Şimdi Ara

Apple Store İstanbul - Değişim Koşulları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.888
Cevap
53
Favori
208.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

sawp nedir arkadaşlar,
    refurbished desenize şuna,
    elektronikde kullanılan deyim budur.

yani herhangi bir nedenle üreticisi tarafından tekrar işlemiş ve kullanılır hale getirilmiş üründür.

swap mwap uydurmayın, takas demek iki farklı ürünün aynı değerde olması halinde yapılan değiştirmedir.

ne de çok biliyormuşsun sen öyle?

swap birebir değişim demektir. refurbished ürün demek çeşitli sebeplerle gelen (iade, arıza, iç kullanım vs...) kontrol edilerek satılan ürün demektir. refurbished demek 2. el demektir:

http://en.wikipedia.org/wiki/Refurbishment_%28electronics%29

çok bilmiş,

o halde sizden iade faturası isterler,
    mali prosedürü bilmeden konuşma.
    faturası ile alınan malın değişiminde faturanın iptali gerekir.
    sen hehqngi bir fatıra götürdün ü veya iade faturası kestinmi?
    angut.

Ne diyorsun sen ya. Ben ticari otomasyon (fatura ve muhasebe modülü dahil) yazmış adamım. Değişimde fatura gerekmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    14 gün icinde değişim icin fatura gerekir.Faturasız değişim yapılamaz.
    Ürün firma adına alınmışsa firma iade faturası kesmek zorundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

Bu swap olayını ayrıntılı şekilde açıklamaya çalışmıştım daha önce, neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz

LINK:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88138620

Not: Yine de itiraz edecek olan varsa lütfen önce Zorlu ya gidip ya da Apple müşt. hizm. arasın öğrensin sonra itiraz etsin lütfen, körü körüne yok öyle yok böyle deyip durmayın bilmeyenleri de yanıltmayın...

aynı şeyleri söylüyoruz.....

swap diye bir teslim olamaz,
    işlem görmüş cihazın verilmesi işlemi refurbished olup,
    tüm dünyada bu ürüne garanti kapsamında da işlem yapılır.
    eğer bu ürünü mağazadan satın alırsanız indirimli fatura kesmek zorundalar,
    apple ise garanti kapsamında ayıplı ve kusurlu ürünü bunlarla değiştiriyor.
    örneğin, wifi gri, bozuk home tuşu, bozuk batarya vs.....

ne çok bilen var yahu...

daha doğrusu bir kelimeyi biri ortaya atıyor,
    millet peşinden gidiyor.

ek,
    iphone ve ipad kullanıcısıyım, yazayım da millet yanlış anlamasın.

ek2; fatura yazılımı yapan kişinin mali işleri bilmesi gerekmiyor, pc bilgisi olsun yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: New_Days

geçtiğimiz Cumartesi zorlucenter AppleStore daydım, herkezin elinde değişim cihazı geleni değiştiriyorlardıki bu cihazlar daha önce garantiden dönmüş apple fabrikalarında yenilenmiş cihazlar kendinize macera aramayın :) genius bar randevum olmadığı için işlem yapamadılar bakalım bu hafta sonu gideceğim, şöyle bir durum var Türkiyeden faturalı alınan cihazlarda fatura ibrazı ile uluslararası garanti 2 yıl oluyormuş, sitede cihaz garanti süresi dolupta elinde faturası olanlar yanında mutlaka götürsün.

Tekrar merhaba, Bu konuda herkez birşey söylüyor iphone model kodunda TU ibaresi geçen bütün cihazlar, Türkiye için üretilmiştir. Ben genius randevusuz geçen hafta gittiğimde paralel ithalat cihazlar TR için üretilmiş ise faturasını ibraz etmek şartı ile cihaz ve aksesuar değişimi belirli kriterler dahilinde yapılıyor. Garantisi 2 yıl. Apple store manager kendi söyledi. ikinci konu cihaz değişim Apple iphone u 176 usd ye mal eder. Kullanıcı hatasında değişim esnasında para aldığı için yine kar eder. Değişim cihazlarının hepsi tamir görmüş toplanan cihazlardır. işi bilen telefonculara sorduğunuzda, bu cihazları bilir. Değişim esnasında eski cihazı alır sizden ücrette alır toplanır gider. Bu devir böyle döner. Değişim esnasında size değişim belgesi verilir. Vs yani sonuç olarak durum budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncbasaran -- 9 Nisan 2014; 21:19:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

14 gün icinde değişim icin fatura gerekir.Faturasız değişim yapılamaz.
    Ürün firma adına alınmışsa firma iade faturası kesmek zorundadır.

bu açıklamayı hangi bilgiye dayanarak yapıyorsun? ben türkiye çapında çok büyük bir firmanın teknik servis programını yazdım. fatura-muhasebe vs.. modüller de yazdım ayrıca.
    eğer firma sorun çıkarmak isterse fatura isteyebilir. ama iyi niyetli bir firmaysa son kullanıcı için iade durumlarında bile fatura gerekmez. direk gider pusulası keserek malı iade bile alabilir. hele ki değişimde. sadece sağlam deposunda arızalı deposuna bir transfer yapması yeterli.
    değişimde ürün firma adına bile olsa iade faturası filan gerekmez. fatura hareketi gerektiren bir durum yok ki değişimde zaten.

