Şimdi Ara

Apple iPad + DonanimHaber Mobil :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani yurt dışından risk alıp millet getiriyor o yüzden pahalı tahminen. İstanbul Bilişim aynı fiyatı veriyor yaw hemde KDV ve garantili şekilde ben gelince ordan almayı düşünüyorum.
  • ipad alacak arkadaşlar IPHONE OS 'u iyi incelesinler, sonra pişman olmasınlar..

******** iPad alacaklara Önemli Uyarılar *************

iPad ile netten indirdiğiniz herhangi bir dosyayı iPad üzerine kaydedemeyeceksiniz.
    Çünkü iPhone OS izin vermiyor...

Net üzerinden bir mail servisine ulaşıp (örneğin gmail) gelen mailinizdeki ekli dosyayı (diyelimki pdf dosya) online görüntüleyecek ama çevrimdışı görüntülemek üzere kaydedemeyeceksiniz.

Maillerinize dosya eklemekte ciddi güçlüklerle karşılaşacaksınız... Hatta ekleyemeyeceksiniz. (Çünkü dosya yok, sadece fotoğraf gönderebilirsiniz)

Masaüstü bilgisayarınızda bulunan basit bir office belgesini iPad'a göndermek için ek uygulamalara ihtiyaç duyacak adeta deveya hendek atlatmak zorunda kalacaksınız. Sonra aklınıza bunu 15 yıl önce disketle kolayca yapabildiğiniz gelecek ve elinizdeki cihaza tuhaf tuhaf bakacaksınız...

Mobile safari ile doğru dürüst download yapamayacaksınız... İndirmek istediğiniz bir çok dosya için 'desteklenmiyor' uyarısı alacak ve indiremeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 4 Mayıs 2010; 0:17:26 >

• Flash desteği yoksa..İpad dünyanın en gereksiz aleti..İphone veya touch tan büyüklük dışında ne anladım farkını..O kadar büyük bişi olması gerekiyorsa herşeyini kullanabileceğin laptop al..
    Herşeyi engellemişler..Yuh..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost7wolf -- 3 Mayıs 2010; 23:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caves

ipad alacak arkadaşlar IPHONE OS 'u iyi incelesinler, sonra pişman olmasınlar..

******** iPad alacaklara Önemli Uyarılar *************

iPad ile netten indirdiğiniz herhangi bir dosyayı iPad üzerine kaydedemeyeceksiniz.
    Çünkü iPhone OS izin vermiyor...

Net üzerinden bir mail servisine ulaşıp (örneğin gmail) gelen mailinizdeki ekli dosyayı (diyelimki pdf dosya) online görüntüleyecek ama çevrimdışı görüntülemek üzere kaydedemeyeceksiniz.

Maillerinize dosya eklemekte ciddi güçlüklerle karşılaşacaksınız... Hatta ekleyemeyeceksiniz. (Çünkü dosya yok)

Masaüstü bilgisayarınızda bulunan basit bir office belgesini iPad'a göndermek için ek uygulamalara ihtiyaç duyacak adeta deveya hendek atlatmak zorunda kalacaksınız. Sonra aklınız bunu 15 yıl önce disketle kolayca yapabildiğiniz gelecek ve elinizdeki cihaza tuhaf tuhaf bakacaksınız...

Mobile safari ile doğru dürüst download yapamayacaksınız... İndirmek istediğiniz bir çok dosya için 'desteklenmiyor' uyarısı alacak ve indiremeyeceksiniz.

Sonunda olumsuz özelliklerinden bahseden biri, helal olsun hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost7wolf

Flash desteği yoksa..İpad dünyanın en gereksiz aleti..İphone veya touch tan büyüklük dışında ne anladım farkını..O kadar büyük bişi olması gerekiyorsa herşeyini kullanabileceğin laptop al..

