bi defa hukuk yok sonra hukuk yok, ardından hukuk yok. çadırdan hala çıkmadık. hala dinozor bir toplum. |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (10. sayfa)
-
-
Geçmiş olsun hocam. Benzer bir tip bizim altımızda da mevcut. Allah sabır versin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1001 -- 10 Temmuz 2020; 11:54:1 > -
Müstakil evde oturuyorum. İnanın kurtuluş değil. Yan komşu terörü başlıyor bu kez. Müstakil olunca yüksek ses müzik dinleme. Evin bahçesine barbekü yaptırmış. Duman kalabalık misafir gürültüsü vs vs. En iyisi 5 dönüm içerisinde olacak. Fakat site içi villa ile bağımsız villa fiyatları arasında uçurum var.
-
3-5 seneye sinpaş koru konutları kentsel dönüşüme başlayacak siteye.
O zaman ağır kurallar getirteceğim. Çardak yok, akşam 10dan sonra site içinde güvenlik kimseyi oturtmayacak.
Ataşehirde yine lüks bir siteye misafirliğe gittim. Arkadaşım saat 10:30da güvenlik çardakta oturanları kaldırıyor diyordu lakin o gece 1e kadar gençler yine sohbet muhabbet ediyordu.
Yazlık tarzında çardak barındıran siteler ne olursa olsun gençler suistimal ediyor. Güvenlik uyarsa bile 3-5 gün sesleri çıkmıyor sonra yine devam ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevgili kardeşim,
taşın oradan. ben de çok çektim ve taşındım. iyi ki taşınmışım diyorum. eve çıkmadan önce de komşularla tanış. aile apartmanlarına geç. zaten insanlarla tanışınca yüzünden anlıyorsun. bakışından belli oluyor öküz mü değil mi diye.
-
İmam cemaat durumu bu cografyadan eksik olmuyor.Bilgi, görgü,ahlak,vicdan,aile terbiyesi vb.ya hic yokmus bu sinirlarda yada aportta beklemekte imis bunlara canak tutan zihniyetin hakim kilinmasina sabrederek.
Kolay gelgin gecmis olsun diyecegim ama nasıl gecer bilmem🤔.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ses yalıtımı işine girme hocam.bende epey muzdariptim.ses yalıtımını araştırdım.hem çok pahalı hemde istediğin sonuu alma garantisi yok.malesef duvarlarda sıva yok artık.ince tuğla üstüne alçı.zemindede 1 mm şilte sadece.eskiden 5-10 ağaç üstüne parke yaparlardı şimdi yok malesef.problemin en büyük sebebi bunlar.ha ne yaptın dersen en basit çözüm gürültüye alıştım...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Çözüm önerini beğendim fakat aşşağı kattaki insanlara ayıp olmaz mı ? bence baston vb ile tavana vursun...
Ne komşular var anahtar verir çocuğunu teslim edersin, ne komşular var yüzüne bakılmaz terbiyesizlerin. Ama şunu çok iyi anladım. Çevreye insana hayvana saygısı olmayanların olduğu bir topluluk bu. Umarım kısa zamanda taşınırsınız ordan ve onlarda kendileri gibi bir komşuya denk gelirler
Forumda "Allah üst komşunun belasını versin" konusu vardı daha evvelden açılmış. Ben dahil birçok kimse katılım sağlamıştı. Apartman kültürünü edinememiş medeniyetsiz ve boş insanların tepenizde yaşamasının acı ve çaresiz bir sonucu bu durum. Özellikle ortaokul/lise çağındaki çocukların patır patır dört nala koşması hoplayıp zıplaması baya yaygın. Allah yardımcınız olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Temmuz 2020; 13:3:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulaşmayın derim,madem daire sizin satma yoluna gidin,başabaş dairenize uyan ama alırken de'' ev alma komşu al'' prensibine dikkat edin..Ona uyan fiyatlarda bir yer ayarlayın başka kurtuluşu yok,komşunuz üst kat avantajını kullanıyor,kurtuluşunuz yok.Kaçın evden daha iyi
-
Komşun gürültü ediyorsa Zabıta çağır. Evine birkaç günlüğüne ses ölçüm cihazı koyarlar, haklı isen komşuna ceza verirler, haklı değilsen cezayı sen ödersin.
