. ama, elimize ne geçecekti ki? kadına o kadar işkence çektirmiş olacaktık.
Ama, Türkiye dediğin ülke mutsuz, zombileşmiş, anlayışsız insanların ülkesi. bu forum ve soayal medyanın genelinde önüne gelene ağır laflar söyleyen ve bunu sürekli yapan birsürü manyak var. bu manyakların kimisi iyi maaşlarla çalışan, evli barklı, yani normal hayatta normal birer yaşama sahip olan kişiler. ama, içlerinde bir kin torbası taşıyolar adeta. bu kinlerini kusmak için de burayı, forumu kullanıyolar. Türkiye'nin özeti bu. bibirine zorluk çıkartan mutsuzlar oldusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Temmuz 2020; 22:36:44 >
-
Komşunun ne yaptığını gün boyu takip etmende pek ahlaki olmamış,kadına kizacagina o evin mutehitinin kulaklarını cinlatman daha makbul olurmuş,telefonda ne kadar yüksek sesle konuşabilir ki? Demek ki yalıtımda sorun mevcut -
quote:
Orijinalden alıntı: Thomas SilversteinGece 2-3 gibi kapılarının önüne git terlik ve ayakkabı varsa malum işi yap (içlerine) sonra uzaklaş bu bir uyarı olmuş olur .
düzgün konuş.
-
@Lene Keşke müstakil ev alabilsek ama çok pahalılar. Bütçemiz el verince güzel bir semtte en üst kat bakarız artık.
@Cosmic Love Apartmanlar için yaptığınız açık cezaevi benzetmesini çok beğendim.
-
Sizin bu konuda bilginiz var mı yoksa öylesine mi dediniz? Ses yalıtımıyla biraz olsun azaldığını duydum ama kesin sonuç olmadığı için bunu pek düşünmedik sonradan. Tavandan engellesek duvarlardan iner çünkü gürültü.
-
fazla bilgim yok sadece işe yaradığını biliyorum. Bir de ses yalıtımı sadece tavana yapılmıyor duvarlar dahil her yere yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabbb -- 8 Temmuz 2020; 23:45:14 > -
Açtığınız konuyu görmedim keşke görseydim. Kötü dileklerinize katılıyorum. Umarım herkes çektirdiğini çekmeden ölüp gitmez.
Bu tarz konularda Türkiye'de neredeyse hiçbir kesimde anlayış yok, ama, aileler genellikle gece 12'de susuyolar. öğrencilerin ise saati yok, sabaha kadar bağrışabiliyolar ve bunu tüm yıl boyunca haftanın 4-5 günü yapabiliyolar. uyarırsan: "özgürlüğümdür" diyolar. evet kardeşim özgürlüğündür ama anlayış diye bir şey de olmalı. o daireyi kiraladın diye sabah 05:50'de kalkıp işe gitmeye hazırlanan kişilere tüm yıl boyunca aralıksız işkece çektirememelisin, bu medeniyet değildir. biz de öğrenci olduk. aynı evde 3 kişi, bazen 4 kişi kaldık, sınav dönemlerinde 6 kişi kaldık. bir kez sabaha kadar evde fifa atmıştık, ertesi gün yan dairedeki teyze çok kibarca şikayet etti. sabah işe gidiyorum dedi. özür diledim ve bir daha yapmadık bunu. tekrar sabaha kadar pc oynayacaksak da arka odaya gittik ve gür sesle bağrışarak değil, elimizden geldiğince sesimizi kısarak konuşmaya çalıştık. aynı teyze daha sonra bize tatlı falan yapıp getirmişti, siz çok anlayışlı çocuklarsınız diye. yani biz bu komşumuza "özgürlüğümdür karışamazsın" deyip sabaha kadar bağrışmaya devam edebilirdik, muhtemelen bir şey yapamayacaklardı. ama, elimize ne geçecekti ki? kadına o kadar işkence çektirmiş olacaktık. Ama, Türkiye dediğin ülke mutsuz, zombileşmiş, anlayışsız insanların ülkesi. bu forum ve soayal medyanın genelinde önüne gelene ağır laflar söyleyen ve bunu sürekli yapan birsürü manyak var. bu manyakların kimisi iyi maaşlarla çalışan, evli barklı, yani normal hayatta normal birer yaşama sahip olan kişiler. ama, içlerinde bir kin torbası taşıyolar adeta. bu kinlerini kusmak için de burayı, forumu kullanıyolar. Türkiye'nin özeti bu. bibirine zorluk çıkartan mutsuzlar oldusu. |
