Şimdi Ara

Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
5
Favori
29.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
367 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: power-pc

kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değilim,bundan 40 sene önce bizim evde çıt çıkmazdı hele bir çıksın.sopayı yerdin. öyle olacak herkes yerini bilecek. ne lan bu yorgun işten gel al/üst kayttaki haydutlar ve enikleri kafa ütülesin....ler öyle işi. Avrupada bunu yapmazsın hadi bir dene istersen.

Alıntıları Göster

Avrupada da yaparsin en ufak fikrin yok. Ne saniyorsun avrupadaki cocuklar evde ellerini cicek yapip oturuyor mu sadece? Bilgin yok bu konuda olsaydi bunu demezdin. Kanunlar cercevesinde orada da ayni sey yasaniyor.

Yani dedigim gibi. Tek yaptiginiz buradan haykirislarda bulunmak. Baska bir sey yapamazsiniz cunku gece saatleri disinda kanunen buna bir hakkiniz yok. O yuzden burada birbirinizin sirtini sivazliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlık sahibine öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ben de İstanbul Ataşehir de aşağı yukarı aynı çomarlıkta tiplerle mücadele ediyorum. Tek bir örnek vereceğim 8 senede nelere katlandığımızı tahmin edersiniz.

Bu medeniyetsizlerin oğlu evlenecekti. Yönetici ile bize haber gönderdiler gürültü olabilir biraz idare edin diye. Uyardıkları kadar vardı gürültünün alası oldu. Neyse idare ediyorduk ki kendileri gibi keko misafirleri biz balkonda otururken sigara külü atıyor aşağıya. Aşağıdan bas bas bağırmamıza rağmen duymadı, karşı binadakiler telefonla konuşuyor diye işaret ettiler.

Neyse çıktım yukarı kapıda 8000 adet ayakkabı. Ev sahibi kadın keko açtı kapıyı dedim ki misafirlerinize söyleyin sigara külü atmasınlar ben çocuğumla balkonda oturuyorum. "ama ben yöneticiye söylemiştim" diyor. Dilimin ucuna geldi zor tuttum "oldu söyledin diye ağzımıza s.ç" diyecektim az kaldı.

Ya sabır diyip "kül tablası verin o zaman ben sizin külünüzü çöpünüzü temizlemek zorunda değilim" dedim indim.

Maalesef bu medeniyet yoksunu çomarlar heryerdeler. Daha önce de "siz kiracısınız birşey diyemezsiniz" diyordu çomarella.

Az kaldı halı silkeleme ile ilgili hapis cezasının yazdığı kanunu asansöre koyup sonra da savcılığa vereceğim.

3 ay köydeki mağaralarına gidiyorlar da yazın rahat ediyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dante kullanıcısına yanıt

Hala kanunen hakkınız yok diyor hahahahaha. Kanunlar var, uygulanmıyor. Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. Sen burada herkesin sövdüğü gürültülü komşusun. Gürültülü olduğun için başkasından rahatsız olmuyorsun bir de olana laf ediyorsun. Senin sırtını iyi sıvazlamış birileri belli, başka yerlerini de sıvazlamışlar ki böyle karakter yoksunu biri olmuşsun. Kanunda yasak olmasa adam da öldürürsün hırsızlık da yaparsın ha? Soran olursa kanunda böyle bir yasak yok dersin. Belki de yapıyorsundur zaten bilemedim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 11 Temmuz 2020; 20:27:45 >
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt

Ya zaten evin dışında ayakkabı yada terlik bulunduran bir apartmanda medeniyet beklemeyin.

• Eski evde üst komşu, günde 28 kere mobilyaların yerini değiştiriyordu. Taşındık ve kurtulduk. Şimdi ise komşular daha kibar insanlar ama onlarda da kapıda konuşma hastalığı var. Misafir gelmiş, 4-5 saat evde oturmuşsunuz. Sonrasında kapıda 20-30 dakika daha konuşacak neyiniz kalmış olabilir.

+ Gelecek sefer siz bize gelin.

- Olmaz siz gelin.

+ Ee geldik ya! (Gülüşmeler)

Yazın haliyle pencere açık yatıyorum. Sokakta anıran mı dersin, pencereye çıkıp telefonda kavga eden mi dersin, gün aydınlanınca kargası mı dersin, 5 dakikada bir geçen tren mi dersin...Sokağa çıkarım minibüs kornasından kulak kalmaz, daha yeşil ışık yanmadan kornaya basan tipler...Kısaca her yer gürültü. Neyse ki başı çok ağrıyan birisi değilim. Yoksa ağrı kesici içmekten helak olurdum sanırım.