-
molotof kökteyli ,, kesin çözüm
-
Bence yazdığınız konuyla ilgili 3 temel sorun var;
1- Ses ve ısı yalıtımı yapıLMaMış konutlar, Türkiye genelindeki binaların çoğunluğu eski yapı durumunda ve kentsel dönüşüm bu konuda çözüm olur.
2- Komşuların eğitim seviyeleri veya eğitimsizlikleri, bende bir dönem gece 11-12 civarı müziği sonuna kadar açardım sonradan ses kalitesi açısından beni tatmin edecek kulak üstü kulaklık alarak sorunu çözdüm. Aslında kulaklık olayını 1987'de Viyana'da yaşarken bir televizyon reklamında görmüştüm. Bitişik nizam binada oturuyorum. Yan binanın salon kısmı benim yatak odama geliyor, bir kaç kez zabıtaya şikayet ettim, son şikayet ettiğimde zabıta "Bizim yetkimiz yok, siz gidip rica edebilirsiniz" benzeri cevap verince akşam 10'dan sabah 7:30'a kadar açık kalan yüksek sesli müziği kapattırmak için komşuya gittim.
3- Üniversite öğrencileri, genelde öğrenci evlerinde gelen giden çok olur ve ailelerinden ayrılmış olmanın verdiği özgürlükle hem yüksek sesle bağıra çağıra konuşmalar hemde yüksek sesle müzik dinlemeler komşuları rahatsız ediyor.
-
ne yazık ki bu gürültü yüzünden yemeli içmeli olduğumuz ve çok sevdiğimiz komşularımız ile şu an kanlı bıçaklıyız. 2 senedir her toplantı da rica ettiğim tek 1 şey vardı: saat 22:00 den sonra uyuduğum için ses yapılmaması. en az 5 toplantıda dile getirdim ve en az şahsi olarak 5 kere telefon açıp (ertesi günü) durumu izah ettim.
son konuşmamızda adam bağırıp bana küfretti ve beğenmiyorsam gitmemi söyledi. kiracıyım diye bu cümleyi kullandı ama o da çok iyi biliyor o apartmanın yarısını satın alabileceğimi. benim para yönetme sistemime göre ev almak mantıklı değildir bu yüzden ev satın almıyorum ancak 2. sebebim ise işte bu durum. kafan mı attı? taşın başka eve, komşularla mı uğraşacaksın.
en iyi çözüm müstakil ev veya apartmanın en üst katında bulunan dublekslerde oturmak.
neyse komşucum, dininize çok düşkün insanlarsınız ya, bu yediğiniz kul hakkını size tek tek soracağım. size hakkımızı helal etmiyoruz. neredeyse her gece kulak tıkayıcı ile uyurdumdum
NOT: şu bir gerçek, duvarlarımız ince. ama saat gece 10, 11, 12 bazen 1, 2 de ses yapmak nedir ya.. kır dizini otur TV izle sohbet et. sürekli bam güm cart curt sesler nedir anlam veremiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 10 Temmuz 2020; 14:24:37 >
-
Hocam alt, üst, yan, çapraz diye ayırmak çok doğru olmayabilir. Biz 15 sene kadar giriş katta oturduk, üst kattaki bi yandan alttaki internet kafedeki ***ler bi yandan hayattan soğuttular bizi. Her gün sabahtan geceye kadar küfürler duyuyorduk, birbirlerine sövüyorlardı. Biz de onlara sövüyorduk tabi. Dediğiniz gibi tek yaşansa durum daha farklı olabilirdi, aile olunca onlara bir şey olur düşüncesi ile çok da bir şey yapamıyorsunuz.
