Şimdi Ara

Apple Store İstanbul - Değişim Koşulları (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.888
Cevap
53
Favori
208.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Darbe gördü diye cihazı kabul etmiyorlarsa tek care tüketici haklarına basvurmak desenize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 6mi suya dusurmustüm 1200 liraya değişim yapabileceklerini soylemislrrdi o sıra nakit veremeyecegim için telefoncuda sıkıntısı olan hoparlör ve bataryayı değiştirip kullanmaya devam ettim ama şimdi telefonu değiştirmek istesem orjinal parçalar değişmiş değişim yapamayız derler mi yoksa 1200 lirayı verince değiştirirler mi not: takılan parçalar orjinaldir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulayecen kullanıcısına yanıt
    Orjinal parça da olsa yetkisiz müdahalede tüm imkanları geçersiz kılıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Öncelikle müjdemi isterim.

iPhone dahil tüm Apple cihazları dünyanın neresinden olursa olsun teknik servis yapılıyor.
    Bu tüm Mac,iPod'iPad ve iPhone'larda geçerlidir.
    Yurtiçi,Paralel,Yurtdışı ve Amerika cihazlari bile geçerlidir.

Cihazınız Garanti Kapsamında ise ve sorun kabul edilise ANINDA değişim yapılıyor.
    Cihazınızın sadee Garanti süresinde olması gerekiyor

Cihazin Garanti süresi için:https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Garanti Süresi ne Zaman başlar?
    Cihazı satın aldığınız fatura tarihi değil, ilk açıp Aktivasyon yaptığınız zaman başlar

Tecrübe kısmı:
    Amerika'dan alına iPhone 4S 16 GB cihaz vardı.
    WiFi sorunu vardı. WiFi Greyed Out.
    Garantisine 100 küsür gün kalmıştı.
    Genius Bar Randevusu Alındı.
    Cihaza Diagnosis yapıldı ve WiFi'da "Service" yazıyordu.
    Cihazın değişimi öngörüldü.
    Hemen başka bir kişi bir kutuda iPhone getirdi.
    Hemen değişim yapıldı birkaç imzadan sonra telefonu alıp çıktık..
    Cihazımız 1000 küsür gün önce alınmasına rağmen kutusunun açıldığı tarih daha kısaydı ve kurulum yapıldığı zaman süre başlamıştı.
    Cihazınızın kalan garantı süresine 90 gün ekleniyor ve öyle başlıyor.

Bizde farklı bir durum oldu, Şans diyelim, çaktırmadan kullanmaya devam edelim.
    Eski cihazın Garanti Bitiş Süresi: 27.07.2014
    Yeni cihazın Garanti Bitiş Süresi: 22.04.2016

2 yıl gibi değişik bir süre gözüküyor değişik bir olay, çaktırmadan kullanmaya devam..
    Bugün alınsa bile 2 yıl olan cihazin garantisi oldu 2 yıl 17 gün

IMEI kaydı olanlar için, yeni gelen telefonlar direk kayıtlı geliyor, bir sorun olmayacaktır.

Garantisi Biten Cihazlar için:
     Apple Store İstanbul - Değişim Koşulları

Kablo Değişimleri:
    Kulaklık, iPhone Kablosu gibi tüm Aksesuarlar da Garantisi Devam eden cihazlar için anında değişim yapılıyor

EKLEME #1
    Kendi cihazımda şöyle bir gariplik var çözüma kavuşturulamadı..
    Cihazimı aldığım günden beri Hem Seri Numarsı Hem IMEI ile kontrol yaptığımda; cihaz gözükmüyor.
    Bugün Genius'dan baktıklarında cihaz satın alınmamış gözüküyor.

Yukarıda değişimi yapılan ilk telefonda alınan tarih zamanında baktığımda, bomboş daha açılmamış fakat satılmış gözüküyordu. Aktivasyon yapınca aktif oldu ve 1 yıl o zaman başlamıştı.

Fakat benim telefonum da sanki satın alınmamış ve kaydedilmemiş gozüküyor. Telefonu onlarca kez Restore edip Aktivasyon ekranından Aktive gerçekleştiridim fakat kayıt edilmemiş satılmamış gözüküyor.
    Alınalı da Aktive edeli de bırakın 1 yılı 2 yıl bile bitti fakat anladığım kadarıyla şöyle bir olay olacak.
    Telefonu Register edeceğim ve satın alma tarihini kendim gireceğim. O tarihten itibaren 1 yıl garantim başlayacak :))

EKLEME #2- ÖNEMLİ HERKESİN YARDIMI BEKLENIYOR
    Cihazın Satın Alındığı Tarih:
    Cihazın Garantisin Biteceği Tarih:
    Cihazın Satın Alındığı Yer:
    Cihazın Bağlı oldugu Teknik Servis:

Yukarıdaki bilgileri herkes doldurup yazarsa herkes ne olduğunu görmüş olur.

