Şimdi Ara

Apple'dan uygun fiyatlı MacBook Air geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, bu yıl MacBook ile ilgili herhangi bir duyuru yapmadı ancak şirketin bu yönde bir hazırlık yaptığına dair spekülasyonlar var. KGI Securities'in Apple analisti Ming-Chi Kuo yatırımcılara, Apple'ın bu yılın ikinci çeyreğinde 13 inçlik Macbook Air'ın daha ucuz bir versiyonunu çıkaracağını söyledi.

Ayrıca Bkz.iPhone X, BİM'de 4999 TL'ye satışa çıkıyor!
    Kuo, Apple'ın 2018 yılının ikinci çeyreğinde daha düşük bir fiyat etiketine sahip yeni bir MacBook Air piyasaya süreceğini öngörüyor. Şayet bilgiler doğruysa şirketin uygun fiyatlı MacBook Air modelinin çok yakında raflardaki yerini alması sürpriz olmayacak. Deneyimli analist özellikle düşük fiyat etiketinin Apple'ın bu yılki MacBook sevkiyatlarını yüzde 15 civarında arttırmasına yardımcı olacağını belirtti.

Teknik özellikleri belli değil

Yeni MacBook Air konusunda çok fazla detay yok. Dolayısıyla hangi özelliklerinin cihazı 4.599 TL başlangıç fiyatına sahip mevcut Macbook Air'den daha ucuz hale getireceğini bilemiyoruz. Öte yandan Macbook Air dizüstü bilgisayar piyasasındaki popülerliğini sürdürse de Apple birkaç yıldır bu seriyi hiç güncellemedi. Şirketin gerçekten de böyle bir planı varsa mutlaka önümüzdeki günlerde daha somut bilgiler ortaya çıkacaktır.

• Sadece 3000 TL :D fakir zenginler için birebir :)
    Not:Yanlış anlaşılmasın, fakir zenginden kastım, gerçekte zengin olup zenginlik derecesi diğer zenginlere göre daha az olanlar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 4 Mart 2018; 19:45:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baya uygunmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 5C deki plastik kasayı Macbook Air'e uyarlarsalar gülmekten duramam yalnız

Ucuz Macbook diyince geliştiricilerin, tasarımcıların dışarıda basit seviyede işlerini halledebileceği, eve gelince ise iMac veya PC leri ile devam edebilecekleri bir ürün hayal ettim ama konu Apple olunca çok fazla bütçesi olmayan Apple fanları için Apple logolu dikdörtgen satışı yapacaklarmış gibi hissediyorum.
  • Apple'ın ucuz anlayışı farklıdır, muhtemelen az daha verir macbook pro alırım seviyesinde olur fiyat.

• Bim'e gelir artık :)

• Uygun fiyatlı ama zenginlere uygun fiyatlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tip haberlerin altına hep aynı tip yorumlar yapılıyor. Hala anlamadınız bizim paramız değersiz, adamların 1000 liraya aldığı ürün bizim ülkemize gelince 4000 lira oluyor bir de buna vergi ekleniyor.

Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar için gayet ulaşılabilir bir fiyat, apple sitem edeceğinize gidin ülkeyi yönetenlere sitem edin.

• Bu çöpe o kadar para vereceğinize gidip gtx 1050ti lı ve bunun yapabileceği herşeyi 10 kat daha iyi yapabilen bir bilgisayar alabilirsiniz.

• Air her türlü verilen parayı karşılamayan bir cihaza dönüştü. Yani ucuz yollu modeli anca 5C gibi bir örnek olur.
    Aşırı hükümet yanlısı bir adam değilim " sezarın hakkı sezara felsefem vardır ". Ama Apple'ın faiş fiyatlarından " özellikle Mac tarafındaki " kesinlikle devlet değil. Devlet %8 gibi bir vergi alıyor bilgisayarlardan. %18 KDV'yi de hesaba kattığınız zaman, bana hangi firmanın en düşük konfigürasyonlu bilgisayarından 500TL kar elde ettiğini söyleyebilirmisiniz?
    " Farkına varmadan Apple Store'u açan adamları Megane 2'nin içinden alıp S600 Maybach içine koyduk. Bence asıl protesto edilmesi gereken şu Apple Store fiyatlarını ayarlayanlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

Bu çöpe o kadar para vereceğinize gidip gtx 1050ti lı ve bunun yapabileceği herşeyi 10 kat daha iyi yapabilen bir bilgisayar alabilirsiniz.

Bilgisayarı sadece oyun oynamak zannetmeyin. Servetinizi dökseniz elinizde bir Apple olmadan veya Apple ile yollarınız kesişmeden iOS için uygulama geliştirmeniz imkansız. İşi bu olan, geçimini bundan sağlayan insanlar var. Keşke Android gibi her platformda geliştirilebilse ama olmuyor. Bunu eleştirebilirsiniz ama "aynı fiyata her şeyi 10 kat daha iyi yaparsın" diyerek alıcıları körü körüne eleştiremezsiniz.
  • Apple son yıllarda PC pazarını çok boşladı... yıllardır aynı tasarımlı iMac, kim sorarsa güncellenen Macbook'lar aslında üzerinde hiç çalışılmadan piyasa sürülüyorlar... Safkan beygir gücü anlamında gerek işletim sistemi gerekse de uygulamaların altında kalktığını düşündükleri için hem donanımı gıdım gıdım veriyorlar hemde tasarımı önemsemiyorlar...
    belki de hepsi hedef kitlesine uygun ama zaten küçülen pazarda Apple eli kuvvetli bir alanda kendi kendini zora sokuyor... belki de kâr marjının daha tatlı olduğunu mobil alan daha cazip geliyordur bilemiyorum

• Bir firma çok kaliteli üst seviye cihazlar tasarlıyor, üretiyor olabilir. Zaman içinde takipçileri de olur, ama herkesin alım bütçesi aynı olmadığı için alamayanı üzmemek lazım. Kullanılan işlemcilerde bile 4 - 5 sınıf güç farkı, fiyat farkı varken.. Beni parası olan alsın dersen, Pc ye yönelir yarı fiyata daha fazla performans alır, 2000 lerdeki performans kararlılık farkları artık yok..

