İzmir'de başarı var bilen bilir bu elamanlara bir tane iphone 11 gönderdik. Cihaz daha önceden ekran değiştiği için garanti dışı olduğunu biliyordum. Arkadaşa götür servise ücretini öde değiştirsinler dedim. Bu arada batarya 500 döngüye ulaşmamış 350 küsür şarj edilmiş servise düşmüş normalde ekran dışarıda yapılmasa batarya garantiden ücretsiz değişecek ama ekran değiştiği için garanti dışı kalıyor ve 1000 TL küsür verip bataryayı değiştirmek istedik. Servise gitti arkadaş servisteki elemanlar 3819 TL para istemişler. Batarya değişirken ekran kırılır demişler. Ya batarya değişirken ekran niye kırılıyor ? sen servissin ekranı kırmadan kaldıramıyorsan niye servissin ? dışarıda mahalle arasında, merdiven altındaki adam dahi kırmadan kaldırıyor entegre değişiyor takıyor sen batarya değişimi için önce 3819 TL talep ediyorsun ondan sonra 1000 TL küsürde batarya için istiyorsun böyle bir saçmalık olur mu ? apple müşteri hizmetlerini aradık oda böyle olmaması lazım ama falan filan diyor başka servise yönlendiriyor. Genpaya gidiyoruz oda değiştiririz ama olurda kırılırsa ekran parası alınır diyor. Ben yıllardır telefon sektöründeyim orijinal olsun ayarlardan pil hatası vermesin diye servise yönlendirdim böyle bir şey görmedim o ekranı 100 kere kaldırırım 1 kere kırmam bunlar nasıl servis oluyorlar ? bu sağlam ekranları toplayıp el altından toptancılara satıyorlar. Söktüğü ekranı geri vermiyor nereden bakarsan bak acayip bir tezgah var. Büyük rant var. Bu toptancılar bu servislerden el altından ekran çekiyorlar buna kimse uyanmıyor, kimse ses etmiyor işte tamda böyle piyasaya çıkıyor bu çıkma ekranlar !!!! |
Apple İzmir Yetkili Servisi Başarının Batarya Değişimi İçin Ekran Parası İstemesi
-
-
Hocam maalesef kuralları böyle. Aynı servise iPhone 7 plus daha 1 senelik telefondan arkadaşım düşürdü ekranı hafif çatladı. Başka bir işlem için gittiğimizde cam kırıkken asla yapamayız dediler. Cam değişimi kabul ederseniz öyle dediler. Apple size hoş gözükmek için öyle demiş ama maalesef içerde durum öyle değil. İzmirde benim deneyimlediğim en iyi servis yine başarıdır. Egemek, troy falan tavsiye etmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef sistem buna izin veriyor. KVK,GENPA,BAŞARI vb servislerden çıkan anakart,ekran bu şekilde elde ediliyor. Ve el altından piyasaya sürülüyor. Konu sadece buda değil.. Apple'dan garantisi bitmiş hatta yurtdışı olan cihazların değişmesi mi dersiniz neler,neler. Keza Samsung içinde aynı durum geçerli. Sizde çıkma pil bakın yada orijinal pil üzerindeki konnektörü ve çipi söküp yeni pile aktarın. Bu sayede uyarı vermez.
-
3 sene önce iphoje 6 cihazımın bataryasını değiştirmek için yetkili servise götürdüm. (Cihazım hiç açılmadı her şey orjinal). Ekranımda temassızlık vardı. Bataryayı değiştirmeden pili değiştiremeyeceğini söyledi. Cihaza bağlıyorlar cihazı ve cihaz ekranın problemini görüyor. Apple da diyor ki bunda bu problemde var onuda yaptırmak zorundasın. Servisin suçu yoktu apple müsade etmiyordu. Ama sizin durum başka. Ekranda sıkıntıda yoksa değiştirmeleri lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Egemek i tavsiye etmem. 8 plus batarya değiştirdim , ahizeden duyulmayacak derecede az ses geliyor. Neymiş efendim ahize ekran ile beraber değişiyormuş , neymiş telefon yapılan testlerde zaten az ses veriyormuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biliyorum yeri değil ama işte iphone dan uzak durun nasıl öpüyorlar görüyorsunuz. anlamıyorum usb kabloyu takıp direk mp3 / resim / video atamıyorsunuz illa o dandik pc kasan programı kurdurtacak, bizim playstore dan ücretsiz aldığımız oyun ve uygulamaları parayla alıyorsunuz üstüne 500 tl lik servisi 3500 tl ödüyorsunuz hala vaz geçmiyorsunuz. hak mı ediyorsunuz acaba?
