Şimdi Ara

Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
5
Favori
29.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
367 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeryüzünde cenneti bulmuşsunuz. Üst gelir grubunun kaldığı villalardan oluşan sitede oturuyorum. Bazı komuşulara saatin gece 1 olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İş para ya da muhit değil, insan evlatlarının yaşadığı yere denk gelmek. İstediğim fiyatı veren olsa ben de çeker giderim buradan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

Sana katılıyorum. Bazı insanlarda hem apartmanda oturup, müstakil ev konforu olsun istiyor. Özellikle emekli-yaşlı insanlarda yaşanıyor bu durum. Sen akşam 9 da uyuyorsundur, evde çocuk yoktur, ama diğer tarafta akşam 8-9 da eve gelen insanlar var. çocuklarıyla vakit geçirmek yada dizi-film izlemek isteyenler. Abartıya kaçmadıktan sonra en küçük seste şikayet edilmemesi gerekiyor. Sonuçta apartman hayatı o kadar insan bir arada yaşıyor. İlla ki sesler-gürültüler olacak. Sadece abartıya kaçmamaya özen göstermek gerekiyor. Her insanın yaşayış şekli aynı değil sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidWorks Eğitmeni

ne yazık ki bu gürültü yüzünden yemeli içmeli olduğumuz ve çok sevdiğimiz komşularımız ile şu an kanlı bıçaklıyız. 2 senedir her toplantı da rica ettiğim tek 1 şey vardı: saat 22:00 den sonra uyuduğum için ses yapılmaması. en az 5 toplantıda dile getirdim ve en az şahsi olarak 5 kere telefon açıp (ertesi günü) durumu izah ettim.

son konuşmamızda adam bağırıp bana küfretti ve beğenmiyorsam gitmemi söyledi. kiracıyım diye bu cümleyi kullandı ama o da çok iyi biliyor o apartmanın yarısını satın alabileceğimi. benim para yönetme sistemime göre ev almak mantıklı değildir bu yüzden ev satın almıyorum ancak 2. sebebim ise işte bu durum. kafan mı attı? taşın başka eve, komşularla mı uğraşacaksın.

en iyi çözüm müstakil ev veya apartmanın en üst katında bulunan dublekslerde oturmak.

neyse komşucum, dininize çok düşkün insanlarsınız ya, bu yediğiniz kul hakkını size tek tek soracağım. size hakkımızı helal etmiyoruz. neredeyse her gece kulak tıkayıcı ile uyurdumdum

NOT: şu bir gerçek, duvarlarımız ince. ama saat gece 10, 11, 12 bazen 1, 2 de ses yapmak nedir ya.. kır dizini otur TV izle sohbet et. sürekli bam güm cart curt sesler nedir anlam veremiyorum.

Katılmıyorum. Kiracı olarak ev değiştirirsen full zarar yazarsın her değişimde emlakçı parası ve sözleşme dolmadan çıktıysan yanan bir depozito. Sözleşme dolmasını bekliyorsan zaten 1 yıl çekmiş oluyorsun bir anlamı kalmıyor. 1.500 kira saysak 4 evde 12.000 çöpe atmış oluyorsun bir de taşınmalar var. Ev sahibi isen paran varsa yeni ev al gürültülüyü kiraya ver, paran yoksa sat yenisini al. Ama evi alırken uygun fiyattan alacaksın. O da mı gürültülü çıktı iskontosuz fiyatından+emlak fiyatlarındaki artışı ekleyip kâr yaparak sat yenisini al. Sahibinden satarsan seri gidecektir. Ben daha başka şeyler de ekleyerek gürültüden kaçayım derken çok iyi para kazandım ev ev gezerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 10 Temmuz 2020; 15:45:42 >

• Hakankc H kullanıcısına yanıt

Evet herkesin yaşam tarzı farklı olduğu için asgari müştereklerde birleşmek gerektiğini söylüyoruz biz de. Burada ben dahil kimsenin ufak tefek şeylerden dolayı şikayet ettiğini sanmıyorum hatta sizi temin ederim. Sadece emekli yaşlı insanlar gürültüden rahatsız olur diye düşünmek de doğru değil. Ben de öğrenciyim ama kimseye rahatsızlık vermeden yaşıyorum. Ailemle değil öğrenci evinde kalıyor olsam da durum aynı olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakankc

