Şimdi Ara

Apple AirPods, geliriyle teknoloji şirketlerine kafa tutuyor: Nvidia, AMD ve Twitter'ı geçti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adamlar %40 kar oranı açıkladı.
    Adamlar 4 tekereleğe 7500₺ uyduruk bir standa 10.000₺ fiyat istiyorlar bunların aylarca ar-ge si falan mı yapıldı? Çok yüksek maliyeti mi var?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demek ki üretim maliyetinin çok üzerinde değerinin fazlasına satıyorlar... o yüzden kar fahiş

• LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Kulaküstü marshall 3 major Bluetooth kulaklığım kulakiçi jabra elite 75t kullanıyorum sanırım üzerinde elma logosu yok diye benim kulaklıklarım çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: f 22 raptor

Adamlar %40 kar oranı açıkladı.
    Adamlar 4 tekereleğe 7500₺ uyduruk bir standa 10.000₺ fiyat istiyorlar bunların aylarca ar-ge si falan mı yapıldı? Çok yüksek maliyeti mi var?

1) %40 kar oranı ne zaman açıklamış, kaynağını gösterebilir misin?

2) %500-600 kar ile satılan ürünlerde, kar marjı %40 olmuyor, bu hesabı yapabildiğine eminim.

3) Apple’ın kar marjının son 6 ay hariç, 5 seneden uzun suredir %22.5 uzerine çıktığı zaman yok neredeyse.. (https://ycharts.com/companies/AAPL/profit_margin) (istersen Apple in kendi sitesine bak, orda çeyrektik sonuçlar var).

Uyduruk standa 10000 istemesini konuşmuyoruz suan. Bir su konuştuğumuz konuyu netliğe kavuşturalım, ona da geliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 25 Temmuz 2021; 20:25:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir tek ben alamadım şu güzel airpods pro kulaklığını ama 2400tl falan çok pahalı 2gram kulaklık için. Millet 1000tl ye normal pc, kafa üstü profesyonel oyuncu kulaklığı alamıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: f 22 raptor

Kulaküstü marshall 3 major Bluetooth kulaklığım kulakiçi jabra elite 75t kullanıyorum sanırım üzerinde elma logosu yok diye benim kulaklıklarım çöp

eko sistemden bahsediyorum dünya da milyonlarca insanda iPhone,ipad,apple watch var ve bunlarla kusursuz çalışan tek kablosuz kulaklık AirPods'tur  

• Gerçekten piyasa keriz kaynıyor. Bir de kalite diyorlar... Ulen müzik dinlemek için bunu alan tam bir cahildir.

Aynısını Noname olarak 25 $ a aldım. Tüm açma kapama otomatik devreye girme özellikleri aynı.

Müzik dinlemek için zaten amfi+ over head 300 USD lik Denon kulaklığım var.

Apple bile beklememiştir bu kar oranını...

• İnsanlar apple ürünlerinin yanına standart kulaklık olarak alıyor o yüzden normal bence. Burada biraz yerilmiş kulaklık ama bence çok kullanışlı ve apple kalitesinde bir ürün. Ben ilk nesli 3 yıla yakın bir zamandır android telefon ile kullanıyorum ve batarya ömrü bile kısalmış gelmiyor bana. Ülkemiz şartlarında ne yazık ki fiyatı yüksek bir kulaklık ama gözünü karartıp alan herkesin memnun kalacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeddLE -- 25 Temmuz 2021; 20:55:40 >
  • Fakirler basmış yine. 😁

• Harika bir kaynak.

Ve bu kaynak üzerine sayfalarca mesaj :)

• quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

aynı kalitede yapabilen başka firma yok

Alıntıları Göster

Arkadas bilmiyorsunuz sonra insanlar laf edince kiziyorsunuz. Jabra, Qcy, JBL ve onemlisi bir tik daha fazla verirsin o fiyatlara cikildiginda Sennheiser alirsin. Jabra Apple in yari fiyatinda satilan kulakliklari var. Appledan hem cok daha koklu hem de kalitelidir.. Gorevi işi sadece kulaklik ureten bir firmadir.

• müzik için değil sadece telefonda konuşmak için vasat müzik dinletmez...

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt

Hocam haklısınız, buraya şöyle bir site bırakayım: https://www.businessofapps.com/data/apple-statistics/

Bu site Apple'ın bütün ürün istatistiğini veriyor. Mac, iPad, iPhone, Watch. 2020 yılında Airpods 120 milyon adete yakın satmış. Gerçekten iş çığrından çıkmış. Sırf giyilebilir aksesuar kısmı (Watch, Airpods) tek başına ciddi bir teknoloji devi oluyor. Tesla'yı geride bırakıyor yanılmıyorsam.

Bu 2020'deki absürt yüksek satış rakamının sebebi elbette artık AirPods 3 çıkacağı için 160 dolarlık cihazı 100-120 dolar civarına bulabilmek. Bizde tam tersi oldu, 900 tl'ye gelen cihaz artık 1200 tl  Ha ama bizde de satışlar bence arttı. Airpods 3 gelse muhtemelen pro fiyatından gelecek, 2000 civarına yaklaşması muhtemel. Ona onu vereceğime şimdi 1200'e alayım diye alacak olan aldı.

Bir de iPhone 12 satışları çok iyi gidiyor. Çıkışının 7. ayında iPhone 12 ailesi Mini'nin düşük satışlarına rağmen 100 milyon bandını geçti. Bu çok başarılı bulunan XR ve 11'den dahi fazla. Yıl sonuna kadar sırf 12 ailesi satışları 170 milyona dayanabilir. Doğal olarak yeni telefon alan airpods'unu da alıyor. Dolayısıyla bu konudaki istatistiği de tutarlı buldum ben.

• Müzik dinlemek isteyen zaten bunları almaz neyin kavgası bu? Normalde iPhone SE kullanıcısıyım ama sırf bu yüzden ikinci telefon olarak iV30 aldım. Yanına da Hidizs Mermaid MS4 aldım. Arşivimin büyük kısmı 24-bit müziklerden oluşuyor. Kalite muazzam yok böyle bir ses.

Kısaca V30 + MS4 + 24-bit FLAC > tüm kablosuz kulaklıklar.

iPhone da dahil hiçbir telefonun müzik kalitesi V30’u geçemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik dinlemek isteyen zaten airpods almaz. Telefonla konuşmak isteyen gitsin 3te1 fiyatına edifier tws600 alsın gürültü nasıl engelleniyormuş görsün.

Çok şükür airpods alacak kadar param,almayacak kadar aklım var.

• biraz ekle PHILIPS, edifier, jbl bak...

• ccguven kullanıcısına yanıt

He aynısını şuan devlet tüm varını yoğunu koyup üretmeye kalksa kaç yıl sürer kimbilir.

Asıl değeri know how

• ne abarttın be hiçte o kadar iyi bir ürün değil... müzikal anlamda ses çöp... FreeSound bile çok daha iyi doygun bass veriyor...

• edifier tws al çok daha ucuz...

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Çok ucuz alide 700 küsür birde üstüne çinden eklenen vergilerle 1000tl üzeri ediyor hocam. Daha uygun 500tl max öneriniz var mı, bilindik markalardan.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.