Böyle komşu yüzünden 2014 yılında yaklaşık 70-80 bin lira masraf yapıp (2014 yılında çok iyi paraydı) evlenerek ilk kez girdiğim babamın hediyesi olan evimi hemen satılsın diye ederinin en az 20 bin lira altına sattım, satmak zorunda kaldım. Yoksa ben hapise komşu denen kişide mezara girecekti. Alan kişide satmış. Üzerine kredi çekip eşimi ve beni 10 sene borçlandırarak daha nezih, çok fazla kalabalık olmayan bir apartmandan ev aldım. 8 Daire var apartmanda 4 katlı. Her kat dolu ve oturan herkeste ev sahibi. Evi alırken çok araştırdım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki karşımıza iyi insanlar çıkardı. Şöyle örnek vereyim apartmanca 8 araba toplanıp pikniğe gidiyoruz. Bahçede akşamları hanımlar çay demleyip aşağıya felan iniyoruz. Şimdi annem babam dostlarımız siz çok dua etmişsiniz ki böyle bir binaya böyle komşulara sahip olmuşsunuz diyorlar. İlk taşındığımızda alt komşumuzun bebeği 7 aylıktı. Gece hafiften ağladı. Ama gram rahatsız olmadım. Sabahına evimizın kapısı çaldı. Bizle yaşıt bir bayan. Eşiniz evdemi acaba dedi, tabi burda dedim eşim kapıya çıktı. Çok özür dilerim, gece bizim kız baya ağladıda rahatsız olmuşsunuzdur kusura bakmayın lütfen dedi. Bu yaklaşım beni benden aldı. Bu saatten sonra o çocuklar evi yıksada sesimi çıkarmam gerekirse çatıya çıkar yatarım o derece memnun oldum. Ve biz bir süre sonra herkesle içli dışlı olmaya başladık. Ve benimde eşim hamile kaldı, şu an 18 aylık bir oğlum var Allah bağışlasın ellerinizden öper. İlk zamanlar bizim oğlumuzda ağladı tabi 6-7 aylıkken ortalığı yırttığı oldu. Komşulara tek tek söyledim gece ağlarsa kusura bakmayın lütfen dedim. Nitekim bizimde başımıza geldi.
Herşey karşılıklı anlaşmaya, hoşgörüye, saygıya bağlı. Allah herkese temiz kalpli, hoşgörülü, saygılı sevgili insanlarla, komşularla karşılaştırsın... |
Türkiye’de bu ve bunun gibi arsızlar çok fazla. Yeni yapılan binalar, sıfır ses yalıtımlı olduğu için sesler direkt duyuluyor. Hele de anlattığınız gibi bağırarak konuşan birisi varsa ızdırap oluyor. Bu işi polisle, hukukla çözemezsiniz çünkü çözümü yok. Hükümet sosyal medyaya yasak getireceğine, öncelik olarak kişilerin özel yaşam alanlarına gürültü sonucunda taciz edilmesini önleyecek, ağır yaptırımları olan yasalar çıkartmalı. Günün hangi saati olursa olsun, kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. Gelelim tek çözüm yoluna; çivi çiviyi söker mantığı ile, güzelinden hoparlör alıp tavana dayıyosun, gecenin ilerleyen saatlerinde ara ara onları uyandıracak şekilde güzelce hoplatıyosun. Biraz uykundan feragat edeceksin ama yaklaşık bir hafta içinde eğitilecektir emin olabilirsin. Başka da çözümü yok bu işin, taşınır gidersin orasını bilemem.
|
Kan dökülmeden çözülmez.
Taşınacaksın Laftan anlamazlar.. Sen üstüne gitrikce daha fazla azacak. Yazdığından da bu anlaşılıyor zaten. Aynı sorunu bizim Akraba da yaşadı. Sonunda Evi sattı. Şimdi Müstakil evde kalıyor. Adam gerçekten Gençleşti ya. Bahçe ile uğraşıyor. Tavuk besliyor keyfi yerinde. |
Gece 2-3 gibi kapılarının önüne git terlik ve ayakkabı varsa malum işi yap (içlerine) sonra uzaklaş bu bir uyarı olmuş olur . |
Bak hele. Beyefendinin bass sesinden rahatsız olmu komşu, neymiş efendim rahatsız olamazmış! Saat 23.00'da tv sesinden ve kendi sesinden kimse rahatsız olamazmış. Kapısına gelenide kovarmış zartmış zurtmuş, falanda filanda. Geeeet a........ Geç bu işleri. Sen nerde yaşıyorsun birader? Hayırdır apartmanı mı satın aldın? Hayırdır müstakil evdemi yaşıyorsun da kimseye saygı duymuyorsun? Birgün o lafları ağzına tıkarlar, daha konuşamadan ağzının üstünde yumruğu hissedersin. Saygısıza bak hele. |
Bu sorunu defalarca yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık, sabır, ama en önemlisi kurtulmayı nasip etsin. Son zamanlarda forumda çok sık açılmaya başladı bu konular, millet toplu halde kafayı mı sıyırdı da azmaya başladı anlamadım gitti. Kendi eviniz olması çok kötü. Bu ülkede asla ev almam, kirada bile bir senelik sözleşme yaparken insan geriliyor, tümden satın almayı hayal bile edemiyorum. İnsanlar azmış, gerçek bu. Kimse insanımız çok merhametli vs diye övmesin hemen herkes kötü, iyiler azınlıkta tek tük şansın varsa karşına çıkıyorlar yoksa alayı kötü. Dediğin gibi çare birer açık cezaevi olan apartmanlardan kurtulmak yani müstakil ev.
