Şimdi Ara

Apple uyardı: Sertifikasız şarj aletlerini kullanmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple uyardı: Sertifikasız şarj aletlerini kullanmayın!
    Apple, tüketicileri diğer markaların şarj cihazlarını ve kablolarını kullanmamaları konusunda uyarıyor. Apple göre diğer üreticilerin ürünlerini kullanmak, özellikle Apple Watch, iPhone ve AirPods gibi cihazlarda yavaş şarj, tekrarlanan zil sesleri, pil ömrünün azalması ve daha fazlası gibi sorunlara yol açabiliyor.

Ayrıca Bkz.Sahte Airpods Pro nasıl anlaşılır? İşte hızlı AirPods orjinallik sorgulama yöntemleri

Apple: MFi sertifikalı kablo ve şarj cihazlarını kullanın

Apple’a göre tüketicilerin yalnızca Apple tarafından üretilen veya Made for Apple (MFi) sertifikalı iPhone şarj aletlerini kullanmasını gerekiyor. Apple, orijinal Apple Watch şarj cihazlarına ilişkin de uyarıda bulunuyor; Destek belgesinde “Apple tarafından üretilmeyen şarj cihazlarının şarj konektöründe farklı renk, yazı veya başka tasarım farklılıkları olabilir.” ifadesi yer alıyor.

Apple uyardı: Sertifikasız şarj aletlerini kullanmayın!
    Apple ayrıca bugüne kadar ürettiği tüm kabloların model numaralarının bir listesini paylaştı. Örneğin; kullanıcılar, Mac bilgisayarları üzerinden Apple Watch şarj cihazının üreticisini kontrol edebiliyor. Apple Watch, Mac’e bağlandıktan sonra Sistem Ayarları - Genel - Hakkında - Sistem Raporu menüsünde USB altında Apple Watch şarj cihazının seçilmesi gerekiyor. Üreticinin ismi görülüyor.

Apple, kullanıcıların MFi lisanslı aksesuarlar veritabanında arama yaparak sertifikalı üçüncü parti şarj cihazı kullandıklarından emin olabileceklerini söylüyor.

Kaynak:https://support.apple.com/en-us/HT213854

• Sorun şu ki sertifika vermek için para istiyor elma, üretici dünyanın en iyi adaptörünüde yapsa sertifika için elmaya ödeme yapması gerekiyor.

Bazı kaynaklarda bu ücretin aksesuar başına 4$ olduğu söyleniyor.(kablo vb. şeylerde dahil)(düşük riskli ürün gruplarına -yani çok satacak olan- özel orantısal fiyat verildiğide belirtilmiş)

8-10 dolarlık görece kaliteli bir markanın kablosunun ücretinin yarısın boş lisans parası olmasını şahsi olarak kabul edilemez görüyorum. Ki nedeni üreticilerinin bile bu kadar kazanamadığı ticari ortamda elmanın tekel gücünü kötüye kullanarak haksız kazanç elde etmesi.

--

Elmanın konnektörleri vb. (mikro denetleyici içermesinden ötürü) mfi üreticiye sadece kendi sağladığıda söyleniyor ki böyle bir durum varsa aksesuar üretiminde gizli tekel olmaları anlamı taşıyor bu durum.

Bu bilgiler şirketler tarafından halka açık olarak paylaşılmadığından internet üzerinden edindiğim bilgilere dayanarak yorumda bulundum bilginize.

• Avrupa Birligi bakalim sertifika ayagina dayatabilecek karsi bir cozum bulabilecek mi ?

• 15 Yıllık android 20 yerinden yamalanmış standart usb kablosu ve çinin kömürlüğünde üretilmiş şarj aleti ile şarj olurken Apple:

• Bu Apple orjinal olmayan kabloyu algılayıp telefonu kendi kendine bozar demedi demeyin.

• Kablo çok önemli değil önemli olan adaptör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklını varsa Apple almayın , ama gerçi akilsizlar alıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0537 kullanıcısına yanıt
    kablo da cok onemli. teknosadan aldigim preo marka kablo 1 ay sonra hızlı sarj ozelligini kaybetmisti.. mfi sertifkalı kablo aldim senelerdir sorun yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gecemelek G kullanıcısına yanıt
    İyi bari dünyada bir tane fakir ama akıllı kalmış...

• Bugüne kadar %80 başka marka şarj aletleri kullandım eğer ucuzuna kaçmıyorsanız doğru değerde akım koruması olan bir şarj aleti alıyorsanız ben telefona bir şey olduğunu görmedim

• Telefon parası istemeyin o zaman. Resmi siteden sipariş ettim siparişim gelmedi haftalarca

• olur olur yeriz yeriz

• Ben senelerdir satıyorum. Zarsr. Verdiğine dair bi. Şikayet almadım yada yavaş şarj ettiğine dair. Orjinali 2 haftada bozulunca garanti kargoyuda yükler. Samsung garanti konusunda bana sorun yaşatmadı hiç

• blackrether kullanıcısına yanıt
    Kablo sağlam olsa bile sahte olduğunu anlayınca karalisteye alıyordur, mâlum, kablosunda bile firmware ve seri numarası(dijital olarak) taşıyan firma. (Kablolarında mikro denetleyici var evet)
    Bazı kablolara(şimdilik sadece maclerde kullanan) bağlantı sonrası yazılım güncellemesi attığıda bilinen birşey.

Zaten kendileri söylüyor mfi olmayan kablolardan hızlı şarja izin vermeyeceklerini. Hatta AB'den bu yüzden uyarı yediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Aralık 2023; 15:10:03 >
  • O zaman kutuda şarj aletide ver o apple :@

• MFI sertifikalı markalar neler acaba mesala ugreen da bu sertifika varmı

• Tugayy kullanıcısına yanıt
    Baseus anker belkin spigen mcdodo

• Tugayy kullanıcısına yanıt
    Ugreenin belirli kablolarında mfi lisansı var. Ürünün detaylarını incelemen gerekiyor.

• Apple'a cevabım:

yo

• Apple uyardı: Sertifikasız şarj aletlerini kullanmayın!

Mesala bu kabloda MFI sertifikası varmıdır acaba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.