15 senedir aynı apartmanda otururuz :) Üst daire sanırım yapı olarak çok ince kim geldiyse çok ses geliyordu özellikle gece. Yeni taşınan kiracıları ilk geldikleri zaman ziyaret eder durumu anlatırım. Bu son taşınanlar tabiki dinlemedi evimde alarm var 2-3 gece farklı zamanlarda alarmı aktif ettim uyarı olsun diye. 2 kere eve polis gönderdim. Neyse akıllanmadılar aldım elime haydar'ı gösterdim :) şuan tertemiz ne gürültü var ne ses. Bazen çirkinleşmek lazım maalesef ülkemizde şiddet bazen ciddi çözüm olabiliyor. |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (5. sayfa)
-
-
Siz aday olun ilk oyunuz benden hocam.
-
Bak yazıyorum kaynanam bir, sen iki, hanımın oyuda alırsam zor kısmı atlatıyorum. Geriye 79.999.997 kişinin oyu kalıyor o kolay iş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Gösterİnş komşu oluruz bir gün seni kanuna nizama uygun saatlerde döverim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı dertlerden muzdariptim bir zamanlar. Üst kattaki insan müsveddesi, dağdan inmiş bir gelin, iki üç yılımızı heba etti ailecek. Balkondan aşağıya halı silkemelemek mi dersin, çocuğunun boklu donunu atmak mı dersin, gece gündüz fark etmeksizin bağıra çağıra konuşmak mı dersin, çocukları evde top oynatmak mi dersin. Kaç kere kendim konuştum, artık ağzımı bozacağım elin karısıyla yanlış konuşmayayim diye annemi kardeşimi gönderdim defalarca anlattık ama yok. Polis çağırmak veya belediye de çare olmaz biliyordum. En sonunda küfürleşme tehdit filan başladı o aile ile bizim aile arasında. Sonunda ne mi oldu. Kadının kocası bana dedi ki ya sen sat evini ya da ben satıp gideyim yoksa biz anlaşamayacagiz. O arada Allah nasip etti ikinci bir ev daha aldık çok daha nezih bir yerde. Ailemle beraber oraya taşındık ve eski yeri kiraya verdik. Şimdilerde kiracımla da sıkıntı yaşıyorlar ama kiracının da çok çoluğu çocuğu olduğu ve gürültüden çok rahatsız olan tipler olmadığı için problem olmuyor. Hatta bizim kiracılar da gürültü yapıyormuş. Eee dinsizin hakkından imansız gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Apartman sakinleri imza ile bu kadına evini bile sattırabilir diye biliyorum.
Bunun dışında çocuk ağlaması, çocuk koşturması katlanılabilir sesler yapacsk birşey yok.
Ama koca insanların bağırışları
Akşam 6dan sonra tadilat sesleri
Kavga sesi
Son ses tv sesi
Sürekli eşyalardan ve kapı çarpma sesleri dayanılacak sesler değil.
Ayrıca yönetim kararı olmasına rağmen ayakkabıların kapı önüne bırakılması
Çöpün kapı önüne konması gibi sorunlar var bizde.
Müstakil bir yer bulup sıvışacağım bende ev sahibiyim. Bizde arada oluyor. Bu manyak kadın gibi bir komşumuz var. Küçük çocuğuna bağırıp çığlık atıyor. Sanırsın küçücük çocuk bunu dövüyor.
Biz daha toplum içinde nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. Klozet kapağı kaldırmayı bilmeyen hayvanlara eve girince kendi alanında nasıl davranması gerektiğini hiç anlatamazsın.
Küçük yaşta ana bana tarafından verilmesi gereken ahlak bizde saçma sapan kanun ve cezalarla verilmeye çalışılıyor. Onlarda uygulanmıyor zaten doğru düzgün. Siz de yazmışsınız.
