Şimdi Ara

Araba giderken tekliyor.. Elektrik kesiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 3 4 gündür bu problem var. LPG de ve BENZINDE araç yolda giderken tekleme yapıyor. Elektirik kesiyor anlık geri geliyor sonra. Rolantide vs hiç bir şekilde tekleme yok. Çok düzgün çalışıyor rolantide.DURURKEN gaz verdiğin zamanda aynı şekilde sıkıntı yok.Sadece yolda GİDERKEN elektrik kesiyor. 2000-3000 devir arası kesiyor birde. Yüksek devirde kesmiyor. Gelirken 4000-5000 devir çevirerek 150 160 da geldim sıkıntı çıkarmadı. 2000-3000 devir arası kesiyor.

Buji kablolarını değiştirdik çözüm olmadı. Ustanın bitanesi bugun baktı. Giderken yapıyorsa distiribitördendir dedi.Araba dururken rolantide yaparsa buji, buji kablosundandır dedi. Distiribitör aldık emanet hurdacıdan. Ustanın işi vardı , yarın değiştirecek.Çözüm olmassa neye bakmak gerekli. Gereksiz yere kazık yemeyelim diye soruyorum. Aklıma bobin geliyor. Burda açılan konuları okudum. Akü kutup başı falan demişler. Onlar sağlam. Hatta üstündeki distiribitörü açıp zımparaladık içini falan çözüm olmadı.. Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Giderken Tekleme ve Elektrik Kesintisi Sorunu

Seyir Halinde Elektrik Kesmesi

Arabanız seyir halindeyken elektrik kesmeleri yaşamanız ciddi bir sorundur. Bu, çeşitli arızalardan kaynaklanabilir.

LPG Düğmesi Elektrik Kesebilir

LPG'li araçlarda, LPG düğmesine basıldığında elektrik kesintisi oluşabileceği bilinmektedir. Bu, düğmenin arızalı olmasından veya kablolamada bir sorun olmasından kaynaklanabilir.

Anlık Elektrik Kesintileri

Anlık elektrik kesintileri, aracın elektronik sistemindeki bir sorunun işareti olabilir. Bu kesintiler, motorun durmasına veya diğer elektrikli sistemlerin çalışmamasına neden olabilir.

Araba Yolda Giderken Elektrik Keserse

Arabanız yolda giderken elektrik kesilirse, güvenli bir yere çekin ve motoru kapatın. Elektrik kesintisinin nedenini belirlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• LPG düğmesini kontrol et. Arızalıysa veya gevşekse sıkın.
    • Akü bağlantılarını kontrol et. Gevşek veya hasarlı bağlantılar elektrik kesintilerine neden olabilir.
    • Kabloları ve sigortaları kontrol et. Arızalı kablolar veya atmış sigortalar elektrik kesintilerine neden olabilir.

Elektrik kesintisinin nedenini belirleyemezsen veya sorunu kendi kendine çözemiyorsan, yetkili bir servise başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ateşleme bobini veya şarj dinamosunda sorun.
  • Araç tofaşmı?
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hyundai sonata.
  • Tofaşlarda belirttiğiniz durum kontak arızasından meydana geliyor. Onun için sormuştum. En az masraf çıkaracak olan bujileri değiştirmekle başlasanız iyi olur.
  • Ateşleme bobininden olsa hiç çalışmaz siz parçayı deneyin olmazsa dinamo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Distiribitörde elektronik modül diye bir parça var ondan yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLO_Tr -- 28 Ekim 2015; 23:46:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam ne yaptin duzeldimi araban aynisi bendede oluyoda

• klimadan yapabilir motor ısınmadan açıyorsanız
    gaz kelebeği kirlenmiş olabilir
  • md3niz kullanıcısına yanıt
    Hocam buji,buji kabloları değişti çözüm olmadı.
    Elektrikçi bütün tesisatı elden geçirdi.Baya uğraştı bişey bulamadı. Tesisattan değil diyor. Ya bobin , ya distribitör ya da ateşleme modülünden yapıyor dedi.
    Bobin ve ateşleme modülünü denedik hala sıkıntı devam ediyor.. Distiribitör denemedik. Pazartesiye kaldı Gelişmeleri yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 31 Ekim 2015; 22:49:19 >
  • plastiq P kullanıcısına yanıt
    Klimadan değil hocam çalıştırmıyoruz klimayı. Gaz kelebeğindende değil. Elektrikçinin dediğine göre bütün elektrik gidip, geri geliyormuş. Distribitör deneyeceğiz pazartesi günü.
  • büyük geçmiş olsun usta çözüm inşallah ulastinmi haberdar et

• md3niz kullanıcısına yanıt
    hocam hurdacının verdiği distiribitör farklı çıktı. takamadık. o sırada boğaz kelebeğinin orada bi soket fişi sallanıyordu. yerine oturttum. hurdacıya distiribitör almaya gidiyordum. giderken yapmadı hiç. eski distribitörünü verdim. yenisini almadım. eve gelene kadar yapmadı. baya zorladım banamısın demiyor bütün sıkıntı o fişteymiş..
  • allah allah goruyomusn işi. sikinti yoksa devam et. usta. aslinda bi gun alcaksin arabayi onune açacaksın kaputu her yerini inceleyip kabloları felan tek tek kontrol edicen .. neyse gecmus olsun bnde bi bakyim kabloya

• Tam ben soket fişlerini kontrol et yazacaktım ki çözüm bulunmuş. Geçmiş olsun.

Isındıkça genleşip kendini bırakıyorlar.
  • cahilliğime verin k.bakmayın. elektrik kesmesi nedir, bu gün baya bi okudum bu elektrik kesme olayını. açıklar mısınız? teşekkürler şimdiden
  • Aracım 93 model şahin. Araba 1 ci viteste tekliyerek kalkıyor ilk marş yaptığımda patlata patlata çalışıyor . beyindendir dediler beyini degistirdim bugun sıfır aldım hala o sıkıntısı devam ediyor hareket halindeyken eleltrigi kesiyordu bayadır yapmıyordu gene yaptı bi anda stop etti araba akuden elektrik gelmedi bi vurdurmayi denedim almadı bekledim biraz daha sonra elektrik tekrardan geldi bi 500 metre sonra tekrar yaptı aynisini çalışıyor farlarö açtığımda tekrar duruyor tekrar marş aliyo bu sefer sislero yaptigimda gidiyor kutup baslarina felanda baktık hepsi sağlam . sebebini bilrn varmi ?

• Baris123. B kullanıcısına yanıt
    hocam konuyu 2015 de açmışım yukarda yazdığım gibi rolanti motorunun orda bi soket yüzünden saniyelik duruyordu araba tekliyordu. orası hala sıkıntılı
    plastik kelepçeyle falan sıkıyorum arada gevşiyor düzeltip gidiyorum. sizin araç patlama yapıyorsa aklıma buji falan geliyor bilemiyorum.
  • Bir Sharan arabam var LPG/GAS lı.

Aracım elektrik kesip duruyordu, tüt tüt ediyor çıt çıt çıt ses çıkarıyordu rezil oldum elinde, kaç defa yolarda kaldım. Almanya ve Türkiye'de bakmayan yer kalmadı. Sonucunda bu bahsettiğin disburutor denen parçayı aldım ve araba makina gibi çalışıyor. Ne kadar dua etsem az sana.

Umarım iyisin ve mesajımı alırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.