Malesef öyle, büyük ekranlı bir ipod touch var karşımızda...
    Bir kaç geliştirilmiş özelliği matah bir şeymiş gibi söylemesin kimse..
    Diğer başlıklarda yazdıklarımı okuyanlar bilir zira avatarım bile apple logosu.

Tabii bu iPhone OS'un son derece ksıtılı bir işletim sistemi olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

iPad'e donanımsal olarak sözüm yok, bu iPhone için de geçerli. Diğer markalar henüz doğru düzgün dokunmatik ekran yapmayı başaramadılar ama gel gör ki iPhone OS'un yapısından kaynaklanan kısıtlamalar da katlanılacak gibi değil!

Ben buna iPhone paradoksu diyorum, benzerini iPad'de de yaşayacağız sanırım...

• quote:

quote:

Flash desteği yoksa..İpad dünyanın en gereksiz aleti..İphone veya touch tan büyüklük dışında ne anladım farkını..O kadar büyük bişi olması gerekiyorsa herşeyini kullanabileceğin laptop al..

Malesef öyle, büyük ekranlı bir ipod touch var karşımızda...
    Bir kaç geliştirilmiş özelliği matah bir şeymiş gibi söylemesin kimse..
    Diğer başlıklarda yazdıklarımı okuyanlar bilir zira avatarım bile apple logosu.

Tabii bu iPhone OS'un son derece ksıtılı bir işletim sistemi olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

iPad'e donanımsal olarak sözüm yok, bu iPhone için de geçerli. Diğer markalar henüz doğru düzgün dokunmatik ekran yapmayı başaramadılar ama gel gör ki iPhone OS'un yapısından kaynaklanan kısıtlamalar da katlanılacak gibi değil!

Ben buna iPhone paradoksu diyorum, benzerini iPad'de de yaşayacağız sanırım...

dstum haklısın da bunlar zaten ipad çıktığından beri tartışılan konular..

ipad alanların ihtiyaçları genelde farklı oluyor

mesela ben ipad almak isterim bunun birinci nedeni pil ömrü ikinci nedeni iphone dan alıştığım o müthiş dokunmatik ekranın daha büyüğü ile internette dolaşmanın vereceği özgürlük.. (reklamlardaki gibi konuştum sanki) iphone kadar sorunsuz ve basit arayüz olması da ayrı bi artısı.. bir de ipad için programlar artmaya başladı eminim o büyük ekran için ileride muhteşem programlar yazılacak

safari ile dosya indirmek çok umurumda olmaz
    ya da flash ı cihazda youtube özelliği olduğundan dolayı facebook videoları haricinde aramam

belki ofis dosyaları sorun yaratabilir ama çok fazla ihtiyacım olmadığı için (sonuçta işadamı değilim) çok fazla takmam. zaten ihtiyaç halinde gerekli ofis dosyasını mail ile cihaza atarım

ama benim için cihazın en büyük eksiği usb girişi ve itunes a bağımlı olması (ki bazıları için bu avantajmış) geri kalan yazılımsal kısıtlamaların bir çoğunun jb ile aşılacağını düşünüyorum

• ipad'de neden flash olmadigini merak ediyorsaniz su yaziyi bir okuyun derim:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18929587
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

ipad'de neden flash olmadigini merak ediyorsaniz su yaziyi bir okuyun derim:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=18929587

sanırım daha önce buna benzer bi yazı yayınlanmıştı forumda bence steve haklı flash koymamakta

• hmm, ben bir soru sormak istiyorum . ipad e neden ihtiyaciniz var ? hangi isinizi ipad olmadigi icin yapamiyorsunuz ? yada rahat yapamiyorsunuz ? ipad aldiginizda bu sIkintiniz nasil gidecek ?

