Şimdi Ara

Araba patlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün önce arabamızda bir sorun oluştu, çalışırken problem yaratıyordu marş basmıyordu ve araba çok zor gidiyordu, 1. viteste gazı kökleyince az biraz hareket ediyordu ve inanılmaz titriyor hırıltı çıkarıyordu, servise götürdük bujiler yıpranmış dediler değiştirdiler ettiler 2 gün kullandık bugün aynı sorunu yaşadık. Yolun ortasında araba stop etti çalıştıramadık 15 defa deneyince zorla çalıştırdık güç bela kenara çektik, o 3-5 metrelik yolu giderken de alttan siyah dumanlar geldi, bu arada keskin bir benzin kokusu kapladı ortalığı. Yarın tekrar servisi arayacağız

Şimdi biz bu arabayı tekrar çalıştırıp gitmeye çalışsak patlar mı? (tamam komik soru ama insan cahil olunca böyle oluyor)

konuyu açacağım yeri tam bilemedim. yanlışsa kusura bakmayın

bu arada araba 2004 model megane benzinli 1.6 motor

• Araçta patlamaya yol açacak tek şey benzindir. Depo alev alırsa patlama olabilir, araçta yoğun bir benzin kaçağı olma ihtimaline karşı dikkatli olmanızda fayda var. Benzin deposu hariç araçta patlama olmaz.
  • Eğer araçta bi yerlere benzin dökülmüyorsa patlaması zor. Kaldı ki aracın ciddi kazalarda dahi patlamaması için üreticiler çeşitli önlemlerler alırken bu yönde endişe etmenize gerek olmadığını düşünüyorum.
    Ancak görünüşe göre aracınızda ciddi bir sorun var ve sorunu büyütmeden, veya olası masrafınızı artırmadan servis maharetiyle aracı servise ulaştırsanız yerinde olur. Yani servisi arayın, onlar dediklerini değerlendirin.

Geçmiş olsun.
  • Karbüratörle ilgili bir sorun olabilir gibi geliyor bana.Biran önce yetkili servisine götürmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RB26DETT

Karbüratörle ilgili bir sorun olabilir gibi geliyor bana.Biran önce yetkili servisine götürmelisiniz.

2004 model araçta karbüratör ne arar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

quote:

Karbüratörle ilgili bir sorun olabilir gibi geliyor bana.Biran önce yetkili servisine götürmelisiniz.

Marka model görmemişim. tamamını okumamıştım pardon.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

quote:

Marka model görmemişim. tamamını okumamıştım pardon. siyah dumandan solayı ilk aklıma karbüratör geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boş tüp patlar mı?
    14 yıl önce açıldı
    Ha bu aracı alsam mı?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • egsoz sistemine baktırın tıkanmış olabilir
  • Filmlerde izliyoruz patlayabilir :))
    benzin+hava+kıvılcımla da bir patlama elde edilebilir ki çok olası olduğunu düşünmüyorum, siz benzin kokusu almışsınız yazdığınıza göre patlamasa bile Allah korusun yangın çıkartma ihtimaliniz var.

Araçlarda patlama ve yangından ziyade daha olası olarak eskilerin tabiriyle "kol çıkarma" denen olay cereyan edebilir ki bunu motoru patlattık, elimize aldık gibi de tanımlayabiliriz, bu olayın sebebi yatak saran piston kolunun krank milinden ayrılarak motor bloğunu delmesidir, hava soğutmalı motorsiklerde daha çok görülesi bir durumdur ancak otomobiller içinde geçerlidir.

Aracınıza ve kendinize zarar vermemek için çekiciyle servisinize ulaşın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.