• Air üretimi bitmiyor muydu?

• quote:

Orijinalden alıntı: elbus

quote:

Bu çöpe o kadar para vereceğinize gidip gtx 1050ti lı ve bunun yapabileceği herşeyi 10 kat daha iyi yapabilen bir bilgisayar alabilirsiniz.

Bilgisayarı sadece oyun oynamak zannetmeyin. Servetinizi dökseniz elinizde bir Apple olmadan veya Apple ile yollarınız kesişmeden iOS için uygulama geliştirmeniz imkansız. İşi bu olan, geçimini bundan sağlayan insanlar var. Keşke Android gibi her platformda geliştirilebilse ama olmuyor. Bunu eleştirebilirsiniz ama "aynı fiyata her şeyi 10 kat daha iyi yaparsın" diyerek alıcıları körü körüne eleştiremezsiniz.

Evet sadece ios a uygulama geliştiremezsin ama sözümün arkasındayım gerikalan bütün herşeyi bundan 10 kat daha iyi yapabilen bir sistem alınabilir.

• Her ne kadar daha ucuza çıkacağı söylensede döviz kurundan dolayı yine de pahalı olacaktır bizim ülkemizde. Ama iş icabı alması gerekenler veya Mac sevenler tercih edebilir belki. Benim için herhangi bir cazibesi yok açıkçası..

• TheStarBox kullanıcısına yanıt
    geri kalan her şeyi bundan 10 kat iyi yapar ama 2 sene sonra pili perte çıkar, fan sesi kademeli olarak yükselir, çabuk ısınmaya başlar, tuşlar takılma yapmaya başlar vs vs. ama windows laptop'ta bu durumlar ortaya çıktıktan 2 sene sonra bile macbook air hala ilk günkü gibi ses çıkarmadan, ısınmadan, aynı hızla ve aynı pil performansıyla çalışmaya devam eder. bir de adı üstünde taşınabilir bilgisayar bunlar, taşımak istediğinizde windows laptop + adaptör (2 yıl sonunda mecburen adaptörle taşınacak) 3,5 kilo çekerken, macbook air 80 sayfalık a4 defter boyutları ve 1,4 kg ağırlığıyla her yere rahatça taşınabilir.

ayrıca her şeyi 10 kat daha iyi yapar derken kastedilenler hep grafik performansa yönelik şeyler. grafik performansı da ya üst düzey 4k-5k video işlemede, veri madenciliğinde, oyunlarda ya da özellikle yüksek ram gücü isteyen akademik-mesleki projelerde bunlar fark edecek. oyun oynamak dışında hangi birini yapıyorsunuz? 4k video en son ne zaman işlediniz, en son ne zaman render aldınız? zaten kimse de oyun oynarsınız demiyor macbook air ile. fakat oyun dışında yaptığınız diğer her şeyi (foruma, twitter'a, facebook'a, instagram'a, youtube'a girmek; ofis uygulamalarını kullanmak, dizi-film izlemek, hatta gerekirse kod yazmak) diğer aldığınız gaming laptoptan daha iyi, daha hızlı, daha sorunsuz yapar. çünkü ortalama bir sata sdd'den (hala çoğu laptopun hdd ile satıldığını da geçiyorum) daha hızlı bir flash ssd'si, donanıma göre tamamen uyumlu yazılmış bir işletim sistemi ve donanımı verimli kullanan bir altyapısı vardır. hem photoshop, hem spotify, hem mail, hem de youtube dahil 6-7 sekmeli safari açıkken bile en ufak tekleme olmadan ekranlar arasında yağ gibi akan bir bilgisayar bu, bim'de satılan celeron işlemcili 999 liralık pc'ler ile kıyaslarsanız kendinizi rezil edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kendi çapında uygun :) , yine 3-4 arası bir şey isterler

• quote:

gtx 1050ti ile anca oyun oynarsın ergen seni, daha CAD desteği bile olmayan ekran kartları ile hangi işi 10 kat daha iyi yapacaksın acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: transverse

quote:

gtx 1050ti ile anca oyun oynarsın ergen seni, daha CAD desteği bile olmayan ekran kartları ile hangi işi 10 kat daha iyi yapacaksın acaba :)

Ergen derken neyi kast ediyorsun anladım. 23 yaşında bağımsız gelistiriciyim. 2 yıl bilgisayar programcılığı okudum. Şuan 3.sinif yazılım mühendisliği öğrencisiyim.Hali hazırda yurtdışı da dahil , birçok firmadan iş teklifleri alıyorum.

Sen hangi vasıf ile konuşuyorsun pardon?

+ Daha teknik özellikleri belli olmayan neüdü belirsiz bir Macbook Air ile hangi akla hizmet yeni nesil bir Nvidia grafik işlemcisinden daha iyi performans alabileceğini düşünüyorsun? Biraz anlatsana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 9 Mart 2018; 0:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.