Siz bildiğimiz hücre evi çökertmişsiniz hocam |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (6. sayfa)
-
-
Bunun Türkiye'de çözümü yok. Gürültü var diye başka bir binanın son katına taşındık yine aynı. Uyarma, polis çağırma vs. hiç fayda etmiyor. Yobaz yobazlığından vazgeçmiyor hatta daha fazla uyarırsanız kasıtlı olarak ses yapıyor. Yeni evimdeki sıkıntıları yazayım.
- Yan komşunun 3-4 yaşlarındaki çocuğu. Her gece 12-01 gibi evde çığlık atarak ağlar.,
- 2 alt kattaki çocuğun gece 2 de bağıra bağıra evde koşturması.
- İlk ikisine karşı bilinmeyen birinin gece duvara vurması.
- Apartmandakilerin bahçeye 2 masa atıp gece 1 lere kadar sokağı inletmesi.
- Karşı binalarda balkona çıkıp gece 2 ye kadar muhabbet etmeler.
- 17-18 yaşındaki veletlerin dışarıda grup halinde dolaşırken bağırmaları veya müzik açmaları
- Şahinciler
- Bu yeni dadandı. Düzenli olarak gece 2-3te bisikletle son ses müzik açıp geziyor.
Bu dediklerim 150bin nüfuslu bir ilçenin caddeden uzak bir ara sokağında oluyor.
-
Bizim ust kattada var sigir suruleri , geceleri 2 3 de bile kavga bagirti sesleri geliyor , gunde 2 kere asagiya dogru birseyler silkeliyorlar. Surekli bir esya dusurme sesi vs geliyor,kac kere laf dalisina girdik polis vs cagirdik akillanmiyorlar.
Kaynana kayin peder oglu ve gelini yasiyorlar surekli bir kavga dovus sesleri bazen kizlarida geliyor kalmaya ozaman hic kesilmiyor. Bide cocuklari oldu 3 4 sene once, patir patir evde kosusturuyorlar. Suan imkanimiz yok tasinamiyoruz ama ilk imkanim oldugunda tasinicam nefret ettim kendilerinden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizinki bambaşka bir olaymış hocam.
Çirkin bir olaymış. Ağzını yüzünü dağıtmak gerek ya bunların neyse. Allah sabır versin hepimize. Hayvanlıktan anlar benim üstteki de ama yoruldum hakikaten. Hala sineye çekiyorum. Bir gün bir patlayacağım pir patlayacağım. Umarım o zaman gelene dek taşınmış oluruz.
quote:
Orijinalden alıntı: SkywardsÇirkin bir olaymış. Ağzını yüzünü dağıtmak gerek ya bunların neyse. Allah sabır versin hepimize. Hayvanlıktan anlar benim üstteki de ama yoruldum hakikaten. Hala sineye çekiyorum. Bir gün bir patlayacağım pir patlayacağım. Umarım o zaman gelene dek taşınmış oluruz.
hocam bunların elektriğini apartmanın panosundan kapat. sürekli yapma ama 2 günde 1 yap. su vanalarını kapat. ama bu süre de iyi geçin ki sana da aynısını yapmasın. ya da senin yaptığını anlamasın. dışarı ayakkabı koyuyorlarsa topla hepsini dışarı at. iyilikten anlamıyorlarsa şeytanlıktan anlarlar..
-
https://store.donanimhaber.com/0f/49/7c/0f497c9bce0323c247845a6629d92e15.png
Yazdığım mesajın tarihi görünüyor 19 Nisan.
İstanbul'da pandemi hastanesinde çalışıyorum, sağlık teknikeriyim, haftanın 2-3 günü 24 saat nöbete gidiyorum. Yorgun, argın sabah 8'de nöbetten gelip uyumaya çalışıyorum.
Kardeşim öğretmen, online ders veriyor o dönem. Diğer kardeşim KPSS çalışıyor, ders çalışıyor.
Üstümüzde yaşayanlara ben insan demiyorum, diyemiyorum. Malesef farklı tür yaratıklar. Karı, koca ve lise çağında bir oğulları var. Üçü de at hırsızı.
Kadın bir ara çalışıyordu akşam 7'ye kadar falan rahattık en azından ama pandemi sürecinde hep evdelerdi, kafayı yedirdiler. Aslında olay sadece pandemi döneminde değil, taşındığımızdan beri 5 senedir böyle. 2 sene önce falan kadınla laf dalaşı, kavga da ettik. Çok azgın ve terbiyesiz kadın zar zor savuşturdum kadını.