Sana katılıyorum. Bazı insanlarda hem apartmanda oturup, müstakil ev konforu olsun istiyor. Özellikle emekli-yaşlı insanlarda yaşanıyor bu durum. Sen akşam 9 da uyuyorsundur, evde çocuk yoktur, ama diğer tarafta akşam 8-9 da eve gelen insanlar var. çocuklarıyla vakit geçirmek yada dizi-film izlemek isteyenler. Abartıya kaçmadıktan sonra en küçük seste şikayet edilmemesi gerekiyor. Sonuçta apartman hayatı o kadar insan bir arada yaşıyor. İlla ki sesler-gürültüler olacak. Sadece abartıya kaçmamaya özen göstermek gerekiyor. Her insanın yaşayış şekli aynı değil sonuçta.

Aynen oyle. Hem apartmanda yasa hem cit cikmasin iste. Bencillik bu. Yasalar buna uygun konuyor. Burada da habire yasa kanun polis konusup duruyorlar. Haberleri yok kanundan. Ogle vakitleri ve cok gec olmayan aksam vakitlerinde kimseyi sikayet edemezsiniz. Istediginiz polise gidin size bunu soyleyecek zaten.

Herkes atip tutuyor buraya yazarak birbirinin gazini aliyor. Reele geldi mi kimse laf edemez anca insanlarin arkasindan konusurlar. Bu isin kanunu acik. Ha gece 12 den sonra rahatsiz edici bir sey oluyorsa sonuna kadar hakkini ara.

Ha bana kalsa ben gece 12de bile kimseyi sikayet etmedim etmem de. Adamin agzini bantlayacak degilim apartmanda yasiyoruz. Tolere etmeyi bilmeyen insan apartmanda yasamamali zaten. Turkiyede yasadigini unutuyor herkes. Kapiya gidip uyarmalar falan. Birini uyarirsin ikisini uyarirsin digeri cikar sen kimsin lan saplayiverir kalirsin orada. Ha sikayet ettigin adam kanun nizam biliyorsa bunu yasal yolla da saplayiverir. Insanlarin evini taciz ediyorsun uyararak. Senin burada yapacagin sey yonetici o da olmadi polise soylemek. Bu kadar. Insanlarin evine gidersen adam bu benim evimi taciz ediyor der kameraya da alir hadi yuru karakola sonra. Sikayet ederken sikayetlik olursun.

Insanlar birbirine catacak yer ariyor anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Temmuz 2020; 16:13:56 >

• bu yüzden evden çıktım kendi evimi aldım. üst katımda sorunlu bir kiracı var ev sahibi bile evden çıkartamıyor. taşınınca gizlice bir sürpriz bırakmayı düşünüyorum kendisine. son çöpümü kapısının önüne atarım sanırım güzel bir hediye olur kendisine.

• Apartman on numara. 14 daire var katta 2 daire.

1 kişi var en girişte , 7-8 tane ayakkabıları kapıya koyuyor hayvan. Ben ayağımla itip asansöre koydum bir kaç kez , kat kat gezdi.

Daha da koymadı ayakkabılarını.

Üst katta çok iyi bir çift var 45-50 li yaşlarda , evi aldıktan 1-2 ay sonra ses gelmeye başladı 1 hafta boyunca. Çocuk uyuyamıyor , ben çalışma odamda rahatsız oldum kalktım yukarı çıktım güzelce anlattım.

2 senedir ses yok.

Kirada iken de konuşurken bas bas bağıran bir kadın vardı ve uyardım , azalttılar ama ses geliyordu yine. Bir iki ay sonra zillerine ve paspaslarına 404 yapıştırdım. 2-3 kez Sularını kapattım. Çocuk yoktu o zaman , hafta sonları hanımla salonda gece den sabaha kadar film keyfi yaparken koridorun en sonuna onların yatak odasına gelecek şekilde ipad den son ses müzik açtım kapıyı kapadım.

Sık sık yaptım bunu ve bir iki hafta sonra oradaki kadın ; bana kızdınız ama sizden çok tv sesi geliyor dedi , dedim ki ; sizin sesinizden duyamadığım için açıyorum. Konuşurken bağırarak konuşmadığınız zaman kısıyorum.

O günden sonra yaklaşık 1 sene boyunca çıt ses çıkmadı.