-
Hocam servislerde muhakkak olumsuz deneyim yaşanıyor. Fakat apple ın servis ağı birçok firmaya referans teşkil eder. LG berbat servis ağı yüzünden çok pazar payı kaybetti ve satışlarda kötü gidince mobilden çekildi. Ben iphone 6 telefonumu garantisi bitmesine 30 gün kalmışken wifi sorunu yüzünden servise verdim 1 gün sonra yenisini verdiler. Şu an o telefonu evden birine verdim hala canavar gibi kullanıyor. 7 plus telefonumu garantisi bitmesine 1 gün kala servise vermiştim. Apple tüm iphonelarda pil değişim kampanyası başlattıydı bir ara kararsızdım vereyimi vermiyi diye ama sonunda verdim. Cihaz bilgisayara bağlandığında testten geçemediği için adamlar yine sıfırını verdiler ve hala yine evden ahalisinden biri kullanıyor. Benim böyle bir talebim olmamasına rağmen değiştirdiler. Başka firma olsa bişey yok deyip geri iteler :) hatta orjinal kılıf almıştım yırtıldı. Bende garantiye verdim geçen yaz onu bile değiştirdiler.
iTunes olayına gelirsek artık sadece yedek almak için veya temiz kurulum için kullanıyorum onu. Zaten mac kullanıyorsanız airdropla 1 gb lık dosyayı 1 dakika olmadan atabiliyorsunuz. Ayrıca şu anda hemen herkes çevrimiçi müzik aboneliği mevcut. Pek mp3 atan duymuyorum artık.
Playstore da ücretsiz olup Appstore da ücretli olan hangi uygulama var? Genellikle bilindik uygulamalar kafa kafaya oluyor. Hatta FM 2023 Touch ve NBA 2K23 oyunu konsol seviyesinde ve sadece Apple Arcade de var. Haa dışardan ücretsiz crackli apk yüklemeyi diyorsanız çok sakıncalı bir durum sizede tavsiye etmem. Virüs yiyip bilgileriniz çalınabilir. Basit seviyede uygulama geliştirme işiyle uğraşan biri olarak söylüyorum bunu.
Birde güvenlik konusu var ki androide çok rahat virüs bulaşırken ios da bu durum çok çok nadirdir. Ancak sosyal mühendislik yoluyla hack olabilirsiniz.
Birde 2.el durumu var. iPhone 7 le aynı anda çıkan galaxy s7 yi şu an kullanan yoktur belki ama hala iPhone 7 yi kullanan ve satın alan birçok kişi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 8 Aralık 2022; 19:29:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Xiaomi ve Samsung da da büyük rezillikler dönüyor.Apple bu konuda baştacı orası ayrı.
Samsung a30s- ön kamera bozulursa ki eğer piyasada bi kac yerde var sadece ,onlar da 400 tl gibi fiyat koymuşlar.On kamera bozulursa arka kameralarıda kullanamıyosun.
Xiaomi de ise mesela bataryan bitti.Piyasadaki bataryaların çoğu yan sanayi veya ölü batarya ,yani performans oranı çok düşük.
Kısacası bi telefon alıyorsun, bi yerine bi zarar gelir düzeltmek istersen tamamen şanslara bağlısın.
Adamlar birşeylerin koparma derdindeler,cihaz garantili olsa istiyemezler merdiven alti saglam yer varsa değiştir bataryaya o kadar para verilmez salla gitsin
diyelimki o ucuz ekran sökülürken kırıldı adam sana binliralık pil için 4 binliralık ekranımı değiştirecek bizim hatamız diye 4 lira zarar etceği işe girmez orjinallerde kırılsa bile ücret yansımıyordur
he pili isteyebilirsin ben kendim takıcam diyebilirsin bu sorumluluğa girmiyorlarsa
6 yıl önce indirimdeyken 3.000 TL' ye MacBook Pro cihaz almıştım.
Birkaç ay sonra masaya dökülen bir küpa çayı yakınında olmadığı halde sünger gibi emdiğini cihazı o an alıp başka bir yere kaldırdığımda altından damlayan birkaç çay damlası ile anlamıştım.
Cihazın tüm fonksiyonları sorunsuz çalışıyordu ama wi-fi bağlanmıyordu. Fabrika ayarına alınca düzelir umudum vardı ama internet bağlantısı yapamadığımdan fabrikaya da dönmüyordu.
Apple Store Akasya AVM "Sıvı teması garantiye girmez, anakart değişecek 750 TL" demişti, yaptırmaktan vazgeçtim.
