Hocam yukarıda başka birine de dediğim gibi tek yaşasam yaparım ama ailemin huzuru iyice kaçsın istemiyorum. Dediğiniz gibi resmen taciz bu. Zaten kafanda bir ton mesele bir ton dert var bir de bu tiplerin gürültüsünü çekiyorsun. Keşke ağır yasalarla korunsa haklarımız da uygulanmadıktan sonra o yasaların da pek bir anlamı yok işte. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 8 Temmuz 2020; 23:46:58 > |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (2. sayfa)
-
-
Tek Taraflı ses yalıtımın, çok etkili olduğunu söyleyemem diyenler olmuştu. Sanırım iyi araştırmak lazım. Yada En iyisini yaptırmak lazım Tabii buda Paraya ve İşçiliğe bakıyor..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hepsini okudum valla baba bu tip insanlarla rica ederek yumuşak konuşarak anlayış göstererek işini çözemezsin sen en başında bunlara bi höt deseydin bir daha yapmazlardı bizim karşı binadakiler de aramızda 4 metre ya var yoktur karşılıklı apartmanlar aynı evin içinde 7-8 kişi kalıyolar çocukları acayip şımarık bizim balkona bikaç kere çocukları mandal çer çöp falan attılar ilk 2-3 ü görmezden geldim dedim çocuktur betonun içinde canı sıkılıyodur bişey demiyim en son mutfaktayım balkondan bi ses geldi çıktım direkt sesimde kalın böğürdüm bildiğin bi daha yapmadılar yani bura türkiye burada kimin gücü kime yetiyosa işler böyle yürüyor iki tarafta ev sahibiyse yapacağın bişey yok kimin sesi fazla çıkarsa onun borusu öter bunu söyliyim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Altınparka yakın mısın keçiörende?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakında ev alacam projede ses yalıtımı falan varmı bakacam bir de üstte biri oturuyorsa katlardan aşırı ses geliyormu diye kontrol edecem kulağıma küpe bunlar hep aşırı sesten falan nefret ederim dinozor gibi öağğğhk tuh diye ağız çalkalayandan ve çığlık atarak avaz avaz telefonda uzun uzun konuşanlar gözümde edepsizdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 9 Temmuz 2020; 0:46:41 >
Bizimde alt katta çocuk var belirli saatlerde evin içinde koşuyor ama aman aman bir rahatsızlık yok şu ana kadar.Üst katta da köpek var.Ama o da günde bir kaç kez ses çıkartıyor.İnsan işten eve geldikten sonra sessizlik istiyor yoksa başka türlü dinlenmek mümkün değil.Sadece komşular değil apartman çevresinde bağıran son ses müzik açıp arabayı bağırtanlar olmaması lazım.Bunun çözümü de güzel bir muhitten ev almak veya müstakil evde yaşamak.Başka kalıcı çözüm malesef yok.
-
Böyle tiplerin varolmasının tek nedeni devletin politikası. Çünkü kendi koyduğu kuralların hiçbirini uygulamıyor. Aynen dediğin gibi bırak kabahatler kanununu, pompalı ile dükkan basıp ateş eden adam bile ceza almıyor. Sen Amerika'da pompalıyla bir yerde ateş açacaksın ve hapise girmeyeceksin? Polis olay yerine gelecek, bir sürü dil döküp elinden silahı almaya çalışacak? Adamın anasını ağlatırlar, iliklerine kadar suçlu olduğunu hissedersin. Birini darp ettiğinde bile yakalanırsan yiyosun cezayı. En azından kesinlikle suçlu muamelesi görüyosun. Bizim ülke ülke değil ki çiftlik. Birini darp etsen, hastanelik etsen, hatta sakat bıraksan yiyeceğin ceza en fazla 1-2 sene o da ilk suçunsa denetimli serbestlikle cezan ertelenir bedava yani, kampanya yapmış devlet, 'ilk suçunuz bedava'.
