bu bildirim sorunu cidden çok can sıkıyor ya :( |
Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] (181. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bende 16 plus almayı düşünüyorum, ama sadece nedense amazonda düşüyor, bir de 60 hrz bende sıkıntı olurmu bilmiyorum, biraz alışığım 120 hrze
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 12 Kasım 2024; 23:2:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
15 alınmaz artık.
16 alınır fiyatı 59'a düştü bile.
Farkları:
Yapay zeka
8 Gb Ram
Apple A18 4.04 GHz
Makro Çekim
Otomatik Odaklama
Hızlı Şarj (25W)
3561 mAh
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expectations -- 12 Kasım 2024; 23:16:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
16 alınabilir de Plusta 60Hz olması biraz fazla göze batar. 16 Plus 128GB fiyatı zaten 70 bin bandında, üzerine 7-8 bin koysanız kampanyada 15 Pro Max 256GB bulursunuz daha mantıklı bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bildirim konusu çok sinir ediyor beni.
ekrana ne düşerse sesli bildirim gelsin istiyorum ama bazı uygulamalara bazen kafasına göre geliyor bazen hiç gelmiyor.
Bunu nasıl çözebiliriz?
Ayrıca, bazı bildirimler farklı ses veriyor bunu nasıl uygulamalara göre ayarlayabilirim?
Bilgisi olan varsa çok sevinirim.
-
İlk defa iPhone alacaktım. Benzer ikilemlerde bende kaldım. Uzun inceleme ve araştırmalardan sonra herhangi bir 16 yerine 15 pro almak her bakımdan daha akıllıca geldi. Büyük telefon kullanışlı olmadığı için baştan düşünmedim. 15 serisinde özellikle pro ve pro maxta ısınma ve batarya süresi çok şikayet okudum. Yapılan güncellemeler ile bu sorun aşılmış gibi. Bir aydır 15 pro kullanıyorum. 18.1 yüklü. Herhangi bir fazladan ısınma yok. Şarzda ısınma yok. Herhangi bir telefon kadar ısınıyor diyebilirim. Günlük en az 5,5 saat ekran süresi aliyorum. Bir günü çok rahat çıkarıyor.
Onu geçtim hocam bir bildirim geliyor mesela sonra 30 saniye sonra aynı bildirim tekrar geliyor ve bu iPhone 11 de vardı şuan 15 olmuş hala var. İPhone stabillik konusunda cidden bozmaya başladı
farbika ayarlarına dönsek yada ios 18 e geçsek düzelir mi bu iş?
denediniz mi acaba?
-
-
En mantiklisini yapmişsin hocam.
Ne renk ?
şu bildirimler konusunda yapabileceğim hiç bir şey yok mu ya :(
cidden çıldırmak üzereyim
-
Nasıl bir sorun var. Milyonlarca cihazda olamaz böyle sorun. Hattınla ilgili olabilir mi.
Hocam bildirimler tamamen kafasına göre çalışıyor.
Bazı applerin bildirimleri tamamen sessiz geliyor, bazısı bazen ses veriyor bazen vermiyor. tamamen keyfine göre.
Hat ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
Tek istediğim şey, ekrana düşen her şey sesli bildirim versin. bu kadar zor olmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 18 Kasım 2024; 12:11:24 > -
model ve ios sürümü fark etmeksizin genelde böyle bir sorun var. kimse de doğru dürüst çözüm bulamamış ne yazık ki. ancak şunlara bir göz atabilirsiniz belki işe yarar:
https://discussions.apple.com/thread/255204539?sortBy=rank
(türkçe çeviridir)
Bildirim almamanızın birkaç nedeni olabilir. İşte en yaygın nedenlerden bazıları:
- Do Not Disturb (Rahatsız Etme) modu açık. Rahatsız Etme modu tüm bildirimleri sessize alır, bu yüzden kapalı olduğundan emin olun. Ekranınızın üstünden aşağı kaydırarak ve hilal ay simgesine dokunarak bunu kapatabilirsiniz.
