Şimdi Ara

araba almak bu kadar zor mu olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben önce yola 2008 2009 honda cıvıc diye çıktım. neden mi honda cıvıc özellikle siyah hoşuma giden bir araba. daha sonra dizel toyota corolla 2009 falan düşündüm km si düşük tabi tabi bu noktada 40000 tl yi varan fiyatları bulmaya başladım.
    ha bu arada bende 2000 fita marea vardı 2004 de 16500 tl ye aldım ama inanın 2013 de 9850 ye zor sattım.
    ben istiyorumki bu akadar değer kaybetmesin aldığım araba. ben 5 yıl falan kullanıcam yeni aldığım arabayı onuda söyleyeyim.
    neyse daha sonra opel bayine gittim yeni astra hb çok hoşuma giderdi 2 yıldır öylesine baktım boşunu 1.6 benzinli 42500 diyorlardı bide lpg taktırsam araba bana 44500 e gelicekti aklıma yatmıştı. sonrada 2012 model astra 1.3 cdti alıyım madem bu kadar çıkmışken oda 46000 gibi bulunur heralde. sonra da rampada çıkmıyor diye okudum nette bizim arkadaşdada clasic astra 1.3 var oda öyle bişeyler diyordu.
    o zaman dedim toyota ya döneyim yok honda civic elegance alayım 2010 dedim . sonrada yok 1.6 benzinli sıfır astra alayım dedim ve kısacasıııı
    İŞTE TAM BURDA KAFAYI YEDİMMMMM.
    bir yardım etseniz bana.
    bu arada 30000 kadar kredi çekmeyi düşünüyorum. ayrıca yılda 10000 km yaparım en fazla solllamayı iyi yapabileciğm bir araba istiyorum nasıl her araba düz yolda bastıüında gidiyor en azından benim düşüncemde böyle şimdiden teşkkür ediyorum çok sağolun...

• Çok iyi anlıyorum ben de yaşadım iki ay önce sonra aldığım arabayı tekrar sattım şu an gene başka araba bakıyorum aslında bir kararım var ama hala doğru bir tercih olur mu diye düşünüyorum hala kararsız gibiyim.
    İkinci elde değer korusun diyorsan eğer bütçene göre passat ya da jetta tavsiye ederim.
    Yılda 10000 km yapılacaksa dizel almaya gerek yok hiç bakma onlara.
    Lpg daha avantajlı olacaktır.
    Araba iyi gitsin istiyorsan yukarda önerdiklerimin dışında civic ve corollaya bak tabiki ederinden fazla bir fiyatı vermeyi göze almışsan.
    Allahtan sabırlar dilerim
    Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavernac1

Çok iyi anlıyorum ben de yaşadım iki ay önce sonra aldığım arabayı tekrar sattım şu an gene başka araba bakıyorum aslında bir kararım var ama hala doğru bir tercih olur mu diye düşünüyorum hala kararsız gibiyim.
    İkinci elde değer korusun diyorsan eğer bütçene göre passat ya da jetta tavsiye ederim.
    Araba iyi gitsin istiyorsan yukarda önerdiklerimin dışında civic ve corollaya bak tabiki ederinden fazla bir fiyatı vermeyi göze almışsan.
    Başarılar.
    yani civic ve corolla türkiye de ederinden fazlayamı gidiyor sence
    bu arada fikirlerin için teşekkürler

• quote:

Çok iyi anlıyorum ben de yaşadım iki ay önce sonra aldığım arabayı tekrar sattım şu an gene başka araba bakıyorum aslında bir kararım var ama hala doğru bir tercih olur mu diye düşünüyorum hala kararsız gibiyim.
    Başarılar.
    ya sıfır astra 1.6 edition en boş modeli 42500 ona ne dersin?

• quote:

Başarılar.
    Benzinli al boşver Dizeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: lampard48

bu arada 30000 kadar kredi çekmeyi düşünüyorum.

12 bin de faizi 42 bin
    Vay anam vay.
    Paranızı sokağa atmayın,2. el cruze aveo sedan citroen c4 gibi otomobillere bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

bu arada 30000 kadar kredi çekmeyi düşünüyorum.

12 bin de faizi 42 bin
    Vay anam vay.
    Paranızı sokağa atmayın,2. el cruze aveo sedan citroen c4 gibi otomobillere bakabilirsiniz.
    Ben 2.ele krediyle almayı mantıklı bulmuyorum.

Önerim sıfır aveo sedan ltz almanızdır. 40000 tl gibi fiyatlarda güzel oranlarda faiz veriyorlar. Üzerindeki motor fiat 1.3mtj motor 100hp dolu modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Ben 2.ele krediyle almayı mantıklı bulmuyorum.

Önerim sıfır aveo sedan ltz almanızdır. 40000 tl gibi fiyatlarda güzel oranlarda faiz veriyorlar. Üzerindeki motor fiat 1.3mtj motor 100hp dolu modeli.

Alıntıları Göster
    Astra, golf, Auris-corolla, civic değer kaybı fazla olmaz hepsini test edin hangisi hoşunuza giderse alın pişman etmez bence.
  • 40.000 TL'lik araç almak yerine 35.000 TL civarında 3-4 yaşında Ford Focus, Seat Leon, Megane 3, i30, Ceed, Octavia, Bravo düşünmez misiniz?
     araba almak bu kadar zor mu olur araba almak bu kadar zor mu olur araba almak bu kadar zor mu olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Duster55

40.000 TL'lik araç almak yerine 35.000 TL civarında 3-4 yaşında Ford Focus, Seat Leon, Megane 3, i30, Ceed, Octavia, Bravo düşünmez misiniz?
     araba almak bu kadar zor mu olur araba almak bu kadar zor mu olur araba almak bu kadar zor mu olur
    jac0B0 : doğru söylüyorsun da ne bileyim lpg güvensizliğide var biraz içimde ama yine de kararsızım
    shadowgeist : haklısın para çok ama başka türlüde istediğin arabayı alamıyorsun bu ülkede, birde aveo ve c4 ikinci elleri ve kaliteleri beni biraz düşündürüyor.
    flonky : 2.el de haklısın ama işte yukarıdada söylediğim gibi insanın istediği araba biraz fiyatı yüklü ise bu yola bavurabiliyor
    gastan : teşekkürler görüşün için toyotada cruse control olmamamsı beni hep düşüdürüyor :)
    TERİOS55 : öncelikle fiattan uzak duruyorum 8 sene kullandım reno bana güvenli gelmiyor ceed hakkında bilgim yok focus arkadaşta var çok hoşuma gitmedi benim seat düşündüm ama 2.elpiyasası iyi olmaz diye bişey okudum bir yerde sanırım ne bileyim aslında güel araba ama bilemiyorum :)
    hepinize ayrı ayrı teşekkürler...

• İlk tercihiniz olan Honda Civic'de karar kılın bence yıllık 10.000 icin dizel alınmaz gibime geliyor gerçi bende araba seçemiyorum ama insan baskasına daha mantıklı yaklaşabiliyor :)
  • quote:

jac0B0 : doğru söylüyorsun da ne bileyim lpg güvensizliğide var biraz içimde ama yine de kararsızım
    shadowgeist : haklısın para çok ama başka türlüde istediğin arabayı alamıyorsun bu ülkede, birde aveo ve c4 ikinci elleri ve kaliteleri beni biraz düşündürüyor.
    flonky : 2.el de haklısın ama işte yukarıdada söylediğim gibi insanın istediği araba biraz fiyatı yüklü ise bu yola bavurabiliyor
    gastan : teşekkürler görüşün için toyotada cruse control olmamamsı beni hep düşüdürüyor :)
    TERİOS55 : öncelikle fiattan uzak duruyorum 8 sene kullandım reno bana güvenli gelmiyor ceed hakkında bilgim yok focus arkadaşta var çok hoşuma gitmedi benim seat düşündüm ama 2.elpiyasası iyi olmaz diye bişey okudum bir yerde sanırım ne bileyim aslında güel araba ama bilemiyorum :)

Yeni modellerde cc var benzinlilerde ama bütçe 40 bin galiba sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: gastan

quote:

Alıntıları Göster
    TolgaGürsoy : haklısın galiba dostum yinede sağol civic güzel yaa :)
    gastan : bütçe 40000 ila 44000 arası dostum sağol şimdiden

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    tavsiye etmek çok kolay almak zor

