< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (22. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Yani şu ana kadar Pro ve düz modeller ile olan farklara bakacaksak yıl olarak tam hatırlamıyorum ama aynı işlemciler kullanılırken birinde Pro diğeri düz kaldı, birinde 60 hz kaldı diğeri 120 yapıldı, birinde Type c geldi diğerinde gelmedi, birinde kamera özellikleri 2x geldi diğerine gelmedi, birinde ram fazla diye ek özellik geldi diğerinde ram az diye gelmedi ve bunların hiçbirinde kimse küsmedi daha da almaya devam etti. Bunda da küseceğini sanmıyorum açıkçası ...
-
Çünkü insanlarda şöyle bir algı var: Apple öyle diyorsa doğrudur. Düzgün çalışmayacağı için öyle yapmıştır, en iyisini yapmıştır. Böyle olması gerekiyordur ondan böyledir.
-
Apple ile nokia tekel konumda olma hariç hiçbir konuda benzeşmiyor hocam apple her sene dünyanın en kaliteli ve en gelişmiş cihazlarını üretiyor zaten Pro/Pro Max modelleriyle. Apple'ın çöküşe geçmesi için yeni bir markanın pazara dahil olup bambaşka bir dünya sunması, insanların bunu satın alması ve apple'ın bu değişime vizyonsuz kalması gerekiyor. Şuanki mevcut pazardaki aktörlerle olabilecek birşey değil bu. Katlanabilir bir sürü telefon çıktı, yüzlerine bakan yok. Samsung ai ai diye kıçını yırttı ama bir sıçrama yapamadı. Bunlar ancak kumda oynar hocam isteyen istediği kadar apple fanboy yeaa diyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 3 Eylül 2024; 16:12:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung’taki Ai tam olarak Ai olmadığı gibi tamamen de Google’a bağımlı ve işletim sistemine entegre değil. Apple bambaşka bir şekilde geliyor bu konuda. Adını da o yüzden Apple Intelligence dedi. 15P/Pm’de çevrim dışı çalışacağı gibi 16P/Pm’de çok daha iyi hizmet edecek muhtemelen. Yani S24U ile Samsung’un patlama yapamaması normal.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum benim bahsettiğim 14 ve 15 serilerinin yapay zeka desteklemiyor diye birden bire çöp haline getirilmesi bu kibir koca markayı yer bitirir.
Diğerlerini çok önemli değil ama sen bu 2 modeli hatta 14 pro ve 14pm ve 15 kullanıcılarını yok sayar ve istiyorsanız o zaman bırakın onları satın yok pahasına gelip 16 alın dersen tüketici burada kızar o cihazları alanlar mağdur edildi
Bu kibir bu apple’i bitirir Nokia Apple’dan daha güçlüydü zamanında ne oldu sonu olmaz deme hocam öyle bir olur ki esamesi okunmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
samsung yıllardır google lens ile bildiğimiz basit özellikleri cihaz kamerasına entegre ederek yapay zeka diye kaktırdı. fotoğraftan obje silmeyi bile hem çok yavaş yapıyor hemde yerini düzgün dolduramıyor sırf yapmış olmak için çıkardı işte birşeyler fakat nitelik olarak da pazarda da pek başarılı olduğu söylenemez.
apple’ın her zaman avantajlı olduğu konu yazılım, yonga seti gibi en temel bileşenlerin kendine ait olması bizzat kendisinin geliştirip optimize etmesi. apple intelligence bu yüzden fark atacak ve 16 serisi çok satar. android tarafında işler çarşamba pazarı gibi çık işin içinden çıkabilirsen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 3 Eylül 2024; 17:5:9 >
Adamlar basbas bağırdı, yapay zekanın düzgün çalışması için en az 8gb ram lazım diye, şu an mevcut modeller için de 8gb rama sahip sadece 15 pro ve promax var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 3 Eylül 2024; 17:13:27 >
Ya hocam bende de 15 pm var zaten, bu akilli zekanın illa 8gb ram olmazsa olmaz olduğunu nerden biliyorsun
Apple bu yazılımı o cihazlara vermiyor desteğini de kesti kimsenin bunu o cihazlara yüklemesinin da önünü kesti belki
Bu insanlar 1-2 yıl öncesinden bunu bilerek alsa haklısın da şimdi neyi savunuyorsun anlamadım ben
Bu insanlar daha düne kadar 15 alanlar var neden çöp oldu cihazlar bence bunun sorgulanması lazım
Bu cihazların sahipleri bunları ne kadar önemsiyor bilemem ama bu satış politikasındaki kibir koca markayı sona doğru götürür Nokia %80’lere kadar pazar payına sahip olduğu zamanlar oldu zamanında Apple’ın şu an olduğundan kat kat daha güçlüydü ne olduğunu anlamadık dedi koca marka tarih oldu
Apple sadece yeni müşteriye satarak bu gemiyi yürütemez eski müşterileri de küstürmemesi lazım diyorum ben ama yaptı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 3 Eylül 2024; 17:26:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kesinlikle
Burada kullandıkları yapay zeka modellerinin hangi şekilde çalıştığını ve nasıl bir yapı çalıştığını bilmemiz gerekli. Kendimden örnek vereyim işim gereği arada LLM modelleriyle ilgileniyorum. Meta'nın yapmış olduğu Llama isimli büyük dil modeli var. Bunun da Ollama isminde yerelde çalıştırılabilir versiyonları var eğitilmiş parametre sayısına göre. Örnek olarak 7B, 7 milyar parametre içeren bir dil modeli.