Hele arabayla ezip mi öldürdün? Bi madalya takmadıkları kalır. Sonuç olarak bu ülkede birini planlayıp öldürüp yakalanmadığın sürece ceza yemezsin. O da heralde yiyeceğin 10 yıl falan, 7 senede de çıkarsın. Cezalar caydırıcı değil ama asıl olay devletin bu işlere bakış açısının caydırıcı olmaması. Resmen bizim devlet o kadar rahat ki insanları suç işlemeye teşvik ediyor. Tüm bu köşe başlarını tutmuş mafya bozuntularını teşvik eden, hareket imkanı tanıyan devlettir. Vergi veriyosun, yeri geliyo askerde canını veriyosun ama biri gelip senin malını canını almaya kalkınca devlet sen öldürülmeden kılını bile kıpırdatmıyo. Yani yasalar işlemiyor. Yoksa aslında komşunun yaptığı işin cezası var ama kim uğraşacak? Hadi polis gelse dese ki, 'şimdi ceza yazmıyorum ama tekrarlarsa yazarız' neyse de o bile yok. Bu ülkede kesinlikle apartmanın en üst katında daire tutacaksın. Ben de arada bakıyorum ilanlara neredeyse hiç en üst kat yok hep ara katlar. Üst komşu bu ülkede evde koşma hakkına sahip, avazı çıktığı kadar bağırma hakkına sahip, halı silkeleme hakkında sahip... Devlet vergi almaya gelince devlet, hakkını korumaya gelince ara ki bulasın.
-
Telefonla konuşma sesi size geliyorsa suçu kadında değil binayı yapan müteahhit te arayın . Yalıtım yapmamış sizde bi güzel oturmuşsunuz daireye , pardon kutuya .
Bizim sitede yıllar önce yumruk bıçak kavga etmişler: Üst komşu aşağıya bira şişesi atmış, benim ev sahibi de çıkmış yukarıya konuşmuş, fakat adam piskopat karakterli olduğu için iş kavga dönmüş, sonrasında bıçaklı kavgaya. Şimdi ben burada 1,5 senedir kiracıyım, geçen sene bana musallat oldu: Motosikletimin park yerine karıştı, bağırış çağırış, tüm komşular aşağıya indi, kurtardılar beni adamın elinden. Bu anlattıklarım Manisa ilinde oluyor. Ben de genelleme yapmak istemiyorum, bu ilde de güzel insanlar tanıdım çok, fakat ne bileyim, sorunlu insan da çok, onlardan biri üst komşum. Yaşayıp gidiyoz bir şekilde. Burası Norveç, Kanada, ABD, vs. değil, fazla birşey ummayın, işinize gücünüze hayatınıza bakın, bu coğrafyada yaşamak zorundayız sonuç olarak, kendinizi bunlarla üzmeyin.
-
Milyon liralık konutlarda bile var bu sorun. Kümes gibi yapmışlar iç içe, özellikle maslak tarafındaki sitede benzer, rezil bir durum vardı.
Ev sahipleri kaba inşaata başlamadan alıyor sonra daire bir güzel değerleniyor. 2000-3000'e kiralıyorlar daireleri hiçbir şey kimsenin umrunda değil.
Bir bakıyorsun doldurmuşlar öğrencileri, bir sürü insan mağdur.
-
Kesinlikle anlıyorum. Çocukluğum, ilk gençliğim apartmanda geçti. Üniversite yıllarımda hep müstakil ya da müstakil sayılabilecek yerlerde kaldım ve rahattım. Şu anda da müstakil bahçeli evdeyiz. Açıkçası burada da sorun yok değil. Bayramlarda, düğünlerde atılan silahlardan (Sıkılan mı, ateş edilen mi neyse işte :) ), evimizin bitişiğinde beslenen 40-50 koyunun sineği, faresinden gına geldi. Ama sırf çocukların geleceğine yatırım olması, apartman sıkıntılarını çekmemek ve özellikle hastalık döneminde kendimize ait bahçe kullanımı yüzünden katlanıyoruz. Komşuyu uyardım en azından ilaçlama yapsın düzenli temizlesin diye "İLAÇLA BAŞ MI OLOR" yanıtıyla kendime geldim. Şikayet etsem ara iyice bozulacak (Ara var denirse) onun için yapıyorum ilacımı, alerjilerime de iki tablet atıp geçiyorum.
Sözün özü insanımız bencillikten vazgeçmedikçe, kendini düşünmekten imtina etmedikçe yaşadıklarınız her yerde mevcut.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok o tarafta değilim.
Şu pandemi süreci bitse işimize gücümüze bakacağız ama birçok kişi gibi evdeyiz. Kafayı yememek elde değil. Size de geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Temmuz 2020; 8:38:47 >
Milyon liralık konutlarda bile oluyorsa çözümü yok mu yani bu işin?