• cartdore kutusundaki dolma C kullanıcısına yanıt

Bastonla tavana vurmaktan anlayan tipler olsalar bu konu açılmazdı zaten. Belli ki üst komşu, kendini bu kişiden üstün görüyor. Ben istediğimi yaparım modunda ve anlayışsız. Ya hoparlör olayını yapması ya taşınması ya da alışması lazım.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Yatırım yapmak varken betona gömmek sadece bizim gibi gösteriş düşkünü, fikren geri kalmış toplumlarda olur. Nezih bir semtte sıfır ev alacak parasını komple altın yapıp birkaç yıl sonra köşeyi dönen çok kişi var.

• Oturacak ev de mi almayalım hocam yatırım yapacağız diye. Hayata bir kere geliyoruz, kenarda para tutup sıkıntı çekeceğime imkanım varsa güzel bir yerde güzel bir ev alır yaşarım. Ha bizim toplumda hastalık seviyesinde ev alma merakı var zaten ama bunu da insanlar yatırım yapmak için yapıyorlar. Ev de tıpkı altın gibi yatırım aracı olarak görülüyor. Ayrıca oturulabilir semtlerde kiralar da aldı başını gitti. Her ay ciddi miktarda kira vermektense biraz daha üstüne para koyup krediyle ev alınır, hayat boyu kira ödemek kolay değil.

• Gelir grubu tek başına etken olmasa da belirleyici etken bence. Bizim müteahhit dövizin fırladığı zamanda evleri korkuyla çok ucuza verdi. Gelen tipleri görseniz zaten walking dead'ten fırlamış gibi. Normalleşme başlayınca fiyatları baya arttırdı, kravatlı takım elbiseli adamlar gelmeye başladı. Gücüm yetse direk taşınırım hayatımda ilk defa apartmana yerleştim tiksindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Bu yüzden gerekirse köyünüze dönün dedim ya köylerde müstakil ev 100 bin küsür

köyde evler olmuş milyon be şehirden beter. ucuz yer kalmadı. ancak bu dediğin doğuda olabilir.hele turizm illerinde İMKANSIZ.

• İnsanların bencilliği ve davranışları bir yana zaten fazlaca yazılıp çizilmiş. Değinilmesi gereken diğer nokta ise bana kalırsa yalıtım. Maalesef evlerimizin yalıtımı kötü. Artık asbest muadili bir madde mi kullanılmalı bilmiyorum ama bence günümüzde bir evde silah dahi sıksanız daire dışından duyulamamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 10 Temmuz 2020; 19:44:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki en büyük sorunlardan birisi budur. Her yanı apartman olan yurdumuzda apartman kültürü çok ilkel. Huzurlu yaşamanın temelinde diğer insanların da huzurlu yaşaması yani toplumsal huzurun olduğu bilincinde olmayan, her istediğini yapmayı hak zanneden, biraz dikkatli olsa karakterinin sarsıldığını sanan karakteri olgunlaşmamış kişiler çok sayıda ne yazık ki.

Apartmanda gürültü sorunundan yıllarca muzdarip oldum ve hâlâ muzdaribim. Biri taşınır, keyfine göre haftalarca "tadilat" yapmayı hak görür, bunu yaparken hiç sormaz etmez bile acaba bu apartmanda insan yaşıyor mu, yaşlı mı var, öğrenci mi var, evden çalışan mı var, hasta mı var... Haftalarca tadilat... Şikayet edersin, ufak bir uyarıyı belki yaparlar, tadilat aynı yavaşlıkta devam eder. Yepyeni bir apartmanda bile bunu yaparlar.

Tadilat biter, bütün enerjisini evde atan çocuklar başlar. Biz de çocuk olduk, bangır bangır koşacaksak sokağa çıkardık, parka giderdik. Çocuğa ev ortamında koşmak gibi insanlık dışı şeyleri yapabileceği yönünde alışkanlık edindirirsen o çocuk topluma saygı duyan bir birey olamaz, her istediğini keyfine göre yapabileceğini sanan toplum zararlısı olur ve bunun çocuğa da zararlı olduğunu düşünemeyecek kadar dar bakış açısına sahiptirler. Toplumda yaşamı boyunca rahatsızlığa sebep olacak hareketler yapmaya alışmış birisi sürekli gerginlik yaşar, sürekli bir kavga hâlindedir.

