Sırf bu sebepten ötürü,bundan sonraki hayatımda ya en üst kat, ya da ses yalıtımı çok iyi olan bir yerde oturmaya dikkat edeceğim. Üst katın başka sıkıntıları olabilir ama en azından tepende ses yapan yok,kapının önünden paldır küldür inen çıkan yok. İmkan varsa müstakil tabi.. Öğrenci ve küçük çocuklu aile üst ya da alt komşunuz ise, binada eski bir bina ise her türlü sıkıntı. Hele bir de anlayışsız,cahile denk gelirseniz uğraş dur. |
Apartmanda Gürültü Sorunu / Türkiye'nin Özeti Üst K*mşum (9. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: SpEeDy!Bende bu pandemi sürecinde çok çektim.
Orta-Alt gelire sahip insanların olduğu bir sitede oturuyorum. Daire aileme ait. Evlenirken kira uğraşmayalım bu dairede kalırım diyerekten içini cillop gibi yaptım. Taşındım ve meslek hayatıma başladım. Gece 1, konuşma kahkaha sesleri geliyor. Camı bir açtım salıncağa iki akıl yoksunu genç oturmuş sallanıyorlar gülüşüyorlar anırıyorlar. Gençler saat kaç yarın işe gidenler var diyerek bağırmadan kızmadan saatin geç olduğunu söyledim.
Bir kaç gün sonra çardakta daha kalabalık başka bir grup gece 1:30da gitar çalıp şarkı söylüyor. Bu kez sinirlendim. Lan lun direk bu saatte yapılacak iş mi? Dememe rağmen hayırdır sana ne oluyor diye çıkıştılar. Sabahına site yönetiminden kamera kayıtlarını aldım. Yetmiyor adamlar ben uyardıktan sonra arabaların arasına girip site içine tuvaletlerini yapıyorlar.
Bu pandemi sürecinde de çardak ve salıncak sabah 10dan gece 2:30lara kadar hiç boş kalmadı. Sabah sitenin 60-70 yaş arası dedeleri gelir gür sesleriyle sağa sola giden insanlara uzaktan seslenirler "Ali nereee gidesin be kardeşim bu sıcakta" " Ooo Veli kardeşim gece nöbetinden gelmiş" vs vs. Site içinde bir yerden bir yere bağırıyorlar.
Çocuklar öğlen geliyor akşam yemek saatine kadar çığlık, bağırma, ağlama, 15 dk boyunca susmadan ağlayan, 30 dk boyunca aralıksız düdük öttüren annesi hemen yanında çardakta sitenin işsiz güçsüz vasıfsız diğer kadınlarıyla beraber çene çalıyor ama çocuğunu susturmaya tenezzül etmiyorlar.
Haberlerden sonra çaylar demleniyor, tatlılar çardağa seriliyor aileler toplanıyor. 11e kadar onlar bir vardiya kahkahalar sohbetin hararetlenmesiyle ses yükseltmeleri.
11den sonra gençlerin gelip tavla okey oynaması telefondan ibrahim tatlıses dinlemeleri.
Cidden ara ara bu pandemi sürecinde bu insanlara lanet okudum. O kadar insan hayatını kaybetti, yoğun bakımda yattı ama şu benim sitemde oturan insanlar bir kere dahi önlem almadı. Bir çardak ve salıncak gün içinde en az 30 farklı kişi tarafından kullanıldı.
Ses o kadar da çok gelmez diyenler için şöyle bir olayı anlatayım. Counter-Strike oynarken kulaklık takılı olmasına rağmen çocukların çığlık bağırma sesleri geliyor.
Ha apartman ha site içinde yaşantı.
Hepsi cahil toplu yerlerde nasıl yaşanması gerektiğini bilmeyen insanlar.
Artık amacım anadoluda bahçeli bir ev yaptırtıp oraya geçmek.
Hem katılıyorum hem katılmıyorum çare sadece müstakil ev değil iyi bir siteden ev sahibi olabilmek.
Sizin oturduğunuz site alt kültür insanlara ev sahipliği yapıyor anladığım kadarıyla.
