Şimdi Ara

Apple Store İstanbul - Değişim Koşulları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.888
Cevap
53
Favori
208.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD cihazları konusunda Apple tarafından resmi bir yazı bekleniyor şuanda. Perşembe veya Cuma gününe kadar gelmesi bekleniyor bu yazının (ABD cihazları Türkiye'de garanti kapsamında mı diye)

Ya Genius Bar'dan randevu alıp gidip kendiniz sorun, ya da perşembe-cumayı bekleyin bilginin kesinleşmesi için diyorlar.
  • Garantisi dolan iPhone 5 cihazım için servis başvurusunda bulundum. Ne kadar durumu izah ettiysem de maalesef sonuç olumsuz oldu...
  • merak ettiğim bir soru var. yanıtını bulamadım konuda. şu anki i4 haziran 2010 tarihinde alındı. daha üst modellerle takas gerçekleştirilebiliyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Ben sabah tekrar zorluyu aradım konuşma tarih ve saatimi verdim. Mağduriyetimin giderilmesini rica ettim. Ben değişim istemiyorum. Amacım üzüm yemek onarın verin cihazımdan memnunum dedim. Gerekiyorsa bırakayım amerikaya gönderin işlemi sizin üzerinden yapılsın dedim. Bilmiyorum müdürüne sorup dönüş yapacaktı hala ses seda yok.

Birazdan yine apple care i arayacağım. Onlarada ileteceğim durumu. Olmazsada tüketici hakem heyet,ne dilekçe yazdım bırakacağım. Başka yapacak bir şeyim kalmadı.
  • ABD den alınma İphone 5 var bende..kamerası çalışmıyor. garantisi devam ediyor.. ( kameradan dolayı, değişim olur mu? )

zorluda şu an ABD den alınma iphonelara bakılıyor mu?

aynı durumda olup çözüm bulan var mı?

( lütfen yardım, kargoyla İstanbul'daki bir arkadaşıma telefonu göndereceğim, boşuna göndermiş olmayayım...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adar65 -- 7 Nisan 2014; 12:20:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbatikan

ABD den alınma İphone 5 var bende..kamerası çalışmıyor. garantisi devam ediyor.. ( kameradan dolayı, değişim olur mu? )

zorluda şu an ABD den alınma iphonelara bakılıyor mu?

aynı durumda olup çözüm bulan var mı?

( lütfen yardım, kargoyla İstanbul'daki bir arkadaşıma telefonu göndereceğim, boşuna göndermiş olmayayım...)

ilk gun amerika dahil garantisi devam eden sorun olduguna kanaat getirdikler tum cihazlari degisim yaptilar ikinci gun gittigimde ise amerika cihazlara islem yapmadiklari bilgisini verdiler simdilik ilerleyen gunlerde amerika cihazlar a destek vermek icin calisma baslatacaklarini soylediler

anliyacaginiz ilk gun sadece goz boyamak icin degisim yaptilar cunku basin ordaydi iyi reklam yaptilar ama su an ne yazikki amerika cihazlarina destegi kestiler ilerleyen gunlerde ne olur bekleyip hep birlikte gorucez

• quote:

Orijinalden alıntı: californication_

Ben sabah tekrar zorluyu aradım konuşma tarih ve saatimi verdim. Mağduriyetimin giderilmesini rica ettim. Ben değişim istemiyorum. Amacım üzüm yemek onarın verin cihazımdan memnunum dedim. Gerekiyorsa bırakayım amerikaya gönderin işlemi sizin üzerinden yapılsın dedim. Bilmiyorum müdürüne sorup dönüş yapacaktı hala ses seda yok.

Birazdan yine apple care i arayacağım. Onlarada ileteceğim durumu. Olmazsada tüketici hakem heyet,ne dilekçe yazdım bırakacağım. Başka yapacak bir şeyim kalmadı.

haberdar et lütfen bizi de durumdan.
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Swap cihazda da normal cihazda da sorun çıkabilir,buna lafım yok,ama bu swap cihazın kullanılmış ve tamir görmüş cihaz olduğu anlamına gelmez ki.
  • Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim hocam.

Sizin garanti durumunuz nedir peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim hocam.

Sizin garanti durumunuz nedir peki?

Hocam benim cihaz yeni daha 1 aylık apple ın sitesinde garantili gözüküyor ama sorun türkiyede bakmamaları. Az önce apple care ile görüştüm mağaza bişey yaparsa yapar şuan bizim yapacak bişeyimiz yok dediler. Haber bekliyorum.
  • Ben garantisi biteli 6 ay olan abd cihazıyla ilgili düşünüyordum, siz bile zorluk çekiyorsanız benimki yalan oldu heralde :)

Perşembe-Cuma gününe kadar net haberin gelmesini bekleyin. Ben Cuma gününe genius bar randevusu aldım, bakalım ne olacak.

Buarada bir arkadaş buradan posta ile telefonu ABD'ye göndermiş, ABD'den buraya geri telefon gönderilmesi yerine para iadesi istemiş (gümrükte sıkıntı olacağı için), hesabına yatan para ile apple tr den online olarak yeni telefon almıştı hesaptaki parayı kullanıp üzerine bir miktar ekleyerek. Çözüme ulaşamazsanız aklınızda olsun diye yazıyorum
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Bu da yurt dışından onca para verip cihaz alınır mı diyenler için güzel oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhsoz

Swap cihazda da normal cihazda da sorun çıkabilir,buna lafım yok,ama bu swap cihazın kullanılmış ve tamir görmüş cihaz olduğu anlamına gelmez ki.

Takip ettiğim aylık , 3 aylık , 6 ay ve dönemsel parametreler bu şekilde.