• Selam hocam

Eğer maddi imkanınınız varsa yapacak şeyi anlatıyorum (ev sahibi isen geçerlidir)

Evi bulabildiğiniz en rezil aileye kiraya verin. 5-10 çocuklu filan olsun anlıyon mu. Kısacası bu aile ortalığın a...

O komşunun hayatını böyle karartırsın. Rezil bir insanla anca başka rezil insan uğraşabilir. Sen bu işin üstünden gelemezsin.

Tabii bunu yapabilmek için çok ucuz kiraya vermeniz lazım. Yani maddi olarak bu zararı kabul etmeniz lazım.

Yani bu kiradan biraz para kaybedeceksin, başka bir eve geçeceksin. İntikam almak için yer ay para veriyorsun gibi düşün.

Ha ama şöyle bir sıkıntı var. Bir gün gelir bu evi satmak istersin kiraya verdiğin aileyi evden çıkmasını istersin... Hocam bunlar başına çok dert olabilir. Bunu da düşünmek lazım.

Bunun dışında evinden taşın git. Komşun gerçekten rezilse bu işin başka çaresi yoktur. Komşum takma git kendi işine bak hocam.

• Konudaki mesajları tek tek okudum ve 1-2 mesaj dışında şunu fark ettim biz empati yapmaktan uzak bir milletiz para ve üstünlük gücü bize geçtiği anda daha beterini yapabilecek seviyedeyiz konu her ne olsun siyasete bağlama yeteneğimiz var ırkçı, kindar ve kibirliyiz bunları kabul etmediğimiz sürece istersen 10 kat yalıtım yap bir şey değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernatrll42 -- 11 Temmuz 2020; 20:55:52 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Ben de teşekkür ederim.

• Her gurultu oldugunda hic beklemeden kapisina gidin, gayet sakin bir sekilde kavgaya mahal vermeden "cok gurultu yapiyorsunuz biraz dikkat edin lutfen" deyin,

bir sonraki yaptiginda yine kapisina gidin ve robot gibi tamamen ayni kelimeleri kullanarak uyarin eger birsey soyler ise cevap vermeyin asagi geri inin, sonrakinda yine sonrakinde yine, bu sekilde rahatsiz edile edile rahatsiz etmemeyi ogrenecektir yalniz 2 kilit nokta var

1- tamamen ayni kelimeleri kullanacaksiniz

2- bu kullandiginiz kelimeler disinda size kufur bile etse birsey demeyerek asagi geri ineceksiniz (duyd=gu sinir herhangi birsey yok)

Bir zamandan sonra kapiyi acmamaya baslar ise acana kadar zile basacak, kapi acildiginda yine ruhsuz bir sekilde ayni kelimeleri kullanip oradan ayrilacaksiniz.

belli bir zaman sonra adam oldugunu goreceksiniz.

• Arkadaşlar, apartman kurallarının yazdığı bir liste var mı kanun olarak. Mesela tadilat saatleri, halı silkeleme cezası, gürültü yapılamayacak saatler gibi normal insan davranışlarını düzenleyen bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim üstteki şerefsizden bahsediyorsun sandım biran sebepsiz yere masa sandalye çekmeler sürekli misafir gürültüsü gecenin 3 lerine kadar bağırtılı koşturmalı zıplamalı cinsten kaç kere karakolluk olduk polisi çağırıyorsun hiç bir şey yapmıyor en son gecenin 2 de kapılarına dayandım açmadılar polis çağırdılar kendi evimden 1 ay uzaklaştırma aldım ölürmusun öldürürmüsün devletimizde iş yok kötü komşu kiracı değilse yapabileceğin pek bir şey yok köyde bir arsa aldım üzerinede bir ev kondurdum artık kafam rahat Allah kurtarsın sizi

• Müstakil ev candır.

• Bu işler eğitime bakmıyor maalesef. Bizim de üst kattakiler ayaklarını vura vura yürüyor sürekli, kavga ediyorlar, gece yarısı gülüşmeler, evde kosmalar, bir bulaşık yıkıyorlar sanırsın 50 kişilik yemek kazanlari var evde tangir tungur ses geliyor. İlk başlarda epey kalabalık bir aile var sanıyordum, sonra öğrendim ki iki tane kız yaşıyormuş. Hâlâ inanamıyorum o sesleri o iki kız nasıl yapabiliyor. Dün gece 3'te bağırıp evin içinde güm güm koşuyorlardi. Şaka gibiler.

İnternetten çok araştırdım, yapacak fazla bir şey yok. Boş yere kendimi yorup yipratmayim diye şimdi müstakil ev arayışina girdim.

• ukilavuz kullanıcısına yanıt
    Apartman gürültü yönetmeliği diye aratırsanız çıkar. Tadilat yapılabilecek günler ve saatler yazılıydı.

