Aslında benim asıl istediğim özellikler 15 de var. Özellikle şu berbat Lightning portunu kullanmayı hiç istemem yanında dinamik ada ve 48mp kamera da bonusu olur ama dediğin gibi bu işin sonu yok. 14 alıyorum desem bu sefer üstüne koyup 15 almadığıma üzülürüm sanırım. O yüzden kendimi hiç zorlamadan en ucuzuna yani 13e odaklandım. Aslında 12 de düşünüyordum ama o da S23 den sonra baya düşüş gibi olur diye 13 mantıklı geliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (650. sayfa)
-
-
ram farkina ben de katiliyorum 6 daha iyi olur uzun donem icin ama gunumuzde herhangi bir performans sorunu yok 13 de. mantikliysa alin gecin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
13 gayet iyi bir telefon. A15 çipset günümüz için hala iyi bir çipset 4 gb ram yeterli, 12'de bazı kronik sorunlar vardı özellikle ekran tarafında 13'de tüm bu sorunlar düzeltildi. 14 zaten neredeyse 13'ün aynısı sadece 2 gb ram farkı ve kamerada birkaç iyileştirme var fazla para ödemeye gerek yok.
Bütçeyi iyice zorlayıp 15 alamıyorsanız 13 en mantıklı tercihtir.
-
15i alırım almasına da 50 bin verip 60Hz ve AI desteği gelmeyecek cihaz kullanmak da mantığıma yatmıyor. Lightning yerine Type-C olması işimi baya kolaylaştırır çünkü şuan kulaklıktan bilgisayara her şeyimi tek Type-C şarj aleti ile dolduruyorum Lightning onu bozuyor ama 1 dolar etmeyecek o değişime de binlerce lira vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Apple ekosistemi olmasa büyük ihtimalle S23 de kalırdım da zaten. iPhone 13 pişman eder mi emin değilim onu almayı düşünmemin tek sebebi günümüzde kullanılabilir gibi duran en ucuz model olması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
düşüncenizde haklısınız. düz modellerin (fiyat performans cihazı olmadığı sürece) alınması artık mantıksız. artık yeni cihaz alınacaksa bu pro serileri veya mini modelleri olabilir diye düşünüyorum. ama işte fiyatlar çok yüksek maalesef.
Hocam selam hanımda 14 pro max var , ağır vs diyordu . 13 aldım şimdi, oh be dünya varmış diyor. Eğer 120 fps ve ai özellikler ihtiyacın yoksa boşa düz 15 16 gibi modellere para vermeyin. 12 yetersiz ama 13 Gayet yeterli. 2025 yılında geçtiğimiz senelerdeki iphone 11 modeli gibi en cok satan fiyat performans model olacak .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar, İphone 13 cihazımı 27.09.2024 tarihinde aldım. Sanırım artık pil optimizasyonu tamamlanmıştır diye düşünüyorum. Aşağıdaki değerler sizce normal mi ? Arka planda uygulama çalışmayı kapattım, bluetooth hep kapalı, mobil veri yoğunluklu bir kullanım oldu bu, buna göre bakınca normal midir ?
Bir yerlerde 8-9 saat ekran süresi alanları okudum da o yüzden soruyorum.
-
8-9 saat iOS 16 lı sürümlerde kaldı.iOS 17 de 6-7 saat arasına düştü ama son 18.0.1 de dramatik bir düşüş var.Sürümünüz nedir?
-
18'e güncelledikten sonra Bu airdrop'u oraya koymak için çok mu düşündüler acaba
oraya hücresel veriyi koysalar daha iyi kaç kere yanlışlıkla airdrop açtım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 18 Ekim 2024; 12:15:36 > -
İphone 14 kullanıcısıyım, şirketim şirket telefonu yerine nakit desteği veriyor (18.000). En uygun alınabilecek iphone 13 gibi görünüyor (sıfır almam gerekiyor, şirket adına fatura kestirmem lazım). İphone 13 tavsiye eder misiniz?
2-3 yıl sonra telefonu satıp yükseltmem gerekirse iphone değerini koruyor diye iphone almak istiyorum
-
14 sonrası 13 kullanırsanız pek eksik bir şey hissetmezsiniz, 2 gb ram kaybınız olacak sadece ama 4 gb ram de ios için halen yeterli.
-
Maalesef 18.0.1 sürümüne güncellemiş oldum. Bu benim ilk ios deneyimim idi, biraz tongaya düştük gibi.
