Şimdi Ara

Araba pert kayıtlıymış. Kandırıldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
23.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben uşaklıyım ve halen orada oturuyorum kısaca anlatayım int ilanından iskenderunda bir bora gördüm ve pazarlık sonucu 2003 tüplü comfordline arabayı 18000 tl ye aldım. ben fiyatın uygun olmasını arabanın komple boyalı olmasına bağladım
    satıcı bana arabada sadece komple boya var dedi int ilanında da pert kayıtlı olduğu yazmıyordu.
    iskenderunda arabadan anlayan arkadaşlarıma arabaya baktırdım. arabanın değişeninin olmadığını söylediler. ben de sevindim kazasız diye gittim aldım aracı bu gün memleketime geldim ve kasko yaptırmak isteyince belli oldu pert kaydı. tahminimce değişen olmadığına göre ki bundan eminim burada da bi çok ustaya gösterdim. arac ya alttan darbe aldı motor falan bozuk onun için pert oldu ya da çalındı yasal sürede bulunamadı onun için pert . ama ne olursa olsun ben aracı geri vermek istiyorum satıcı buna yanaşmıyor. ben de mahkemeye başvuracağım. bununla ilgili bir çok konu okudum ama hiç birinde sonuçlanmış bir dava yok. sizin görüşünüz nedir sizce ne yapmalıyım aracın sadece noter satışı ben de başka hiç bir işlem yapılmadı şu anda. lütfen yardım edin psikolojim çok bozuldu yıllardır biriktirdiğim paranın bir dolandırıcıya gitmesi beni çok üzüyor.

not. trimer den araştırdım int aracılığıyla bir şey çıkmıyor. mesaj gönderdim oradan da bir şey çıkmıyor. sadece sigorta şirketinde görünüyor.

• Öncelikle geçmiş olsun. Dava açsanız bile istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Arabayı almadan önce arabayla ilgili tüm gerekli ve kritik bilgileri almak için bütün verilere sahip olmanıza rağmen siz bunu yapmamışsınız. Dolayısıyla ortada kandırma gibi bir durum yok. Umarım başka bir sorunla karşılaşmazsınız.

Ayrıca genelde pert araçlar tamir edilirken, değişmesi gereken parçalar aynı model başka arabalardan sökülür ve pert araca takılır. Dolayısıyla araçta değişen parça olduğu anlaşılamaz.
  • alırken eşe dosta gösterip 3-5 kuruştan kacıp yetkili servise gidilmezse böyle tatsız durumlar cıkabiliyor hali ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LVolkan

alırken eşe dosta gösterip 3-5 kuruştan kacıp yetkili servise gidilmezse böyle tatsız durumlar cıkabiliyor hali ile.
    Bende aynı dertten muzdaribim. Dava açtım halen bekliyorum.
  • Noter satışı yapılınca iş biter arkadaşım,1 ay içinde plaka-ruhsat işlerini halletmen lazım.Bu arada nasıl tramerden gözükmüyor onu anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Noter satışı yapılınca iş biter arkadaşım,1 ay içinde plaka-ruhsat işlerini halletmen lazım.Bu arada nasıl tramerden gözükmüyor onu anlamadım.
    31 Aralıkta bir araç aldım 23.500 TL fiyatla, ben bunun pert olduğunu kasko yaptırmaya para ayarlayınca yani 25 Şubat gibi kaskoda pert olduğu çıktı, hemen satıcıya baskı kurmaya başladım ve 2 hafta sonra geri iade edebildim. Notere gittik paramı aldım arabayı verdim. Oda ilk zamanlar yok felan filan diyordu sonra baskı çoğalınca almak zorunda kaldı. Ama benim satıcı ile aynı ilde olmamızında avantajı vardı. Sonra adamdada araç 20 gün durdu sonra 5 gün önce 22.500 TL fiyatla ve sattığı adamdan pertli araç alıyorum yazısı alarak satmış. Sana tavsiyem baskı yapmaya devam et sakın sineye çekme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Ayrıca genelde pert araçlar tamir edilirken, değişmesi gereken parçalar aynı model başka arabalardan sökülür ve pert araca takılır. Dolayısıyla araçta değişen parça olduğu anlaşılamaz.

Anlaşılır nasıl anlaşılmaz. Bi kere parçayı söktün mü bi daha geri dönüşü olmaz. Kesin anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Anlaşılır nasıl anlaşılmaz. Bi kere parçayı söktün mü bi daha geri dönüşü olmaz. Kesin anlaşılır.

Alıntıları Göster
    Sigortacı bir arakadaş edineceksiniz,telefonla arayıp soruşturacaksınız.Kazası resmiyete geçmişse o da görünür,pert kaydı da aynı şekilde.Üstelik arabaya baktırmaya servislerin yaptığı expertizlere gideceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Sigortacı bir arakadaş edineceksiniz,telefonla arayıp soruşturacaksınız.Kazası resmiyete geçmişse o da görünür,pert kaydı da aynı şekilde.Üstelik arabaya baktırmaya servislerin yaptığı expertizlere gideceksiniz

Alıntıları Göster
    Alırken herşeyini iyice didik didik etmek lazım ki sonradan pişman olmamak için ama sizin gözünüzden kaçmış. Satıcı iadeye yanaşmıyosa yapacak teş şey dava açmak. Avukatınıza danışın dolandırıcılık mı veya v.s. neyden dava açılacaksa o sizi yönlendirir...

• quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

Alırken herşeyini iyice didik didik etmek lazım ki sonradan pişman olmamak için ama sizin gözünüzden kaçmış. Satıcı iadeye yanaşmıyosa yapacak teş şey dava açmak. Avukatınıza danışın dolandırıcılık mı veya v.s. neyden dava açılacaksa o sizi yönlendirir...

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.Keşke bir servise ve sigortacıya götürp gösterseydiniz aracınızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

Alıntıları Göster
    bence en iyi yöntem şu; önce araç servise ya da iyi bir ustaya gösterilir, sonra tramerden sorgulatılır,en son sigortacı bir tanıdıktan aracın durumuna bakması istenir, zaten pert kaydı filan varsa sigortada çıkar...bu arada aracın şasi no motor no filan ruhsattakiyle tutması lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: geniusatplay

bence en iyi yöntem şu; önce araç servise ya da iyi bir ustaya gösterilir, sonra tramerden sorgulatılır,en son sigortacı bir tanıdıktan aracın durumuna bakması istenir, zaten pert kaydı filan varsa sigortada çıkar...bu arada aracın şasi no motor no filan ruhsattakiyle tutması lazım...

Alıntıları Göster
    memleket şerefsiz dolu. hayır o parayı nasıl yerler, nasıl eşinin çocuğunun boğazından geçirirler? anlayamıyorum. geçmiş olsun kardeşim. umarım yasal olarak hakkını alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaglama
    not. tramer den araştırdım int aracılığıyla bir şey çıkmıyor. mesaj gönderdim oradan da bir şey çıkmıyor. sadece sigorta şirketinde görünüyor.

çok garip?
  • quote:

Alıntıları Göster
    araba alındıktan sonra değil alınmadan önce kontrol ettirilir.. olan olmuş, adam geri almamakta haklı, satmış sonuçta..

ayrıca 2003 model bora için 18.000 tl'nin neresi cazip o da ilginç..

• quote:

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun ama bu bile bile lades olmuş. Aracı bizzat incelemeden almışsınız. Ayrıca fiyatın bu kadar düşük olması büyük bir işarettir artık internet sayesinde herkes fiyatlardan haberdar. 2003 Bora 18000 deyince altını iyice kurcalamak lazımdı...

Beni Tramer kayıtlarında görünmemesi rahatsız etti.
    Demek ki sigortacıya gitmeden araç hakkında tam bilgi sahibi olmak hala mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

quote:

Orijinalden alıntı: mrbaglama
    not. tramer den araştırdım int aracılığıyla bir şey çıkmıyor. mesaj gönderdim oradan da bir şey çıkmıyor. sadece sigorta şirketinde görünüyor.

çok garip?
    Geçmiş olsun, bazen pert kayıtları yada diğer bazı hasarlar tramerde gözükmüyor ama sigortadan gözüküyor. Normalde noter satışı olunca iş biter ama satıcı ile anlaşıp geri iade edebilirsiniz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Aldığınız kişinin peşini bırakmayın. Biraz olsun insanlığı varsa paranızı geri iade eder.
    Bazen insanın basireti bağlanıp yaptırması gereken bazı şeyleri yaptırmayabiliyor. Ben de ilk arabamı
    aldığımda, arabayı hemen alayım hevesiyle bi tane boyacıya gösterdim, 2 parça boyalı dedi, sonradan 2 parça
    dışında boyalı olduğunu öğrendim Arkadaşların da dediği gibi yetkili servisinde baktırıp bi sigortacıdan da onay
    aldıktan sonra almak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Geçmiş olsun. Aldığınız kişinin peşini bırakmayın. Biraz olsun insanlığı varsa paranızı geri iade eder.
    Bazen insanın basireti bağlanıp yaptırması gereken bazı şeyleri yaptırmayabiliyor. Ben de ilk arabamı
    aldığımda, arabayı hemen alayım hevesiyle bi tane boyacıya gösterdim, 2 parça boyalı dedi, sonradan 2 parça
    dışında boyalı olduğunu öğrendim Arkadaşların da dediği gibi yetkili servisinde baktırıp bi sigortacıdan da onay

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hemşerim, yukarıda arkadaşların dediği gibi baskı kurmaya çalış. Hatta avukat polis vs birlikte baskı kurarsan daha iyi olur kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Alıntıları Göster
    Tramerde plaka ve şase no'dan birşey çıkmama ihtimali çok yüksek en sağlamı motor no ile sorgulatmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1 Ocak 2011

Tramerde plaka ve şase no'dan birşey çıkmama ihtimali çok yüksek en sağlamı motor no ile sorgulatmak.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar bu gün şöyle bir şey dikkatimi çekti. aracın son vizesinde hafif kusur olarak şöyle bir ibare var MOTOR NO BULUNAMIYOR bu hafif kusur olarak geçmiş. Ruhsattaki motor numarasıyla tramere mesaj attım kayıt bulunamadı diyor. Çok şaşkınım ve üzgünüm. Araba alım satım motor no şasi no falan bilmem çok ilgi alanım değil hatta şasi no nerede deseniz onu bile bilmiyorum o derece :) Birazdan avukat ile görüşmeye gidicem. Sizi süreçten bilgilendiririm.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.