Neyse yaptığı marifetlere geleyim, kadın her gün istisnasız elektrik süpürgesi açıyor tüm odalara, odaları ahşap parke ve halıları yok sanırım, tayır tayır tüm parkeleri yerinden söküyor, takıyor kadın heralde. Ben o sesler altında uyumaya çalışıyorum, kardeşlerim ders vermeye, ders çalışmaya çalışıyor. Her gün 2 saat falan telefonda görüntülü konuşuyor kardeşiyle falan yeğeniyle bir bebekle konuşuyor, sanki bağırınca o bebek onları daha iyi anlıyormuş gibi anırıyorlar üstte. Oğlu, okul varsa okuldan gelince, okul yoksa öğleden sonra salonda eline mikrofonu alıyor ve Ariana Grande'nin şarkılarından birini anırır gibi, çığlık atarak söylüyor, arada nağme falan yapıyor gırtlak yapıyor, yanımdaki annemle konuşmakta zorlanıyorum sesten. Bluetooth hoparlörü var sanırım, onu bağlıyor telefona bangır bangır müzik dinliyor. Koca da pek problem yok gibi ama evdekilere söz geçiremiyor, birkaç kere kocaya söyledik durumları, 1-2 hafta çok ses yapmadılar sonra yine azıttılar, pandemi döneminde tavan yaptılar. Kadın baskın karakter, kocayı sindiriyor. Eskiden haftanın 3 günü bağırış çağırış kavga ederlerdi, onları da duyardık.
Birgün artık tak etti adama mesaj yazdım efendi gibi. Aldığım cevap ekte. Ben mesajı yazdıktan sonra yarım saat karısıyla kavga etti bağırdı çağırdı şikayet var diye. Kadın avazı çıktığı kadar bağırıyor yukarda ben ne yaptım diye, ben aşağıdan bunları da duyuyorum, apartmanda yalıtım yok zaten. 10 daire var, 7 dairede falan hayvanlar yaşıyor zaten, insan diyemem onlara. Neyse aldığım cevap yukarıda görselde zaten.
Birkaç arkadaşıma danıştım, valiliğe kadar yaz dedi, sağlık çalışanısın şu dönemde seni es geçmezler falan dedi ama bıktım artık. İzne çıktım kafamı dinliyorum şuan. Komşu terörü diye birşey var Türkiye'de malesef. İnsanarımız cahil, geçimsiz, saygısız, ahlaksız, bencil.
Ben de içimi dökeyim istedim.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 10 Temmuz 2020; 0:17:36 >
-
Hocam iyi demişsiniz sağ olun ama biz muhatap da olmak istemiyoruz pek. Bizimle arası kötü olduğu için direkt anlaşılır benim yaptığım. Kendim de böyle şeyler yapmaktan yana değilim. Ne yapacağım bilmiyorum. Ya bir gün cinnet geçireceğim ya da ya sabır diyerek taşınma imkanımız olana kadar devam edeceğim.
Bizim üst kattaki mandafon da aynı. Geçen polise şikayet ettim, gelmediler bile.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bir kere kimseye güvenmeyin mutlaka ses veya görüntü kaydı olsun şahit diye güvendiğiniz insanlar nasıl kıvırtıyorlar hayret edersiniz ben sonradan geldim o kısmı göremedim vs vs , tekrar ediyorum mutlaka inkar edilemeyecek kanıtsız iş yapmayın mahkemeye verseniz karşılıklı kavga olarak görür suçu 50/50 verir en kestirme yol sat kurtul uğraşma boşuna çünkü insan görünümlü varlıkdan başka bir deyil onlar tecrübeyle sabittir...
-
Hiç sormayın, ortak yanları söylediğiniz gibi at hırsızı tipli ve çok azgın, terbiyesiz olmaları. Dengelere, kurallara, yerleşik insanların düzenlerine saygıları yok. Kamikaze uçaklar gibiler; bir gün söylediklerini, yaptıklarını ertesi gün söylememiş, yapmamış gibi davranıp 180 derece yönlerini değiştirebiliyorlar. İnsanların eğilimlerini çok güzel öğrenip bir yılan gibi sinsi sinsi yaklaşıyorlar. Annemi uzak tutmaya çalışmaktan yoruldum, yapıştılar mı çıkarmak için tuz ruhu dökmek lazım...
Organize, entegre 21. yüzyıl teknolojili, donanımlı yer bezleri...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
neredeyse aynı şeyler.
eski ama müstakil evimizden kalktık apartmana geldik ,ısınma ve deprem yüzünden.
Ne laftan anlamaz insanlarsa sandalyeleri sürte sürte çekiyolar , sabah akşam kavga edip yerleri ve duvarları tekmeliyolar. Pencereden sürekli bi şeyler çırpmalarıda cabası.
