Şimdi Ara

Apple ürünlerinde gümrük durumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • turizm ile uğraştığım için şu anda aklıma bir fikir geldi. bunu başka bir arkadaşımla da paylaştım onun dediği 1 telefondan fazla bir şey getiremezsin oldu ancak bazı konularda 4 5 tel getiren arkadaşları da okudum. şimdi ben uygun fiyatlı bilet yakaladığım anda mesela ingiltereye gitsem 2 ip4 2 ipad2 2 tane de ipad alsam gelsem gümrükte sorun yaşar mıyım? kaç parçaya kadar getirme imkanım olur?

• yasayabilirsin de yasamayabilirsinde gümrük şans işi biraz ama genelde bişey demezler 2 tane iphone ile ipad 2 ye hediye aldım dersiniz.
  • Arkadaşım ı adet cıhaz ve ıpad zati eşyalara girer yalnız kullanılmış olarak yanı kutusundan cıkartılmış ıp4s cebınızde ıpadda kılıfında vs ıle gümrüğe zati eşya olarak beyan edersiniz eğer birden fazla getırecek olursanız gümrüge takılır vede emanete depoya alınır sıze bır belge verılır tekrar dönerken hangı ulkeden geldıysenız oraya götürebılırısınız yanı Tr ye gırmesı yasak oluyor...
  • evet sorun yaşarsınız. şu anki gümrük mevzuatımıza göre yolcu yanında sadece 1 elektronik eşya getirebilirsiniz.

1 telefon, 1 ipad, 1 fotoğraf makinesi vs vs.. Fazlası gümrükte sorun çıkarır bilginize.
  • Ben ABD'den 2 tane kutusu acilmamis iphone4 bir adet de ipad getirmistim yanimda sorun olmamisti. Aslinda bunun sinirlamasini bende merak ediyorum maksimum kac tane getirebiliriz.

Edit: şimdi hatirladim da bir tanesini arkadasimin cantasina sokmustum problem olmasin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 25 Ekim 2011; 14:40:06 >
  • Yolcu beraberinde cep telefonu getirmek mümkün müdür?

Evet getirilebilir. Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere, Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar da dahil olmak üzere cep telefonunu yolcu beraberi kişisel eşya statüsünde telefonun kıymetine bakılmaksızın muafen getirebilmektedir.

Yabancı misyon mensupları için bu sınırlama söz konusu değildir.

Detaylar ve diğer hususlar:http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx
  • Peki bu 4-5 tane getiren arkadaşlar nasıl getiriyor acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şansınıza bağlı bir şey gümrük memuru o anda kontrol edebilirde etmeyebilirde.
  • gecen biri 13 tane getirmis. bu dogubanktaki cakallardan biri. adamlar hilesini hurdasini ogrenmis bu isin. rahat rahat istedikleri kadar getiriyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında merak ettiğimde bu. 10 15 tane getirenden ziyade 5+ bana ütopik geldi. Bir pasaport bir de vizeye bakar bu iş. Bilet zaten benim sektörüm. Al oradan 300 500 fazlasına sadece birini sat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

gecen biri 13 tane getirmis. bu dogubanktaki cakallardan biri. adamlar hilesini hurdasini ogrenmis bu isin. rahat rahat istedikleri kadar getiriyorlar

Hilesi hurdası sanırım bırkac kişiye paylaştırmasıdır gümrüğe girerken asla 10-15 adet cıhazı elını kollunu sallaya sallaya sokamaz havalımanında xray cıahzlarından zor gecer kımsede 10-15 adet ıcın gecsın demez kacakcılıga gırer bırden fazla olması ayrıca aynı amrka olmasıda bırden fazla bır üründe gümrük kacakcılık dıye düşünür vede tutanakla ambar tabır edılen depoya alınır ınsıyatıf vardır burada ısterse amır kacakcılık muamelesıde yapar ve savcılıga verır genelde ambara teslım edılen mallar cıkısta yıne ggümrükten sahıplerıne makbuz karsılıgı teslım edılır oda getırdıgı gıbı gerı göturur..Mumkun oldugu kadar bırden fazla getırmemek lazım ben bır tarıhte 4 adet 3gs ıcın rıca ettım yolculara verdım onlarda gumrukten gecerken benım cıhazım dedıler valızlerınde o şekılde yurda soktum...Am ılk ve son oldu cunku bayagı cekınmıştım...

• Arkadaşlar sanırım bende yurt dışından bir IPhone getirteceğim ve gümrük olayı kafamda tamamen netleşmiş değil.Tamamen sorunsuz bir şekilde gümrükten geçirmek istiyorsak ne yapmamız gerekiyor?
  • İlerde deneyeceğim işlerin başında geliyor bu durum. Biri açıklarsa sevinirim, xray cihazı diyorsunuz da bu kontrol noktasıyla gümrük memurunun bulunduğu yerler aynı mı? xray cihazında bu fazlalık belli olursa ne yapıyorlar. Bana arkadaşımın dedigi şuydu; bir ucakta 2 3 kişi çevriliyor valizleri kontrol ediliyor eger onlardan olmazsan sorun olmadan geçersin demişti. Ama şimdi goruyorum ki sizin dediklerinizle çelişiyor bu olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _BrayN_

Arkadaşlar sanırım bende yurt dışından bir IPhone getirteceğim ve gümrük olayı kafamda tamamen netleşmiş değil.Tamamen sorunsuz bir şekilde gümrükten geçirmek istiyorsak ne yapmamız gerekiyor?