benim icin hicbir ihtiyaci karsilamiyor. ipad alacak olursam tek bir nedeni olur, o da teknoljiye olan merak, ki biliyorum bu merak ve heves de aldiktan sonra 1 hafta icinde gececek. Sirf bu merak icin de minimum 500 dolar verme istemiyorum. su an beklemede, alan birisinden 1 haftaligina odunc almak en ucuzu gibi goruluyor :} nasil olsa en fazla 1 aya sIkIlmis olacak ve yokluyunu hissetmeyecek (benim arkadaslarim icin egcerli bu) .
  • Ipad için jailbreak çikti.
    Olumsuz yorum yapan arkadaslar kullanmanizi tavsiye ederim.
    Yok sunu yapmiyor yok bunu yapmiyor diyenler iphone içinde bir sürü seyler yazmisti simdi ne oldu sorarim.
    Zamanla çikacak yazilimlar ve proglarla yapamayacak dediğiniz şeylerin çoğunu yapacaktır.

Apple iPad + DonanimHaber Mobil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpediem_33 -- 4 Mayıs 2010; 14:28:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

hmm, ben bir soru sormak istiyorum . ipad e neden ihtiyaciniz var ? hangi isinizi ipad olmadigi icin yapamiyorsunuz ? yada rahat yapamiyorsunuz ? ipad aldiginizda bu sIkintiniz nasil gidecek ?

benim icin hicbir ihtiyaci karsilamiyor. ipad alacak olursam tek bir nedeni olur, o da teknoljiye olan merak, ki biliyorum bu merak ve heves de aldiktan sonra 1 hafta icinde gececek. Sirf bu merak icin de minimum 500 dolar verme istemiyorum. su an beklemede, alan birisinden 1 haftaligina odunc almak en ucuzu gibi goruluyor :} nasil olsa en fazla 1 aya sIkIlmis olacak ve yokluyunu hissetmeyecek (benim arkadaslarim icin egcerli bu) .

Ipad ile ve Apple ile ilgili hiçbirşey bilmediğiniz ortada.
    Hani bir hafta merak geçtikten sonra kullanılmaz diyorsunuz ya... hah.. işte Ipad'deki eksikliklerin nedeni kullanmaktan vazgeçmemeniz zaten.
    Ipad de flash yok USB yok vs vs yok, evet yok, ama bunun nedeni kullanılabilirliğin artması, her zaman akıcı ve keyifli bir kullanım olması. Kullandıkça daha çok kullanmak isteği yaratması...
    Aynen 2 sene önce Iphone alanların hala zevkle kullanması gibi. Mesela bendenizsin Nokia N95'imi aldıktan 15 gün sonra sadece foto çekmek ve telefon olarak kullanmam, ancak Iphone 3G yi iki yıldır elimden düşürmemem...

Ipad ile ilgili olan heves asla geçmeyecek, notebook kullanmayı unutturacak gittikçe. Alanlar zaten notebooklarını artık açmadıklarını söylüyorlar. Bende Ipad sahibi olarak, kesinlikle Ipad ile yapılabilecek HİÇBİRŞEYİ notebook ile yapmayı tercih etmem.
    Ipad ile yapabileceğiniz işleri notebook ile yapmak son derece zahmetli geliyor, ve gittikçe de laptoplar daha gereksiz hale gelecek, Ipad'in fonksiyonları yazılımlar yardımıyla arttıkça.
    Notebooklardan daha taşınabilir, daha kullanılabilir, daha hızlı ve pil ömrü kat kat fazla.

Ipad o bir haftada hevesiniz geçen cihazların TAM TERSİ. Zaman geçtikçe daha çok bağımlılık yaratacak bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 4 Mayıs 2010; 15:08:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

hmm, ben bir soru sormak istiyorum . ipad e neden ihtiyaciniz var ? hangi isinizi ipad olmadigi icin yapamiyorsunuz ? yada rahat yapamiyorsunuz ? ipad aldiginizda bu sIkintiniz nasil gidecek ?

