Eminimki aramızda araç motorlarından anlayan yada daha önce başına böyle bir iş gelmiş arkadaşımız vardır. O yüzden konuyu buraya açtım. Az önce bir yere gitmek için arabaya atladım, kontağı çevirdim bir tık sesi geldi ve motor hiç çalışmadı. Aracın gösterge ışıkları ve iç lambası baygın bir şekilde yanıyor ve biraz bekleyince ışıklar tamamen gidiyor. 99 model toyotacorolla araç. Kontağı çevirince motor falan hiç çalışmıyor ve ışıklar tamamen gitti nerdeyse....
sorun nedir arkadaşlar.. Değerli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Işıklarda yanmıosa akü bitmiştir.
Işıklar filan akla ilk akü ve sigorta geliyor..
Yinede Motorlu Araçlara aç deirm orda daha iyi yardımcı olurlar.
Kullanma kılavuzuna baktım, bu araçlarda kesinlikle vurdurarak çalıştırma yapmayınız deniyor....
Dostlar motorda falan bir arıza varmıdır acaba, büyük ihtimalle akümüdür yoksa. Ben alalı 2 sene oldu ve hiç değiştirmedim daha aküyü. Ve araç 3 saat önce çalışıyordu.
adresi ver hemen giyinip dh ce arabayı arkadan ittirelim birde şahin yada doğansa tamam bas gaza kasetini alıp gelioruz ittirmeye
Dhde böyle yardıma gelecek arkadaşlar var..
İsterseniz ilinizi semtinizi yazın..
Yardıma gelirler:)
nerdensin gelelim yardıma belli ki arabalar hakkında fazla bilgin yok
Büyük ihtimalle akü.
araba galiba enjeksiyonlu vurdurmayınız demiş ama vurdurmaktan veya çekici çağırmaktan başka yol yok akü bitmiş vurdurup biraz gezmen ve aküyü şarj ettirmen lazım
Kullanma kılavuzuna baktım, bu araçlarda kesinlikle vurdurarak çalıştırma yapmayınız deniyor....
Dostlar motorda falan bir arıza varmıdır acaba, büyük ihtimalle akümüdür yoksa. Ben alalı 2 sene oldu ve hiç değiştirmedim daha aküyü. Ve araç 3 saat önce çalışıyordu.
Otomatik vites sanırım..
quote:
Orjinalden alıntı: .M3RT.
nerdensin gelelim yardıma belli ki arabalar hakkında fazla bilgin yok
Sivas'tayım arkadaşım..Zahmet olmassa bi geliver:)
Evet araçlardan hiç anlamıyorum. Sadece sürmesini biliyorum, hoş ben sürerken yanımda oturanlar bunun tam aksini iddia ediyorlar ama neyse.
Büyük ihtimalle akü. çünkü bildiğin gibi havalarda soğudu. soğuk havada eski aküler hemen koyuverir kendini. geçen sene aynısı bana olmuştu. aküm basıyodu. eve çıktım 5 dak sonra bi geldim arabada tık yok.. yeni akü taktık çalıştı..
Otomobil sahibi bir arkadaşınızı arayın, boş aküyü sökün, diğer sağlam aküyü takıp aracı çalıştırın. Araba çalışır vaziyetteyken arkadaşnızın aküsünü sökün, boş aküyü takın. 5 dk filan rolantide çalışsın araba. kendi kendini şarj eder akü. sonra biraz dolaştırın arabayı işinizi görün dolmuş olur. Ama büyük ihtimalle akünüz miyadını doldurmak üzere, uygun zamanda değiştirin derim. Vurdurarak çalıştırma zararlıdır bu arada.
akü bitmiş
vurdurarak çalıştır, ben sırf keyf olsun diye bayır aşşa olduğundan vurdurrarak çalıştırırm arabayı genelde. keyfi bi başka, ha böle giderse yakında segmanları elime alır mıyım orası mechul
Arkadaşlar hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi çok büyük ihtimalle sorun akü de. Şimdi aracın kullanma kılavuzuna baktım ve şunlar yazıyor:
Motorunuz marş esnasında dönmüyor veya çok yavaş dönüyorsa.... 1. Akü kutup başlarının temiz ve sağlam bir şekilde bağlanım bağlanmadığını kontrol ediniz
2. Eğer kutup başlarında bir problem yoksa tavan lambasını yakınız.
3. Eğer lamba yanmıyor veya çok sönük yanıyor ya da marşa basıldığında sönüyorsa akünüz boşalmıştır.
UYARI: Aracınızı iterek yada çekerek çalıştırmayınız. Araca hasar verebilirsiniz, ya da çalıştığında bir kazaya sebep olabilirsiniz. Ayrıca üç yollu katalitik konvertörlü araçların bu şekilde çalştıralıması denenmemelidir. Üç yollu konvertör aşırı ısınabilir ve bir yangına sebep olabilir.