Ben lüks bir sitede oturuyorum onun öncesinde bende çok çekerdim komşulardan falan şimdi kafam çok rahat. Binalar yeni olmamasına rağmen kesinlikle ses yalıtımları çok iyi alttan üstten hiç bir yerden ses gelmiyor . Onun dışında sitede yaşayan insanlar gayet kibar ve medeni . Şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım bundan sonrada yaşamam sanirim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En üst katta dubleks dairede oturuyorum hocam. Şöyle söyleyeyim eğer hayvanoğlu hayvan laftan anlamayan bir komşun varsa nerede oturduğun hiç önemli değil yine rahatsız oluyorsun. Ses yalıtımı yapılmış bir daire şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müstakil evde çözüm değil. Çeşmede amcamın yazlığında kalırken şu korona zamanında etrafta kimse yoktu rahattım.
Yan evdeki komşular bir geldi. Allahın cimrileri 2-3 tane yazlıkları olmasına rağmen gelip dibimizdeki evde ana baba 2 kızı, kızın eşi çocukları hatta ana babanın anası bile geliyor. Bir evde 10 kişiden fazla yaşıyorlar. Gürültüleri hiç bitmiyor. Al sana müstakil ev.
Hele hele evim müstakil diye hiç güvenme. Alırsın bir arsa müstakil ev dersin etrafında ev yoktur. Sonra arkandaki araziyi biri alır, belediye planında yol gözüken yer nasıl olursa birisine satılır!. Sonra bir bakmışın 4 yanın ev olmuş. Sıkışmışın araya nefes alamaz hale gelirsin. Hele hele bir de evi yapan satamazsa günlük kiraya verir sürekli farklı insanlar gelir bağırış çağırış hiç bitmez.
Bu işte katil olursun.
-
Taş yünü ya da mineral yün ciddi oranda sesi azaltır. En az 5 cm ,mümkünse daha kalın olsun. Ben yan duvarıma yaptım , üzerine de alçıpan yaptım. Sonrası alçı sıva ve boya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desaster -- 10 Temmuz 2020; 7:59:40 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Böyle tiplerin varolmasının tek nedeni cahillik. Köy yerinde alışmışlar inek keçi koyun gezdirmeye hooo brüst yas yas yas yas.
Şehir de de aynı fuşkiyi yiyorlar işte.
Tek çare pompalı tüfek. Şöyle 1000-2000TL ye güzel bir tane alın. Bir daha ses yaparsa kapısına dayanın. Komşuyu vurun demiyorum Pompa sesini bi duysun ondan sonra ses çıkarabiliyor mu bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 10 Temmuz 2020; 8:1:32 >
1 ay kadar oldu kendi evimi verip kiraya başka bir mahalleye geçtim 36 dairelik bir apartman boş ev yok ve sanki apartmanda tek ben oturuyorum. Kafa tertemiz oldu.
-
Okurken sesli konuşma konusundaki kısımlar için "olabilir" vs diyerek başladım, konular ilerledikçe "oha" , "yok artık" kivamina geldim.
Varos bir semt herhalde, bu devirde aşağıya kanepe atan,camdan çöp atan kalmamıştır.
Gelelim bina izolasyonu konusuna, benim apartman dairemde sinema odasi var, ozellikle yalıtım malzemeleri ve lambri kullandım yan odadan bile duyamıyorum ona rağmen geceleri daha dikkatli oluyorum ses konusunda.
Kısacası izolasyon yüzünden(!) bir bahane değil.
Bu ülke de en büyük sorunlardan biri belki de bu konu..Bir toplum birbirine bu kadar saygısız duyarsız ahlaksız olunca bunlar oluyor maalesef...ee yasalar da kağıt üstünde olunca hiçbişey değişmiyor..sadece gürültü değil ki mesele,markettte sıra beklerken,trafikte her yerde böyle bu millet,resmen iğreniyorum arkadaş,kendinden başka kimseyi düşünmeyenlerden.. gecenin 1 inde apartmanda gürültü edenden çöpünü kapısının önüne bırakana kadar..Bir de derler ya hep, biz güzel bir milletiz,hiç alakası yok bugün, o eskidendi.. Özellikle yurtdışına çıktığınızda çok daha iyi anlıyorsunuz bunu..sorsan hepimiz müslümanız ama zerre ilgimiz yok..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak şimdi, uykusuz gecelerim geldi aklıma.