Yaşanan Durumlar:
    Turkcell'den alınan iPhone 5S, 2 yıl garantisi var gözüküyor
    Genpa garantili 6 aylık bir telefon, garantisi bitmiş gözüküyor
    Electroworld'den alınan iPhone 5, 1 yıllık garanti gözüküyor
    Vatan'dan alınan Teleservice garantili telefon, 1 yıllık garanti gözüküyor
    HepsiBurada'dan paralel ithalat telefon, 1 yıllık garanti gözüküyor

EKLEME #3
    Amerika cihazların olmayacağı söyleniyor, ben 4S değişimi yaptırdım. 5,5S,5C,4 cihazlarını bilmiyorum

Cihazınız Garanti Kapsamında ise ve sorun kabul edilise ANINDA değişim yapılıyor.
    Cihazınızın sadee Garanti süresinde olması gerekiyor

Merhaba, yukarıda iki cümlenin dayanağı nedir? Mesela benim telefonum şarj ederken kapandı ve açılmıyor, yarın götürmeyi düşünüyorum. Orada çözüm bulamazlar ise yenisini talep etme koşulları sizin dediğiniz gibi mi?

Net bilgi olursa daha iyi olur. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba

Dubaiden alınma avrupa cihazım var. Cihazım açılmıyor. 1 yıllık garantisi var ama cihazım kayıtlı değil.
    Apple store gitsem cihaz değişimi yaparlarsa acaba kayıtlı cihazmı veriyorlar yoksa kayıtsız cihaz ile mi değişim yapıyorlar. Böyle bir olay başına gelen varmı. Boşuna kayıt parası vermeyeyim :)

• CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Avrupa modeli ise uluslararası garanti kapsamında apple store'da bakarlar.Bence telefonu kayıt ettirmenize gerek yok. Değişim cihazı verirlerse kayıtlı telefon veriyorlar zaten. Ve sanırım garantisine ek süre ekliyorlar birkaç ay.

Bunların doğru olup olmadığından kesin emin değilim, ben de merak ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deity Kronos -- 20 Mart 2016; 16:20:45 >
  • arkadaslar 6 aylik iphone 6 cihazimda temperli cami cikarinca ekranin sol ustte screen clicking denilen ekranin oynama sorununu kesfettim, akasyadan randevu aldim degisim yaparlar mi ne demeliyim?

• ıphone 6 da selfie kamerası kayma ve ekranda şişme var sağ tarafına bastırınca girip çıkıyor sanırım batarya şişmesi değişim olurmu?
  • iplenmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dün aynı cihaz ile, ekran sağ alt köşe esnemesi ve ön kameranın hafif sola kayması problemi için Apple'a gittim, arkadaş 2 dk bekleteceğim servise gösterip geliyorum dedi. Geldiğinde problemler tespit edilmiş cihazı değiştireceğiz dedi. Yeni cihaz almaya gittiğinde aynı masada karşımda bulunan arkadaş görevliye bu değişim cihazları tamir mi olmuş yoksa gerçekten kutudan çıkanlar gibi yeni mi, diye sordu. Görevli arkadaş tamir edilmiş cihazlar sadece Amerika'da ve Özel Garanti firmalarında (genpa vs.) oluyor, burada ki tüm cihazlar kutudan çıkanlar ile aynıdır dedi.

2dk sonra arkadaş yeni cihazı getirdi, kutusunu açtı ve teslim edip güle güle kullanın dedi ve gitti. Yeni cihazı inceledim, hiç bir problemi ve montaj hatası yok. Tamir edilmiş olsa bile bu kadar kusursuz işçilik yapabilecek bir eleman olduğunu sanmıyorum :)

Cihazda 9.2 versiyon vardı ama ara ara donmalar yapıyordu. Jailbreak için güncelleme yapmayacaktım ama dayanamadım. 9.2.1'e güncelledim ve ardından Apple Beta programına katılıp 9.3 Beta 7'yi kurdum, şuan gayet stabil ve hızlı çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

Merhaba,

Dün aynı cihaz ile, ekran sağ alt köşe esnemesi ve ön kameranın hafif sola kayması problemi için Apple'a gittim, arkadaş 2 dk bekleteceğim servise gösterip geliyorum dedi. Geldiğinde problemler tespit edilmiş cihazı değiştireceğiz dedi. Yeni cihaz almaya gittiğinde aynı masada karşımda bulunan arkadaş görevliye bu değişim cihazları tamir mi olmuş yoksa gerçekten kutudan çıkanlar gibi yeni mi, diye sordu. Görevli arkadaş tamir edilmiş cihazlar sadece Amerika'da ve Özel Garanti firmalarında (genpa vs.) oluyor, burada ki tüm cihazlar kutudan çıkanlar ile aynıdır dedi.

2dk sonra arkadaş yeni cihazı getirdi, kutusunu açtı ve teslim edip güle güle kullanın dedi ve gitti. Yeni cihazı inceledim, hiç bir problemi ve montaj hatası yok. Tamir edilmiş olsa bile bu kadar kusursuz işçilik yapabilecek bir eleman olduğunu sanmıyorum :)

Cihazda 9.2 versiyon vardı ama ara ara donmalar yapıyordu. Jailbreak için güncelleme yapmayacaktım ama dayanamadım. 9.2.1'e güncelledim ve ardından Apple Beta programına katılıp 9.3 Beta 7'yi kurdum, şuan gayet stabil ve hızlı çalışıyor.