Tam cihaz ile eve dönerken ilana koyduğum cihaz için genç arkadaş aradı. Durumu ona da anlattım, genç arkadaş:
"Abi bu cihaz bana acilen lazım bir iki güne Almanya ülkesine gideceğim, masrafın yarısını sen ver kalanını ben ödeyeyim" diye ısrar edince zaten kullanmaktan haz almadığım cihaz için bu teklifi kabul ettim. Apple Store' a geri dönüp teslim ettim tamir için.
Cihazı iki gün sonra teslim almaya müşteri ile beraber gittik. Hatta 50 TL' si çıkışmadı "IBAN ver ben sana gönderirim" dedi ve cihazı aldığı gibi kayboldu.
Bu arada ben de İstanbul İl Tüketici Hakem Heyetine Apple' ı şikayet ettim zira cihazda tasarımsal sorun olduğunu araştırmalarım sonucu öğrenmiştim. Hatta Cüneyt Özdemir' i tanık olarak gösterdim. Ama talebim red edildi.
Aradan 4 veya 5 yıl geçti. Whatsapp' tan tanımadığım bir numara mesaj gönderdi "Abi, beni hatırladın mı?" şeklinde.
Sonra kendini tanıttı:
O gen. arkadaş Almanya' da tasarım yarışmasına katılmış ve vatandaşlık almıştı, bunu da benim ona sattığım Macbook ile başarmıştı.
"Sana söz verdiğim 50 TL' yi gönderemedim o telaşla, IBAN ver de göndereyim" dedi ve 50 TL gönderdi...
-
Orijinal parça takan, çok iyi iş yapan servisler var, onlara ver daha iyi
Arkadaşlar malesef benim başıma da buna benzer bir olay geldi.
Sonu hakem heyetiyle çözüldü ama çok uğraştırdı.
Huawei p9 marka telefonumun zaman zaman kamera açıldığı esnada pil azalma uyarısı sonrası, 30 saniye sonra kapanma şikayetiyle ilgi telefonu servise gönderdim.
Bir hafta servisten ses çıkmamasının ardından ilgili çağrı merkezi hattı aranarak durumu sordum ve sorunun bataryadan olduğu, batarya değişiminin yapılacağı, hatta bataryanın temininin yapıldığının sistemde göründüğü, en kısa süre içinde telefonun gönderileceği bilgisi alındım.
İki hafta sonra, servisten arandım. Tüm bu konuşmalar yapılmamış gibi batarya değişim esnasında telefon ekranının kırılabileceği, eğer kırılırsa bu bedelin benden isteneceği, bu durumu kabul etmem şartıyla batarya değişimimin yapılacağı bilgisini aldım.
Garantisi bitmemiş bir telefonun bataryadan kaynaklı sorununu çözemeyip, iki vidayı açıp bataryayı değiştiremeyeceklerini, değiştirirlerse ekranı kırabileceklerini söyleyen bir servis!
Ekranın sağlam olduğunu böyle bir şikayetim olmadığını bu ücreti ödemek istemediğimi ilettim. Telefonumun iadesini istedim.
Telefon bana ulaştığında ekranı açılıp kapanmış, kasası zedelenmiş ve çalışmaz halde olduğunu gördüm. Çalışır halde gönderdiğim telefonum tamamen çöp halde hiç utanıp sıkılmadan gönderilmişti.
Mevzuyu çok uzatmadan özet geçiyim. Tabiki konu ile ilgili tüketici hakem heyetine başvurdum. Bilir kişi beni haklı buldu, tamirine karar verildi, tabiki kendilerinden bekleneni yapıp bu kez de çakma ekran takıp yolladılar. Bir yıllık uğraşın sonunda telefonumu sorunsuz yaptırmıştım.
İşin en ironik tarafı ise daha sonra telefon bataryasının zayıflamasından dolayı ve garantisinin bitmesinden dolayı youtube videolarını izleyerek bataryasını evde kendim sorunsuz değiştirdim. Ekran tamamen iki vida sökülerek sorunsuz kaldırılabiliyordu. Servislerde kimleri çalıştırıyorlar artık gerisini siz düşünün.