Avrupa'daki bazı ülkelerde bu hususlar daha sıkıdır. Komşuların birbirini rahatsız etmemesi konusunda hassasiyet vardır. "Çocuktur, her şeyi yapabilir." gibi bir anlayış geçerli değildir. Çocuğa gerekli eğitimi vermekle ailesi yükümlüdür. Elbette taşkınlık yapan çocuklar dünyanın her yerinde var, fakat çocuğuna gereken eğitimi verememek bazı ülkelerde büyük utanç nedenidir.

Şu mesajımda hakların kullanımı ve gürültü ile ilgili birkaç şeyden bahsetmiştim ama yeniden ihtiyaç doğduğu için linkini buraya bırakıyorum: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144486969

Dürüstlük kuralı önemli bir husustur, bahsettiğim üzere "Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz".

Birkaç mesajda saat aralığından bahsettiğinizi gördüm, bunun dışındaki saatlerde istendiği gibi rahat olunup gürültü yapılabileceğini savunuyorsunuz, bunun kanunî olduğu iddiasındasınız, fakat durum böyle değil.

Evvela, bahsedilen saat aralığı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde geçer ancak bu yönetmelik komşuların oluşturduğu gürültüyü kapsamaz. Yönetmeliğin 2'nci maddesinin ikinci fıkrasında bu belirtilmiştir.

Bu yönetmelik, komşuların oluşturduğu gürültülerin dışındaki gürültüleri kapsar ki bu gürültüler için belli desibel oranları ve saatler belirlenmişse de bu "Günlerce, haftalarca bu saatler aralığında bu desibel sınırında istediğim gibi gürültü yapabilirim." anlamına gelmez. Tekrar belirtmekte fayda var, Türk Medeni Kanunu'nun 2'nci maddesi bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeninin korumayacağını hükmeder. Zaruriyet dışında kimse matkap kullanamaz, kullandığında da bunu en kısa sürede işini hâlledecek şekilde kullanmalıdır. Aracında korna var diye kimsenin sürekli kornaya basma hakkı yoktur.

Komşuluk hukukunu belirleyen kanunların başında yine Türk Medeni Kanunu yer alır. Bu kanun gürültü ve sarsıntı yapmayı yasaklamıştır. Hayatın akışı gereği elbette belli saatlerde gürültü olma olasılığı daha yüksek olur, ancak bu demek değildir ki "her gün belli saatlerde istediğim gibi gürültü yaparım".

Kat Mülkiyeti Kanunu da "Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler." şeklinde hükmeder. Belli saatlerde daha az yükümlüdürler demez dikkat ederseniz. Apartmanlar sükûn beklenen yerlerdir ve buralarda gürültü yapmama konusunda günün her saati azami özen göstermek esastır.

Komşuların "gürültü yapabileceği saat aralığı" gibi bir aralık yoktur, bu komşuluk hukukuyla ilgili hiçbir mevzuatta yazmaz. Gürültüye neden olacak zaruri bir iş yapılması gerekiyorsa eğer, bunun hangi saat aralığında mazur görülebileceğine dair ifadeler vardır, bunlar ise apartmanların yönetim planlarında yer alır. Hiçbirisinde de günlerce, haftalarca gürültüye neden olan işler yapabilirsiniz denmez, deniyorsa da o hüküm haksız şarttır, hukuken geçersizdir.

Burada gürültü ile ilgili birkaç yönetim planı madde örneği de vereyim:

• Kat malikleri veya onların bölümünde herhangi bir sıfatla oturanlar kendi veya yakınlarının çocukları tarafından ana gayrimenkulde meydana getirilen zararları derhal ödemeye veya gidermeye mecbur oldukları gibi çocuklarının kendilerine ayrılan yerler dışında oynamamalarını ve gürültü yapmamalarını sağlamakla yükümlüdürler.

• Kabul günü, nişan töreni gibi zorunlu toplantılarda elden geldiğince gürültü yapmamaya, apartmanın huzurunu bozmamaya gayret ederler. Bu gibi toplantılara en geç saat 23′te son verirler.

Senin gibileri kisirlastirip, zincire vurmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Başlık sahibine öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ben de İstanbul Ataşehir de aşağı yukarı aynı çomarlıkta tiplerle mücadele ediyorum. Tek bir örnek vereceğim 8 senede nelere katlandığımızı tahmin edersiniz.

Bu medeniyetsizlerin oğlu evlenecekti. Yönetici ile bize haber gönderdiler gürültü olabilir biraz idare edin diye. Uyardıkları kadar vardı gürültünün alası oldu. Neyse idare ediyorduk ki kendileri gibi keko misafirleri biz balkonda otururken sigara külü atıyor aşağıya. Aşağıdan bas bas bağırmamıza rağmen duymadı, karşı binadakiler telefonla konuşuyor diye işaret ettiler.

