Şimdi Ara

Apple AirPods (Tüm Modeller) [ANA KONU] (858. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pinwheel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.463
Cevap
481
Favori
989.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 856857858859860
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni serisi gelecek. Onu bekleyin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Cok fazla fiyat vermek istemiyorum yeni seri pahali olur

• yeni nesil max bu hafta gelir mi?

4 yil oldu aga yeter da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enescelik69 E kullanıcısına yanıt
    3. Nesile yakın bir fiyat olur yani pro fiyatına yaklaşmazlar. 3. Nesil'in 2. Nesilden farkı uzamsal ses destekliyor, kulak algılama olarak ten sensörü kullandığı için (sadece pro 2. Nesil ve 3. Nesilde var) kulaklıklar kutusunun içerisindeyken ten/cilt algılamadığı için sesi kulaklığa aktarmıyor

Yanlış bilmiyorsam pro 1.nesilde kullanılan ve düz airpods 2. Nesile göre daha fazla işlev sunan sapından tutma ve sıkma kısayol işlevleri var. Bunlar aslında her iki kulaklığında da aynı işlevi sunan bir sıkma durdur/başlat, iki sıkma sonraki parça yada ileri sarma, 3 sıkma önceki parça yada geri sarma, sıkma işlevi ise siri'yi çalıştırıyor. 2. Nesilde yanlış hatırlamıyorsam kulaklığın üzerine dokunarak sağ için 1 işlev, sol için 1 işlev atayabiliyorduk ya da 2'şer işlevde olabilir tek dokunma ve çift dokunma gibi. Açıkçası tam hatırlayamadım 🤷🏻‍♂️

3. Nesil H1 çipi kullanıyor ve dolayısıyla daha hızlı bağlantı sunarken daha tasarruflu çalışıyor(muş).

3. Nesil'de IPX4 su sıçramalarına ve ter için dayanıklılık sertifikası var

İnternetteki bilgilere göre 2. Nesil 4 saat 7 dakika kullanım süresi sunuyorken 3. Nesil 6 saat 21 dakika kullanım süresi sunuyor.

Açıkçası 2019'du sanırım mart gibi ilk çıktığı dönemde aldım 2. Nesil kulaklığı ve 20 kasım 2021'de de 3. Nesil'e geçene kadar kullandım diyebilirim. Belki 1 ay kulaklıksız kalmış olabilirim tam hatırlamıyorum çünkü en son 5. ya da 6. Kez airpods 2. Nesili servise verdikten sonra sıkılıp iade talebi oluşturdum. Çünkü hep aynı sorundan dolayı servise gitti, bir kere sağ, bir kere sol, bir kere ikisi birden değişti. İade kabul olmadı ama tüketici hakem heyetine tüm servis raporlarıyla başvurunca 6-7 ayda falan süreç sonlandı ve o dönemde kulaklığı kullanmaya devam ettim ama sonuçta iade ettim paramı aldım. Yaşadığım sorun'da şuydu aslında bu konuda da dönem dönem yazmıştım, kulaklıklar kutusundayken telefonuma arama geliyor ve aramayı açtığımda ses cebimdeki kulaklığa aktarılıyordu. Bu sorunu benim kadar yaşayan nedense hiç görmedim ama servis bu sorunu kabul edip sürekli bir işlem yaptı (tabi iade olarak kabul etmemelerini anlamadım, sonuçta her servis sürecinde haklı bulunmuşum). Bu sorun çözülmeyince iade ettim kurtuldum.

3. Nesili almak için 2.000₺ vermek istemediğimden bir süre bekleyip kasım indiriminde 1.800₺'ye aldım. Genel kulaklık yapısı 2. Nesilde daha iyiydi ama 3. Nesile alıştım artık sorunsuzca kullanıyorum. Ten sensörü sayesinde 2. Nesilde yaşadığım o kulaklıkların sesi kutusundayken devralma sorununu hiç yaşamadım (o dönemde pro 1. Nesilde de olmadığını bilmiyorum hatta bu özelliğin varolduğunu bilmiyordum, apple resmen benim yaşadığım sorunu yaşayanlar olduğu için kulak algılama sensörünü olması gerektiği şekilde güncellemiş).

Zaten bu kulak algılama sensörlerinden çok çekmiştim, 2. Nesil airpods modelinden önce Samsung telefonumla yine samsung'un icon x 2019 kulaklığını kullanıyordum. O kulaklığın genel olarak her şeyinden memnundum ama 2 büyük sorunu vardı.

1. Kulaklığın tel filtreleri kronik olarak sürekli tıkanıyordu ve servis her gelene sıfır 6'lı set ve temizlik fırçası veriyordu.

2. Sorunu ise daha komik olan kulaklık kulağınızda özellikle öğlen güneşli bir havada yürüyorsanız güneşi arkanıza alırsanız haliyle kulaklarınızın arkasına güneş geliyordu ve kulaklık sensörleri kulak kepçesine baktığından dolayı kulaklığın kulağınızdan çıktığını algılıyordu.

