< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 11 Temmuz 2020; 10:38:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (14. sayfa)
-
-
bizimde üst komşu öyleydi sürekli kendilerine şikayet ettik en sonunda taşındılar. küçük kızları vardı oda kapıya kağıt yapıştırmış sizin yüzünüzden taşınıyoruz diye :)
-
Kanlı bıçaklı olanlar var Allah korusun. Bu da çekilir bir yaşam değil. Ya güzellikle karşılıklı konuşup anlaşılacak, ya da karşı taraf öküz ise hayvan eğitir gibi farklı yollara baş vurulacak. Son çare ise taşınmak.quote:
Orijinalden alıntı: Roland Deschain
Buradan çıkan sonuca göre; benzer sorunları yaşayanlar olarak, hep beraber aynı apartmanlarda yaşamak dışında kalıcı bir çözüm yok sanırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Taşınmak da çare değil ki hocam. Gideceğin yerde de rahat olmanın garantisi yok. Ben bir senedir taşınmaya çalışıyorum ancak ne uygun bir ilan bulabildim ne de fiyat yönünden bütçeme uyan bir ev. Kısacası tutuklu kaldık.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben hafta sonu erken kalkıp evi temizliyorum daha sonrasında işime gücüme bakayım diye. Temizlik yaparken belki dinlenen vardır diye yaz aylarında pencereleri kapatıp öyle temizlik yapıyorum evde dışarıya ses gidipte komşuları rahatsız etmesin diye. Ne insanlar var yaa.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gürkanist34Arkadaşlar herkese selamlar
Bu konuya bende şikayet edilen taraf olarak katılmak istiyorum..Allah bağışlasın 2 yaşında bir kızım var ve çok hareketli..alt komşum evime polis gönderdi sürekli tavana vurup duruyor..
ama çocuk bu sabah erken veya gece geç saatlerde olmamak kaydı ile koşmasına birşey diyemiyoruz..çocuk bu..2 dursa 3.sefer koşmaya başlıyor..
ama alt komşum sürekli şikayetçi..gün içinde öğlen saatlerinde bile evde çıt çıkmasını istemiyor..
Hic cocugunuza baski yapmayin moralinizi de bozmayin hele ki oglen saatlerinde. Hicbir sey yapamaz o komsu. O tavana vurdugu an siz de geri vurun. Insanlarin dogasi bu cocuk da bir tercih film izlemek de bir tercih arkadaslarinla konusmak gulmek de.
Insanlar birlikte yasamanin getirisi goturusunu anlayacak.
Goreceginiz gibi kanun cercevesinde oldugu surece kimse size baski ve yaptirim uygulayamaz. Tavana vurduguyla kalir. Siz de polise sikayet edin evimi taciz ediyor diye. Gorsun oklavayi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Temmuz 2020; 11:2:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Git söyle, hastayım de durumum da kötüleşiyor böyle devam ederse ceza ehliyetimde ortadan kalkacak de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20+ yıldır aynı apartmanda oturuyoruz, 15 yıldan fazladır belki üstümüze adam akıllı kiracı gelmedi. Kurban kemiğini yerde kıran mı dersin, her gün mobilyasını sağa sola sürterek götüren mi dersin. Balkonda bez, halı silkeleyen mi dersin, en son güya yardıma muhtaç bir kadın geldi, eve çocuk doldurup durdu saatlerce paldır küldür seslerle kafamızın içine ettiler. Diğer komşularda empati yap deyip kadını kolladılar, aylarca biz bu sese katlandık. Polisin eli kolu bağlı, belli bir desibelin üstüne çıkmayınca bir şey yapamıyorlarmış. Kadın giderkende bilerek bulaşık makinesinin çesmesini açık bırakıp gitti. Saatlerce bina su aldı, ancak bir akrabası aracılığıyla bina iyice su yedikten sonra çeşme kapatıldı. Bizim kollayan diğer komşular küfür etmekle yetindi. Allahtan son gelen çift insan gibi yaşıyor
-
15 yıldır aynı apartmandayız. Taşındığımızda herkes yaşlıydı yıllar geçtikçe taşınanlar oldu, vefat edenler oldu. Şuan bizimle beraber 3 daire kaldı diğerleri hep yeni taşınanlar. İlk taşındığımız yıllar köpeğimiz vardı. Sessiz sakin hayvandı. Tüyleri balkondan aşağı dökülüyor diye bahçe katındaki huysuz yaşlılar gelip bıdı bıdı yaparlardı.
Şuan bahçe katında 4 tane köpekli bir aile yaşıyor ve köpekler sürekli havlıyor. Bazen misafirleri geliyor onlar da köpeklerini getiriyor 6 tane köpek gördüğüm oldu. Hayvan sevmeyen biri olmasak neyse. Uyku haram oldu. Üstüne üstlük yöneticiliğe kimse bulaşmak istemiyor diye yöneticiliği de bu köpekli aileye verdiler tabii canlarına minnet kabul ettiler. Ayaklar baş oldu kısacası.
