Şimdi Ara

Araba pert kayıtlıymış. Kandırıldım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
23.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı pert araçlar tramerde gözükmüyor.Bazıları sigorta ve kasko şirketlerinde de gözükmüyor.Bazıları sadece yetkili servislerinde gözükebiliyor.Çünkü yetkili serviste ekspertiz yaptırılıp pert kaydı düşülen araç sigortadan değil kendi imkanları ile özel serviste yaptırılabiliyor.Araç alırken hem tramerden,hem yetkili servisten mutlaka sorgulatılmalı..

Hakim arkadaşımın dediğine göre ayıplı mal satılması durumunda "ben bilmiyordum,duymamıştım,haberim yoktu,yeni öğrendim,şaşkınım,üzgünüm,unuttum,söyleyecektim,arayacaktım,dumur oldum,nassı olur" gibi bahaneler geçerli olmuyor,dava açarak hakkınızı arayın..Ben daha kazanan görmedim,aracı aldın bitti demiş arkadaşlar ama öyle değil..Arkadaşım %90 aracın geri alınması değil,bu durumda tazminat dahi alabileceğinizi söylüyor..
  • Bu gün bir avukatla görüştüm durumu. Konuyu inceleyeceğini bana haber vereceğini söyledi.
  • boyadan başka hiçbir kusuru olmayan 2003 comfortlineyi zaten o fiyata mümkün değil alamazsın.
    normalde piyasası 23-24 bin lira. araç sadece komple boyalı ama tertemiz ve motor çok iyiyse en fazla 2bin lira düşüğüne alabilirsin.
    bence fiyatından biraz kıllanmalıydın...
    neyse olan olmuş bi kere, başına gelecek varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaglama

Bu gün bir avukatla görüştüm durumu. Konuyu inceleyeceğini bana haber vereceğini söyledi.

Hocam, Ziraat Bankası'nın yanındaki Şan Düğün Salonu'nun olduğu binanın üst katında avukat var isim vermeyeyim reklam olabilir, Av. X.X. Dalkılıç bu işlerde iyi diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 2 Nisan 2011; 2:13:29 >
  • birde bu araç sıfır değerde değil. pert kayıtlı golf diye ilan verilse yine en azından 18 eder bence..
  • Geçmiş olsun kötü bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: mrbaglama

Bu gün bir avukatla görüştüm durumu. Konuyu inceleyeceğini bana haber vereceğini söyledi.

Hocam, Ziraat Bankası'nın yanındaki Şan Düğün Salonu'nun olduğu binanın üst katında avukat var isim vermeyeyim reklam olabilir, Av. X.X. Dalkılıç bu işlerde iyi diyebiliyorum.

Bizim şirketin avukatıdır kendisi gayette başarılı bir şekilde işini gerçekleştirir.İstersen PM at yardımcı olmaya çalışayım..
  • madem almıyori git silahla dayan kapısına tehdit et, şerefsizlere bak yaw , sinirim bozuldu gece gece....
  • geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.Hepimiz zaman zaman hatalar yapıyoruz malesef bunlarda bize tecrübe oluyor.Araç alırken babanızın arabasını bile alacak olsanız yetkili serviste expertiz yaptırmadan,sigorta şirketlerinden araç geçmişini sorgulatmadan araç almayacaksınız.Üstelik sizin buna kanmanız da açıkcası çok daha ilginç aracın komple boyalı olduğunu öğrendiniz ve hiçmi şüphe etmediniz ? Değişmeyen bir parçası olupta komple boyanan kısacası kaza geçirmeyipte komple boyanan kaç tane araç olabilir.Kaldıki bu çok eski bir araçta değil hadi boya yıprandıda komple boyandı diyelim.Gerçi şuan konuşmak boşa.Kulağınıza küpe olsun bir daha bu hatayı yapmazsınız.Böyle konuştuğuma bakmayın bende zamanında kandım böyle ama durum bu kadar pertlik falan çıkmadı, fakat yinede kandırılmıştım.O gün bugundur hangi aracı alırsam alayım sıfır değilse şayet yetkili serivste expertiz yaptırır , kapı gibi raporunuda alır,ondan sonrada aracın satışını gönül rahatlığıyla alırım.