Bu imza ile attırma evi sattırma olayını araştır derim. Abim anlatmıştı bana. Kiracı attırılabilir ev sahibine zorla ev sattırılır demişti.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bizim burada da var benzer bir tip. Lakin biraz şanslıyız sanırım karşı apartmanda. Ama gene sesi bizim daireye kadar geliyor,adamın gündüz dinlediği müziği akşam izlediği filmi bizde tadıyoruz. Arkadaş hadi biz karşı apartmandayızo apartmanda hiç mi kimse rahatsız olmuyorda şikayet etmiyor.bir ara komşusu gürültü çıkaran kişilere ceza uygulaması vardı. Belediyeden mi nerden uzmam gelip ses ölçüm cihazıpla sesin şiddetini ölçüp ceza kesiyorlardı. Tabi ekibi ve ses kaynağını aynı zamana getirebilmek ayrı bir başarı.:D
quote:
Orijinalden alıntı: Stoaİnş komşu oluruz bir gün seni kanuna nizama uygun saatlerde döverim
Alıntıları GösterKolunu bir tarafina monte bulma bordo klavyeli.
Bebek sesi veya karı koca sesleri dışında seslere tahammülümüz yok. Onlar da bir yere kadar tabi. Alt katımıza yabancılar taşınmıştı herifler resmen müziğin sesini fulleyip anırıyorlardı. Aradık polis çağırdık şimdi tık yok.
Ya gerçekten sinir bozucu. Ben artık duymamaya üzerinde düşünmemeye çalışıyorum. Benim komşularim!!! İse
Bina da 20 daire var.
5 aile sürekli bizim balkonun olduğu tarafta hep beraber oturuyorlar.
Yani sıcak otursunlar ama
Bir bayan!!!!! var bir kahkaha atıyor Allahı tövbe
Kocası nasıl duruyor yanında şaşırıyorum.
Yani...... mekanlardaki kadınların kahkahası yanında edepli kalır.
Çocukları çığlık çığlığa uyarınca bizim sesimiz çıkmıyor.
Çocukları uyarıyoruz.
Ayrıca yine bizim balkonun alt tarafında mangal yapıyorlar..
Başka bir komşu uyarmış ahlaksız adamin cevabı
Bu bina biz 5 ailenin deyip kahkaha atmış.
Yani seviyelerine insem kavga gürültü nereye varacak...
Yani sonradan görme ahlaksız adamlarla aynı bina da yaşamak zorunda kalanlara Allahı yardım etsin
Nick'iniz gibi kozmik bir özet geçmişsiniz, bundan daha iyi açıklanamazquote:
Orijinalden alıntı: Cosmic Love
Bu sorunu defalarca yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık, sabır, ama en önemlisi kurtulmayı nasip etsin. Son zamanlarda forumda çok sık açılmaya başladı bu konular, millet toplu halde kafayı mı sıyırdı da azmaya başladı anlamadım gitti. Kendi eviniz olması çok kötü. Bu ülkede asla ev almam, kirada bile bir senelik sözleşme yaparken insan geriliyor, tümden satın almayı hayal bile edemiyorum. İnsanlar azmış, gerçek bu. Kimse insanımız çok merhametli vs diye övmesin hemen herkes kötü, iyiler azınlıkta tek tük şansın varsa karşına çıkıyorlar yoksa alayı kötü. Dediğin gibi çare birer açık cezaevi olan apartmanlardan kurtulmak yani müstakil ev.