-
Toki mucidi tünel kalıp evlerden uzak durunuz. Bu tür evlerde komşunuz göbeğinizi kaşısa duyarsınız.
-
Benim tek gürültü sorunum sevişme sesleri dün dişlerimi fırçalıyorum ablamın birisi yine inliyordu tabi abinin alkış tutma sesleride cabası 5dk. dişimi fırçaladım bunlar hiç durmadım sonrası ne oldu bilmiyorum gittim yattım
-
Çocuk o ne yapsa hakkı var! Veriyim eline silahı tüm sülaleni tarasın sonra sen de aferin de e mi? Ne de olsa çocuk bir suçu günahı yok.
Beynine tükürdüğüm insanlıktan nasibini almamış israfları sizi
Eğer bir çözümü yoksa şunu önerebilirim hocam: Kirada olduğunuzu düşünmüyorum çünkü anlattiklariniza bakarsak bu kadar zırvalığa katlanıyorsanız ev sizindir ve kendi evinizden ayrılıp da kiraya ya da yeni bi ev satın alıp oraya taşınma derdine girişmiyorsunuzdur diye tahmin ediyorum (konunun tamamını okumadım kusura bakmayın eğer kiradayim veya ev sahibiyim dediyseniz görmedim). Dava açma yetkiniz olduğunu düşünüyorum ama onun da bi ton derdi var. Onla da uğraşmak istemiyorsunuzdur. O yüzden biraz masrafa girerek en cok etkilenen oda veya odaların tavanına yalıtım yaptirmanizi oneriyorum. Gelen sesi minimuma çekecek ve iyi ve kaliteli malzemelerle yaptırırsanız da sıfıra indirecektir ve sizi tum dertlerinizden kurtaracaktır. Bu işin pis tarafı ise buna rahatsızlık verenin girişmesi yani komsunuzun dusunceli davranarak tabani yalitimlamasi gerekiyor. Ben evdeyken odamda yuksek sesle film/dizi izlemeye bayilirim. Sirf bunun icin iyi bi televizyon ve ses sistemi için masrafa girdim. Ve daha su anki evime tasinir tasinmaz o odadaki tabana yalitim yaptirdim. Ama anlattiklariniza bakacak olursak bu olay komsunuz tarafindan asla gerceklesmeyecek gibi gorunuyor. Bunu yaptiginizda ust komsunuza agir bi kufur etmis olacaksiniz ama elbette uygun bi dille :)
-
Şu an yazlıktaki yan komşumuz demir kesme makinesiyle saatlerdir bir şeyler kesiyor, kulağımın dibinde arı vızıldaması gibi..
Bugun haftasonu ve insanlar tatile gelmiş kafa dinlemeye.. Simdi yapma desem tavir alip biz yokken eve ya da gece arabaya zarar verecek potansiyelde manyak mi yoksa anlayisla mi karsilar emin olamiyorum..
Direk jandarmaya haber versem de bu sefer ayip mi olur neticede samimiyetimiz olmasa da yuzyuze baktigimiz insanlar..
Valla basim cok kotu agriyor, muhabbet kusum Pastel hayvancagiz da korkuyor, tam dibimizde camı da kapattım ama bu sefer ev sıcak oluyor, hayvana zarar verir diye klimayı da açamıyorum aaaaaaaa valla deliricem :'(
Konu da tam ustune geldi yani mustakil ev falan da ise yaramiyor.. ev alma komsu al ne dogru lafmis..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 11 Temmuz 2020; 13:52:39 >
Sorun üskat alt kat sorunu değil. Benim de eski evimde alt katta oturanlar bağıra bağıra telefonda konuşuyorlardı. Sabahtan akşama kadar Kemal sunal filmi izliyorlardı yüksek sesle. İki üç kez uyardım en fazla bir gün sessiz kalıyorlar geri devam aynı gürültüye. Taşındım kurtuldum. Apartman insan işi değil. Ben 25 yaşına kadar müstakil bahçeli evde yaşadım. Kıymetini yeni anlıyorum
.Bu ülkede apartmanda yaşamanın özel izne bağlı olması lazım, bu özel izni alabilmek için de sıkı psikolojik testleri geçmek lazım maalesef apartmanda yaşamayı bilmeyen primat sayısı çok bu ülkede. Bunlar da bizim apartmandaki vukuatlar:
Yakın bir zamanda apartmanda yaşamayı bilmeyen bir primat bana 90 lira masraf açıp bir de canımı tehlikeye attı. Coronavirus salgını nedeniyle okullar kapandığından, kendim de ne okul ne de gezi tozu için evden çıkmadığımdan bisikletimi de garaja bıraktım yüzüne de bakmadım. 1 ay sonra arkadaşlarım çağırınca yanlarına gideyim dedim, bisikletin yanına indiğimde bisikletin yeri değişmiş, adam önceden devirmiş herhalde, aynası kırıktı, elektroşok cihazı takılıydı üzerinde o da bozulmuş (okulumun yolunda ciddi köpek sorunu olduğundan elektroşok kullanıyorum). Decatlondan ayna aldım 30 liraya elektroşok da alacam 60 lira. O gün bisikletimde ayna olmadığı için sürekli arkama kafamı çevirerek bakmaktan apartmanın garajından arkasına bakmadan çıkan başka bir öküzün aracına çarpmama 5 cm kalmıştı aynam olsaydı gözümü yoldan ayırmayıp o öküzü görebilirdim.
