Şimdi Ara

Apple Zorlu Center Garanti Saçmalığı (Pil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone 7+ Cihazim icin 1 hafta ugrasmalarim sonucunda Zorlu Center ‘dan Randevu bulabildim dun için.

Randevumu alip belirtilen saatte orada oldum ve bi gorevli arkadas geldi, Klasik; Nasil yardimci olabilirim, ne sorunu vardi cihazinizin vs gibi laflar ile ukala bi sekilde Tableti önüne koydu ve basladik konusmaya ,

Ben cihazımın iki senesinin dolmasina iki ay kaldığını söyledim ve Pilimin aşırı çabuk bitme sorunu olduğunu söyledim oda kontrollerini gerçekleştirip , evet doğru cihazınızın %40’lik batarya ömrünün gittiğini ve Pilinizin şu an iyi bir durumda olmadığını söyleyebilirim dedi.

Buraya kadar hersey normal, Pilim cabuk bitiyor, arkadas kontrol edip Pilin iyi durumda olmadigini ve Sarj dongusunun 610 Oldugunu soyluyor ve ekliyor,

Ama Apple Pil’leri garanti kapsamina sokmuyor, cunku kullanici kaynakli bi donanim oldugunu soyluyor.

Tableti’de bana gosterip, “ Apple Batarya degisikligini Sinirli garanti kapsamina soktugu icin, Ucretsiz Pil degisimi yapmamaktadir “
    Gibi bir uyari veriyor,

Yani piliniz garanti kapsaminda degisim yapilamamakta, dilerseniz 319₺ ucret ile degisim yapabilirsiniz diyor (!)

4 bin ₺ civarinda olan telefonun pilinin garanti kapsaminda degismeme gibi bi sacmaligi olabilir mi ya ? Bu nasil bir sacmaliktir ?

Hem kendisi pil’in durumunun iyi olmadigini soyluyor, hem de garantiden degismeyecegini...

Boyle bi sacma politika olabilir mi?

Pil sagligim %86 , Sarj dongusu 610 ; Ama garanti kapsaminda Pil degisimi ? HAYİR .

Bu surecte nasil bir yol izlemeliyim ?

• O devir kapandı artık, ücretsiz pil değişimi olayı apple yazılım ile telefonları yavaşlatıyor olayı üzerine çıkmıştı. Yani daha öncede böyle bir uygulama yoktu. Tabi o dönem herkes sağlığı %90’da olsa pilini ücretsiz değiştirdi

Artık kriter koymuşlar 500 şarj döngüsünden az iken %80’in altına düşerse pil sağlığı ücretsiz değiştiriliyor sanırım bu da normal bir pille imkansız gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 24 Ekim 2019; 7:41:51 >
  • Apple Zorlu Center Garanti Saçmalığı (Pil)

Benimde Eylül ayının başında değiştirmediler %80 di

Şimdi 79 a düşmüş

Eylül 19 da garanti bitti

• Bu Nasıl Bir İş Anlayamadım Birileri Pil Diye Götürüp Yeni Cihaz Alırken Birileri Pilini Dahi Değiştiremiyor
  • Şöyle bir durum var. Apple pil döngüsüne göre hareket ediyor.

Örnek vermek gerekirse 500 döngüyü aşmadan piliniz %80 altına düşerse garanti kapsamında değişiyor.

Sizin döngünüz 610. O yüzden pil garanti kapsamına girmez. Macboo pro lardada aynı. İpadtede durum aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazall -- 24 Ekim 2019; 8:56:41 >
  • Size müstehak iyi yapıyor apple kullanmayın kardeşim gidin başka marka alın ne güzel cihazlar var şu dediği bir rezalettir tanıdığın olsa ama saniyede swaplardı cihazını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazall

Şöyle bir durum var. Apple pil döngüsüne göre hareket ediyor.

Örnek vermek gerekirse 500 döngüyü aşmadan piliniz %80 altına düşerse garanti kapsamında değişiyor.

Sizin döngünüz 610. O yüzden pil garanti kapsamına girmez. Macboo pro lardada aynı. İpadtede durum aynı.
    İyi de telefonun şarjı bitiyorsa ve ben bunu şarj ediyorsam benim ne suçum var :))
    Sarji erken bitmesin bizde surekli sarj edip dongusunu arttirmayalim :)
  • webco W kullanıcısına yanıt
    Ne kullanalım çöp androidmi
  • 4000tl cihaz alip 300tl batarya göze geliyosa suc applenin değil..o batarya ile 2 yil daha rahat bi şekilde kullanicaksin yerinde olsam değiştiririm dişarda değiltirip kalan garantiyi öldürme.
  • Pil dediğiniz kimyasal maddeden oluşuyor. Bunun belli bir kapasitesi var.
  • 500 DÖNGÜ muhabbeti nedir?
    döngü bir kere %0dan %100'e mi çıkarmak?
  • benzer durum başıma geldi..sanırım artık garantiden pil değiştirmemek için böyle yapıyorlar.. 2 gün arayla önce zorlu sonra akasya apple'a gittim. iki taraf'da aynı şeyleri söyledi. pil değerim %81 şarj döngüsü 482. yani bu değerler ile değiştirilebilir çünkü %1'lik bir fark var..genius'un insiyatifine bakar..ancak ikisinin de tablet-i şerif'i aynı cevabı verdi. cihazı burada onarma depo'ya gönder..yani apple onarım merkezi'ne..bu demek oluyor ki en az 10 gün telefonsuzum ve garanti dahilinde pil değişimi de olmayabilir hiçbirşey yapılmadan geri gelebilir..bende tamam dedim gittim caddebostan troy'a 319 lira'ya pil değiştirdim 2 saatte de teslim aldım..

