Şimdi Ara

Apple Music Kural Tanımadan Girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Apple Music, bir "gece baskınıyla" perşembe akşamı 21.00'de Türkiye'de hizmete girdi...
    Ertuğrul Özkök’ün dünkü yazısından öğrendik ki, Apple Music açılana kadar haberi ambargoluymuş zaten...
    Yani Apple kimsenin ne zaman açılacağını öğrenmesini istememiş...
    Neden?
    Bunun nedenini 30 Haziran’da Apple Music dünyada ilk yayına başladıktan 10 gün sonra yazmıştım...
    Çünkü Apple’ın Türkiye’deki müzik meslek birlikleriyle yapılmış bir anlaşması yok...
    Oysa müzik meslek birliklerinin ve pek çok firmayı temsil eden büyük yapım şirketlerinin Spotify’la yapılmış anlaşması bulunuyor...
    Sadece Spotify’la da değil, Vodafone, Turkcell, TTNET Müzik, Deezer, Fizy gibi müzik platformlarıyla yapılmış anlaşmalar var...
    Apple ise tüm bunları yok sayarak bir gece yarısı bodoslama girdi piyasaya...
    Müzik yapımcıları Apple’a diyor ki; “Spotify’la yapılmış anlaşmamız var, gel seninle de aynı anlaşmayı yapalım”...
    Apple “ben en büyüğüm” tavrını takınarak “Aynı anlaşmayı yapmam” diyor...
    Anlaşılamayan en büyük nokta, Spotify’ın yapımcılara belli bir parayı peşin ödemesi, Apple’ın buna yanaşmaması...
    Eğer yapım şirketleri Apple’dan peşin para almazsa, bu kez Spotify “Ben niye ödüyorum” diyecek, sektörün bütün dengeleri altüst
    olacak...
    Apple, 4 aydır bu anlaşmayı yapmaya yanaşmıyor...
    Bu konuda uzlaşma sağlanmadan Apple önceki akşam 21.00’de Apple Music’i yayına açtı...
    Bu tam bir etik ve hukuk faciası...
    Çünkü Apple Music’in şarkılarını izinsiz yüklediği 191’in üzerinde yapım
    şirketi var...
    Bu 200.000’in üzerinde Türkçe şarkı demek...
    Ertuğrul Özkök’ün dediği gibi tarihin en büyük müzik savaşı başlıyor ama bu Spotify’la Apple arasında olmayacak Türkiye’de...
    Apple’ın Spotify’ın karşısına çıkabilmesi için önce müzik meslek birlikleri ve yapımcılarla yapacağı savaşı kazanması lazım...

Yok mu Apple Music’e, Taylor Swift gibi diklenecek bir isim...
    Spotify, İsveçli bir müzik şirketi... Apple sadece Amerika’nın değil, dünyanın en büyük markalarından...
    Müzik işinde biz nasıl olmayız diyerek 6 ay önce dünyada Apple Music’i açtılar...
    Şimdi de Türkiye pazarına anlaşmalarını yapmadan daldılar...
    Mesela üyelerine üç ay bedava kullanım veriyor Apple Music...
    Tıpkı Spotify gibi... Ama Apple diyor ki Türk yapımcılara; “Ben üç ay ücret almadığım için bu sürede size de bir kuruş telif
    ödemem”...
    Neden?
    Ücret almıyorsan o senin sorunun, sanatçının değil...
    Sen kendi platformunu tanıtmak için 3 ay ücretsiz hizmet vereceksen, yatırım maliyetlerinin içindedir bu...
    Spotify da üç ay ücretsiz hizmet verdi ama telifleri son kuruşuna kadar ödedi...
    Amerika’da da üç ay telif ödemek istemeyen Apple’a en güzel ayarı Taylor Swift vermişti;
    “Biz sizden bedava iPhone istiyor muyuz da siz bizden bedava şarkı istiyorsunuz” diyerek...
    Bunun üzerine Apple geri adım atmış ve sanatçılara 3 aylık bedava kullanım süresinde de telif ödemeyi kabul etmişti...
    Şimdi Apple, “Ben en büyüğüm, sizin kurallarınız değil benimki geçerli” dayatmasını Türkiye’de yapıyor...
    Türkiye’de yok mu Apple’a, Taylor Swift gibi diklenecek bir sanatçı..

