Ben suçlu olmuşum hahahaha. Anlayacağını bilsem birkaç satır karalarım da belli ki sen de benim üstümdeki gibi eğitilmez birisin. Bizim kimseyi taciz ettiğimiz falan yok, 10 yılda toplasan 4-5 kez şikayete çıkmışızdır. Buyur evimizde misafir edelim seni bir-iki gün; eğer 7 saat telefonda bağıra bağıra konuşmuyorsa, günde 150 kere masa sandalye çekme sesi gelmiyorsa yakıt masrafını ben karşılayacağım. Oradan atıp tutmak kolay. Sabah 7 akşam 7 kimse bir şey diyemez nasıl bir kafa? Nasıl düşünce bir dünyanız var çok merak ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Temmuz 2020; 23:55:18 > |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (4. sayfa)
-
-
Torunu geliyor evin bir ucundan öteki ucuna deparlıyor bütün gün. Ben de çocuk oldum ama hiç evin içinde tepinip durmadım. Dışarıda oynardık biz hep. Akşam da gelir yorgunluktan uyuyakalırdık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Temmuz 2020; 23:57:43 > -
Malesef bizde de var böyle bir tip. Anlattığının aynısı. Günde 5 6 saat bagıra bagıra telefonla konuşuyor. Ve tam bir çingen. Biz kiracıyız. Ev sahibi kiraları fazla arttırırsa çıkacakmış. Çok üzüldüm. Ev sahibinin kira fiyatlarini arttırmasını bekliyorum.
-
Alt üst kat çocuk var.Sabah 9 gece 12 ikiside 4 nala koşturuyor.Kapılar çarpar oyuncaklar fırlatılır.bağırışmalar bitmiyor.Taşınmayı düşünüyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: MyDramaaylar önce burada apartmanda binada yaşama ehliyeti getirilsin diye konu açıp bir güzel döktürmüştüm konu ilgi görmüş birkaç sayfayı bulmuştu ama yazılanlar bazı kanı bozukların zoruna gitmiş işine gelmemiş olacak ki konu şikayet edildi ve kapatıldı öyle olacağını bilseydim ilk mesajımı kopyalayıp saklardım,
insanlar gerçekten bıktı bu dertten kimsenin kimseye çekmetirmeye hakkı yok apartmanda binada toplu yaşamayı bilmeyen koca apartmanı kendi müstakil evi gibi köyündeki evi gibi kullanmaya kalkan zamansın usulsüz haddinden fazla gürültü yapan ses çıkartan başına buyruk davranan kuralları takmayan pislik yapan sigara çöp atan su akıtan halı battaniye yıkayıp seren rahatsızlık veren kim varsa tez zamanda layığını bulsun
Bu forumda ne yazsam siliniyor. 20 sayfa yazılsın iki aptal sikayet etti diye konuyu siliyorlar konuya yazdıgım seyleri okumak istesem öyle bir konu yok. Açtığım konunun 3 katı silinen konum var. Bu sebeple 1 senedir hiç konu açmıyorum. Günlük gibi tuttugum bi konu var bilerek uplamıyorum ki millet birsey yazıp 10 yıllık konuyu iki aptal tartıştı diye silmesinler son mesajı editleyerek gidiyorum.
-
"Konum Ankara/Keçiören" sürprizi sona saklamışsın güzell
Allah kolaylık versin.Ne laftan anlarlar ne sözden anlarlar.Ankaranın yerlisi hariç bütün anadolu çomarların toplandığı yerlerden biri.Eğer imkanınız varsa evi satıp oradan taşının.Başka türlü kurtuluşunuz yok maalesef.Şikayet fln fasa fiso.Dövmeye kalksan bir yere kadar döversin sonra tekrar eder olaylar.
Sorun kökte maalesef.Oturduğu yeri hala anadoludaki evi gibi müstakil daire zannediyor.Apartmanda oturduğunun farkında değil.Oralardan gelen kişilere apartmanda oturma eğitimi ve ehliyeti verilmeli.
-
Böyle komşu yüzünden 2014 yılında yaklaşık 70-80 bin lira masraf yapıp (2014 yılında çok iyi paraydı) evlenerek ilk kez girdiğim babamın hediyesi olan evimi hemen satılsın diye ederinin en az 20 bin lira altına sattım, satmak zorunda kaldım. Yoksa ben hapise komşu denen kişide mezara girecekti.
Alan kişide satmış.
Üzerine kredi çekip eşimi ve beni 10 sene borçlandırarak daha nezih, çok fazla kalabalık olmayan bir apartmandan ev aldım.
8 Daire var apartmanda 4 katlı.
Her kat dolu ve oturan herkeste ev sahibi.