Uyarınca kavgaları için özür dileyip azaltmaya başladılar , bişeyler çırpmayıda azalttılar ama o sandalyeleri nasıl sürtüyolarsa hala hayvan gibi sürtmekten vazgeçmiyolar. Söleyincede biz yapmıyoruz aşşağıdakiler yapıyor diyolar
Defalarca söledik uyardık , her kapılarına gidişimizde biz eşyaları sürtmüyoruz diye hep bir ağızdan başlıyolar. Apartman yöneticisine söledik yok katiyen laftan anlamıyolar.
En sonunda pes ettik ,eski evimize geri taşınıyoruz.
Böyle tiplere değil ev ,nüfus cüzdanı ve vatandaşlık bile verilmemeli.
-
Canı sıkıldığı için durduk yere herhangi bir konuyu beğenmediği için şikayet edip baltalamaya çalışanlar olduğunu düşünüyorum.
-
benim yan komşu bitişik odada bazen çoluk-çocuk-nine-anne bağrışıyolar, duvarda da ses yalıtımı yok, ben de erken yatarım ve yatağım duvara yaslanıyo, yani gürültü direk dibimde, ama hiç kulağım duymuyo. hiç rahatsız etmiyo çünkü gönül rahatlığıyla biliyorum ki en geç 12~12:30 dedin mi susacaklar. huzur budur.
daha önce çok öğrenci gürültüsü çektimç öğrenciler sabaha kadar, evet sabah 05'e kadar bağrışıyolardı ve bunu her gün yapıyolardı. o öğrencileri çektikten sonra, ailelerin gece 12:30'a kadar yaptıkları gürültü artık beni hiç rahatsız etmiyo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 9 Temmuz 2020; 21:15:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gün geçtikçe bu başlık adı altında konuların açılmasına şahit olmak beni çok üzüyor. Yazılanları okudukça kendi yaşadıklarımla bağdaştırıp saygısız ve vicdansız insanların sayısının bu denli fazla olmasına ve giderek artmasına diyecek bir şey bulamıyorum.
Daha yaklaşık 1 ay önce cevapladığım başka bir ''komşu gürültüsü'' ile ilgili başlık bugün aklıma geldi ve bildirim gelmiş mi diye bakmak için girdiğimde öne çıkanlarda bu başlıkla karşılaştım.
Burada yazılanların neredeyse hepsini yaşadım ve yaşıyorum.
-Alt ve üst kattan çocuk bağrışmaları, koşturmaları
-Gece saat 4'te bile bağırarak telefon konuşmaları, sevgiliyle kavga etmeler
-Bina mimarisine göre olan mutfak yerini, alt komşumuzun değiştirip benim odamın altına alması ve gece 12 den sonra bile takırtılar, tabak bardak sesleri
-Alt ve üst kattakilerin topuklarını vurarak yürümesi (sanırım evde mamut falan besliyorlar çünkü bu yürüyüşün başka türlü bir izahı olamaz, başımı yastığa koyduğum anda o sesleri tüm vücudumda titreşim olarak hissediyorum :/ )
-Kapıları çarparak kapatmaları, merdiven boşluğunda yapılan gürültüler
-ve daha niceleri...
Tehlikeli tipler olduğundan ve ailemin huzurunu kaçırmak istemediğimden bulaşmak istemiyorum..
Ben onların özeline girmemeye çalıştıkça onlar bütün özellerini vurdumduymaz bir şekilde tüm insanlığa açıyorlar.
Onlar benim ismimi bile bilmezken ben bütün binadakilerin, çevremizde yaşayanların, torunlarına kadar isimlerini biliyorum. Onu geçtim gelen akrabalarının isimlerini, hangi arabayla geldiklerini, nereye park ettiklerini, hangi saatte işe gittiklerini/işten geldiklerini...
Nasıl derseniz çocuklarına, torunlarına camlardan sokaklara bağırmalarıyla, binanın içinde daha evlerine girmeden bağıra çağıra konuşmalarıyla, sokakta arabadan iner inmez gürültüleriyle...
Tamam komşuluk önemli birbirimizden haberimiz olmalı ama bu gürültü yaparak birbirimizi varlığımızdan haberdar etmek anlamına gelmiyor.
Elbette bu binaları bu şekilde yapan müteahhitlerde de büyük suç var. Ama bu yapıların dandikliğine rağmen huzurlu ve sakin bir şekilde yaşayan insanlar olduğuna göre insanları rahatsız etmeden yaşamak çok da zor olmasa gerek, en azından düşünebilen ve vicdanı olanlara...
Geleceğim için oturup da ders çalışmak durumunda olduğum şu anlarımda bile okul, eğitim nedir bilmeyen, hayatında hiç sınava girmeyen insanlar tarafından rahatsız ediliyorum.