Hukuksal bir işlem uzun sürer ve bir sonuç getirmez bu hususta çünkü satış olmuş bitmiş ve pert araç satılamaz diye bir kanunda yok benim bildiğim.Şayet yanılıyor olabilirim avukat değilim ama benim düşünce bu yönde.Bu dolandırıcılığa girmiyor neticede adam size çalıntı bir arabayı satmadı. O yüzden kibar dille alttan alarak aracı geri iade etmek için aldığınız satıcıyla konuşmalarınızı sürdürün.Başka bir şansınız yok gibi.Allah yardımcınız olsun.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz Ç. -- 2 Nisan 2011; 5:15:42 >

• Ortak düşünceniz neden araştırmadın neden baktırmadın neden neden ? Arkadaşlar tahmin edeceğiniz gibi moralim zaten çok bozuldu psikolojim de aynı yönde. Ben bir hata yaptım belki ama ben bir müzisyenim ve bu tür işlerde prosedürü hiç bilmiyorum. bundan önceki arabamı 6 senedir kullanıyordum. Sık alım satım yapan biri olsam ya da bir insanın bu kadar adileşebileceğini tahmin etsem. Elbette ki kanmazdım ama bu o adinin bu aracı bir başkasına satmayacağı benim gibi birinin canını yakmayacağı anlamına gelmiyor ki ! Sonuçta dediğiniz gibi pert araç satmak almak kanuni ama devlet ruhsata küçük bir yer açıp ya da ruhsata bir damga vuramaz mı perttir diye bu o kadar mı zor ya da nasrettin hoca hikayesini bilirsiniz. hocanın evine hırsız girmiş herkes kapıyı kilitleseydin o kadar dalgın uyunurmu vs deyince hırsızın hiç mi suçu yoktu demiş. yani tam da anlatmak istediğim bu. Benim kandırıldığım açıkça ortada ben aracın pert olduğunu bilerek alsaydım bu kadar çırpınır mıydım ?
    Bir şeyin üzerine soğuk su içmek acizlik diye düşünüyorum. Evet ucuza aldım ve aynı aracı bu pazar araba pazarında benim gibi düşünen hala iyi insanların olabileceği zannında olan birine emin olun 21 22 bine satarım ve bana ne baktırsaydın derim. Ben davamı açıcam ve bu devlet bana sana yapılan bir suç değildir diyene kadar bu aracı satmıycam.

• Geçmiş olsun dostum. Başına gelen olayda benim dikkatimi çeken noktalar şunlar:
    1. Adam arabanın komple boyalı olduğunu belirtmiş mi? Evet
    2. Fiatını emsallerinden düşük olarak sunmuş mu? Evet
    3. Arabayı istediğin gibi kontrol etmiş misin? Evet
    4. Arabayı serviste ve tramerde konrol etmeni engelleyecek bir durum var mı? Hayır.
    5. Satıcı, sorgulamalarda doğru bilgiye erişmeni engelleyecek bir düzenek kurmuş mu? Hayır.
    6. Senin elinde, satıcıyla yapılmış ve "sattığım aracın pert kaydı yoktur" diyen bir sözleşme var mı? Hayır.

Bu noktalar belirttikten sonra çıkarımım şudur: Satıcı aracı sunmuş. Sen de bakmış, sorgulamış, beğenmiş ve almışsın. Parayı ödemişsin, iş bitmiş. Şimdi de "Ama ben baktığımda böyle değildi, yeni öğrendim pert olduğunu" diyorsun.
    Böyle bir durumda bence hukuki olacak yapacağın hiçbir şey yok.
    Bence hiç uğraşma. Çünkü uğraştığına değmez. Avukatlar da elbete umut verecek. Çünkü sen aracını iade etsen de etmesen de senden vekalet ücretini alacak.
    Tekrar geçmiş olsun diyorum.

• Araba 2003 model. 3-4 sene kullanın. Zaten sonra kolay kolay 12-13 yaşındaki arabaya kasko yapmazlar. Yani bana öyle dediler. 10 yaşından büyük araçlara kolay kolay kasko yapılmıyor dediler. O zaman bilerek satabilirsiniz. Alan da bilerek alır zaten.

Aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
  • Sevgili noplaceforchance
    Senin mantığına göre ben arabayı alıp adama sahte para verseydim. Bu adam bunu ilk bakışta anlayamayıp satışı verseydi. incelemesini engelleyecek bir durum olmadığı için ben haklıydım yani ? :) Sayın hakim bile bu şekilde karar verse bu haksızlık değil mi ?
    Bu arada geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim...
  • Dostum tekrar geçmiş olsun.
    Durum aynen dediğin gibi. Arabayı almak için İskenderun'a gitsen, parayı verip arabayı alsan, resmi işlemleri de halletsen. Aradan 3-5 gün geçtiken sonra adam seni arasa, "verdiğin paralar sahte, beni dolandırdın" dese, sen demez misin ki "o paralar benim verdiğim paralar değildir" diye? Nasıl ispatlanır o kadar zaman sonra?
    O nedenle ben araba satarken, önce alıcı ile bankaya gider, parayı yatırır, hesabıma blokeli olarak geçirir, ondan sonra noter satışını veririm. Sana da aynısını tavsiye ederim. Çünkü aynen senin dediğin gibi adamın sana sahte para vermediğinden emin olamazsın. Aradan 3-5 gün geçtikten sonra da ispatlayamazsın.
    Bunlar ilk kez senin başına gelmiyor. Sahte ara meselesi günlük hayatta çok yaşanıyor. Bu nedenle başına gelen alıp satma işlerinde bir takım önlemler vardır (az önce söylediğim parayı bankaya blokeli yatırmak gibi). Bunlara uzak olduğun belli.
    Tekrar geçmiş olsun diyorum.

• Dolandırıcılık olmaz, zira ortalama bir alıcının gösterdiği hassasiyeti göstermeden aracı almışsınız, yanlız satıcının hilesi veya kasıtlı susması, size sözleşmenin esasını etkileyecek önemli bir hususta (bilseydiniz sözleşmeyi akdetmeyecekseniz) gereken bilgiyi vermemesi nedeniyle hile nedeniyle sözleşmenin iptali davası açabilirsiniz.. Sözleşmeye güvenden dolayı müspet zararınızı talep edebiliriniz. Eski TCK da ticarete hile karıştırmak suçu vardı kötü niyetli satıcılar için dolandırıcılık boyutuna varmayan eylemler müeyyideye bağlanmıştı artık yok o yüzden hukuk mahkemelerinde iptal ve tazminat davası açmaktan başka yol gözükmüyor. Uğraşmak isterseniz durumu avukatınızla görüşün.
  • Arkadaslar bu tur teknık ve hukukı konularda lutfen bılgı sahıbı olmadan hemen yorum yapmayalım. Burada Borclar Kanunu geregınce arac ıade edılr ve parası da aynen faızı ve masrafları ıle gerı alınır. Ayrıca eger satıcı galerı ıse nıtelıklı dolandırıcılık sucu da ıslenmıs demektır.
  • sıze daha once Audı a4 ornegını de yazmıstım , sadece o degıl alfa romeo 156 ve peugeot 207 model ıkı aracta da davalar kazanıldı. Yeter kı hakkınızı aramayı bılın. Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersegun_beg

Arkadaslar bu tur teknık ve hukukı konularda lutfen bılgı sahıbı olmadan hemen yorum yapmayalım. Burada Borclar Kanunu geregınce arac ıade edılr ve parası da aynen faızı ve masrafları ıle gerı alınır. Ayrıca eger satıcı galerı ıse nıtelıklı dolandırıcılık sucu da ıslenmıs demektır.

Hmm.. o engin hukuki bilgilerinizle neden dolandırıcılık ve hatta neden "nitelikli" dolandırıcılıkmış, bi anlatır mısınız, biz de aydınlanmış oluruz..
  • Her yalan dolandırıclık değildir, dolandırıclık olması için hilenin belli bir boyutu aşması lazım, olayda alıcı arkadaş kendi üzerine düşeni yapmamış, basit bir araştırmayla öğrenebileceği bir bilgiyi öğrenmemiştir. Hile ve desisenin belli bir boyuta gelmediği, basit bir araştırmayla öğrenilebilecek, iğfal kabil,yetinin bulunmadığı bir hile (o da ispat edilirse) hukuk davasının konusunu oluşturur.. Şu haliyle Cumhuriyet savcısı kamu davası dahi açmadan takipsizlik (KYOK) kararı verecektir. Ancak hukuk mahkemesinde hakkınızı aramanızda yarar var..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.