|
Böyle tiplerin varolmasının tek nedeni devletin politikası. Çünkü kendi koyduğu kuralların hiçbirini uygulamıyor. Aynen dediğin gibi bırak kabahatler kanununu, pompalı ile dükkan basıp ateş eden adam bile ceza almıyor. Sen Amerika'da pompalıyla bir yerde ateş açacaksın ve hapise girmeyeceksin? Polis olay yerine gelecek, bir sürü dil döküp elinden silahı almaya çalışacak? Adamın anasını ağlatırlar, iliklerine kadar suçlu olduğunu hissedersin. Birini darp ettiğinde bile yakalanırsan yiyosun cezayı. En azından kesinlikle suçlu muamelesi görüyosun. Bizim ülke ülke değil ki çiftlik. Birini darp etsen, hastanelik etsen, hatta sakat bıraksan yiyeceğin ceza en fazla 1-2 sene o da ilk suçunsa denetimli serbestlikle cezan ertelenir bedava yani, kampanya yapmış devlet, 'ilk suçunuz bedava'. Hele arabayla ezip mi öldürdün? Bi madalya takmadıkları kalır. Sonuç olarak bu ülkede birini planlayıp öldürüp yakalanmadığın sürece ceza yemezsin. O da heralde yiyeceğin 10 yıl falan, 7 senede de çıkarsın. Cezalar caydırıcı değil ama asıl olay devletin bu işlere bakış açısının caydırıcı olmaması. Resmen bizim devlet o kadar rahat ki insanları suç işlemeye teşvik ediyor. Tüm bu köşe başlarını tutmuş mafya bozuntularını teşvik eden, hareket imkanı tanıyan devlettir. Vergi veriyosun, yeri geliyo askerde canını veriyosun ama biri gelip senin malını canını almaya kalkınca devlet sen öldürülmeden kılını bile kıpırdatmıyo. Yani yasalar işlemiyor. Yoksa aslında komşunun yaptığı işin cezası var ama kim uğraşacak? Hadi polis gelse dese ki, 'şimdi ceza yazmıyorum ama tekrarlarsa yazarız' neyse de o bile yok. Bu ülkede kesinlikle apartmanın en üst katında daire tutacaksın. Ben de arada bakıyorum ilanlara neredeyse hiç en üst kat yok hep ara katlar. Üst komşu bu ülkede evde koşma hakkına sahip, avazı çıktığı kadar bağırma hakkına sahip, halı silkeleme hakkında sahip... Devlet vergi almaya gelince devlet, hakkını korumaya gelince ara ki bulasın. |
aylar önce burada apartmanda binada yaşama ehliyeti getirilsin diye konu açıp bir güzel döktürmüştüm konu ilgi görmüş birkaç sayfayı bulmuştu ama yazılanlar bazı kanı bozukların zoruna gitmiş işine gelmemiş olacak ki konu şikayet edildi ve kapatıldı öyle olacağını bilseydim ilk mesajımı kopyalayıp saklardım, insanlar gerçekten bıktı bu dertten kimsenin kimseye çekmetirmeye hakkı yok apartmanda binada toplu yaşamayı bilmeyen koca apartmanı kendi müstakil evi gibi köyündeki evi gibi kullanmaya kalkan zamansın usulsüz haddinden fazla gürültü yapan ses çıkartan başına buyruk davranan kuralları takmayan pislik yapan sigara çöp atan su akıtan halı battaniye yıkayıp seren rahatsızlık veren kim varsa tez zamanda layığını bulsun |
Benzer içerikler
- dondurulmuş balık yedikten sonra süt içilir mi
- psikolojik araştırmalara göre, birini sürekli düşünüyorsanız nedeni
- alkol vücuttan ne kadar sürede atılır
- lanetlenmiş insanlar ne yapmalı
- gripken duş alınır mı
- telegram indirim kanalları
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X