Dün sabah 200 bin şarkı Apple Music’ten çıkartıldı...
    Apple Music, kimselere haber vermeden perşembe akşamı 21.00’de yayına başladı...
    Haber verse ortalık karışacaktı çünkü...
    Peki sonra ne oldu?
    Cuma sabahı müzik meslek birlikleri, başta DMC ve Avrupa Müzik olmak üzere 191 şirketi temsil eden güçlü yapım şirketleri Apple
    Music’e ihtar çekti...
    Ve 200.000’e yakın Türkçe şarkıyı Apple Music’ten kaldırtmaya başladılar...
    Bu şarkılar olmayacak Apple Music’te...
    Ta ki anlaşma masasına oturana kadar...

Apple Music Kural Tanımadan Girdi Apple Music Kural Tanımadan Girdi Apple Music Kural Tanımadan Girdi Apple Music Kural Tanımadan Girdi

Kaynak: Hürriyet - Cengiz Semercioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 6 Şubat 2016; 2:43:10 >

• Varsın olmasın ikiyüzbin şarkı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En önemli konuyu en sona yazmış. Bende büyük sorun var sandım. Türkçe şarkılar çıkarılmış çokta tın. Umarım anlaşamazlar da Türkçe parça olmaz hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 6 Şubat 2016; 2:54:03 >
  • Biz kendi hakkımızı savunmazsak elin oğlu da gelir hakkımızı elimizden alır gider ne diyor yazıda 200 bin "TÜRKÇE" şarkı bizim dilimiz bizim insanlarımız bu konu da dahil forumda son zamanlarda sürekli görüyorum aman Türkçe şarkılar olmasın da yeter ki açılsın diyenleri ne diyeyim yazıklar olsun diyeyim. Aynı arkadaşlar Twitter hak hukuk tanımazken Twitter'ı, Google hak hukuk tanımazken Google'ın tarafını tutuyor işin siyasi tarafına girmek istemiyorum ama milli konularda da hep nedense karşı tarafları destekliyorlar umarım bu davranışlarından vazgeçerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AkidTurk

Biz kendi hakkımızı savunmazsak elin oğlu da gelir hakkımızı elimizden alır gider ne diyor yazıda 200 bin "TÜRKÇE" şarkı bizim dilimiz bizim insanlarımız bu konu da dahil forumda son zamanlarda sürekli görüyorum aman Türkçe şarkılar olmasın da yeter ki açılsın diyenleri ne diyeyim yazıklar olsun diyeyim. Aynı arkadaşlar Twitter hak hukuk tanımazken Twitter'ı, Google hak hukuk tanımazken Google'ın tarafını tutuyor işin siyasi tarafına girmek istemiyorum ama milli konularda da hep nedense karşı tarafları destekliyorlar umarım bu davranışlarından vazgeçerler.

Haklısınız. Maalesef hep karşı taraf haklı!! Bu yazıya göre Apple sonuna kadar haksız.

• Tamamıyla Apple haklı neden diyeceksiniz. Bu Türkçe şarkılar aylardır Apple Music'te yüzlerce ülkeden erişebiliyor. Bu ne idüğü bilinmez dağıtım şirketleri Türkiye'ye açılınca mı Türkçe şarkılar için horozlanmaya başladı. Tam anlamıyla bir komedi. Al Türkçe şarkılarını başına çal.

Apple Music'in olduğu ülkelerin haritası

Spotify'ın olduğu ülkelerin haritası

Yani Apple için çokta tın. Gece baskınıymışmış bilmem neymişmiş hahahah

• Umrumda bile değil o 200 bin şarkı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dün listeme eklediğim şarkıyı bugün apple müzikte bulamıyorum ve listemdeki de çalmıyor. Sanırım şarkılar kaldırıldığı için. Ancak 3 4 tane yabancı müzikte var.
  • Çok umrumuzda ya sanki Türk parçalar listemde bir tane türkçe yok, apple music kapanmasın Türk parçalar gerekirse hiç gelmesin kimse de kusura bakmasın umrumda olmaz leş gibi müzik yapıryorlar müzikten bile saymıyorum o parçaları. Türkçe dinleyecek arkadaşlar spotifydan devam eder.

