Merhaba değerli arkadaşlar. Benim kafamda karma karışık düşünceler var ve siz değerli ve bir okadarda bilgili donanım haber üyelerinin yardımına ihtiyacım var... Neden donanım haber derseniz çünkü en bilgili ve profesyonel yardımcılar burada...
Arkadaşlar şimdi benim arkadaşım aklıma eve araba anfili ses sistemi kurmayı düşürdü ve benimde ilgimi çekti. Bende düşünürüm dedim evde normal bir bilgisayar hoparlöründen sade bir müzik dinliyorum oysa ben odama mini bir disko kurmak istiyorum. Arkadaşıma ekonomik kaliteli ses veren bir sistemi nasıl elde edeceğimi ve nelere sahip olmam gerektiğini sordum. Oda bana; eğer evde kendi çapında küçük ve kaliteli bir ses sistemim olsun istiyorsan benim sana tavsiyem: 25cm lik iki tane bass mid hoparlörü ve hoparlörlere kabin ona uygun crossowerlı ve mosfetli bir araba amfisi ve anfiyi beslemek için uygun bir güç kaynağı gerektirdiğini belirtti. Benim ise elektroniğe eğilimim var seviyorum seside severim ve artık kendi ses sistemimi oluşturmak istiyorum. Odama kesinlikle bir araba anfili ses sistemi istiyorum ve sizlerin hoparlör, hoparlör kabini, anfi seçimi ve güç kaynağı hakkında bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. Sizce böyle bir sistem bana kaça patlar ve en ekonomik kaliteli araba anfili ses sistemini nasıl kurarım. Bu yazıyı okuma zahmetine katlandığınız için cevap yazmasanız dahi teşekkür ederim ve o yüce ve engin bilgilerinizden yararlanmayı arzularım...
odana mini disco kurmak istiyorum demişşsin yani amacın yuksek seste müzik dinleyip o sesi rahatca çıkarabilecek bir set oluşturmak. ama bence yanlış yöne doğru yönelmişsin. düşük-orta seslerde çok kaliteli ses çıkaran hoparlör sistemi kusan daha mantıklı olur çünkü. ( müstakil evdemi oturuyorsun belirtmemişin ) eger apartman dairesnde oturuyorsan o disko olayı sadece hayal... 2 saniye acarsın sesi sonra alt ve üst kata giden sesi rahatsız olan insanaları düşünüp dinlediğin müzikten keyip almazzsın ve sesi kısarsın. ama kendi sistemini kendin yapmak tabi çok zevkli olcaktır.
Bütçen nedir?
Apartmanda oturuyorum benim diskodan kastım kaliteli bass ve mid almak onun için fazla güçlü bir sisteme gerek yok siz bilen arkadaşlardan kaliteli anfi ve anfiye göre bass mid hoparlörleri tavsiyeleri istiyorum birde hoparlörlere göre kabin boyutları nasıl olmalıdır ne önerirsiniz?
Bütçeme gelince. Sistem için ayırdığım 150ytl var sizce buna anfi ve hoparlör. Hoparlöre kabini tanıdığa yaptıracağım güç kaynagım var 12V 30A.
150 ytl ye küçük bir disco yapamazsın.
Dostum walla 150 ytl cok düsük bir rakam geldi bana ben de bu işlerin hastasıyım (ses olayının) arabaya iki tane Alpine oval aldık taktırma filan dahil 300ytl tuttu belki bu hoparlörler pahalıdır ama sesine diyecek yok bas - tiz - mid dengesi süpeeer Sony Cd/Mp3 playere baglı belki de işin sırrı cd playerdedir ama ses gercekten cok iyi bu arada ovallerin linki http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251474&productid=otalpspr694a
Benim arkadaşta müzik sistem işlerinden anladığını söylüyo ve 2 tane 25cmlik bass mid hoparlörünü 50ytl yada 60ytl ye istanbulda olduğunu söylüyo ve anfiyide 2x75 watt mosfetli harward marka fiyatı ankarada90ytl almayı düşünüyorum bunun yeterli olduğunu söylüyo ne kadar doğrudur bilemiyorum onun için bilgisi olan başka arkadaşlardan fikir almayı tercih ettim sizin bu yazdıklarım hakkındaki düşüncelerini bekliyorum...
Bahsettiğin hoparlör ve anfiler seni tatmin etmeyecektir.Belki istediğin ses şiddetine ulaşabilirsin ama seste bir kalite bekleme.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme