Şimdi Ara

Apple Store Garanti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba 4s telefonumda sıkıntı vardı,randevu aldım apple storedan ama bir sorunum var.Telefonu teknosan aldım garantisinin bitmesine 3 ay var,apple store'dan baktıgımda ise garanti bitmiş gözüküyor sizce bakarlarmı cihaza?

• Bakmazlar.
  • Bakmazlar
    Teknosaya veya cihazi alirken hangi granti sirketinin kapsamindaysa oraya gondereceksin
  • Teknosa faturanıda alıp apple store'a git
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanEmecan

Teknosa faturanıda alıp apple store'a git

Bakmazlar bosa gitmesin
  • Bakmazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

Bakmazlar
    arkadaşlar bugün randevuya gittim ve değiştirdiler telefonu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: camoncan

Apple farki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cntrl

quote:

Apple farki

Alıntıları Göster
    üzerine bide 30gün garanti eklediler :D
  • quote:

bakmazlar diyenler cogunluktaymıs ama neden bakmazlar anlamadım.. elınde faturan varsa ve tr cıhazı ıse mecbur bakacaklardır.. ve bakmıslarda
  • Apple fatura tarihinizle ilgilenmez. Garanti süresi için cihazın ilk etkinleştirildiği tarihi baz alır. Aşağıdaki adrese girip cihazınızın seri numarasını girin ve garanti süresini görün. Eğer ürününüz ...TU/A parça numaralı ise ister Teknosa'dan ister mahalle bakkalın almış olun, cihaz 24 ay garanti kapsamındadır. Garanti başlangıç tarihi de ilk etkinleştirme tarihidir.

https://selfsolve.apple.com
  • Bakmazlar diyenler mors oldu.

@OZYMANDIAS
    @flowerhorn
    @Night_Noise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pit0N -- 1 Ekim 2014; 13:54:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Apple fatura tarihinizle ilgilenmez. Garanti süresi için cihazın ilk etkinleştirildiği tarihi baz alır. Aşağıdaki adrese girip cihazınızın seri numarasını girin ve garanti süresini görün. Eğer ürününüz ...TU/A parça numaralı ise ister Teknosa'dan ister mahalle bakkalın almış olun, cihaz 24 ay garanti kapsamındadır. Garanti başlangıç tarihi de ilk etkinleştirme tarihidir.

bu dediklerinize göre ilgilenmemeleri gerekirdi... ama ilgilenmekle kalmamıslar yenısınıde vermişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Apple fatura tarihinizle ilgilenmez. Garanti süresi için cihazın ilk etkinleştirildiği tarihi baz alır. Aşağıdaki adrese girip cihazınızın seri numarasını girin ve garanti süresini görün. Eğer ürününüz ...TU/A parça numaralı ise ister Teknosa'dan ister mahalle bakkalın almış olun, cihaz 24 ay garanti kapsamındadır. Garanti başlangıç tarihi de ilk etkinleştirme tarihidir.

bu dediklerinize göre ilgilenmemeleri gerekirdi... ama ilgilenmekle kalmamıslar yenısınıde vermişler.

Alıntıları Göster
    adamlar dünyanın en iyisi bence.Aldıgım hizmet beni mest etti açıkcası :D

• arkadaşın cihazı aldığı tarihte tüm iphone'lar apple'dan 1 yıl garantiliydi diğer 1 yılı genpa teleservis va firmalar karşılıyordu

ve ben demiştim ✌️
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pit0N

Bakmazlar diyenler mors oldu.

@OZYMANDIAS
    @flowerhorn
    @Night_Noise

Biraz oyle oldu valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: Pit0N

Bakmazlar diyenler mors oldu.