İlavelerim tabii ki olacak çünkü çoğu insanın fark etmediğini veya fark etse de umursamadığından veya bulaşmasınlar diye yazmadıklarını yazmak zorundayım; bu sorunlu evlerin çoğu niçin inşaata önem verildiğinin ve son dönemlerde birçok kişinin yazdığı gibi "köyden indim şehire" kafasıyla yaşayanların neden arttığının cevabı niteliğinde. Aynı ÖSYM yerleştirmesi gibi zamanında çevrenizde yaşayıp ajansal faaliyetleriyle sizin kişiliğinizi, yaşam tarzınızı çözüp birilerine rapor edenler sayesinde tamamen AK amaçlarla hedefe yönelik AK çeteleri özellikle dizayn ederek çevremize yerleştirdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar kimi zaman bilinçli kimi zaman bir teknolojinin kafalarını yönetmesiyle yapıyorlar. Mesela telefon görüşmesinden bahsediliyor ya konunun ilk mesajında, aslında çevreden duyanlara askeri istihbarat bile aktarıyor olabilir o komşu, hadi onu geçtik size rahatsızlık veriyorsa mutlaka evinizden bir çıkarı vardır, bir şeylere göz dikmiştir. Birileri özlerine döndü diyebiliriz, artık tüm rezaletleriyle karşınızdalar...
O kadar Kuran kursu, ışık evleri, hizmet falan ne içindi zannediyorsunuz, kullandıkları teknolojiler ve dil ortak, yapmaya çalıştıkları her şey 3. sınıf AK edebiyatlı ve sürekli birilerine bir şeyler kazandırmaya yönelik çaba sarf ediyorlar, bir çirkeflik zırhı giyinmişler sanki dünya onlara ait, bir kendilerinden eminler ve havalılar sanki her gün efendileri yatakta 3. Ya sabır diyip edebimizi yüksekte tutmaya çalışıyoruz ama ne kadar saklarlarsa saklasınlar herkesin ağzına bir şekilde pislikleri düşüyor
İnanın ömrünüz boyunca böylelerini gördüğünüzü sanmam, aslında ağlanacak hallerine sinirleniyoruz, bizimle o kadar çok uğraşılıyor ki, gelecek bir gün gelecek ve o gün dedikleri o güneş doğacak, güneşli güzel günler göreceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 9 Temmuz 2020; 16:38:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı durum bende de var. Üst katta gece 00:30 gibi matkap çalıştırmalar mı dersin gece 2-3 gibi telefonla bağıra bağıra konuşmalar mı dersin her şey var. Pencere tezgahımda bir kere lahmacun parçası bile gördüm.
-
Ben bir gece yukarı çıkıp çelik kapısını kasaya boydan boya kaynaklayacağım kalsın içeride
Rez Alın haberlere çıkarsa beğenirsiniz
-
ben bir gün birini öldürücem diye korkuyorum dün gece 5 de cama çıktım ana avrat sövecekken murat dedim salla başına bela alma. kartal hürriyet mahallesinde oturuyorum. buralardan ev bakan varsa bu yazıyı görüp sakın bakmasın. sokakta 10 dk bir arabayla domates patates hurdacı geçiyor. 50 kere kartal belediyesini aradım. sokak köpek kaynıyor gelen geçen her şeye havlıyor. şimdi ses kaydı atsam şu an bile havlıyor. kafayı bunlar yüzünden sıyırmak üzereyim. ibb beyaz masa ibb ve kartal belediyesini defalarca aradım ama çözüm yok. bugun gece çalışıyorum saat 11 de uyandım normalde akşama kadar uyumam lazım ki gece uykum gelmesin iş yerinde. ama köpekler çocuk sesleri ve hırdavatçılar yüzünden bu saatte uykum geldi gel şimdi sabaha kadar çalış. lanet ediyorum artık insanlara
-
Son paragrafınız o kadar doğru ki, okuyunca resmen gün içinde bir şekilde karşılaştığım insanlar gözümün önüne geldi. İnsanlar mutlu değiller ve başkalarının da bir şekilde mutlu ve huzurlu olması daha da huzurlarını kaçırıyor. İnsanımız kötü niyetli ve bencil, bu gerçeği kabul etmem çok sürdü ama gerçek bu ne yazık ki. Öyle bir hal aldık ki resmen anlayışlı insan görünce çölde su bulmuş gibi mutlu hissediyor insan.