zaten belirttikleri şartlar ile garantiden pil değişimi çok zor..
  • Bence de apple burada haklı.Sen haddinden fazla kullanıp garantiye girmesini istiyorsun.
    Araba gibi düşün senede 15 bin km garanti veriyor sana.Bunu aşarsan garantiye sokmuyor neticede.
  • Bu pillerin zamanla ömrünün tükenmesi doğal lityum-iyon pillerin doğası bu Apple der ki; 500 sarj döngüsü bitmeden pil sağlınız %80'nin altına inerse o zaman ücretsiz değişim yaparız. Ama bunun dışında oluşacak şeyler zaten pilin doğasında var bunun için değişim garantisi veremeyiz.

Olay bu. Apple sitesinden makaleleri okusaydınız zaten gitmenize gerek kalmazdı bu arada aynı işlemi Apple Destek Chat üzerinden de yapıp bilgi veriyorlar boşuna gitmişsiniz.

Yani ortada saçma bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 25 Ekim 2019; 17:13:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Bu pillerin zamanla ömrünün tükenmesi doğal lityum-iyon pillerin doğası bu Apple der ki; 500 sarj döngüsü bitmeden pil sağlınız %80'nin altına inerse o zaman ücretsiz değişim yaparız. Ama bunun dışında oluşacak şeyler zaten pilin doğasında var bunun için değişim garantisi veremeyiz.

Olay bu. Apple sitesinden makaleleri okusaydınız zaten gitmenize gerek kalmazdı bu arada aynı işlemi Apple Destek Chat üzerinden de yapıp bilgi veriyorlar boşuna gitmişsiniz.

Yani ortada saçma bir şey yok.
    Şarj döngüsünü hangi programla görüyorsunuz?
  • abd'de istediğin gibi değiştiriyorsun kimse sana 500 döngü demiyor ama türkiye'ye gelen her şirket, sorgulanmadan, başına buyruk hareket edebildiği için ve tüketiciyi kimse sallamadığı için firmalar kafasına göre böyle kurallar koyabiliyor.

adama bak 500 döngüyü geçmeyecekmiş ulan mal cinyus 2 yıllık cihazı her gün şarj edince zaten 500'ü her türlü geçiyor nasıl mümkün olabilir 500'ü geçmemesi? benim de %85 pil sağlığı var 2 yıllık cihaz 750 döngü olmuş bile. her gün 2 defa falan şarj ediyorum cihazı çünkü dayanmıyor. powerbank falan alıp idare edicem. pil değişimine bazen indirim falan geliyor bir ara 129tl olmuştu yine o fiyatlara inerse gider değiştiririm garanti bitmesine 10 gün kaldı zaten.
  • Kullanıcıyız tamam...

500 döngü olmazsa Türk olarak herkesin yapacağını yazayım hemen.

Baktık ki pil sağlığı %88 vs diyelim. Şarj aletini peş peşe tak çıkar tak çıkar şeklinde pili çürütüp %80'in altına düşürüp, Apple'a gidip birde bağırıp çağırıp değiştirme yoluna gideriz.

İyi niyeti suistimalde bizim milletin üzerine yoktur.

iPhone 11'ler çıktığında 14 gün iade hakkını kullanmak adına 12 günde 1 telefonu iade edip yeni telefon alacağım diyen adamlar var bu forumda :)
  • 120tl iken değişmek için götürmüştüm abi yılbasına kadar kullan yılbasında degıselım dedı tamam dedım
    pil oldu 319tl mecbur degıstık
  • Şarj döngün 500 ü geçtiği için değişim yapmamışlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkytur

Kullanıcıyız tamam...

500 döngü olmazsa Türk olarak herkesin yapacağını yazayım hemen.

Baktık ki pil sağlığı %88 vs diyelim. Şarj aletini peş peşe tak çıkar tak çıkar şeklinde pili çürütüp %80'in altına düşürüp, Apple'a gidip birde bağırıp çağırıp değiştirme yoluna gideriz.

İyi niyeti suistimalde bizim milletin üzerine yoktur.

iPhone 11'ler çıktığında 14 gün iade hakkını kullanmak adına 12 günde 1 telefonu iade edip yeni telefon alacağım diyen adamlar var bu forumda :)
    Yasal hakkım iade etmek bu seni alakadar etmiyor işine bak polemik yaratıp sağa sola sallama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.