1 tane iphone da sıkıntı olmazki kendiniz kullancagnız için getirebilirsiniz. yolcu yanında 1 adet telefona izin veriliyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erniuif

İlerde deneyeceğim işlerin başında geliyor bu durum. Biri açıklarsa sevinirim, xray cihazı diyorsunuz da bu kontrol noktasıyla gümrük memurunun bulunduğu yerler aynı mı? xray cihazında bu fazlalık belli olursa ne yapıyorlar. Bana arkadaşımın dedigi şuydu; bir ucakta 2 3 kişi çevriliyor valizleri kontrol ediliyor eger onlardan olmazsan sorun olmadan geçersin demişti. Ama şimdi goruyorum ki sizin dediklerinizle çelişiyor bu olay.

Arkadaşaım bır kac kişi havalımanında baklıp valzlerıne dıgerlerıne transit geç denmez tek tek valızler gecer gümrükten el çantanızda dahıl.Yukarda yazdıklarımı okursanız sanırım ne yapmanız gerekecektır anlayacaksınız süreklı karayolu ve havayolu ıle yurt dısına gıdıp gelen bırı olarak sızı aydınlatmaya çalışıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATAKAN2009

quote:

İlerde deneyeceğim işlerin başında geliyor bu durum. Biri açıklarsa sevinirim, xray cihazı diyorsunuz da bu kontrol noktasıyla gümrük memurunun bulunduğu yerler aynı mı? xray cihazında bu fazlalık belli olursa ne yapıyorlar. Bana arkadaşımın dedigi şuydu; bir ucakta 2 3 kişi çevriliyor valizleri kontrol ediliyor eger onlardan olmazsan sorun olmadan geçersin demişti. Ama şimdi goruyorum ki sizin dediklerinizle çelişiyor bu olay.

Arkadaşaım bır kac kişi havalımanında baklıp valzlerıne dıgerlerıne transit geç denmez tek tek valızler gecer gümrükten el çantanızda dahıl.Yukarda yazdıklarımı okursanız sanırım ne yapmanız gerekecektır anlayacaksınız süreklı karayolu ve havayolu ıle yurt dısına gıdıp gelen bırı olarak sızı aydınlatmaya çalışıyorum...

Turkiyeye girerken oluyor bu kontrol değil mi, Amerika'dan 20 iPhonela çıkış yapsak sıkıntı oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Turkiyeye girerken oluyor bu kontrol değil mi, Amerika'dan 20 iPhonela çıkış yapsak sıkıntı oluyor mu ?

Amerıkadan 20 cıhazla nasıl cıkacaksınız?Bırden fazla mal cıkarmanız ıcın gümrük ıthalat belgenız olması lazım Tr dede gümrükte zaten 20 adat dırekt kacakcılığa gırer hem malınız müsadere edilir hemde dırekt savcılıga verılırsınız.Bence gözünüzü karartıpta böyle risklere gırmeyın.Dışardan getırten dogubank vs gıbı yerlerdekı satcılar bırden fazla ınsana getırtıyor yoksa herkese 20 tane al gel demıyor.Artık tercih sızın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Amerıkadan 20 cıhazla nasıl cıkacaksınız?Bırden fazla mal cıkarmanız ıcın gümrük ıthalat belgenız olması lazım Tr dede gümrükte zaten 20 adat dırekt kacakcılığa gırer hem malınız müsadere edilir hemde dırekt savcılıga verılırsınız.Bence gözünüzü karartıpta böyle risklere gırmeyın.Dışardan getırten dogubank vs gıbı yerlerdekı satcılar bırden fazla ınsana getırtıyor yoksa herkese 20 tane al gel demıyor.Artık tercih sızın...

ben daha istanbul atatürk havaalanı dış hatlar gelişte kapıdan çıkmadn önce gümrük memurlarının önünden geçilen yerde ne bir arama gördüm ne de ben arandım.
    Birkere yurtdışından arkadaşlarıma (satmak için değil) topma 4 adet SLR fotograf makinası getirmiş, ayrıca gelirken yanımda kendi makinemde vardı. Hiçbiryere bir sorun yaşamadım. Hepside aynı bavulda kutularındaydı.

işinizi sağlama almak için geitrdiğiniz elektronik cihazları farklı çantalara dağıtabilirsiniz.

• Türkiye'ye girişte havaalanında gümrükten geçerken her bavul ve el çantası x-ray'den geçer. Mevzuata aykırı sayıda ve mahiyette olan eşya anında farkedilir. Fazlası kaçakçılığıa girer, başınıza dert alırsınız, benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

Türkiye'ye girişte havaalanında gümrükten geçerken her bavul ve el çantası x-ray'den geçer. Mevzuata aykırı sayıda ve mahiyette olan eşya anında farkedilir. Fazlası kaçakçılığıa girer, başınıza dert alırsınız, benden söylemesi.

Arkadaşım bu konuda yukarda kac kez acıklama yaptım ama arkadaşlarımız hala kendı pencerelerınden falan 5 tane getırmış fılan 8 tane bende getıreyım hesabında artık yorum yapmaya gerek yok yolları acık olsun....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.