191 döngü %100 ile konuya gireyim |
Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] (1895. sayfa)
-
-
Videodan kapanıyorda fotoğraflardan nasıl kapatacağız hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayarlar-Fotoğraflar içinden
Demek ki pil sağlığı yalan dolan benden fazla döngü olup da %100 kalması imkansız.
-
Kesinlikle. İlk çıktığında aldım gün aşırı geceden 20w hızlı sarja takıp sabah alıyorum. %100 takılı kaldı
-
son güncellemeden sonra şarj olurken bir tık daha fazla ısınıyor gibi geldi bana sadece bende mi var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Neyse ne,
İkinci el tomofil piyasasındaki boya değişen takıntısı gibi bunun da ikinci elinde pil durumu önemli...
-
Arkadaşlar yurtdışı kapalı kutu iphone 15 lerin hepsi yenilenmiş cihaz deniyor doğru mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketchup. -- 9 Ocak 2025; 21:24:36 >
Alakası yok arkadaşım telefoncu yd cihazlar satıyor hepsi sıfır açılmamış başka yerler katakulli yapıyorsa bilemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 9 Ocak 2025; 21:26:48 >
240 döngüye kadar benimde %100 kalmıştı sonra bir dönem seri şekilde düştü şimdi baktım 502 döngü %90 da kalmış. Şarj konusuna hiç dikkat etmiyorum Sms çoğunlukla gece takıp sabah çekiyorum. 1000 döngüde bunu %80 altına düşürmek bence çok zor ki bunu ayarlamak yazılımsal olarak Apple için zor degildir.
Selamlar. Kasim 2023'de 15 pro max satin aldim ve aldigim gunden beri %20-80 arasinda sarj ediyordum. Pil performansindan oldukca memnundum ta ki 18.2 surumune gecene kadar. Once %97 ye dustu pil sagligi 18.2.1 e gectigimde de %92 ye geriledi. Pil bariz bir sekilde cok hizli bitiyor ve bunu kullanirken farkettiriyor. Oyun vs hic oynamam ama nasil oldu da 1.5 senesi olmadan bu kadar hizli bi dusus oldu hayret dogrusu. Benzer sorun yasayan var mi 15 pro max ile ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkanttuna -- 10 Ocak 2025; 19:46:32 >
-
ben yaşadım hocam ios 17 de 204 devir %100 le gelmiştim 18 e geçtim 264 devirde %93 e düştü sadece 60 devirde yüzde 7 kaybettim bilerek yapıyorlar
3utools bağlayarak gerçek kapasitesini öğrenebilirsiniz. hesaplayıp bakın gerçekten düşmüşse 1000 döngü 80 garantisi var yani bundan sonra hızlı düşmesi daha iyi olur gibi bence (günlük kullanımda çok berbatsa)
-
-
Cok ilginc gercekten. Apple in bundan ne gibi bir cikari soz konusu olabilir ki? Madem 1000 devir %80 garantisi varken bu kadar dusurmek istemesindeki amac ne olabilir yani onu anlamadim.
-
502 döngüde 90 bence çok iyi
Aslında bu olay defalarca konuşuldu.
iPhone'nun fabrika verisi pil kapasitesi 3500mAh diyelim. Bu Apple'ın üretim yaptırdığı fabrikalardan istediği minimum değer olarak veriliyor. Pil üreten firmalar da kalite kontrol yaparken buna bakıyorlar sadece. Hal böyle olunca bataryanın kimisi 3550 mAh oluyor kimisi 3600-3700 hatta 3900 olanlar bile çıkıyor.
Ali isimli şahsın aldığı iPhone 3590 mAh kapasiteli bi bataryaya sahip.
Ahmet isimli şahıs ise şanslı bu konularda ona da 3960 mAh batarya olan telefon denk gelmiş.
Ali telefonunu o kadar özenli kullanıyor ki 20-80 arası şarj ediyor hızlı şarj kullanmıyor vs vs
Ahmet ise hunharca kullanıyor telefonunu
Telefon sistemsel olarak üst limiti 3500 mAh olduğu için 3500 altına düşene kadar hep %100 gösteriyor
Bu durumda
Ali'nin bataryası 90 mAh kayıp olduktan sonra %99'a düşecek
Ahmetin bataryası 460 mAh kayıp olduktan sonra %99'a düşecek
Ali telefonunu istediği kadar özenli kullansın 90 mAh kayıp çok uzun sürmeyecektir. Sonra Ali diyor ki Ben o kadar özendim şöyle kullandım böyle kullandım ama %99 oldu demek ki çok da takmamak lazımmış. Eğer o kadar özenli kullanmasa belki %97 olabilirdi onu düşünmüyor. Çünkü Ali şanssız maalesef :(
Sonra Ahmet çıkıp diyor ki;
Valla ben aklıma geldikçe takıyorum şarja hiç de dikkat etmiyorum ama düşmedi. Ahmet isimli şahıs şanslı ve farkında
Şey diyen arkadaşlar da var uzunca süre %100 kaldı sonra hızlı hızlı düşmeye başladı onun nedeni de yukarıda yazanlarla ilgilidir.
Umarım teknoloji kosunda Ahmet'ler gibi şanslı oluruz hepbirlikte :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w00t. -- 10 Ocak 2025; 23:5:56 >
-
Uzun uzun aciklama icin tesekkur ederim hocam :) Pil kapasitelerinin sansa dayali olarak uretildigini bilmiyordum ogrennmis oldum. Dikkatimi ceken sey ise yeni IOS surumunde cok hizli bir dusus olmasi idi. 18.2.1 surumunden (herkesin daha once bahsettigi fakat basima daha once gelmeyen durum) hemen sonra cok hizli bir dusus olmasi beni uzmedi desem yalan olur. Keza cok alismistim 1.5 gunluk kullanima.
Ote yandan 2022 Aralik ayinda M2 air kullanmaya basladim ve neredeyse 3 gunde 1 sarj ediyor ve cihazi sadece pilde kullaniyorum. Pil konusunda bilgisayar tarafinda apple bu kadar basarili iken telefon tarafinda niye hep rakiplerinin gerisinde anlamak mumkun degil. 2 yili gecti, devir sayilari hemen hemen esit sayilir telefonunki ile ama hala %93 de pil sagligi ve kapasite buyuk oldugu icin dogal olarak kayip da cok hissedilmiyor telefondaki gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkanttuna -- 10 Ocak 2025; 23:53:25 >
-
Pil sağlığı yüzdesi çok büyük bir sallamasyon gibi geliyor bana 3 aylık telefonum 60 döngüde % 98 e düştü. Sizlerin nasıl 200 devirde % 100 oluyor. Ben artık takılmayacağım bu yüzde sahtekarlığına.
-
Onu kurmayi denedim ama mac cihaza kurulmadi. Zararali olabilecegi icin bi turlu kurmuyor macos. Halbuki izinleri verdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X