Efenim sene 2013–14 Şanlıurfa’nın birilçesinde öğretmenim. Köyde okulun lojmanında kalıyorum tek başıma. İlçeye 20km, diğer öğretmenler beğenip kalmıyorlar, 4 daire var 3ü boş.
Neyse uzatmayalım yakın bir köydeki karakolda görev alan yeni evli bi zatı muhterem, bu lojmanların boş olduğunu duymuş, köyde yepisyeni bina, akarı yok kokarı yok durur mı hoooop 1 hafta sonra çıktı geldi alt kata.
Tamam kalsın abi sorun yok, zaten koca binada bi başımayım yoldaş işte daha ne.
O iş öyle değilmiş abi işte, Allah sizi inandırsın 7 ayda imanımı gevrettiler. Günde 2 saat uyku ile çok derse girdim çıktım. Laftan anlamazlar, hal bilmezler, insanlık, komşuluk neymiş hak getire.
Alt katın balkonu demir çerçeveliydi, kadın korkuluğun arasını eliyle açmış, o açıklıktan çöp atıyor hemen altına, istisnasız haftada 3,4 gün gece 3,4 te elektrik süpürgesi mutlaka açılır. Sabahlar kadar Müge anlı mı dersin, Esra Erol mu gündüz proğramlarının tekrarlarını bağırta bağırta sabahlara kadar dinle. Kapının önüne yaktıkları kömür çuvallarını diziyorlar, tüm apartman simsiyah geçti. Daha neler neler abi. Umurlarında mı?İllallah ettim, hayattan soğudum o dönem. Bu evrende böyle insanlarında var olduğunu işte o yıllarda öğrendim.
Şimdi yine bi köydeyim, yine yalnız yaşıyorum müstakil bir evde. Huzur istediğin saatte uyuyabilmek, huzur dinlenmek, huzur gecenin bi saatinde bi dengesiz yüzünden uyanmamak.
Bi ev satın alırsam ilerde, parasını vermeden 2 gece boş evde yatacağım abi.
Allah hayırlı komşu versin herkese, hayırlı insanlarla karşılaştırsın vesselam.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Konum olarak birbirimize uzak sayılmamakla beraber (Ankara/Aydınlıkevler), aynıu sorun bende de var. Satış fiyatı 500k civarında olan dairede oturan üst komşum (komşu kelimesi tamamen gelişine) eşi ve kendisi ile beraber yaşamasına rağmen sadece öyle bir sandalye mobilya çeker ki mesai saati kavramı az kalır. Daha dün gece sitenin wp grubuna da yazdım ancak kendileri sorunlu tipler oldukları için grupta düzgün insan harici kimse yok. Yöneticiye arattırdım misafiri varmış. Yahu bi insan hele ki ev hanımı bi insan (insan demeye utanıyorum) nasıl olurda sabah 7 de başlkadığı işi her Allahın günü gece 2-3 sularında bitirir. Çoluk yok çocuk yok eh be insaf kardeşim. Alttan defalarca vurdum, sağlam (cinayet işletir adama) küfürler ettim, aşağıya çağırdım haber yolladım.. Yok. Adam da adamlık namına bi bok yok. Anca topitop gibi kırıta kırıta benden kaçıyor. Allah böylelerine önce zeka sonra bizlere sabır versin. 9 aydır çekiyorum bu pisliği.
-
Aynı sorun bende de var. Millette kedi yavrusu gibi çoğalıyor. Üst caddemize son birkaç yılda birçok site yapıldı. Millet artık caddeyi otopark olarak kullanıyor. Sokak olsa tamam, cadde yahu. Sağ ve sol dolu. Gidiş geliş yönlü yolda bir araba zar zor gidiyor. Kardeşim madem bu kadar çoğalıyorsunuz, insan gibi yaşamaya çalışın, hayvan mısınız, tövbe tövbe .
Herşey kısır döngüde. Yeteri kadar otopark olsa müteahhitin kârı azalacak. Belediyeler de ses çıkarmıyor. Bir de ülkede konutta arz fazlası var deniliyor. Aslında var ama adam 3-5 ev almış kiraya vermiş. Kiradan geliri engelleyeceksin.