-
biz 1. katta oturuyoruz. üst kat komşumuzun eşi bir gün salonun cam pervazına su dökmüş. tabi akan sular da bizim açık olan camdan içeri girmiş. annem de kadına biraz dikkat edin camları yeni sildim içeri kadar su girdi diye uyarmış. kadının kocası da anneme küfretmiş. ben de o sıra içerideki odadaydım. bağrışmaları duydum. ne oluyor diye salona geçtim. camdan dışarı baktım. adam anneme saydırıyor. adama bekle yukarı geliyorum sıkıysa yüzüme küfret diye bağırıp kapısına dayandım. kapıyı açamadı. saatlerce küfrettim. gıkı bile çıkmadı. daha sonra bir kaç kez apartman kapısında denk geldim. beni görünce yol değiştirdi. inat ve ısrarla üzerine doğru yürür gibi yaptım kaçtı.yani diyeceğim şu ki insanlıktan anlamayan hayvanlıktan anlar. anlayacağı dilden konuşun..
-
2016'da üst katıma taşınan 3 kız öğrenci vardı (bende öğrenciydim o zamanlar). Ama ben yalnız yaşadığım için, yıllarca ev adabı öğrenmek zorunda kaldım, pederde zamanında çok sertti ve bizlere bu konuda çok şey kattı... hem komşularım tarafından sevilirdim hemde resmen milleti ben şikayet ederdim. Müdürleri, coğrafya öğretmenlerini, hatta bir ara alt katımızda dekanın kızı vardı onu bile şikayet etmiştim
Hayalet gibi olduğum için benden ses çıkmazdı kimse bir şey diyemezdi.
2016'da üst katıma taşınan kızlar gece 3-4 nasıl müzik dinliyorlar. Polis çağırdım uyarıldılar, 2 gün sonra tekrar başladılar. Yöneticiye söyledim, gidip kadına bağırmışlar. Ev sahiplerine söyledim, sende öğrencisin onlarda öğrenci onlar açıyorsa sende aç mavalinde saçma sapan cevaplar verdi.
Neyse, ne yapabiliriz ne edebiliriz diye düşündüm ettim, sonra çaldıkları müzikleri dinlemeye başladım. Grup yorum, Ahmet Kaya, bilmediğim bazı gruplar ama hepsinin ana teması APO, Kürtlük, Kürdistan falan.
Ahmet Kaya'nın "vallahi apo'yu özledik" dediği şarkıyı çalmaya başladılar gece 2 de (camlardan pis pis bakmalar, ayaklarını yere vura vura yürümeler, kışın ortasında balkonda bağıra çağıra konuşmaları saymıyorum) ev sahibinin ülkücü olduğunu biliyordum aradım hoparlöre verip dinlettim. Sonra polisi aradım, üst katımda pkk faliyetleri olduğundan şüpheleniyorum deyip, müziklerden falan bahsettim.
Ama bir yandan vicdan yapıyorum, ya sadece müzikse, ya kızların öyle bezlerde tarakları yoksa, ya benim yüzümden başları derde girerse diye. İşin ne kadar ciddileşebileceğini fark ettim çünkü...
Neyse, o gece piyangoyu ben kazandım, önce polis geldi, sonra ev sahibi, evde PKK bayrakları, pkk dergileri, yaşlı 50-60'larında bu işlerden sabıkası olan bir adam falan çıktı. Sopayla çıkarıp götürdüler. Ev sahipleri yeri göğü inletti. Benden de çok özür diledi.
Bu da böyle bir anımdır. Ulan ne kadar farklı ve özgün bir insanım. Millet öğrenci olur küflenir, pisletir, başı boş köpek gibi sabaha kadar gürültü yapar, bizler binamızın, sitemizin huzurunu sağlardık melek gibiydik... Ahhh ahhh, babam sertti-korkutucuydu ama bir çocuğu asker nizamı ile eğitmeyi bilirdi, edep adap birikimim için kendisine borcum çok, şimdiki çocuklar kertenkele gibi.
Neyse efenim uzattık iyice, iyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 9 Temmuz 2020; 18:16:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X