Cihanızınds ezik varmıydı bide batarya sorunu

• Arkadaşlar 6s plus 16 gb sahibiyim telefonda çizik ezik hiçbirşey yok alalı 1 ay oldu götürsem ve yetmediğini söyleyip üstüne para eklene talebiyle 64 gb ile takas istesem? Böyle birşey mümkünmüdür acaba ?

• iplenmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Hayır ezik vuruk yoktu, bataryada da herhangi bir problem yoktu.

Muhtemelen darbe olsaydı, garanti dahilinde işlem yapılmazdı. Yapılmaması da normal bence.

İlk olarak kamera ve ekran oynaması, ekran değişimi ile düzeliyor dedi, ancak teknik servis değişim kararı verince, değişim yapıldı.

Bu arada, geçen hafta aynı cihaz için arkadaşım, ekranı kırık ve kasasında darbeler olduğu şekilde cihazı götürdü, 380 lira ekran ücretiyle yeni cihaz verdiler.

Ben olsam garanti dışı kalması durumunda, ekran ücretine yeni cihaz verileceği onayını aldıktan sonra hemen orada ekranı kırar, ücretini öderdim :)
  • Merhaba.
    Garantili İphone 4'ümde var olan problemler nedeniyle servise verdim. Değişim onayı gelmiş. Peki bana yine iphone 4'mü vercekler. Yoksa elimizde yok diyip iphone 5'mi verirler. Yada iphone 4 verirlerse ben üzerine para verip iphone 6s alabilirmiyim?

• Merhabalar elimde 6s var değişimden geldi ama bi kaç problemi var yazılımsal olarak donmalar oluyor ve bazen ses tuşları çalışmıyor ayriyetten telefonda 1 adet darbe var üst kısımda ezik acaba bunuda değiştirirler mi
    Diğerini hemen değiştirmiştiler sorgusuz sualsiz

• Arkadaşlar öncelikle merhaba,

mart ayı 2016 da iPhone 6 Plus satın aldım.Model NKU32TU/A diye geçiyor.Fakat cihazı aktif hale getirdikten sonra garanti süresini sorgulatayım dedim 1 Kasım 2016 yazıyor.Ürün aktif hale geldikten sonra modelde TU GEÇMESİNE rağmen Nasıl 6 ay garanti kapsamında olur sizce değerli yorumlarınızı bekliyorum

• Arkadaşlar kablosu kopan ipad için prosedür nedir? İstanbul'da oturmuyorum. Resellersdan halledilemez mi?

• Merhaba
    Ben iphone6 yi servise verdim acma kapama tusu bozulmustu yenisini vericekler bir ust model verirler mi ya da para farki verip ust model alabilir miyim merak ettim
  • Arkadaşlar iPhone 6 aldım ve 2 ay kullandım yolda karşıdan karşıya geçerken cebimden düştü ve araba üzerinden geçti ekran kırıldı ama arka kasada falan hiç bişey yok sizce apple yapar mı veya değiştirir mi para vermeden lütfen acil cevap yazın

• arkadaşlar apple storedan yeni alınmış iphonelarda 14 gün iade hakkı kaç kere var? yani diyelim ki aldığımız telefon bozuk çıktı değiştirdiler değişimden gelen de bozuk çıktı kaç kere bu iade hakkı kullanılabiliyor? bir de model değişimi yerine para iadesi istenirse elden mi ödüyorlar banka hesabına mı transfer ediyorlar ücreti?

açıkçası durum şu: gittim bir adet gri iphone se aldım nakit ödeyerek. ancak ekranı sarımtrak olduğu ve kasası çok parmak izi gösterdiği için değişim talep ettim 14 gün dolmadan. değişimi yaptılar ve sıfır cihaz verdiler rose gold renkte. ancak bu rose gold cihazda bariz bir telefon çekmeme,internet sorunu var. şimdi tekrar iade hakkımı kullanmak istiyorum. sebeplerimi söylesem değişim yaparlar mı? yaptılar diyelim yeni gelende sorun olmayacağının garantisi yok ki ben kendimi bildim bileli bu konularda şanssızımdır yani yine bozuk çıkarsa değişim yaparlar mı? telefonu bi heves aldım yılların android programcısı olarak hevesim kursağımda kaldı bir türlü kullanamadım gönül rahatlığıyla... ha bu arada ellerinde stok yoksa para iadesi istesem elden mi öderler hesaba havale mi ederler?

• Bugün Iphone 6 Plus ı garantiye götürdüm. Screen Clicking problemi vardı telefonda.

Eleman "Siz rahatsız oluyorsanız bir kerelik ekran değişim yapabilirim" dedi

"Aynı problemi yaşayan insanlara değişim yapılmış ama" dediğim zaman ise "apple türkiye prosedüründe böyle bir şey yok" dedi

Ne yapmam gerek sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeshnda -- 4 Mayıs 2016; 2:22:30 >
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.