-
insanlar yapılan işlemi bilmediği ve anlamadığı için telefoncular ve servisler tuttuğunu bırakmıyor malesef işini düzgün ve layığıyla yapan dürüst esnaf bulmak çok zor daha dün bir tanıdığım iphone 11 cihazı güncelleme yaparken elma logosunda takılı kalmış yazılım çökmüş büyük ihtimalle telefoncuya götürmüş haberim olsaydı ben kendim 5 dakikada hallederdim telefoncu 3-4 saat elinde tutup itunesten yazılım atıp 600 tl almış utanmadan abi cihaz allahtan güncellemeyi yapmış yoksa 1200 tl di demiş kanı bozuk allah kimseyi düşürmesin batarya için verirsin nasılsa görmüyorsun abi şarj soketi de gitmiş onuda değiştiyorum diyip hiç bir şey yapmayan servislerle dolu ortalık
-
arkadaşa söyledim getir cihazı diye getirdi makineye koydum 80 derecede 3 dakikada söktüm ekranı yeni pili taktım kapattım. Bizde bu işi yapıyoruz ama arkadaş çok samimi olduğum birisi olduğu için götür servise uyarı vermesin pil dedim ondan yönlendirdim. Ekran kırılırmış peh peh peh 3 dakikada ayırdım ekranı bunların adıda servis sözde
-
Özel servislere götürmenizi tavsiye ederim. Samsung kullanırken kendi servisleri var diye başka yere hiç götürmedim ancak apple da böyle kvk veya genpa ile uğraşmamanız için (garanti harici) özel servisleri tek geçerim fixplan üzerinden baya hizmet aldım ve hepsinde memnun kalmıştım.
-
Güzel ülkemin her yeri şark kurnazı
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
biliyorum yeri değil ama işte iphone dan uzak durun nasıl öpüyorlar görüyorsunuz. anlamıyorum usb kabloyu takıp direk mp3 / resim / video atamıyorsunuz illa o dandik pc kasan programı kurdurtacak, bizim playstore dan ücretsiz aldığımız oyun ve uygulamaları parayla alıyorsunuz üstüne 500 tl lik servisi 3500 tl ödüyorsunuz hala vaz geçmiyorsunuz. hak mı ediyorsunuz acaba? |
Hocam servislerde muhakkak olumsuz deneyim yaşanıyor. Fakat apple ın servis ağı birçok firmaya referans teşkil eder. LG berbat servis ağı yüzünden çok pazar payı kaybetti ve satışlarda kötü gidince mobilden çekildi. Ben iphone 6 telefonumu garantisi bitmesine 30 gün kalmışken wifi sorunu yüzünden servise verdim 1 gün sonra yenisini verdiler. Şu an o telefonu evden birine verdim hala canavar gibi kullanıyor. 7 plus telefonumu garantisi bitmesine 1 gün kala servise vermiştim. Apple tüm iphonelarda pil değişim kampanyası başlattıydı bir ara kararsızdım vereyimi vermiyi diye ama sonunda verdim. Cihaz bilgisayara bağlandığında testten geçemediği için adamlar yine sıfırını verdiler ve hala yine evden ahalisinden biri kullanıyor. Benim böyle bir talebim olmamasına rağmen değiştirdiler. Başka firma olsa bişey yok deyip geri iteler :) hatta orjinal kılıf almıştım yırtıldı. Bende garantiye verdim geçen yaz onu bile değiştirdiler. iTunes olayına gelirsek artık sadece yedek almak için veya temiz kurulum için kullanıyorum onu. Zaten mac kullanıyorsanız airdropla 1 gb lık dosyayı 1 dakika olmadan atabiliyorsunuz. Ayrıca şu anda hemen herkes çevrimiçi müzik aboneliği mevcut. Pek mp3 atan duymuyorum artık. Playstore da ücretsiz olup Appstore da ücretli olan hangi uygulama var? Genellikle bilindik uygulamalar kafa kafaya oluyor. Hatta FM 2023 Touch ve NBA 2K23 oyunu konsol seviyesinde ve sadece Apple Arcade de var. Haa dışardan ücretsiz crackli apk yüklemeyi diyorsanız çok sakıncalı bir durum sizede tavsiye etmem. Virüs yiyip bilgileriniz çalınabilir. Basit seviyede uygulama geliştirme işiyle uğraşan biri olarak söylüyorum bunu. Birde güvenlik konusu var ki androide çok rahat virüs bulaşırken ios da bu durum çok çok nadirdir. Ancak sosyal mühendislik yoluyla hack olabilirsiniz. Birde 2.el durumu var. iPhone 7 le aynı anda çıkan galaxy s7 yi şu an kullanan yoktur belki ama hala iPhone 7 yi kullanan ve satın alan birçok kişi var. |
diyelimki o ucuz ekran sökülürken kırıldı adam sana binliralık pil için 4 binliralık ekranımı değiştirecek bizim hatamız diye 4 lira zarar etceği işe girmez orjinallerde kırılsa bile ücret yansımıyordur
he pili isteyebilirsin ben kendim takıcam diyebilirsin bu sorumluluğa girmiyorlarsa |
Benzer içerikler
- ithalatçı garantili iphone alınır mı
- gmail kişileri icloud aktarma
- telefon kapalıyken alarm çalar mı
- mekke apple store
- iphone 11 pro max nfc var mı
- format nasıl atılır
- iphone boyutları
- apple intelligence nasıl açılır
- pro max ne demek
- iphone 15 lansman rengi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X