Kusura bakmayın da ben bunu "o saatte dışarıda ne işi varmış"a benzettim biraz. Böyle şeyler yaşayacağımızı bilsek neden buraya oturalım? Başta müteahhit suçlu da hırsızın hiç mi suçu yok? Ses normal bir ses değil diyorum. Sadece telefon konuşması da değil herhangi bir konuşması hem evin içinden, hem apartmanın içinden hem de yazın camlar açık olduğu için dışarıdan net bir şekilde duyuluyor.
üst komşusuyla aynı sorunu iki kez yaşamış biri olarak bu yorumu yazıyorum.
hayvanı bir kez uyarırsın ikinciye yapmaz ama bizim cahil milleti uyarmakla bu işi çözemezsin.
kolluk kuvvetiyle de çözülmüyor bilginiz olsun. ilgilenmiyorlar.
dava açacaksın sürüne sürüne gelecekler duruşmaya.
- komşunun iki çocuğu vardı, evde plastik tekerlekli scooter ile salondan yatak odasına 20 metre boyunca takır takır gidip geliyorlar. bir uyardık iki uyardık. olmuyor. sonrasında dava açılacak şeklinde konuşunca işler değişti, apar topar giriş kata taşındılar.
- bundan sonra ev sahibi ile konuştuk insan gibi birini koy şuraya dedik. o da saolsun sadece paraya baktığı için umrunda olmadı. geldi oturdu birileri. biz de baştan konuştuk. dedik bakın böyle böyle. evde bebek var, hayatınızı kısıtlayın demiyoruz ama dikkat edelim. 20 daire yaşıyoruz aynı apartmanda. sonra bunlar işi azıya aldılar. bir uyardık iki uyardık olmuyor. gece saat 12 çocuk hala koşuyor evde. mesaj attım. baktım kapıma gelmiş. ne var diyo. bekliyorum ki bir adım daha atsın girsin eve de beynini patlatayım beyzbol sopasıyla. kardeşi tutuyor felan. neyse apartman ayağa kalktı. bıktık sizden gibi 4-5 aile de konuşunca bunlar geri bastı. o gün bu gündür çok şükür ses yok.
- edit: şimdi de yan komşunun veledi ebeveyn yatak odasında bağıra çağıra pubg oynuyor. şimdi çocuğa da birşey diyemiyorsun ki. anası babası ne ki çocuk ne olacak. ana baba demiyor ki ulan evde 4 tane oda var, biz bu veledi neden insanların en rahatsız olacağı yere yani yatak odasına atıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 13 Temmuz 2020; 9:3:51 >
-
Benimde alt komşu sıkıntı
Evet şaşırdınız değil mi?
Adamın kulaklar çok az duyuyor, yaşta 70+
Televizyonu bir açıyor ben kapatıp haberleri onun tv den dinliyorum. Gittim kapısına anlattım, yok ben sesi çok açmıyorum diyor, karşı komşum kapıya çıkmıştı ona sorduk beraber beni onayladı. Şimdi beni onayladı diye karşı komşumla da konuşmuyor.
Neyse yılda 2 ay falan kalıp Ankara'ya gidiyor, Allah'tan devamlı kalmıyor.
İnsanız ama birey olamadık sanırım. Dışarıda nasıl davranacağımızı, nasıl konuşacağımızı dahası sağlıklı iletişim kurmayı beceremiyoruz. Çok katlı binalarda da yaşamayı becerebildiğimizi hiç zannetmiyorum.
Yaşadıklarınız gerçekten sonra can sıkıcı bir hal almış, Allah kolaylık versin. Karşındakilerin güzel laftan anlayacaklarını zannetmiyorum, en azından öyle birileri olsalardı kusura bakmayın vs. derlerdi.
Bizimde üst komşu var mesela, torun torba geliyor bazen kendilerine. Malum çok ses olunca mahçup oluyorlar bizi göründe özür vs diliyorlar en azından problem olmuyor.
Mesela hatun balkondaki camları siliyor, işten geliyoruz ki üst komşu halıları bir güzel yıkamış, balkona sermiş, bizim silinen camlar mis gibi olmuş :)
Kısacası evin borcu bitsin, müstakil ev alacağım bende :)
-
bizim de üst komşu ile sorunlarımız var. wc si akıtıyor, tavanımız leş gibi... amca alt komşudan geliyordur o yaptırsın diyor. amcayla anlaşamıyorum bir türlü. sayın amcanın yer çekiminden başlayarak bir dizi bilgilendirilmesi lazım yada tesisatla ilgili bilmediğim bir konu mu var bilmiyorum bu nedenle alt komşuya söylemedim, 6-7 aydır kritik bir aşamadayım, amca yüzünden kavga edebiliriz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X