Okuduğum kadarıyla 28 Ekim gibi ios 18.1 yüklenebilecekmiş. Umarım şarj konusunda bir düzeltme yapmışlardır ama pek sanmıyorum. Bir de milletin merakla beklediği wi-fi nin ayrı bir tuş olarak atanması var galiba :) Bu ios alemi cidden enteresan. Alışacağız inşallah
-
Kendi telefonum 14, şirket için de 13 almış olacağım
Merhabalar. Kardeşime iPhone 13 almayı düşünüyorum. Ağırlıklı sosyal medya uygulamaları kullanır. Tiktok, Instagram, snapchat vs. Alışveriş uygulamaları da şu anki telefonunda mevcut. 6s 64gb kullanıyor. Telefonun neredeyse %100’ünü kullanıyor. Alınır mı sizce? İPhone 15-16 alma taraftarıyım ancak çok para gerek yok diyor. Bana da çok para geliyor dediğim tarzda bir kullanıcı için ancak iPhone 13’ün ram kapasitesi ve kamerası düşündürüyor. Yorumlarınızı bekliyorum.
bütçe müsaitse 15
13 kötü değil memnun eder ama çıkalı 3 yıl olmuş 4. senesine girecek bir telefon almazdım. yeni modellerde artık dinamik ada, typ-c, 48 mp kamera, 2000 nit ekranlar, 2 kat pil döngüsü, en az 6 Gb ram standart oluyor çok zora sokmayacaksa 15 en mantıklı telefon
Bence 13 artık sıfır olarak alınacak bir cihaz değil. Samsung’un en tepe modeli olan s24 aynı fiyata bulunurken Apple’ın 2021 model cihazını bu fiyata almak bana makul gelmiyor. Alınacaksa en az 14 alınmalı ki onu da 13 ile kıyaslayınca aradaki fiyat farkını izah edecek çok da bir ekstrası yok.
Son güncelleme sonrası ben şu planlı eskitme işine net inandım. IOS 18 ile yağ gibi akan cihaz 18.0.1 gelince sanki bir anda 2 sene daha yaşlandı. Klavye bile kasıyor arada. Düzelmezse sıkıntı yani…
Birkaç ay sonra 15-16 serisine çıkabilirim hocam. Ama açıkçası iPhone serilerinin tümü verildikleri parayı hak etmiyor. Kendim SE 2020 kullanıcısıyım 4 yıl oldu cihaz çıkalı memnunum yazılım falan eyvallah ancak yeni modellere bakıyorum bir tane dişe dokunur yenilik göremiyorum. Sırf yazılım, abi Apple ya diyip de bu paraları vermek enayilik geliyor. Kardeşim de Apple istiyor 13 istiyorum diğerleri gereksiz pahalı diyor ancak dediğiniz gibi iPhone 13 de eskidi artık. Hatta nisan mayısa kadar idare et iPhone se 4. Nesil bakalım dedim olmaz şimdi 13 alalım dedi doğal olarak 6s zorluyor artık 10 yıl olacak neredeyse. :) Kendi kullanımımda 6s bile yeterli uygulama desteği kesilesiye kadar ancak lise çağındaki birine yetmiyor. :) Bilemedim birkaç ay daha bekleyip 15-16 almak ile 13 alıp geçmek arasında kaldım.
o zaman çok teknik detaya girmeden 13 alın geçin hayırlı olsun
Hocam 13 bence sıfır alınmayacaksa ikinci el hiç alınmaz. 30 bin ₺ bandında ikinci el fiyatları. Planlı eskitme olsa bile her güncelleme ile cihazın sistem dosyaları artıyor ve kullanılabilir daha az hafıza kalıyor ayrıca yeni özellikler veya bir takım hatalar da genel kullanımı etkileyebiliyor. Ben SE 2020 kullanıcısıyım aralıkta 4 yıl olacak hala memnunum cihazdan ısınmazsa akıcı şekilde çalışıyor daha. Uygulama desteği kesilesiye kadar kullanmayı düşünüyorum hedefim 10 yıl. :) planlı eskitmeden ziyade uygulama geliştiricilerin destekleyen ios sürümlerini sürekli yükseltmeleri can sıkıcı öyle yapmayıp whatsap instagram 5s de çalışsa hala daha kullanan olur bence asıl sorun bu.
Apple cihazların hiçbirine bence para verilmez artık. İPhone 15’e bakıyorsun s23 ultra varken alınmaz. 14-13 serilerine de alternatif onlarca android cihaz var ki androidin kasması donması işi çok eskide kaldı. 16 serisi zaten saçmalık Apple intelligence çıkardılar daha ne zaman geleceği belli değilken samsung s22 serilerine bile ai güncellemesi veriyor. İPhone 16 bile olsa ai ne zaman kullanacağınız meçhul yani. 60hz ekran da cabası ancak Apple cihazların yazılımı bence bunu pek hissettirmiyor yani günlük kullanımda pek eksikliği hissedilmez bence ancak kesinlikle de olmalı. Kendime alacak olsam kesinlikle android alırım Samsung s23-24 ultra veya s23-24, xiaomi 14t, Honor 200 pro vs. ancak kardeşim ille Apple olsun istiyor. Şu anda 6s kullanıyor telefona rova marka pil takmıştım şimdi şişmiş baya kasa falan açılmış göbek yapmış telefon. :D birkaç ay daha bekle 15-16 alalım diyorum ancak yok ben 13 istiyorum onlar pahalı gerek yok diyor. 13 de eskidi söylediğiniz gibi. İPhone 15 makul ancak Apple ai olur da çıkarsa ve Türkçe desteği de geldiğinde artık 15’in de cazibesi azalacak. Bilemedim 35 bin altına düşerse alınabilir belki sıfır 13 ancak düşeceğini sanmıyorum. 14 40 bin bandında olsa ram farkı ile alınabilir ancak onun da fiyatı yüksek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X