- Focus (Odak) modu açık. Odak modları, Rahatsız Etme moduna benzer ancak belirli uygulama ve kişilerden gelen bildirimleri engellemek için özelleştirilebilir. Odak modunda olup olmadığınızı kontrol etmek için ekranın üstünden aşağı kaydırın ve Odak simgesine dokunun.
- Belirli bir uygulama için bildirimler kapatılmış. Ayarlar uygulamasında bireysel uygulamalar için bildirimleri kapatabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Bildirimler bölümüne gidin, değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Bildirimlere İzin Ver anahtarını kapalı konuma getirin.
- iPhone'unuz Uçak Modunda. Uçak Modu, hücresel veri ve Wi-Fi dahil tüm kablosuz bağlantıları kapatır. Bu, iPhone'unuz Uçak Modundaysa bildirim alamayacağınız anlamına gelir.
- iPhone'unuz internete bağlı değil. iPhone'unuz internete bağlı değilse, internet üzerinden bildirim gönderen uygulamalardan bildirim alamazsınız.
Tüm bunları kontrol ettiyseniz ve hâlâ bildirim almıyorsanız, iPhone'unuzu yeniden başlatmayı deneyin. Sorun çözülmezse, Apple destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.
yabancı forumlarda ve apple forumlarında diğer bildirim sorunu ile ilgili konular:
https://discussions.apple.com/thread/255452017?answerId=260157358022&sortBy=rank#260157358022
https://www.reddit.com/r/iphone/comments/1e4a0sk/delayed_notification
https://www.reddit.com/r/iOSBeta/comments/1g8x5gl/ios_181_rc_notifications_delayed_by_10_seconds_or
-
teşekkürler hocam.
üstteki türkçe kısımla ilgili bir sıkıntım yok. tekrar kontrol ettim ama sorun yok.
diğer linklere de baktım, birinde düşük wifi sinyali falan demişler. bunu nasıl kontrol edebilirim hiç bir fikrim yok malesef.
-ios 17 deyim 18 e geçsem değişen bir şey olur mu sence?
-ikinci olarak bazı uygulamaların bildirimleri ekrana sessiz olarak geliyor. Bunları düzeltebileceğim bir ayar vs var mı acaba? Bakıyorum bildirimler menüsünden uygulama özelinde ama orda da bir şey göremedim.
-ek olarak bazı uygulamalara ait bildirim seslerini değiştirmek istiyorum bunu da başarmadım. bunu nereden yapabilirim acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 18 Kasım 2024; 14:43:19 > -
yukardaki konularda ios 18'de de sorun yaşayanlar mevcut. hatta çözüm olarak apple intelligence'ı kapatmayı önermişler ancak 15'te intelligence desteği olmadığından güncelleyip güncellememekte karar sizin.
ayarlar bildirimler seçeneğinden işlem yapmak istediğiniz bir uygulamayı seçtiğinizde bazı uygulamalarda zamana duyarlı bildirimler seçeneği var sizde bu aktif değilse aktif edip bir de öyle deneyin. ayrıca bildirim ayarlarında ve uygulama bildirimlerinin içersinde seslerin açık olduğundan emin olun.
iphone'da hala android'teki gibi istediğiniz uygulamaya bildirim sesi seçme özelliği yok. yani kendi gömülü olarak verdiği sesleri kullandırıyor.
-
Beyler bu lanet telefon Pubg'de yağ gibi akıcı. Ama telefonun ana menüsünde sağ sol kaydırırken takılma oluyor İnstagram da aynı takılmalar meydana geliyor.
12 mini var o ana menüde daha akıcı sanki 120hz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expectations -- 19 Kasım 2024; 16:40:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar iphone klavyesinden başka hangi klavyeyi kullanabilirim, önerileriniz nedir? apple artık tr'yi ve dilimizi hiç sallamıyor gibi geliyor. mesela çam yazıyorum, çöm olarak düzeltiyor. çöm ne alaka yaa.
-
60Hz ekran arayüzde öyle hissettiriyor. Büyük ihtimalle bir uygulamada hatta oyunda bile 120Hz ekrana ihtiyacın olmaz ama ana menüde farkı çok hissediliyor nedense.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X