• Hadi ordan öyle bir yazılmışki Apple Türk Müzik Şirketlerine Ego yapıyor... Bizim paragöz firmalarımız kabul etmedi Apple ın baştaki teklifini Diğer ülkelerden Türkçe müziklere erişirken sorun yoktuda Apple Music TR açılıncamı akılları başına geldi? Birde kendilerini Taylor Swift ile bir tutmuşlar peh peh peh . Yaptığınız şeyde müzik olsa bari...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklerin yaptığı o saçma şarkıları dinlemek gibi bir amacım yok zaten. Kaldırsınlar işte ne güzel.
  • Türkçe şarkılar çok dandik. Gerek yok

• şarkılar global olarak devrede iken ne hikmetse türkiye'de servis başlayınca birden geri çark etti şirketler..tatlı su kurnazı mısınız aslanım siz..
  • Türklerin yaptığı şarkıları dinlemeye ne gerek var demek nasıl bir kör cehalettir anlayamıyorum.

• Kendi Milliyetinin parçalarına leş-berbat-saçma demekte neyin nesi.
    Nasıl bir cahilliktir bu

• Kendi Milliyetinin parçalarına leş-berbat-saçma demekte neyin nesi.
    Nasıl bir cahilliktir bu

• Marka taraftarı olmanın bu kadarını da ilk defa görüyorum. Eğer bir anlaşmazsizlik varsa derneklerle oturulur ortak bir nokta bulunur. Bu kadar basit.

-Türkçe şarkı dinlemek için Apple Music kullanamayacak mıyız? Türkçe dinlemek isteyen Spotify'a geçsin diyen komikler(!) var. Senin dinlediğin yabancı şarkı Spotify'da zaten var. Hadi sen de geçsene. Marka fanatizmliği yüzünden orta noktayı bulmayı, en kotusu beynimizi kullanmayı unutuyoruz resmen.

- Ayrıca, sana göre leş diye kimse dinlemeyecek mi bu şarkıları? Sen beğenmedin diye müzik endustrisinin kapisina kilit mi vurulacak?

Varsın 200.000 şarkı olsun ama siz dinlemeyin!

• Apple fanı değilim hiçbir zaman olmadım.

Burada APPLE Haksızdır. Eşşek gibi o masaya oturacaksın. Sen kimsin lan. Ben imzalamam ayakları felan.

Hayırdır koçum ?

Apple kullanıyoruz diye kimse bizi Apple fanı sanmasın. Duvarda kırmasınıda biliriz bu 6S'i.Ha belki Apple a koymaz o ayrı konu ama.

Herkes akıllı olacak haddini bilecek.
  • Sorun Apple'da ya tabi. Yüz küsür ülkede sorun olmadı Türkiye'ye gelince anlaşmazlık çıkıyor. Hayret.

Bir de ne kadar istediklerini bilmeden buraya gelip anlaşsaymış şey yapsaymış demeyin. Ülkelerin şarkı sayılarına göre olan ücretlendirmeyi kabul etmeyip daha fazlasını istemediklerini nereden biliyorsunuz? Dışarıdan gözüken tablo bal gibi de hak ettiklerinden daha fazla mebla istediklerini gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Tamamıyla Apple haklı neden diyeceksiniz. Bu Türkçe şarkılar aylardır Apple Music'te yüzlerce ülkeden erişebiliyor. Bu ne idüğü bilinmez dağıtım şirketleri Türkiye'ye açılınca mı Türkçe şarkılar için horozlanmaya başladı. Tam anlamıyla bir komedi. Al Türkçe şarkılarını başına çal.

Apple Music'in olduğu ülkelerin haritası

Spotify'ın olduğu ülkelerin haritası

Yani Apple için çokta tın. Gece baskınıymışmış bilmem neymişmiş hahahah

Kimse şu şekilde düşünemiyor işte.

Konuyu açan arkadaş dünden beridir her yerde Apple Music'i kötülüyor. Hiç şaşırmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 6 Şubat 2016; 21:38:47 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.