Elbette kutudan sıfır çıkan 5s bile arızalı olabilir.

Genel olarak yeni iPhone 4 daha fazla arıza geliyor

5c de arıza nadir

5 lerde de biraz arızada var

5s lerde de pek yok

En çok s4 geliyor ilk 30 gün geçmedi ise para iadesi veriliyor

iPhone da mümkün değil bu

1 günlük cihaz dahi swap olur

• @Kuray

Cihazin Garanti süresi için:https://selfsolve.apple...ementWarrantyDynamic.do

Garanti Süresi ne Zaman başlar?
    Cihazı satın aldığınız fatura tarihi değil, ilk açıp Aktivasyon yaptığınız zaman başlar

----------------

Apple cephesinde durum bu doğrudur.
    Ama Türkiye fatura baz alınır alınmaz diyen

Tse okusun gümrük bakanlığı vs

Mahkeme faturaya bakar aktivasyona değil

Örnek gittim teşhir cihaz aldım beyaz kalmamış fatura kestiler 2 yıl garantim var ok

Cihazı 1.5 sene önce teşhire açmışlar

Servise verdim garantisi bitik dediler

Aktivasyon geçerliymiş

Şikayette bulundum

Nakit olarak paramı geri aldım

Kısaca öyle bir dünya yok yersen anca..

• Takipteyim. Bakalım yardım edilcekler mi
  • Arkadaşlar ingiltere'den alınma garantisi devam eden bir iphone 5'im var, arama sorunları yaşatıyor ara sıra, cızırtı ve robotik sesler geliyor. Şimdi bir telefonlar görüşme ayarladım, ne gibi bir yol izlemek gerekir tecrübelilerden bilgi alayım. Değişim sağlanır mı?
  • Şu an tüm durumlar karışık bir şekilde.

Cupertino Merkez Apple'dan yazı beklendiği söylendi bana da.

Apple için garanti Aktivasyon tarihine bakıyor.
    Türkiye de bu fatura tarihine bağlı olarak başlıyor.

Türkiye'den Turkcell'den vs. cihazlar alınsa bile Apple onları 1 yıllık Garantiyle satıyor, burada Genpa, Teleservice gibi kurumlar 2 yıl garantisini kendileri veriyorlar.

Benim anladığım şöyle bir durum oluştu.

Amerikan Cihazları özellikle 5-5C-5S modellerinde; Cevap bekleniyor
    Amerikan Cihazlarında 4S cihazda değişim yapıldı, fakat ilk gün belki tecrübesizlikten yapıldı, tekrar sorgulanmalı.

Diğer Avrupa cihazlarlarında yani Türkiye'de satılan cihazla aynı kodu olan cihazlar 1 YIL (Satıldığı ülkenin şartına göre ama genelde iki yıl)

Türkiye'de satılan bir çok cihazda 1 YIL gözküyor garanti.
    Özellikle 4-4S-5 cihazlarında 1 YIL Apple Garantisi gözüküyor
    Eğer 1 YIL dolmadıysa cihazlar ile ilgilenilmesi gerekiyor.
    1 YIL dolduysa, fatura ile başvurulup denenmesi gerekiyor. Apple'a fatura gönderilecek ve AppleCare Amerika Merkezi geri dönüş yapacaktır.

Paralel ithalat olan cihazlarda 1 YIL gözukmesi gerek diye düşünüyorum.
    1 YIL dolmadıysa ve Avrupa ülkesi cihazı ise (yani Türkiye cihazla aynı kodları olan) ilgilenilmesi gerekiyor
    1 YIL dolduysa, fatura ile başvurulup denenmesi gerekiyor. Apple'a fatura gönderilecek ve AppleCare Amerika Merkezi geri dönüş yapacaktır.

Türkiye'den alınan bir çok 4S-5 cihazında 1 YIL ve 5S cihazında 2 YIL gözüküyor..

Özet:
    4S> Nereden alınırsa alınsın, sitede gözüküyorsa kapsam içi, gözükmüyorsa ve 2 yıl ise başvurun
    5-5C-5S> Türkiye ile aynı cihazlar ise ve Avrupadan gelse bile , sitede gözüküyorsa kapsam içi, gözükmüyorsa ve 2 yıl ise başvurun (Amerika kabul olmayacaktır)

Not: Yukarıda anlattığım durumlar sadece benim düşüncelerimdir, Ben sadece 4S Amerika cihazda değisim yaptım ve Amerika olmasına rağmen 4S'te tek cihaz kodu var

Bence garantisi 2 YIL olan arkadaşlar eğer 1 YIL gözüküyorsa, şimdiden hiç bir teknik arızası olmasa bile boş bir vakitte başvurularını yapsınlar fatura ile.
    Bu şekilde eğer Amerika AppleCare başvuruyu kabul ederse cihazınız 1 YIL değil 2 YILA göre hesaplanıp gözükecektir.
    Hem ilerde sorun olduğunda daha rahat çözüm oluşur.

Tek denenen durum Amerika 4S'tir ve o da ilk gündür, ikinci gü bir değişiklik olmuş olabilir

• Müsaitken iMac ve iPod touch 4'üminkini de atarım şimdilik Mac'im ve iPhone'um şu vaziyette;

AppleCare,sonradan satın alınabiliniyor mu?

• bence hayır.ilk kutudan çıkma veya ilk 90 günde yapılabiliyor diye sanıyorum.
  • iPad 2 min kamerasında sorun olup olmadığından bile emin olmadığım bir durum söz konusu. Garantisi sanırım 1 ay önce bitti. Apple öncesi saçma garantide 1 ay sürünmesini istemediğim için göndermedim. Yurt içi cihazım acaba ilgilenirler mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.