Ollama kendi github bölümünde belirttiği sistem gereksinimi bu şekilde:
"You should have at least 8 GB of RAM available to run the 7B models, 16 GB to run the 13B models, and 32 GB to run the 33B models"
github
GitHub - ollama/ollama: Get up and running with Llama 3.1, Mistral, Gemma 2, and other large language models.https://github.com/ollama/ollamaBilgisayarlarda bu şekilde telefonlarda bu noktalar daha da önemli. Kullanılabilir bellek miktarı dil modellerinde ve yapay zeka işlemlerinde çok önemli. O yüzden bence Apple'ın eski cihazlarını kestirip atmasından ziyade güncele gelebilmek için direkt minimum 8 gb belleğe sahip telefonlar öncesini Apple Intelligence olarak sildiğini söylemek mümkün. Android tarafında bile minimum standart yavaş yavaş 12 gb olmaya başladı. iPhone'da, Android'e göre iyi bir bellek yönetimi var ancak zamanla 8 gb'ın da yetmeyeceğini söylemek mümkün.
Tabi ilk başta dediğim gibi bu Apple Intelligence'ın neler yapabileceğini merak ediyorum. Birden 8 gb altı tüm sistemleri silebilmek için gerçekten önemli ve iyi özellikler sunmaları gerekli Apple Intelligence tarafında. Mac cihazlarında bile minimum 8 gb gerekli olduğunu belirtmişlerdi sanırım Apple Intelligence için.
-
8gb ram olayı benim fikrim değil kardeş, applen dediği, adamlar benim çizgim bu diyor ister alırsın ister almazsın, senin hesap ettiğini düşündüğünü koskoca firmada düşünmüştür herhalde.
Neyse hocam sen benim anlatmak istediğimi anlamadın neyse
Alan alsın herkesin kendi fikri
4K 120 fps video gelirmi yeni cihazda ?
Samsung premium cihaz yapamadı, yapamıyor. Ayrıca tasarım o kadar biçimsiz ki ve kaç liradan çıktı bilmiyorum ama nerdeyse 60 bin altına bulunabilen bir cihaz.
Nerdeyse s25 çıkacak hala fotoğraf çekemiyor, türlü türlü adı konmamış sorunlar...
Apple AI bambaşka bir seviye olacak. Samsung' un kullandığı hikaye.
-
Ben pek geleceğini sanmıyorum. Ultra geniş kamerada iyileştirme var. Ama kamerada da bir tık sensör boyutunu büyütürler.
Zam geleceği söylentisi iyice ayyuka çıktı
Her yerde bu haber var
webtekno
Apple, Türkiye Fiyatlarına Zam Yapmaya Hazırlanıyorhttps://www.webtekno.com/apple-turkiye-zam-muhtemel-yeni-fiyatlar-h148587.html
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yeni cihazlara maliyetinden dolayı erişememe durumu bizim ülkemize has bir durum dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar ağır vergi yoktur o yüzden apple içinTürkiye'de ki satışların düşmesi problem değil global anlamda 1 numaralar yurtdışında ki bir tüketicinin yeni modele geçmesi hiç zor değil olan bizlere oluyor maalesef her geçen gün şartlar ağırlaşıyor
Baya yüksek zamlar. Yeni çıkacak olan 16 serisinin proları 90'nın altında olmaz bu durumda.
-
Dostlar selamlar 15 pro’dan 16 pro ya da pm’ye gececek var mi? Sanki 17 beklemek daha mantikli geliyor bana ne dersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X