Çok uzattım kusura bakmayın, sonuç olarak 3. Nesil hem ses kalitesi olarak hemde ekstra donanım avantajlarıyla güncelde tercih edilebilecek bir kulaklık. Zaten apple ekosisteminde gayet iyi çalışıyor, ayrıca samsung tab s9 fe tabletimde de sorunsuz kullanabiliyorum yani her üründe böyle olacak diye bir şey yok ama çalışıyor haberiniz olsun. 2. Nesil'i ilk aldığımda iphone'a daha geçmemiştim ve samsung note 5 ile kullanıyordum. Kulaklığıda denk geldikçe abimin iPhone ile güncelliyordum, o güncellemelerin birinde artık android 7 için bir uyumsuzluk oldu ya da samsung'dan kaynaklıda olabilir, kulaklığın sesi maksimum %70 ses verecek kadar kısılmıştı. İPhone modellerinde sorun yaşanmıyordu ama apple servisi ekosistem dışı cihazlar için böyle şeyler olabilir demişti. Yinede bütçenizi zorlayacaksa bence 2. Nesil yerine o fiyatlara farklı ürünler bakın çünkü gerçekten hala neden satışta olduğunu anlamadığım bir model o ve fiyatı bence hakkından fazla. Ben 1.100-1.200₺ gibi bir fiyata aldım (çıkış fiyatıydı tam hatırlayamıyorum), kardeşime 700₺'ye almıştım yine 2019 sonu ya da 2020 başı gibi. Şuanki fiyatları çok garip geliyor o zamanlarda yaşadığım deneyimleri düşününce. Ayrıca kardeşimindeki 2. Nesil kulaklığıda tüketici hakem heyetiyle iade ettik.

Artı olarak şimdi aklıma geldi, iyileştirilmiş pil şarjı var 3. Nesilde haliyle daha sağlıklı şarj oluyor gerçekten, denk geldim şarjı durduruyor bir süre %80. Bir de magsafe olayı 2. Nesilde yoktu galiba, 3. Nesil magsafe olan ve magsafe olmayan haliyle satılıyor. Ben sürekli olarak magsafe dock ile kablosuz 7.5w şarj ediyorum ve hala uzun süreler şarj yeterli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 2 Eylül 2024; 10:11:33 >

• manesnuc kullanıcısına yanıt
    Hocam degerli yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Gercekten guzel aydinlatici net bilgiler vermissiniz sagolun,
    Sizin yorumlarinizdan sonra eskide kalmasi sebebiyle 2. Nesil’i tamamen eliyorum :)

Ya 3. Nesil alacagim yada sizin dediginiz gibi bekleyip yeni nesil alacagim fiyata bagli olarak.
    Ama suan 3. Nesil 5800/900₺ bandinda satiliyor ve baya uygun kaldi deniliyor yeni nesil gelince fiyat ne olur bilinmez tabii ama..

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

gelmez airpods 4 bekleniyor sadece

• sakalsız messi kullanıcısına yanıt

Airpods max 2 kasım ayında ya da en geç Aralık ayında gelmedi bekleniyor type c h2 chip yeni renk seçenekleri dışında bir yenilik gelmesi beklenmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Hb uzerinden alinan airpods’un garanti tarihi fatura kesilince baslamiyor mu ? Siteden Garantiyi sorgulayinca birsey cikmiyor

Kulaklığı hesabınıza eklemeniz gerekiyor ama burada önemli olan faturanın kesilme tarihi, servis tamamen bunu baz alıyor. Faturayı hem pdf olarak hem de kağıt çıktısını saklayın lazım olur.

Hocam garanti nisan’da baslamis gozukuyor. Apple ile gorustum faturayi gonderdiginizde duzeltiriz dediler. Dun tarihli olmasi lazim halbuki garanti nin :)
    HB’dan seri no yazan faturayi istedim gonderecekler

Hocam bende de ayarlarda genel sekmesinde garantilerin yazdığı kısımda kulaklığın garanti süresi fatura tarihinin 1 ay sonrası yazıyordu mesela. Sol kulaklıkta sorun yaşayınca garanti bitmedi diye yollamıştım ama fatura tarihi olduğu aklıma gelmemişti, bakmamıştımda faturanın tarihi ile telefonda yazan aynı diye düşünmüştüm. Sonuç olarak işlem yapmadılar 🤷🏻‍♂️

Hocam son olarak birsey sormak istiyorum, cihazi kurdum baglantisini yaptim kullaniyorum, fakat ayarlardan icloud a girince en altta telefonu apple watch’i gosteriyor ama airpods u gostermiyor, bi ayari vs mi var acaba ?

Valla o nasıl oluyor bilmiyorum, windows pc hatta televizyon bile gözüküyor ama airpods gözükmüyor.

Apple AirPods (Tüm Modeller) [ANA KONU]

Herkeste ayni demek ki :)

• Arkadaslar bu ay airpods pro nun yenisi tanitilacak mi acaba ?

Yoksa duz model mi tanitilacak ?

• Samsung telefonda airpods kullanan var mı sorun yaşanıyor mu

• Apple AirPods (Tüm Modeller) [ANA KONU]

Baz model iki seçenek ile çıktı bu sene. Pro çıkmadı. Max a da renk ve usb c eklenmiş sadece

• Pro çıkmadı, eh Pro 2. nesil ile 1 yıl daha devam güzel oldu Apple AirPods (Tüm Modeller) [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 856857858859860
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.