Şu anlarda bile kiminin ders çalışması, kiminin uyuması, dinlenmesi gerekirken buraya şu satırları yazmamıza neden olarak bile zamanımızdan çalıyorlar, belki de başka sorunlarımız varken düşüncelerimizi meşgul ediyorlar. En önemlisi de sinir, strese neden olarak sağlımıza zarar veriyorlar ya hepsini Allah'a havale ediyorum.
Şu an bu satırları yazarken bile alt kattakinin sevgilisiyle telefonda bağırarak kavga etmesi, kapıları çarpması, sokaktan gelen çocuk sesleri...
İnsanın okulunda sorunları olur, gün sonunda evine gelir, dinlenir.
İş yerinde çok yorulmuştur, gün sonunda evine gelir, dinlenir.
O gün dışarıda birisiyle tartışmıştır, gün sonunda evine gelir, unutmaya, huzur bulmaya çalışır.
Peki evinde huzur bulamazsa?
Nereye gidecek, aradığı huzuru nerede bulacak?
Özellikle de şu pandemi sürecinde tek sığınağımız olan evlerimizde de rahat edemeyeceksek dışarıdaki virüslü ortamın tehlikesinin evimizdeki huzurumuza kasteden kişilerin tehlikesinden aşağı kalır ne yanı var?
@Skywards 'ın da dediği gibi doğru dürüst hiç bir çözümün ve yaptırımın olmadığı bu sorun için artık insanlar çevrelerine anlatarak, forumlara yazarak bir nebze de olsa manevi destek almak istiyor. Umarım sorununuz bir an önce çözülür. O saygısız insanlar kimseleri rahatsız edemeyecekleri ama kendi verdikleri rahatsızlıkları fitil fitil çekecekleri yerlere def olup giderler İnşallah.
Bir başka konuya da yazdığım gibi;
Madem müstakil evlerde yaşayamıyoruz bari bu sorunu yaşayanlar olarak bir araya gelsek ne zaman ne yapılacağını bilen, kendi özgürlüklerini başkalarının huzurunu bozmadan yaşayan, birbirine saygılı olan insanlarla huzur içinde yaşasak..
Çünkü gerçekten de bu derdi çekemeyen bilemez.
Hepimizin Allah yardımcısı olsun.
-
Üst katta ergen bir kızı ile orta yaşlı bir kadın yaşıyor.
Sürekli eşya itip çekiyorlar, ergen topuklarına vura vura yürüyor, zaman zaman misafirleri ile rakı sofrası kurup yüksek sesli muhabbet ve kahkaha ile kafa ütülüyorlar.
Yan komşu ile salon ve yatak odası ortak duvar, bağıra bağıra konuşuyor sürekli.
Altta yaşlı bir teyze var, torunları ile görüntülü konuşuyor sürekli, işitme problemi varmış, inanılmaz yüksek bir sesle bağırıyor görüntülü konuşmalarda.
Evde huzurumuz kalmadı kesinlikle. Ben hata ettim, bunları fark ettiğim ilk an kaçmalıydım, siz bu hatayı yapmayın.
Şu an ev bakıyorum, en üst kat ve ortak duvarı olmayan bir ev harici asla düşünmüyorum. Bu mesajı yazarken bile yandakini sesini duya duya yazıyorum.
Kusura bakma sen sizofrensin,..
Bende gece gündüz alt kat ve üst kat tarafından her türlü gürültüye maruz kalıyorum. Ev sahibi tüm apartmanın aynı kişi bir kere yukarı çıktım gece 2 de açmadılar kapıyı, alt kat bi tık anlayışlı ben ev sahibine anlattım durumu gürültü istiyorlarsa kralını yaparım dedim. Şikayet olursa haberiniz olsun dedim benden. Tozuttular mı açıyorum ses sistemini kendileri bilir artık ben hiç bir şey duymuyorum. Onlar ne haldedir bilmiyorum. Maalesef etkiye tepki durumu yapmak zorunda kalıyoruz 😀😂
pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 11-12 siteden biri resmen konser verdi tv mi pc mi artık ne ise açtı abartısız otur evde dinlemeye uğraşmadan tüm müziği duyarsın
-
Her insanin yasantisi kulturu farklı . Belkide size gore dogru olan baskasina gore yanlıştır . Ev alma komşu al bosuna dememisler . Bende ozellikte yurtlarda kalirken odadakilerle yanlarla cok tartisirdim gurultu uyku konusunda sonra kimseyi kendime gore yön veremeyecegimi farkettim eczden kulak tikaci aldım 6 senedir kullanıyorum . kulagimda olmassa uyuyamiyorum aliskanlik olmus.cok rahatım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X