Arsa bakayım diyordum uzunca bir süredir, şimdi bir de Covid 19 cıktı piyasa yükseldi. Of ... Karşı komsum kekodan ve ailesine hiç girmiyorum. Dağda oturma izni verilmez böylelerine...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AA3437 -- 10 Temmuz 2020; 10:8:40 >
28 yıl keçiörende yaşadım. allah düşmanımın başına vermesin neler çektim. hep en üst katta oturmamıza rağmen bilirim o gürültüyü. hele son 5 sene felaketti. 3 yaşındaki çocukların ağzında benim bilmediğim küfürler. gece 4 de 3 yaşında çocuk sokakta oynar mı lan. anasını düdüklüyorlarmış gibi çığlıklar sürekli bağrışmalar küfürler.. ben de cs go oynardım o zaman bizim takım çocuk sesinden aşırı rahatsız olurdu. gerekmedikçe konuşmazdım =)
şu an müstakil evdeyiz bağımsız. yeminle sokakta geçen kedinin ayak sesini duyarsın o kadar sessiz sakin. sabah komşuların horozları ötüyor biraz o kadar. param müstakil ev almaya yetmez ise kiralar otururum. varoş semtlerde oturmam artık.
-
Bir evin ev olabilmesi için yalıtım olması gerekir , duvarlardaki yalıtım çift kat ytong arasına taş yünü ve 2 kata da kara sıva ve son katlara kara sıva + alçı sıva ile sonuç kesindir . Yerlerde ise şap altına kauçuk şilte üstüne şap ( kauçuk şilte duvarın kenarlarında 6-7 cm e kadar çıkması gerekir ) şap üstüne tekrar bir şilte ve üstüne parkedir . Bu şekilde yapılır ses yalıtımı ve ne konuşma sesi ne orta seviyeli bağırma sesi sizin evden dışarı çıkmaz .Ama malesef ülkemizde bu şekilde yapılmış bina %1 bile değildir . Bu şekilde yapmak binayı hem ağırlaştırmaktadır hemde m2 kaybına yol açmaktadır (tek kat ytong + sıva 10-15cm , 2 kat ytong + kara sıva alçı sıva + taş yünü 30-40 cm dir ) . Sonradan bu şekilde duvar yapmakta son derece risklidir . Çoğu binadaki ses problemleri malesef ucuz inşaat kalitesi ve eksik malzemeden dolayıdır .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bende 2 yıl oldu malum sebeplerden dolayı evi satıp en üst kata taşındım. Üst komşu evde terlikle yürür sürekli elektrikli süpürge çalıştırır alt komşunun çocuklar tepinir neredeyse kafayı yiyecektim. Yalıtım desen hiç yoktu.şu noktaya gelmiştim bina sessiz olduğunda bile kulağımda çınlamalar oluyordu sanki sürekli gürültü varmış gibi.şimdi en tepedeyim altta kalanın canı çıksın tabiki demiyorum herşeye dikkat ediyorum.alt komşu her gördüğünde allah razı olsun sizden çok memnunuz diyor sesiniz falan yok diyor.ilk olarak yalıtım sonra saygı
Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı sorunu yaşayan bir aile olarak çareyi birkaç ay önce en üst kat bir apartman dairesine taşınmakta bulduk. İnanın refah seviyem katlanarak arttı.
Allah yardımcınız olsun
Kadının çirkin olması bir tarafa bence asıl sorun evler de. Ev ses, titresim, sıcak soğuk geçirmeyecek. Salak salak daireler yapıyorlar millet ev aldım sanıyor halbuki kocaman bir salon alıyor komşu alıyor
İlk paragraflarda üslup çok iyi. Hüseyin Rahmi'den mahalle tasviri tadında. Çok beğendim, yazabilirsin bence.
Konuya gelirsek türkiyede yaşıyorsun çocuk, geçen ay İsviçre'den mi göç ettin? İnsanlar bu nedenle katil olur, kanser olur bu topraklarda. Burası artık muz Cumhuriyeti ve ülkenin yarısı memnun halinden. Siz insanların birbirlerine saygı duyduğu günleri hiç görmediniz. Üzülüyorum size...
Bu yüzden gerekirse köyünüze dönün dedim ya köylerde müstakil ev 100 bin küsür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X