Dikkat edilmesi gereken en önemli şey pili ısındırmamak. Buna sebep olan en büyük etken de cihazı şarjda ve ağır işlerde kullanmak. Bir de sıfıra kadar pili düşürmeyin %5-10 civarı takın mümkün olduğu sürece. Belki bir de kaliteli adaptör ve Powerbank kullanmak da eklenebilir. Onun dışında hiçbir şeye dikkat etmeye gerek yok bence de. Pil 4 yıl yerine 4.5 yıl dayanacak diye o kadar detayla uğraşamam ki bazen o kadar bile fark ettirmiyor onca önlem. |
Apple iPhone 15 / iPhone 15 Plus [ANA KONU] (179. sayfa)
-
-
Evet ısı bataryanın düşmanı.
Telefonda saatlerce oyun oynayan hatta şarjda oyun oynayıp telefonu saatlerce strese sokan biri değilim, ufacık ekranda zaten ne oyun oynanabilir ipad'im var oyun oynayacaksam orada oynuyorum telefonu sadece telefon amaçlı kullanıyorum bu da batarya sağlığı açısından ciddi fayda sağlıyor.
-
selamlar. emektar telefon eskidiği için yeni bir telefon arayışındayım. apple sitesi üzerindeki fiyattan çalışan indirimiyle %17 indirim alabiliyorum. bu sene 16 pek beğenilmediği için seneye belki satıp 17 ye geçerim diye düşünüyorum.
önümüzdeki sene daha kolay ya da daha az kayıpla satmak için hangi modeli önerirsiniz. sitede sadece 15 ve plus var zaten. 15 plus parasına 16 alabiliyoruz. yine de önümüzdeki sene satış için en mantıklısı daha güncel olan cihaz mıdır. buna göre mantıklı seçim hangisi olur sizce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 3 Kasım 2024; 3:3:39 > -
Büyük ekran seviyorsan 15 plus sevmiyorsan düz 15 al geç hocam. Daha yeni hanım a aldık cihaz hem kalite bakımından hem kamera bakımından çok güzel. Tek sorun ben şuan 14 pro kullanıyorum iPhone 15 60hz olduğu için bana yavaş geliyor. Hanım 12 pro dan geçti yavaşlığı pek farketmiyor çünkü o da 60hz idi. 60hz üstü cihaz kullanıp da 15 alayım dersen yavaşlığı moralini bozabilir. -
Apple fiyatları ile alacaksanız düzlerden en mantıklısı 16 bence. 15in Apple fiyatı çok uçuk diğer sitelerle arasında 7-8 bin fark açılıyor aldığınız indirime değmez.
Ek olarak bütçe yetiyorsa 16 Proya çıkın. Hem 17 gelince değiştirmenize gerek kalmaz çünkü büyük ihtimalle baz 17 den iyi donanımlı olur hem de en az satış zararı ettirenler Pro oluyor genelde.
Ben şahsen düz 15 alacağım tabi diğer sitelerdeki fiyatlarıyla. Zorlasam 16 Pro alırdım ama pahalı geliyor maalesef.
-
Cihazı bir gün güç tasarrufuna alıp 60Hz kullanınca ertesi gün kasıyor hissi geçiyor hatta geçen bu denemeyi yaparken 1 hafta kapatmayı unutmuşum güç tasarrufunu 😂
Ama yine de imkan olduğu sürece 120Hz almak lazım hele de ekran büyükse (Plus serileri) kendini biraz hissettiriyor.
-
Hısım naptın güncelledin mi geldi mi rcs -
ios 18.1 güncelledim iphone 15 turkcell hat ama RCS mesajlaşma benim ayarlarda yok, başka arkadaşıma baktım onda da yok, sanırım sen bizimle kafa geçiyorsun ne yapalım canın sağ olsun kardeş, zaten Türkiye'deki operatörler henüz desteklemiyormuş, ama helal olsun sen bizi iyi kafaladın.
-
Arkadaşlar yıllardır iphone kullanıyorum şuanda da İphone 13 128 gb var. Gayet işimi görüyor aslında ama büyük ekrana geçmek istiyorum. Önce 15 Plus mı alsam dedim sorna 15 promax sonra da 16 promax arasında kaldım.
Arada ciddi fiyat farkı var. Ben günlük sosyal medya whatsapp amaçlı telefon kullanan birisiyim.