Evi alırken çok araştırdım.
Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki karşımıza iyi insanlar çıkardı.
Şöyle örnek vereyim apartmanca 8 araba toplanıp pikniğe gidiyoruz.
Bahçede akşamları hanımlar çay demleyip aşağıya felan iniyoruz.
Şimdi annem babam dostlarımız siz çok dua etmişsiniz ki böyle bir binaya böyle komşulara sahip olmuşsunuz diyorlar.
İlk taşındığımızda alt komşumuzun bebeği 7 aylıktı.
Gece hafiften ağladı. Ama gram rahatsız olmadım.
Sabahına evimizın kapısı çaldı.
Bizle yaşıt bir bayan.
Eşiniz evdemi acaba dedi, tabi burda dedim eşim kapıya çıktı.
Çok özür dilerim, gece bizim kız baya ağladıda rahatsız olmuşsunuzdur kusura bakmayın lütfen dedi.
Bu yaklaşım beni benden aldı.
Bu saatten sonra o çocuklar evi yıksada sesimi çıkarmam gerekirse çatıya çıkar yatarım o derece memnun oldum.
Ve biz bir süre sonra herkesle içli dışlı olmaya başladık.
Ve benimde eşim hamile kaldı, şu an 18 aylık bir oğlum var Allah bağışlasın ellerinizden öper.
İlk zamanlar bizim oğlumuzda ağladı tabi 6-7 aylıkken ortalığı yırttığı oldu.
Komşulara tek tek söyledim gece ağlarsa kusura bakmayın lütfen dedim.
Nitekim bizimde başımıza geldi.
Herşey karşılıklı anlaşmaya, hoşgörüye, saygıya bağlı.
Allah herkese temiz kalpli, hoşgörülü, saygılı sevgili insanlarla, komşularla karşılaştırsın...
-
Sadece apartmanda değil sokaklar da gürültülü. Ses kirliliği aşırı fazla. Yurtdışında katı kurallar olduğu ve uygulandığı için o kadar huzurlu bir sessizlik var ki... -
Kyk'da kalıyorum bir de sen bana sor o saygısız ciğeri beş para etmez toplum içinde nasıl yaşanacağını bilmeyen primatları. Geçmiş olsun. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
Her sikayet eden hakli degildir. Bazi insanlar kilkuyruk. Sizi tanimadigim icin haklisiniz diyemem.
Ben bir insan gormedim ki rahatsi olacaginiz kadar yuksek bagrisla 7 saat her gun telefonla konussun. Imkani yok. Yuksek sesle konusabilir. Bagirisla konusamaz. Yuksek ses sizi rahatsiz ediyorsa o binanin yalitimi cok kotudur. Bu ust komsunun degil sizin sorununuz. Sikayet eden sizsiniz cunku.
Bize gece 11de yan komsu geldi. Televizyonun sesi cok bir de cok yuksek sesle konusuyorsunuz diye. Hayatimda boyle sikayet duymadim baska apartmanda. Bildigin konusma sesinde konusuyoruz ne eksik ne fazla. Tv de klasik ses yani ne kadar acabiliriz konusuyoruz sonucta. Bizim salonun duvari bunun yatak odasiymis ses geliyormus.
Kardesim dedim senin sikayetinin sebebi ben degilim bu duvarlar. Bundan sikayetciysen ya yatak odani baska odaya tasi ya da direkt tasin. Ben sen rahat et diye normal olan sesimi azaltmayacagim bilgine. Dedim gitti. Bunu anlatacaksiniz. Bu kadar basit.
Sizin sorununuz net olarak binadan dolayi. Komsulari suclamayin insanlar kimse rahatsiz olmasin diye fisir fisir dolasmak zorunda degil. Binlerce kez yandan alttan fazla ses geldigi durumlari biz de yasiyoruz. Bir kere olsun birinin kapisina gitmedim ses cok diye. Yapacak tabii davul zurna calmiyor ki ne kadar ses yapabilir. Yalitimsiz duvarlardan dolayi normal olan sesleri duydugunuz icin baski yapamazsiniz.
Bir daha kapilarina gittiginizde komsunuz bilincli ise sizi evlerini tacizden polise sikayet edebilir. Bana olsa direkt ederim. Defol evimden polisi ariyorum derim bitti. Git polis anlat derdini derim.
Sesten rahatsiz oldugunuz gibi habire insanlari uyarip evlerine gidip baski yaparak siz de insanlari taciz ve rahatsiz ettiginizi unutmayin.