• bilgilendirme için çok teşekkürler önemli bir konu

www.hakkindabildiklerim.com
    "çook biliyorsan paylaş"
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Verdiğim bilgiler 4 yıllık internet alışveriş tecrübesi ve 1 yıllık teknik servisde calişmama dayanıyor.Teknik servisde bize gelen ürünü iade veya değişim yapabilmemiz icin ilgili firmaya biz tekrar iade faturası kesmek zorundaydık.
  • Bugün hallettim Bahçeşehirdeki Işıl elektronikte Uğur bey tamamen düzeltti. Orjinal Apple 5s ekranı taktığını kanıtlamak için takarken barkoduna kadar gösterip halletti. Ekran 550tl ye değişti. Piyasada aldığım fiyatlar 450 civarıydı ancak güven ve işçilik açısından hiçbir sorun yok. Önceden "Punto bilişim" in orjinal diye taktığı "Çıkma" ekranla arasında net bir fark var. Eğer isterseniz iletişim bilgilerini paylaşabilirim.

• Turkcell'den alınmış garantisi devam eden kilit tuşu bozuk İphone 5'i bugün sorgusuz sualsiz ve faturasız anında değiştirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Borhan_

Bugün hallettim Bahçeşehirdeki Işıl elektronikte Uğur bey tamamen düzeltti. Orjinal Apple 5s ekranı taktığını kanıtlamak için takarken barkoduna kadar gösterip halletti. Ekran 550tl ye değişti. Piyasada aldığım fiyatlar 450 civarıydı ancak güven ve işçilik açısından hiçbir sorun yok. Önceden "Punto bilişim" in orjinal diye taktığı "Çıkma" ekranla arasında net bir fark var. Eğer isterseniz iletişim bilgilerini paylaşabilirim.

550 çok fazla hocam. Abd'ye yollayacağım sanırım. 3 ay var garanti bitmesine.
  • istanbul bilişimden bir ipad air alsak applestore herhangi bir problem olunca bakacak anladığım ?

doğrumudur ?

Doğru ise neden fazla para verip apple store dan alalım ?

cevaplarınız için teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circumciser -- 10 Nisan 2014; 18:10:15 >
  • circumciser C kullanıcısına yanıt
    Paralel ithalat cihazlara Apple Store bakmak zorunda değil.İstanbul bilişim tarafından garantisi sağlanıyor.
    Cihaz Amerika değilde Apple'nin uluslar arası garantisinin gecerli oldugu bir ülke ürünü ise o zaman 1 yıl sınırlı garantiniz var
  • Ozaman araştırıp,nereden ithal edindiğini bulup 1 senelik garanti için bile denenebilir..

Teşekkürler..

@White Aura
  • Sivi temasi icin ne uyguluyorlar arkadaslar..? Ekranimda sivi temasi yok ama su akmis gbi goruntu oldu icten.ip5 telefonum, cevaplariniz bekliyorum..

• benim iPhone 5im ispanyadan geldi ve garantisi bitti kilit tuşu ciddi anlamda sallanıyor ve çatır çutur sesler çıkartıyor basınca ayrıca pil de max 2 buçuk saat gidiyor bu durum da bir hayli can sıkıcı

ücret karşılığında değişim yaparlar mı ücret ne olursa razıyım zaten 250 ile 750 arası değişsen bir ücret demişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bran the Builder -- 11 Nisan 2014; 15:15:34 >
  • Eğer telefonda sadece pil arızalı ve onun dışında telefonda bir problem yoksa 189TL'ye değiştiriyorlar telefonu, yeni telefon ile

• Genius bar boş randevu kalmamış. Yeni randevular hangi peryotta ne şekilde açılıyor?
  • Kac gundur bakiyorum randevu almak icin. En son carsamba gunune kadar vardi. Ben persembe gidicektim ama gun olarak carsambada bitiyor. Bugun baktim randevular kapanmis.

Telefonla vs alamiyor muyuz Randevuyu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Borhan_

Bugün hallettim Bahçeşehirdeki Işıl elektronikte Uğur bey tamamen düzeltti. Orjinal Apple 5s ekranı taktığını kanıtlamak için takarken barkoduna kadar gösterip halletti. Ekran 550tl ye değişti. Piyasada aldığım fiyatlar 450 civarıydı ancak güven ve işçilik açısından hiçbir sorun yok. Önceden "Punto bilişim" in orjinal diye taktığı "Çıkma" ekranla arasında net bir fark var. Eğer isterseniz iletişim bilgilerini paylaşabilirim.

Bende bahçeşehirdeyim denildiği gibi ışıl elektronik çok iyi işler çıkarıyor öneririm

• J. Marston kullanıcısına yanıt
    Mantıklı aslında, çalışma saatlerinde arayıp denemek lazım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.