Ipad ile ve Apple ile ilgili hiçbirşey bilmediğiniz ortada.
    Hani bir hafta merak geçtikten sonra kullanılmaz diyorsunuz ya... hah.. işte Ipad'deki eksikliklerin nedeni kullanmaktan vazgeçmemeniz zaten.
    Ipad de flash yok USB yok vs vs yok, evet yok, ama bunun nedeni kullanılabilirliğin artması, her zaman akıcı ve keyifli bir kullanım olması. Kullandıkça daha çok kullanmak isteği yaratması...
    Aynen 2 sene önce Iphone alanların hala zevkle kullanması gibi. Mesela bendenizsin Nokia N95'imi aldıktan 15 gün sonra sadece foto çekmek ve telefon olarak kullanmam, ancak Iphone 3G yi iki yıldır elimden düşürmemem...

Ipad ile ilgili olan heves asla geçmeyecek, notebook kullanmayı unutturacak gittikçe. Alanlar zaten notebooklarını artık açmadıklarını söylüyorlar. Bende Ipad sahibi olarak, kesinlikle Ipad ile yapılabilecek HİÇBİRŞEYİ notebook ile yapmayı tercih etmem.
    Ipad ile yapabileceğiniz işleri notebook ile yapmak son derece zahmetli geliyor, ve gittikçe de laptoplar daha gereksiz hale gelecek, Ipad'in fonksiyonları yazılımlar yardımıyla arttıkça.
    Notebooklardan daha taşınabilir, daha kullanılabilir, daha hızlı ve pil ömrü kat kat fazla.

Ipad o bir haftada hevesiniz geçen cihazların TAM TERSİ. Zaman geçtikçe daha çok bağımlılık yaratacak bir cihaz.

Neyi ne kadar bildigimi, yazdigim 2 adet yuzeysel cumleden nasil da cikarttiniz . bravo diyorum, ben ipad de hicbir eksiklik gordugumu soylemedim, ipad kotu demedim, yada su daha iyi de demedim. benim soyledigim tek sey; ipad i kullanmak icin hicbir neden~im~ olmadigi idi. tamamen benim kendi ihtiyaclarim ve beklentilerim sonucunda yaptigim, kendim icin bir cikarim. zaten ayni mesajda genel icin bir soru sordum, ve bu soruyu kendim icin cevapladim. Amacim insanlarin bu urunu -neden- aldiklari, yada almayi planladiklari konusunda bir fikre sahip olmak idi. kusura bakmayin, ancak fanboy diye tabir edilenlerin, yada olur olmadik apple urunlerini kotulemeye calisanlarin yaptigini aynen yapmissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 4 Mayıs 2010; 15:26:07 >

• Windows ortamındaki programları kesinlikle bulamazsın.Sınırsız olanağı.Ama zevkli ilginç programları kullanır oyunları gene oynarsın ama touchtan daha büyük ekran olmasından hiçbir farkı yok..Touchtada rahatça internet sitelerinde gezinebiliyorsunuz.Rahatça film izleyebiliyorsun.Ne diye buna tonla para veresin.Apple ın dokunmatik ekranı muhteşem birşey bunu herkes kabul etmiş anlamıştır..Ama ipad gereksiz..Touch en azından cebine giriyordu..
  • quote:

Windows ortamındaki programları kesinlikle bulamazsın.Sınırsız olanağı.Ama zevkli ilginç programları kullanır oyunları gene oynarsın ama touchtan daha büyük ekran olmasından hiçbir farkı yok..Touchtada rahatça internet sitelerinde gezinebiliyorsunuz.Rahatça film izleyebiliyorsun.Ne diye buna tonla para veresin.Apple ın dokunmatik ekranı muhteşem birşey bunu herkes kabul etmiş anlamıştır..Ama ipad gereksiz..Touch en azından cebine giriyordu..