Alt komsumuz da mesela bass sesimden rahatsiz olmus. Saat sabah 7 aksam 7 kimse bir sey diyemez. Ben de kimseye diyemem. Kanun. Istedigim gibi acarim. Bunu soyledim bir sey diyemedi gicik oldugu her halinden belliydi ama sustu defoldu. Yapacak hicbir seyi yok cunku. Ben onun aptal cocuklarinin yakarislarini duyarken bir kere bile sikayete gitmedim. Saygi boyle olur.
Su insanoglu bencilligi cok ayri bir olay. Aman rahatsiz oldum. Aman su oldu bu oldu. Kilkuyrukluk.
Herkesin de savunmasi hazir ha. Apartmanda yasiyoruz saygi bilmemne. Sen saygi duyacaksin tolere edeceksin once. Kendi agzinla soyluyorsun apartmanda yasiyoruz. Kimse senin keyfin nasil bozulmaz diye diken ustunde durmayacak. Rahatsizsan kendin gideceksin.
Bu isin kanunu var. Sabah 7 aksam 7. 12ye kadar da genelde kimseyi sikayet edemezsiniz. Sonrasi icin gelirler eve db olcer koyarlar. Gorursunuz ki evdekilerin sesi anormal degil. Duvarlariniz yuzunden ses kolay gidiyor.Bak hele.
Beyefendinin bass sesinden rahatsız olmu komşu, neymiş efendim rahatsız olamazmış!
Saat 23.00'da tv sesinden ve kendi sesinden kimse rahatsız olamazmış.
Kapısına gelenide kovarmış zartmış zurtmuş, falanda filanda. Geeeet a........
Geç bu işleri.
Sen nerde yaşıyorsun birader?
Hayırdır apartmanı mı satın aldın?
Hayırdır müstakil evdemi yaşıyorsun da kimseye saygı duymuyorsun?
Birgün o lafları ağzına tıkarlar, daha konuşamadan ağzının üstünde yumruğu hissedersin.
Saygısıza bak hele.
-
çocuğa koşma oğlum dersen 1-2 olur sonra öğrenir ama nerede öyle ana.
-
Cozum bende hazir olun, bire bir yasamasam da 1 ay icerisinde bu illet durumdan kurtulacaksiniz. Onemli olan sabirli olmak.
1-once guzel dille uyarin.
2-uyarma fayda etmediyse;
A) her gun ses olsun olmasin polisi arayin gelip uyarsinlar. Bir iki kez uyardiktan sonra polisler gercekten de o evde sikinti oldugunu dusunuyorlar.
B) sabahlari erken uyanip apartman zili dugmesine kucuk kart sikistirin. Hem sesten uyanacaklar hem de eve hirsiz mi geldi korkusu yasayacaklar.
C) en yakin sulh mahkemesine gidip sikayette bulunacaksiniz.
D) uyuduklari saatte yuksek sesli muzik acarak kontra yapacaksiniz.
3-cimer, aile sosyal politikalar, belediye, zabita vs. Ne varsa yazili sikayette bulunacaksiniz.
4-apartmandakileri bu kisiye karsi dolduracaksiniz. Her bir gorusmede icinizdeki kini kusacaksiniz.
5-balkonda ya da sizi disarda gordukleri vakit telefonla konusuyormus gibi yapip konustugunuz hayali kisiye karsi saykoya baglayacaksiniz.
Max bir ay icinde sorun cozuluyor. Ev sahibi olarak evden tasinma dusuncesi aklimin ucuna dahi gelmedi.
-
Abi hiç uğraşma. Evin tamamına asma tavan yaptır. Çok ama çok rahatlarsın. Verdiğin o para ile yemin ediyorum ömrün 20 yıl uzar. -
Alt komşumuz şizofren bizimde, dediklerinin daha tehlikeli ve beterini yaşıyorum kaç kez polis geldi.İşiniz zor valla. -
Birisinin özgürlüğü, başkasının özgürlük sınırlarını ihlal ettiği zaman biter. -
Ahaa! Ankara Keçiören mi? Hocam neresinde yaşıyorsunuz? Burda yaşayan az çok bilir dediniz, evet biliyorum. -
Bu komşu kavgaları genelde kanlı bitiyor dikkat edin. Millette edep, kültür felan aramayın çünkü bunları çalıştıracak beyin yok. Apartmanda yaşama ehliyeti fikri güzelmiş. Cumhurbaşkanı olduğumda ilk işlerimden birisi bu olacak. Oy verirsiniz artık.
-
Allah bağışlasın. Çocuk huzurlu bir ortamda büyüyeceği için sizin adınıza çok sevindim.
-
Büyüsü bozulmasın diye sona sakladım Aynen bahsettiğin gibi gecekondudan direkt apartmana gelmiş tipler bunlar da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Temmuz 2020; 15:3:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X