@OZYMANDIAS
    @flowerhorn
    @Night_Noise

Biraz oyle oldu valla

Alıntıları Göster
    Burası Türkiye deyip bazı şeyleri yerden yere vuruyoruz ama yeri geldiğinde de hakkını vermek lazım. T.C. Kanunları Apple Samsung vs dinlemez :

28 Kasım 2013 PERŞEMBE
    Resmî Gazete
    Sayı : 28835
    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 6502
    Garanti belgesi
    MADDE 56
    (2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir

Tabi bu kanunua uymayıp reddebilirlerdi ama o zaman da tüketici hakem heyeti devreye girerdi ve yine tüketici lehine karar verirdi. Ama işi böyle yokuşa sürmeyen Apple'a da hakkını vermek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: duduco

Burası Türkiye deyip bazı şeyleri yerden yere vuruyoruz ama yeri geldiğinde de hakkını vermek lazım. T.C. Kanunları Apple Samsung vs dinlemez :

28 Kasım 2013 PERŞEMBE
    Resmî Gazete
    Sayı : 28835
    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 6502
    Garanti belgesi
    MADDE 56
    (2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir

Tabi bu kanunua uymayıp reddebilirlerdi ama o zaman da tüketici hakem heyeti devreye girerdi ve yine tüketici lehine karar verirdi. Ama işi böyle yokuşa sürmeyen Apple'a da hakkını vermek lazım

Alıntıları Göster
    Bugun benim de garantisi bitmesine 2 ay kalmıs telefonu değiştirdiler Zorlu'da.

Pil için gitmiştim programa uyuyordu, hatta üst tuş da uyuyordu ama üst tus da sorun yoktu. Arkadas pilin kötü durumda oldugunu pilin değişeceğini ama ekranda benim farketmediğim bir hatanın oldugunu söyledi. O gösterince ben de farkettim kenarda hafif bir yeşillik vardı. Nitekim ıster tamir edileceğini isterse swap cihazla değiştirebileceğini söyledi. Ama birden fazla hata olunca değiştrmek istiyorlarmıs. Oldukca yardımcı oldu. 5 dakıka içinde kozmetik olarak da oldukca kötü durumda olan telefonu alıp sıfır telefon verdiler. Türkiye'de alışmadıgımız bir hizmet şekli. Umarım hep böyle kalırlar.

• Bakalar, aynisi benim basima da geldi. iPhone 5 degistirecektim Vodafone'dan alinma 2 yil garanti bitmesine daha var ancak Apple'da bitmis gozukuyordu. Apple TR'ye gelmeden once satilan telefonlarin garantisi Apple'in sisteminde 1 yil gozukuyor ancak 2 yildir iciniz rahat olsun. Fatura bile sormadilar ben degistirirken. Degisim kagidinda 700 TL civari bir masraf yaziyordu ancak bir sey alinmadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

Bakalar, aynisi benim basima da geldi. iPhone 5 degistirecektim Vodafone'dan alinma 2 yil garanti bitmesine daha var ancak Apple'da bitmis gozukuyordu. Apple TR'ye gelmeden once satilan telefonlarin garantisi Apple'in sisteminde 1 yil gozukuyor ancak 2 yildir iciniz rahat olsun. Fatura bile sormadilar ben degistirirken. Degisim kagidinda 700 TL civari bir masraf yaziyordu ancak bir sey alinmadi.
    Apple daha Türkiye'ye gelmeden önce cihazların bir çoğu hatta nerdeyse hepsi 1 yıllık Apple garantisi ile geliyordu. Sistemden kontrol edilince 1 yıl fakat cihazı Türkiye'den aldığınız için 2 yıl garantiniz oluyor.
    Sistemde 2 yıl olsa faturaya gerek kalmazken eğer genelde 5 ve öncesi cihazlarda ve kimi 5S'lerde olduğu gibi 1 yıl gözüken cihazların garanti kapsamı için fatura ibrazı gerekiyor.

Bundan sonra paralel ithalat cihaz pek kalmadı ama onlar dışında her cihaz 2 yıl garantili olacaktır. Eğer paralel ithalat olmayan bir cihaz alırsanız bundan sonra direk sistemde 2 yıl garanti gözükecektir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.