37 ekran TV varken LED tv ye ne gerek var dimi...
    Aslında Ipad ile Ipod touch arasındaki fark, 37 ekran TV ile LED tv arasındaki farktan daha fazla. Çünkü televizyonda kullanıcı arayüzü ekran değil, Ipad'de ise ekranın ta kendisi. O yüzden ekran büyüyünce, cihaz BAMBAŞKA bir cihaz haline geliyor. Kullanım alanından tutun cihazın kategorisi bile değişiyor

Iphone'um da var, Ipad'im de. Ve iki cihazın multitouch mantığı aynı, onun dışında hiiçbir şekilde bir birinin büyüği değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 4 Mayıs 2010; 15:49:42 >

• edit:

Bu mesajda iPad'e yönelik yaptığım eleştiriler konusunda yanıldığım alttaki mesaj ile anlaşılmaktadır.
    Yanlış bilgilendirme yapmamak adına mesajımı siliyorum. Merak eden aşağıdan takip edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 5 Mayıs 2010; 0:02:10 >
  • Orijinalden alıntı: caves

Flash tartışmasını geçtim kabak tadı verdi...
    Jobs'un haklı gerekçeleri var onu da kabul ettim.

Ama hala "iPad ile ne yapılır?" a tam bir cevap bulmaya çalışıyorum...

Cihaza "film, müzik, fotoğraf" dışında hiçbir dosyayı yükleyemedik!

Office dosyaları, pdf dosyaları, text dosyaları vs vs yükleyebilrsiniz.

Maillere ek yapamadık! (dosya yok çünkü cihazda, ne eki? Sadece fotoğrafa izin veriyor.)

Video, foto, xls, doc, pdf, .pages, .numbers, .ppt, .keynote ve uygulamalar aracılığıyla başka birçok dosyayı ekleyebilirsin.

Mailimize gelen bir office belgesini görüntüledik ama iPad'e kaydedemedik! (aynı belgeyi tekrar kullanmak için online olacaksın!)

Yoo, Ipad'e bunu kaydedebilirsin. Online olmana gerek yok. Iwork paketinin altında My Documents diye bir yer de var, oraya kaydedip istediğiniz zaman açıkp istediğiniz zaman editleyip kaydedersiniz.

Neyseki internete girebiliyoruz, ama istediğimiz dosyayı indirmek yasak! (Safari desteklemiyor, indirsek bile cihazda saklayamayacağız çünkü "kaydetmek" yasak! :)

Yeniden, pdf, ofis dosyaları, fotografları yükleyebiliyorsunuz.

Nette gördüğümüz bir yazıyı kopyala yapıştır şeklinde alıp boş bir belgeye yapıştırıp saklamak istiyorsunuz. Yapamazsınız!

Bunu da her zaman kolayca yapabilirsiniz. Nereden çıkıyo bunlar anlamadım :)

Bilgisayarınızda bulunan önemli bir raporu iPad'e atıp gittiğiniz görüşmede kullanmak istiyorsunuz! Namümkün!

Bunu da yapabilirsiniz. Gerek wireless olarak paylaşarak, gerek mail atarak istediğiniz raporu Ipad'inize atıp kullanabilrisiniz.

YAPAMADIK! NAMUMMKUN! filan dediğinzie göre, deneyip de yapamadınız diye düşünücem ama...
    Ipad'de bunları yapmak o kadar kolay ki... 11 yaşında filan olmanız lazım, heralde 11 yaşında bile değilsiniz :) 9 yaşında mısınız?

Sonuç olarak, bazı kısıtılamalar var. Ama bu kısıtlamalar size 11 saat pil ömrü, 1 ay stand by ömrü, asla ısınmayan 1 cm kalınlığında bir cihaz olarak geri dönüyor. Ayrıca, zaten bilgisayarınızda yaptığınız şeyleri bunda yapmaya gerek yok. Daha ziyade, bilgisayarınızda yaptığınız bazı şeyleri, bilgisayardan DAHA İYİ yapan bir cihaz. Hala amacını anlayamadınız heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 4 Mayıs 2010; 16:03:36 >

• @centuri

Eğer söylediğiniz gibi ise medeni bir şekilde hata yaptığımı kabul edip mesajımı editleyebilirim. Apple'ın resmi sitesinde iwork kullanımını içeren videoyu izledim ve dediklerinizin doğruluğunu teyit ediyorum.

