Şimdi Ara

Apple MacBook Pro 13' Retina 2012 mi 2013 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar size bu iki model arasında bir soru sormak istiyordum. Öncelikle ben Polonya'da yaşıyorum ve şu an bu iki bilgisayardan birisini almayı düşünüyorum. Diyeceksiniz ki bunlar model degil, evet modellerden de şimdi bahsedecegim

ikisi arasında kaldıgım modeller (Polonya seri numaralarına göre) MD212PL/A (2012) ve ME865PL/A (2013)

bu iki model arasında kalmamın en buyuk nedenlerinden birisi fiyat farkları oldu acıkcası benım ıcın. ben burada ogrencıyım ve buradaki apple store'da su an eski bilgisayarını getirene MD212PL/A (2012) model macbook %40 indirim ile 2180 tl oluyor türk parası, diger düşündügüm model olan ME865PL/A (2013) modeli ise %12 ögrenci indirimi ile 3860 tl oluyor. Sizce hangisini almalıyım? aradaki fiyat farkına deger mi sizce?

MD212PL/A (2012) özellikleri :

2.5 GHz dual-core Intel Core i5 processor (Turbo Boost up to 3.1GHz) with 3MB shared L3 cache
    8 GB of 1600MHz DDR3L onboard memory
    128 GB SSD
    13.3 inch LED-backlit Retina display, 2560-by-1600 native resolution, Intel HD Graphics 4000
    Mac OS X Mountain Lion, 7 Hour Battery Life. Item comes with 10.8 version of the OS

ME865PL/A (2013) özellikleri :

2.4GHz dual-core Intel Core i5 processor (Turbo Boost up to 2.9GHz) with 3MB shared L3 cache
    256GB PCIe-based flash storage; 8GB 1600MHz DDR3L onboard memory
    13.3-inch (diagonal) Retina display, 2560x1600 pixel Resolution; LED-backlit with IPS technology
    Intel Iris Graphics; 802.11ac Wi-Fi wireless networking
    Mac OS X Mavericks, Up to 9 hours of battery life

yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim :)

iyi forumlar..

• huseyincem H kullanıcısına yanıt
    2100 iyimiş baya. aradaki fiyat farkına değmez derim ben.
    yenisinin + larını yazayım direk sen karar ver.
    +1 saat pil ömrü
    işlemci denk sayılır
    +128 gb SSD hafıza, PCI bağlantılı olduu için daha hızlı.
    ekran kartı %60 falan daha iyi, ama genede bir harici nvidia değil, oyunlarda a-patates.
    yeni nesil wi-fi , önemli bence

ama aradaki fark uçurum al 212 den 2 tane ben alayım tekini senden =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylo88

2100 iyimiş baya. aradaki fiyat farkına değmez derim ben.
    yenisinin + larını yazayım direk sen karar ver.
    +1 saat pil ömrü
    işlemci denk sayılır
    +128 gb SSD hafıza, PCI bağlantılı olduu için daha hızlı.
    ekran kartı %60 falan daha iyi, ama genede bir harici nvidia değil, oyunlarda a-patates.
    yeni nesil wi-fi , önemli bence

ama aradaki fark uçurum al 212 den 2 tane ben alayım tekini senden =)

Aslında pil ömrü falan hiç sorun değil yani 7 saat yine yeter bana :) Eski kullandıgım bilgisayarların pil ömrü 3 saati geçmiyordu kaldı ki bu 7 saat diyor bana fazlasıyla yeter :D işlemci aynen denk sayılır gibi hatta 2100 olan biraz daha iyi, SSD de nasıl bir fark olucaktır hiç bir fikrim yok, fakat 128 olması benim için pek bir sorun teşkil etmeyecektir harici hard disc ile de işimi görebilirim yani ama ekran kartı ve wi-fi konusunda baya bir önem teşkil edebilir benim için, özelliklede ekran kartı, pek oyun falan zaten bilgisayarda oynamayı seven birisi değilim fakat bölümüm geregi photoshop'a falan baya bir ihtiyac duyacagım bu konuda ekran kartı benim için önemli bir rol oynuyor.Yani bilgisayarımın pek kasmasını istemiyorum. Fakat işte yine de iki model arasında seçim yapamıyorum! Lütfen biraz daha yardımcı olursanız sevinirim. Yani neden onu secmeliyim, bana tam olarak artısı ne olur zararı olur mu falan

• huseyincem H kullanıcısına yanıt
    photoshop performansını çok etkilemez kanımca. 128 gb ssd de seni kesiyorsa al gitsin.

ben her zaman yeni ürün almaktan yanayım ama apple biraz hayal kırıklığı yarattı yeni macbook proların konfigürasyonuyla.. o yüzden arada ciddi bir donanım farkı yok ama çok fiyat farkı var. başka arkadaşlarda yorum yapsın bekle istiyorsan ama 212 almak en mantıklısı senin için.

2000$ den 15" satıyorlar, harici ekran kartı koymamışlar şaka gibi, harici istiyorsan 600$ daha veriyosun tr de 2000$ lik notebook en aşa 4500 tl den satılır. 4500 tl para vercen harici kartı olmayacak pehh..

upgrade den çok downgrade yaptı apple..
  • 2180TL vs 3860TL

Hiç düşünme bence direk 2012 versiyonunu al.
    Retina ekranlar aynı zaten
    128GB SSD ve az daha hızlı işlemci için 1700TL ekstra kesinlikle ödenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 28 Ekim 2013; 14:10:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 17 Pro Nasıl Olacak?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.