En üst kat biraz daha sessiz olur düşüncesi ile üst kata taşındık 4 yıl önce. Geldiğimizde alt kat boştu sonradan doldu, ilk gelen dayı da sürekli bağıra bağıra telefonla konusuyordu daha sonradan çocuklu bir aile geldi. Başta sessiz gibiydiler ama alıştıklarından mı nedir gürültü yapmaya başladılar. Akşama kadar sesli müzik dinledikleri zamanlar oluyor, akşam televizyonun sesini açıp film izledikleri oluyor, kendi aralarında kavga ettikleri oluyor. Güm güm topuklarını yere vura vura koştukları oluyor. Masa sandalye koltuk çekme zaten standart sanırım bu tiplerde. Önceki evden de bıktığımız için bunlara da sabrımız kalmadı fazla. Şu aralar çok şükür sesleri çıkmıyor, biraz rahatız. Eski eve göre daha iyi tabi, en kötüsü internet kafe, kahvehane gibi yerlerin üstünde oturmak sanırım.
İnsanların birbirlerine saygısı kalmamış, sadece kendilerini düşünüyorlar. Başkası ne durumda düşünen yok.
Gerçekten evin sessiz olması önemli, insanın huzuru kalmıyor. Bunu yaşamayan cidden bilemez sanırım. Arkadaşlara söylüyorum olur o kadar diyorlar. Kimsenin başına gelmez inşallah böyle sıkıntılar.
Bu sorunlar düzelse ülkecek rahat edeceğiz ama zor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SolidWorks Eğitmenine yazık ki bu gürültü yüzünden yemeli içmeli olduğumuz ve çok sevdiğimiz komşularımız ile şu an kanlı bıçaklıyız. 2 senedir her toplantı da rica ettiğim tek 1 şey vardı: saat 22:00 den sonra uyuduğum için ses yapılmaması. en az 5 toplantıda dile getirdim ve en az şahsi olarak 5 kere telefon açıp (ertesi günü) durumu izah ettim.
son konuşmamızda adam bağırıp bana küfretti ve beğenmiyorsam gitmemi söyledi. kiracıyım diye bu cümleyi kullandı ama o da çok iyi biliyor o apartmanın yarısını satın alabileceğimi. benim para yönetme sistemime göre ev almak mantıklı değildir bu yüzden ev satın almıyorum ancak 2. sebebim ise işte bu durum. kafan mı attı? taşın başka eve, komşularla mı uğraşacaksın.
en iyi çözüm müstakil ev veya apartmanın en üst katında bulunan dublekslerde oturmak.
neyse komşucum, dininize çok düşkün insanlarsınız ya, bu yediğiniz kul hakkını size tek tek soracağım. size hakkımızı helal etmiyoruz. neredeyse her gece kulak tıkayıcı ile uyurdumdum
NOT: şu bir gerçek, duvarlarımız ince. ama saat gece 10, 11, 12 bazen 1, 2 de ses yapmak nedir ya.. kır dizini otur TV izle sohbet et. sürekli bam güm cart curt sesler nedir anlam veremiyorum.
Merak ettim madem apartmanın yarısını alacak gücünüz var neden daha iyi bir semtte elit bir sitede oturmuyorsunuz anlamadım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haklısın hocam. Bende kapı önünde ayakkabı çıkaranlara kıl oluyorum. Hadi 1 tane koyarsın anlarımda 5-6 çift ayakkabı, terlikte konmaz ki kapı önüne. 1-2 kere uyardım oralı olmadılar.Yönetim toplantısında söyledim'' tamam bir daha olmaz'' dendi yine aynı. Apartmanın içi leş gibi ayak kokuyor. Hemde görüntü kirliliği var. Vallahi param olsa Tarlanın ortasına kimsenin olmadığı yere tek katlı bi ev yapar yaşarım. Bıktım bu vurdum duymaz insanlardan.
-
Bizim üst kattaki kadın gece 3 te evi süpürüyor bir süpürmesi 1 saate yakın sürüyor ve eşyaları sürüyor. Mutfakta sürekli sesli telefonla görüşüyor ve sadece gündüz birkaç saat uyuyor. Hiç oturup bir TV filan izlemiyor sürekli ileri geri yürüyor çamaşır asıyor sanırım temizlik manyağı bir de. Bunlarla bitmiyor tabii kız kardeşi ve çocukları her akşam geliyor kendi çocuklarıyla evde top oynatıyorlar gol sevinçleri filan duyuluyor. Babaları bile maça müdahil oluyor nara filan atıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X