Beni bu yanılgıya düşüren iPhone OS'un iPhone üzerinde dosya yönetimini başaramamış olmamdı. Uygulamalardan birinde bunun iPhoneOS mimarisinin doğal bir sonucu olduğu belirtilmişti.

Örneğin iPhone'dan mobil safari kullanarak eriştiğim web mail servisinde (örn GTALK) mail oluştururken "ekle" butonu pasif ya da hiç çıkmıyordu. iPad'de durum böyle mi bilemiyorum...

Uygulama aracılığıyla GTALK ya da bir başka servisi kullanınca yine benzeri sorunlar ile karşılaştım.

Masaüstü PC'imdeki saçma bir belgeyi bile iPhone'a gönderememiştim.

iPhone OS'un yarattığı bu kısıtlamaların iPad'de iWork ile büyük ölçüde aşıldığını görüyorum.

Ayrıntılı yanıtlar için teşekkür ederim...

• @caves hocam, anladik, tamam :)
  • quote:

@centuri

Eğer söylediğiniz gibi ise medeni bir şekilde hata yaptığımı kabul edip mesajımı editleyebilirim. Apple'ın resmi sitesinde iwork kullanımını içeren videoyu izledim ve dediklerinizin doğruluğunu teyit ediyorum.

Beni bu yanılgıya düşüren iPhone OS'un iPhone üzerinde dosya yönetimini başaramamış olmamdı. Uygulamalardan birinde bunun iPhoneOS mimarisinin doğal bir sonucu olduğu belirtilmişti.

Örneğin iPhone'dan mobil safari kullanarak eriştiğim web mail servisinde (örn GTALK) mail oluştururken "ekle" butonu pasif ya da hiç çıkmıyordu. iPad'de durum böyle mi bilemiyorum...

Uygulama aracılığıyla GTALK ya da bir başka servisi kullanınca yine benzeri sorunlar ile karşılaştım.

Masaüstü PC'imdeki saçma bir belgeyi bile iPhone'a gönderememiştim.

iPhone OS'un yarattığı bu kısıtlamaların iPad'de iWork ile büyük ölçüde aşıldığını görüyorum.

Ayrıntılı yanıtlar için teşekkür ederim...

hocam siz iphone kullanmayıda bırakın bence yukarda ipad hakkında çok acımasız eleştirileriniz mevcut nerden çıkardınız bunları allah aşkına
    centauri arkadaşımız benden önce cevap yazmış tüm tezlerinizi çürütmüş isterseniz görsel olarak bir çekim yapıp size anlatabilirim.
    şu yazdıklarınızı ipad de değil iphone de bile yapabiliyoruz.
    siz düşünün artık birde ipad 'i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpediem_33 -- 4 Mayıs 2010; 17:27:20 >

• @caves demek bilmeden konuşmaman gerekiyormuş!!

iphone üzerinden ipad hakkında konuşuyorsun.

bir de bir arkadaş bu ne işime yarayacak demiş.
    arkadaşım hergün webde saçma saçma sitelere giriyoruz ve sürekli onlarda vakit geçiriyorum ve sürekli pc başında oluyoruz. ipad ile istediğin yerden aynı özelliklere sahip ekranla hallede bilirsin. ne bilgisayarın fan sesi var. ne bilgisayarı 2 saat aç-kapa derdi var.
    bu özellik bile yeter bence.
    bunun gibi 10larca özelliği var. o yüzden koca bir ipod demek yanlış olur. ekranın büyük olması başlı başına farklılıktır çünkü bunda film izlemek oyunlar oynamak daha gelişmiş uygulamalarla vakit geçirmek daha zevkli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.