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    değer kaybı demişsin madem o zaman yeni auris 1.33 life + lpg al 5 yıl içinde elbette değer kaybeder ama ötekilerden çok çok az değer kaybeder. Değer kaybından çok yakıt daha önemli dersen chevrolet aveo sedan lt + sunroof düşünebilirsin.
    auris - leri
    1.33 motor vergide üst dilimde kalır ama 1.3 dende çok bir farkı yok
    en boş versiyonu
    benzin olması sebebiyle yakıtta tasarruf pek mümkün değil ancak lpg takılması lazım
    auris + ları
    en boş versiyona rağmen gayet donanımlı
    kasa güncel

Aveo - leri
    sollamalarda yaşanacak sıkıntı
    ön kol dayama gibi bazı konfor donanımları yok
    ikinci elde yaşanacak değer kaybı
    aveo +ları
    çok uygun yakıt tüketimi
    uygun fiyata euroncapten rekor puanlı dizel bir arabaya sahip olunabilir
    sunroof ekletmek keyfinize kalmış 1400 lira civarı
    fiyatına uygun donanımlar sunuyor hız sabitleyici, esp gibi gerekli donanımlara sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

değer kaybı demişsin madem o zaman yeni auris 1.33 life + lpg al 5 yıl içinde elbette değer kaybeder ama ötekilerden çok çok az değer kaybeder. Değer kaybından çok yakıt daha önemli dersen chevrolet aveo sedan lt + sunroof düşünebilirsin.
    auris - leri
    1.33 motor vergide üst dilimde kalır ama 1.3 dende çok bir farkı yok
    en boş versiyonu
    benzin olması sebebiyle yakıtta tasarruf pek mümkün değil ancak lpg takılması lazım
    auris + ları
    en boş versiyona rağmen gayet donanımlı
    kasa güncel

Aveo - leri
    sollamalarda yaşanacak sıkıntı
    ön kol dayama gibi bazı konfor donanımları yok
    ikinci elde yaşanacak değer kaybı
    aveo +ları
    çok uygun yakıt tüketimi
    uygun fiyata euroncapten rekor puanlı dizel bir arabaya sahip olunabilir
    sunroof ekletmek keyfinize kalmış 1400 lira civarı
    fiyatına uygun donanımlar sunuyor hız sabitleyici, esp gibi gerekli donanımlara sahip

Alıntıları Göster
    48 e tiguan vereyim. 60 derecelik rampayı 3 viteste çık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 11 Ağustos 2013; 8:06:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

48 e tiguan vereyim. 60 derecelik rampayı 3 viteste çık

Alıntıları Göster
    Civic elegance den vazgeçme derim güzel arabadır kendisi.
  • quote:

Ben olsam aynı bütçeyle premium markaların araçlarına binerim. Tabi çevrendeki herkesin tutulan araçları önermelerine dayanabilirsen. Bence de fiyatları çok pahalı hele bayram üstü iyice zıbırtmışlar.
  • quote:

quote:

Ben olsam aynı bütçeyle premium markaların araçlarına binerim. Tabi çevrendeki herkesin tutulan araçları önermelerine dayanabilirsen. Bence de fiyatları çok pahalı hele bayram üstü iyice zıbırtmışlar.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar acil yardım 41000 liraya 2010 model honda civic 1.6 elegance 25000 km değişeni yok ekzpertiz raporu güzel arabanın içi dışı temiz sizce alınır mı? pahalı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lampard48 -- 26 Ağustos 2013; 22:03:37 >

• quote:

arkadaşlar acil yardım 41000 liraya 2010 model honda civic 1.6 elegance 25000 km değişeni yok ekzpertiz raporu güzel arabanın içi dışı temiz sizce alınır mı? pahalı mı?

Alıntıları Göster
    Astra yokuş çıkıyor, merak etmeyin. 6,5 yılda çıkamadığım yokuş sayısı 1 (yazıyla 1). Onda da dik yokuş+aşırı buz vardı, arabayı zorlamadan zincir takayım dedim, yanımdakiler çıkamadım sanıp panik yapınca aşağıda bıraktım. Zorlasam belki de çıkardı bilmiyorum. Sürekli dik yokuş çıkacaksanız ayrı. Çıkıyor ama yakıt tüketimi çok yükseliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.