Promax serisinde kafamı karıştıran şey kamera , 120 hz ekran ve işlemci farkı. Zaten iphone işlemcisi 13 bile kasma donma yapmadan iş görüyor. Yeni seriler çok daha iyidir normal versiyon bile. En önemlisi kamera. Video çekme ile uğraşmorum. Merak ettiğim şey İphone 15 plus ve promax arasındaki ana kemerada farklar var mı. İkisi de 48 megapixel iso değerleri de ayrı. Detay arasında kaldım
-
Ana kamerada biraz fark var diye biliyorum. Proda geniş açı bildiğim kadarıyla düz iPhone 16 daki ile aynı Makro modu falan var güzel ama düz 15 deki basit biraz 13 dekinin aynısı sayılır. Bir de telefoto kamera farkı var arada çok iyi kareler çekmeyi sağlıyor bence. Ek olarak 120Hz ekran, daha ince çerçeveler, titanyum kasa, yapay zeka desteği alacak olması gibi avantajları var. Düz 15e yapay zeka gelmiyor.
İmkan varsa Pro Max alın, zaten aradaki fiyat farkı aşırı çok değil 15 bin lira falan oynuyor. İmkan yoksa Plus da üzmez sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 4 Kasım 2024; 0:49:57 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 55superxAna kamerada biraz fark var diye biliyorum. Proda geniş açı bildiğim kadarıyla düz iPhone 16 daki ile aynı Makro modu falan var güzel ama düz 15 deki basit biraz 13 dekinin aynısı sayılır. Bir de telefoto kamera farkı var arada çok iyi kareler çekmeyi sağlıyor bence. Ek olarak 120Hz ekran, daha ince çerçeveler, titanyum kasa, yapay zeka desteği alacak olması gibi avantajları var. Düz 15e yapay zeka gelmiyor.
İmkan varsa Pro Max alın, zaten aradaki fiyat farkı aşırı çok değil 15 bin lira falan oynuyor. İmkan yoksa Plus da üzmez sanırım.
15 Promax 90 bin tl 16 promax 100 bin.
15 Plus 61 bin. Aslında ciddi fiyat farkı var. +30 bin tl değil de çok benzer bir telefona %50 daha fazla vermek konusunda kendimi ikna edemiyorum.
-
Böyle bir şey için adam mı kandırılır. İşsiz miyiz şöyle oldu ben keşfettim hattım turkcell fakat 1 haftadır yurt dışındayım günlük ücretini ödüyrorum ama almanyada O2 ye geçmiş şebekeyi o sağladığı için özellik aktif olmuş döndüm türkiyeye şimdi bende de yok kusura bakma. -
quote:
Orijinalden alıntı: okanic
Böyle bir şey için adam mı kandırılır. İşsiz miyiz şöyle oldu ben keşfettim hattım turkcell fakat 1 haftadır yurt dışındayım günlük ücretini ödüyrorum ama almanyada O2 ye geçmiş şebekeyi o sağladığı için özellik aktif olmuş döndüm türkiyeye şimdi bende de yok kusura bakma.yani bu ayrıntıyı anlattıktan sonra olay değişti.
-
Pro serisindeki 48 mp ile Düz 15 48 aynı değil. Bu demek değil ki afaki fark var, elbette yok. Fakat hz değerinden ötürü kesinlikle pro serisine bakılmalıquote:
Orijinalden alıntı: HeredotEnginArkadaşlar yıllardır iphone kullanıyorum şuanda da İphone 13 128 gb var. Gayet işimi görüyor aslında ama büyük ekrana geçmek istiyorum. Önce 15 Plus mı alsam dedim sorna 15 promax sonra da 16 promax arasında kaldım.
Arada ciddi fiyat farkı var. Ben günlük sosyal medya whatsapp amaçlı telefon kullanan birisiyim.
Promax serisinde kafamı karıştıran şey kamera , 120 hz ekran ve işlemci farkı. Zaten iphone işlemcisi 13 bile kasma donma yapmadan iş görüyor. Yeni seriler çok daha iyidir normal versiyon bile. En önemlisi kamera. Video çekme ile uğraşmorum. Merak ettiğim şey İphone 15 plus ve promax arasındaki ana kemerada farklar var mı. İkisi de 48 megapixel iso değerleri de ayrı. Detay arasında kaldım
-
-
iphone 15 devri bitti çünkü iphone 16 serisi 60 bine indi dahada iner -
Yine de 10000 TL fark vermek istemeyenler için mantıklı bir tercih olmaya devam ediyor.
-
daha neler 15’in de fiyatı 50’nin altına düştüğünde en f/p iPhone olur
-
Bence 15 her konuda 16 dan önde zaten hem kasası daha kaliteli, kamera dizilimi daha güzel, gereksiz bir kamera tuşu yok hatta aksiyon butonu denen saçmalık bile yok. Ama şu A18 çip ve yapay zeka çok kafa karıştırıyor. Apple üvey evlat muamelesi yapacak gibi duruyor 15 lere...
-
16 her konuda önde ama fiyat farkını vermeye değer mi bütçe meselesi 15 de her türlü alınır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X