Bu çocukların büyümüş hâlleri de sözde "yetişkinler" bangır bangır topuklarıyla yürür, yetmez topuklu terliklerle halısız tabana basmaktan hiç çekinmezler. Komşularıyla sürekli kavga hâlinde olan bu sözde yetişkinler kafalarına eseni yaptıklarından dolayı "huzurlu" ve "rahat" olduklarını zannederler, fakat topluma karşı saygısızlık onlara her gün bir gerginlik olarak geri döner. Bunu hesaba katıp kendilerini düzeltecek kadar da zeki değildirler, çünkü zeki olmayı hayatları boyunca katıksız bencillikle karıştırmıştırlar ve zeki olma yolunda hiç ilerleyememiştirler.

Diğer insanların, yani toplumun olmadığını düşünün. Evinizde tesisat olur muydu? Onu geçtim, eviniz olur muydu? Ev yapabilecek donanıma sahip misiniz? Hastalandığınızda tedavi edecek, arabanız bozulduğunda tamir edecek, yedek parçaları temin edecek kimse olmadığı için bugünkü yaşamınız olmazdı. İnsan, kendi türüne muhtaç bir canlı. Bugünün rahatlığı benim, senin sayende değil; hepimizin sayesinde. Topluma karşı yaptığın şeyler seni etkiler. Bu bilinci ne yazık ki daha aile içinde kazanıp ilkokulda pekiştirmemiz gerekiyorken aramızda sayısız yetişmemiş "yetişkinler" dolaşıyor.

Apartman özelinde konuşmaya devam edeyim: Acilen apartmanlar hakkında çok geniş kapsamlı düzenleme ve takiben denetim getirilmeli. Adımımızı attığımızda apartmana denk geldiğimiz ülkemizde bu konu çok ihmal ediliyor. Mesele yapılır mı yapılmaz mı değil, bu konudan muzdarip olanlar olarak bunu dile getiriyor olmamız. Dile getirmezsek zaten hiçbir şey değişmez.

Konuyu öne çıkardım, herkesin çıkarmasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 10 Temmuz 2020; 19:56:6 >

• Dante kullanıcısına yanıt

Hayırdır İngiltere prensiyle mi konuşuyorum

• Vardiyalı çalışıyorum..Gündüz uyumam gerek. Apartmanda eline matkap alan Harikalar yaratıyor. İki gün 2 saat bölük perçik uyku ile gittim işe. Baktım olmuyor , Apartman yöneticisine whatsup tan Apartmanda tadilat yönetmeliğini gönderdim. Kısaca sabah 11 akşam 17:30 gibi sanırım.. Yahu Gecenin 23 ünde o beton delici Hilti ile ne Bok yersiniz. İnsanda biraz Toplu yaşam adabı diye birvsey olur..
    Tadilat illa yapılacak lafimiz yok..
    Bir gün balatayi siyiracagim Ana haberde mevzu olacağım :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buraya uzun uzun anlatmaya üşendim fakat sırf bu nedenlerden dolayı karakolluk olduk, mahkemelik olduk, ev sattık, başka ev aldık halen tam anlamıyla huzurum yok.

Alabiliyorsanız müstakil ev alın yada altta üstte yanda kim oturuyor kiracı mı ev sahibi mi nasıl insanlar iyice araştırın.

• Bizim burada öyle birşey yok. Köyde ev yapmak prefabrik olarak 100k kadar bizim burası dediğimde Trabzon

• milesbroke kullanıcısına yanıt

Birkaç yıl önce 150-200 bine düzgün ev alabiliyordun. Şimdi o fiyatlara kulübe bile yok. Türkiye'de ekonomik durum gittikçe kötüleşiyor. Gelirini arttırırsan ve o geliri işletirsen rahat edersin. Parayı çalıştırmazsan sadece maaşla bir yerden sonra tıkanırsın. Üstelik bir yaştan sonra gençliğindeki kadar yüksek kazancın da olmayacak. Kiracılığın ne olduğunu bilirim ama en dandik semtte bile 300'den aşağı ev yok. Bu arada nakit varsa 300. Nakit yoksa (hemen hemen kimsede o kadar yok.) o kredi borcu, faizle birlikte en az 450 bin oluyor. Hayatı boyunca 400-500 kazanacağı şüpheli olan insanlar çat diye kredi çekiyor. Kredi bu, kredi. Faizli bir ödemesi var ama kafayı çalıştıran kimse yok ki. Müteahhit ve ev sahiplerinin sülaleleri rahat. Nasılsa alan çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 10 Temmuz 2020; 20:58:32 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.