Kur baskılanmasa dolar 50 lira olur, demek o zaman şarj aleti bile alamayız. |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (21. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
MB dolar alım tarafında olmasa 25e düşerdi
Kalkmış kur baskilaniyor demiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önceden yükselmemesi için baskılanıyordu şimdi tam dersi düşmemesi için baskılanıyor kurda aman aman bir artış olmadı ama enflasyon patladı şimdi gelir mesajımı silerler onun için konuya gelirsek
Fiyatlar üç hanelere çıkacak iphone 16 Pro serisi için iphone 16 da 70-90 bin TL arası seyreder iphone 16 Pro 15 pro serisinden Bi farkı yok tek farkı tuş getirmişler artı Bi kaç özellik gelecek 17 pro daha donanımlı daha extrem Bi cihaz olarak çıkar en mantıklısı onu beklemek
Katılıyorum
15pm ve 16pm arasında neredeyse hiçbir fark olmayacak ama benim gibi apple fanı çabuk gaza gelen biri yine alacak hocam.
-
16 Pro Max'e ben düz 15'ten geçeceğim. Ekran büyüyecek ve 120 hz olacak. Apple intelligence deneyimleyeceğim ve ekstra bir zoom kameram olacak. Ama 15 Pro Max'i olan niye geçmek ister ki? Apple intelligence merakı yoksa 14 Pro Max'ten bile geçmek çok gerekli değil bence.
Eğer 60 hz’e takılmıyorsanız bence düz 15’ten bile geçmek için neden yok. Sonuçta type c gibi hayatı özellikleri 15 de taşıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu Apple 14 serisini yok saydı 15 serisi müşterilerini de yapay zeka desteklemeyecek diye yok saydı bu cihazları bu kadar kısa sürede çöp yapıp sadık müşterisini küstürdü bu 16’yi 13 ve altı müşterilerine satacak desem onlarda geçmek için çok can yakan farklar verip alır mı?orasi da muamma kime satacak bu fiyattaki 16 serisini bu adamlar
Ben 14-15 serisi müşterilerini resmen kandirdigini düşünüyorum buna küsen sadık müşterinin ne kadarini halen markada tutabilecek orası da muamma
İlk defa Apple kullanacakların ruzgari Apple’ın asla yetmez hedefledikleri kitle 13-14-15 kullanıcıları olmalıydı eldeki kuş daldaki kuştan daha kıymetli olmalı ama çok yanlış bir strateji izliyorlar bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ai özelliklerini de merak ediyorum hocam. Önümüzdeki lansmanda daha fazla ai tanıtımı yapacaklarını düşünüyorum belki sadece 16 serisine özel ai'lar tanıtılabilir.
14 serisi çok sattığı için ai vermedi zaten hocam düzünden pro max'ine kadar hepsi güzel cihazlar 15 serisinde satışlar 14'lere nazaran düşüş oldu bunu toparlamak için harcadı 14'leri
Her ne olursa olsun 14-15 müşterilerini küstürdüler kimse onu bunu anlamaz Apple cezayı kestiyse o insanlarda almayarak aynı cezayı Apple’ın keser
Apple çok yanlıs yaptı bir yerden sepetine yeni müşteri doldurmaya çalışırken diğer yandan sepette açılan delikten çok müşteri kaybediyor ya da kaybedecek
Nasıl olsa alırlar diye kendine güvenirse sağlam bir tokadi yer tüketiciden ben 16 serisinin ciddi satış rekorları kiracagini bu yüzden düşünmüyorum anlık bir rüzgar esecek sonra satışlar sıkıntıya girecek göreceksiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
16 satış rekorları kırabilir hocalarım. Yapay zekayı bilboardlarda reklamlarda her yerde öyle ballandıra ballandıra reklamlarını yapar öyle güzel pazarlar ki sanki bu özelliğe sahip olmayan modeller artık 3310'muş gibi hissettirir kullanıcıya ve satışları patlatır.
Şu yapay zeka olayi ücretlimi ücretsiz mi olucak bu konuda kesinleşen bilgi varmi.?
Belli bir süre sonra apple para isteyecek
-
Bi güzel renklendiricek,ballandiricak,aliştiricak sonra aylik 10-20$ yada yillik 80-90$ buyrun diyicek güzelmiş,yine apple hisseleri tavan yapicak en büyük zengin şirketlerinde yerini alicak güzel para:))
16 pro'nun fiyatı 80-90k arası, 16 pro max'ın fiyatı ise 105-115k arası bir değer ile çıkabilir bir iki hesaba göre (base hafıza modelleri).
-
Yapay zeka pazarlaması ile ben de 16 serisinin iyi bir satış yapacağını düşünüyorum. Reklamcılık ile ballandırılacak. Ama sonuç olarak şuan için o kadar da kullanışlı olacağını sanmıyorum.
-
Öyle bahsettiğiniz gibi alanlar tabi olacaktır malum hayatı her yıl telefon değiştirme üzerine kurulu sınırlı dar dünyası olanlar var. Ama genel teknolojik gelişmeleri takip eden kullanıcıları Apple kaybedecektir. Zamanında Nokia böyle telefon konusunda Apple konumundaydı herkesin birinci tercihi oluyordu. Sonra teknolojiye uyum sağlayamadı ve sonu geldi. Apple da şu anda teknolojik anlamda Nokia gibi geri kalmasa da, rakiplerinden ileride de değil. Rakiplerden cazip teknolojik anlamda çekici gelişmeler olursa bu müşterilerini kaptırmaya başladığı an çöküşe de girer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X