Kur diyenler dolar diyenler paranın değeri düştü diyenler neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum acaba. 1 senedir galeride satılmayan patates olmuş ford fiesta 45bin liraydı. Tam 6 ay önce. Şu an ilanda ve 64bin lira istiyorlar. 6ayda 20bin lira fiyat farkı mı olur? Para bu kadar değer mi kaybetti? Dolar 6 ay önce 4tü de şu an 8mi oldu? Tamamen coronadan dolayı insanlar toplu taşıma kullanmamak için araba alıyor. Onu da devlet para bastığı için sürekli. Bankalar çok kolay limit artışı yapıyor ve kredi veriyorlar. Pandemiden önce bütün kartlarımın limiti 12 bin liraydı. Şu an 24bin lira. Ayda 3 kez banka mesaj atıyor. Onaylı kredi kartı limitiniz şu kadar isterseniz arttıralım diye. Uzun zamandır çalıştığım banka pandemiden önce 10bin lira kredi verirken. Şu an 10bin kredim olmasına rağmen 20bin kredi daha verebiliyor bana. Yani 6 ay önce 3 kişi bir arabaya talip olabiliyorsa şu an 12 kişi olabiliyor. Millette toplu taşıma kullanmamak için 5-10 fazla veriyim alıyım nolucak öderiz diyor. Niye çünkü elindeki parası krediden geliyor. Para biriktirenlerse bunlar nasıl fiyatlar diyip bekliyorlar. Piyasaya bu kadar para sürülmeseydi fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Tek sebebi budur piyasanın yüksek olmasının. Yoksa kimse bana 6 ayda 45bin liralık arabanın 65bin olmasını açıklayamaz. Dolar 6 ayda o kadar yükselmedi. Kendinizi kandırmayın. bahsettiğim araba 2010 model ford fiesta 1.6 sport şu an izmir balçovada satışta. 6 ay önce bağcılarda galeri satıyordu. Bakmaya gittik sağ şase düzeltme. Yarım motor yapılmış arabaya almadık. Şu an satmaya çalışan şahısta açıklamaya bişey yazmamış. Bu arabayı 45e almadım 6 ay önce şu an 64bine iteklemeye çalışıyorlar. Hadi kardeşim hadi kur etkilemişmiş |
Bildirim