Bir de apartmanda aracını park edemeyen iki araçlık yeri kaplayan davarlar var.
Zamanında apartmanın sakinlerinden birinin çocuğu sokaktaki tüm çocukları apartman bahçesine toplardı bu çocukların bazıları pimaşlara tırmanıp kelepçelerini falan kırdılar.
Bir aralar apartman sakinlerinin birisi yeddieminlik yapıyordu, bodrum katını ve sığınağı da kendi şahsi deposu gibi kullanıyordu 4 yıl önce depoda eşya taşırken bisikletimi devirmişlerdi o zaman daha 2 aylık gıcır gıcır kron marka bisikletimin kadro kulağını yamultmuşlardı hayvan herifler.
Apartman görevlimiz sokaktaki apartmanların yarısına bakıyor, bizim bodrum da geniş olduğundan apartmanların kapı önlerine konulan çöplerden 5 litrelik pet bidonları ayıklayıp bizim bodrumumuzda biriktiriyor sonra da bu kullanılmış bidonları bir sütçüye okutuyor bir sürü aile market sütüne göre daha sağlıklı olması umuduyla sütçülerden süt alıyor sonuçta kullanılmış pet bidonun geçmişini bilemeyiz yani belki o bidonlara işeyip döktüler belki birisi o bidonla ilişkiye girip sonrasında da üstünkörü yıkadı (bu ülkede damacana ile ilişkiye giren sucular var).
Konu sahibi arkadaşa tavsiyem: Sorununuz üst komşuylaymış zaten. Ne kadar eş, dost, akraba, kanka varsa topla balkonda şöyle yanarlı dönerli bir mangal partisi yap özellikle üst komşu ile yaşanan ve çözümlenemeyen sorunlar için balkonda mangal keyfi üst komşudan intikam almak için güzel bir yöntem.
-
Bir daire ye taşındığınız da Ses yalıtımı kriterini bulundurmak önem arz ediyor ki... Gürültü şikayetlerini en aza indirgeyebilirsiniz...
Ses yalıtımı mütahitler tarafından malesef yapılmıyor veya en düşük maliyet ile yapılıyor... Bu nasıl düzelir mütahit diyor ki gürültümü bir de ses yalıtımımı çıktı başımıza ya zaten 3 kuruş kazanıyoruz mantığı az parayla çok kar mantıgı bunların başlıca nedenleri...
Müşteriler de ise ses geçirgenligi en az seviyede aramak diye bir kriter hiç yok mesala... Evin mutfağına bahcesine salonuna bakana dar ses geçiriyor mu onları ara kontrol et...
Siz bunları ararsanız mütahit diyecek ses geçiriyor diye evi almıyolar kiraya da veremiyoruz, mühendis lütfen bi çare bul şu ses geçirgenligine bütçe de veriyorum diye bilsin...
-
Altı AVM üstü dublex 5 katlı apartmanın 4. katında oturuyorum, benzer sorunların minimal hali bizde de var. Yan komşu kışın benim odamın bitişiğinde kalıyor, televizyon sesi yüksekçe açık. Sırf bastırmak için klima fan modunu açıyorum.
Bir de sokak çocuklarımız var, apartman blok önü düz ayak, oyun yerine çevirdiler. Oynasınlar sorun yok ama adeta anırıyorlar, camlar kapalı olsa dahi ses yine var. Yazın hele perişan ediyorlar, cam pencere açamıyoruz. Şimdi azıtık bir tanesi ailevi problemlerden dolayı gitti :D
Pandemi sürecinin kısıtlamılı zamandında yasak olmasına rağmen dışarı çıkıp her gün oynadılar. Polis çağırdık 10 kez aradık, sadece bir kez zabıta geldi ve hiç bir ceza yazılmadı. Adam başı şöyle bir 40-50 tl yazılsa görücez bir iyleşme ama ülkede hukuk işlemiyor. Ceza sadece kağıtta, her şey serbest.
-
Bi kere ora geçiöreen. İki kültür alınıp satılan bir şey değil ne yazık ki. durmak yok kudurmaya devam🧐
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ankara, Keçiören Etlik deseydin tam olurdu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X