Neyse çıktım yukarı kapıda 8000 adet ayakkabı. Ev sahibi kadın keko açtı kapıyı dedim ki misafirlerinize söyleyin sigara külü atmasınlar ben çocuğumla balkonda oturuyorum. "ama ben yöneticiye söylemiştim" diyor. Dilimin ucuna geldi zor tuttum "oldu söyledin diye ağzımıza s.ç" diyecektim az kaldı.

Ya sabır diyip "kül tablası verin o zaman ben sizin külünüzü çöpünüzü temizlemek zorunda değilim" dedim indim.

Maalesef bu medeniyet yoksunu çomarlar heryerdeler. Daha önce de "siz kiracısınız birşey diyemezsiniz" diyordu çomarella.

Az kaldı halı silkeleme ile ilgili hapis cezasının yazdığı kanunu asansöre koyup sonra da savcılığa vereceğim.

3 ay köydeki mağaralarına gidiyorlar da yazın rahat ediyoruz.

Hocam kız arkadaşım da Ataşehirde oturuyor. öve öve göklere çıkartıyor orayı. çok medeni yer diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Her sikayet eden hakli degildir. Bazi insanlar kilkuyruk. Sizi tanimadigim icin haklisiniz diyemem.

Ben bir insan gormedim ki rahatsi olacaginiz kadar yuksek bagrisla 7 saat her gun telefonla konussun. Imkani yok. Yuksek sesle konusabilir. Bagirisla konusamaz. Yuksek ses sizi rahatsiz ediyorsa o binanin yalitimi cok kotudur. Bu ust komsunun degil sizin sorununuz. Sikayet eden sizsiniz cunku.

Bize gece 11de yan komsu geldi. Televizyonun sesi cok bir de cok yuksek sesle konusuyorsunuz diye. Hayatimda boyle sikayet duymadim baska apartmanda. Bildigin konusma sesinde konusuyoruz ne eksik ne fazla. Tv de klasik ses yani ne kadar acabiliriz konusuyoruz sonucta. Bizim salonun duvari bunun yatak odasiymis ses geliyormus.

Kardesim dedim senin sikayetinin sebebi ben degilim bu duvarlar. Bundan sikayetciysen ya yatak odani baska odaya tasi ya da direkt tasin. Ben sen rahat et diye normal olan sesimi azaltmayacagim bilgine. Dedim gitti. Bunu anlatacaksiniz. Bu kadar basit.

Sizin sorununuz net olarak binadan dolayi. Komsulari suclamayin insanlar kimse rahatsiz olmasin diye fisir fisir dolasmak zorunda degil. Binlerce kez yandan alttan fazla ses geldigi durumlari biz de yasiyoruz. Bir kere olsun birinin kapisina gitmedim ses cok diye. Yapacak tabii davul zurna calmiyor ki ne kadar ses yapabilir. Yalitimsiz duvarlardan dolayi normal olan sesleri duydugunuz icin baski yapamazsiniz.

Bir daha kapilarina gittiginizde komsunuz bilincli ise sizi evlerini tacizden polise sikayet edebilir. Bana olsa direkt ederim. Defol evimden polisi ariyorum derim bitti. Git polis anlat derdini derim.

Sesten rahatsiz oldugunuz gibi habire insanlari uyarip evlerine gidip baski yaparak siz de insanlari taciz ve rahatsiz ettiginizi unutmayin.

Alt komsumuz da mesela bass sesimden rahatsiz olmus. Saat sabah 7 aksam 7 kimse bir sey diyemez. Ben de kimseye diyemem. Kanun. Istedigim gibi acarim. Bunu soyledim bir sey diyemedi gicik oldugu her halinden belliydi ama sustu defoldu. Yapacak hicbir seyi yok cunku. Ben onun aptal cocuklarinin yakarislarini duyarken bir kere bile sikayete gitmedim. Saygi boyle olur.

Su insanoglu bencilligi cok ayri bir olay. Aman rahatsiz oldum. Aman su oldu bu oldu. Kilkuyrukluk.

Herkesin de savunmasi hazir ha. Apartmanda yasiyoruz saygi bilmemne. Sen saygi duyacaksin tolere edeceksin once. Kendi agzinla soyluyorsun apartmanda yasiyoruz. Kimse senin keyfin nasil bozulmaz diye diken ustunde durmayacak. Rahatsizsan kendin gideceksin.

Bu isin kanunu var. Sabah 7 aksam 7. 12ye kadar da genelde kimseyi sikayet edemezsiniz. Sonrasi icin gelirler eve db olcer koyarlar. Gorursunuz ki evdekilerin sesi anormal degil. Duvarlariniz yuzunden ses kolay gidiyor.

Hangi kanunmuş o, yazın da bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.