Şimdi Ara

Arabada ön cam degisimi ikinci elde deger kaybettirir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar micirli yolda giderken aracin camina ufak bir tas isabet etmisti ilk basta kucuk oldugu icin cok onemsememistik ancak sicaklarin artmasiyla camdaki catlak buyuyerek yayilmaya basladi. Arabanin camini yetkili serviste degistirecegiz ancak bu degisim arabayi satarken 2. Elde bize olumsuz olarak yansir mi merak ediyorum

Fikirleriniz icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: holden12

Hic bir sey olmaz hocam.aracimi satisa ilana koydum.2 gun sonra cam catladi.kasko cam klozu zaten yilda 2 defa ucretsiz degisim vaad ediyordu.alicilar geldi bitlisten.birak cami felan motorunu bile acip bakmadilar
    Ekspertize de sokmadilar alip gittiler.uzun lafin kisasi bu kadar dert edinme derim ben.
    beyler saçmalamayın , arabanın neresi olursa olsun , ister vuruk , ister kırık olsun , o şekilde binin , yaptırmayın sakın değeri düşer , öyle kırık kırık , yamuk yumuk gezin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Ön Cam Değişiminin İkinci El Değerine Etkisi

Ön cam değişimi, bir aracın ikinci el değerini etkileyebilecek önemli bir faktördür. Ancak, bu değer kaybının boyutu, değişimin nedenine, camın kalitesine ve aracın genel durumuna bağlı olarak değişebilir.

Cam Değişiminin Nedeni

Ön camın hasar görme nedeni, ikinci el değerine olan etkisinde rol oynayabilir. Örneğin, bir kaza sonucu oluşan çatlaklar veya kırıklar, bir taş sıçraması veya vandalizm nedeniyle oluşanlara göre daha fazla değer kaybına neden olabilir.

Camın Kalitesi

Değiştirilen camın kalitesi, aracın değerini etkileyebilir. Orijinal ekipman üreticisi (OEM) camları genellikle orijinal cam kadar dayanıklı ve nettir, ancak üçüncü taraf camları daha düşük kaliteli olabilir ve bu da değer kaybına yol açabilir.

Aracın Genel Durumu

Aracın genel durumu, ön cam değişiminin değer kaybı üzerinde etkili olabilir. Bakımlı ve iyi durumda olan bir araç, ön camı değiştirilmiş bir araca göre daha yüksek değer tutabilir.

Ekspertiz ve Değer Kaybı

Ön cam değişimi, bir ekspertiz raporunda belirtilebilir. Bu durum, aracın ikinci el değerini etkileyebilir, ancak ekspertiz raporuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Bazı ekspertiz raporları, ön cam değişimini aracın değerini düşüren bir faktör olarak görürken, diğerleri bunu göz ardı edebilir.

Kaskodan Cam Değişimi ve Tramer

Kaskodan yapılan ön cam değişimi, tramere yansımayabilir. Ancak, bazı durumlarda, özellikle cam değişiminin çok sık yapılması durumunda, tramere yansıması mümkündür. Bu durum, aracın ikinci el değerini etkileyebilir.

Sonuç

Ön cam değişimi, bir aracın ikinci el değerini etkileyebilen bir faktördür, ancak bu etki çeşitli faktörlere bağlıdır. Aracın ön camını değiştirirken, orijinal kalitede cam kullanmak ve aracın genel durumunu korumak önemlidir. Ön cam değişiminin değer kaybı üzerindeki potansiyel etkisini anlamak için bir ekspertiz raporu almak faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim garantiden değişti, kaskoya da işlenmedi. Servis kayıtlarında da değişme gerekçesi var. Bu haliyle sorun olmaz demişlerdi.

• Yok artık daha neler. Düşmez hocam merak etmeyin cam bu ne olacak yani.

• Sorun olmaz diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Ağustos 2015; 19:19:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayigucu

Yok artık daha neler. Düşmez hocam merak etmeyin cam bu ne olacak yani.

2. El arac alirken tamponda boya oldugunu ogrendikten sonra kazali arac aliyormus psikolojisine giren insanlara tanik oldugum icin acaba cam degisimi sikinti yaratir mi diye merak ettim

Bmwnin garantisiyle de ucretsiz cam degisimi olur heralde bi sormak lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: La vitesse

quote:

2. El arac alirken tamponda boya oldugunu ogrendikten sonra kazali arac aliyormus psikolojisine giren insanlara tanik oldugum icin acaba cam degisimi sikinti yaratir mi diye merak ettim

Sorun edene çatlak olan camı ver bakalım ne yapacakmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinaliyle degistirin deger kaybi olmaz. Sahsen on cami degismis araci fark ettigimde `on camda degismis` diyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

Orijinaliyle degistirin deger kaybi olmaz. Sahsen on cami degismis araci fark ettigimde `on camda degismis` diyorum...
    Mesela geçen gün benim ön cama bi taş isabet etti, camı çatlatmadı sadece biraz toz bıraktı. Bu yüzden arabam 2000 lira değer kaybetti.

Ya arkadaş cam değişti diye sorun eden adama ben araba satmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Mesela geçen gün benim ön cama bi taş isabet etti, camı çatlatmadı sadece biraz toz bıraktı. Bu yüzden arabam 2000 lira değer kaybetti.

Ya arkadaş cam değişti diye sorun eden adama ben araba satmam.

Alıntıları Göster
    eski aracımın camını değiştirmiştim. Günde binlerce aracında camı değişiyor, satarken değer kaybetmedi, söylediğim kimse önemsemedi yani. şuan aldığım aracında camı değişmiş, alırken bende pek takmadım
  • ön cam orjinali ile değşmezse alıcılar haklı olarak işkillenir aracın ön camının neden değiştiğini irdeler ama araçta önden boya vs yoksa camın taş ile çatlayıp değiştiği gerçeği ortaya çıkar ve değer kaybı söz konusu olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk evliya

quote:

Siz haklısınız piyasa öyle. Garantiden cam değişmez eğer fabrikasyon bir hata yok ise.

• Bakin adi ustunde CAM.Isin iyice tadini kacirdiniz yahu.

• Pert muamelesi görür

• Bizim milletteki bu 2.el kaygısı paranoyaklık seviyesine gelmiş artık

• Ne hale geldik ya Boyalı araba 8 Parça olmuş birleşmiş araba sanki ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölücülerin kulağına su sıçrattınız. Birkaç seneye o da pazarlık mevzusu olur.

• Hic bir sey olmaz hocam.aracimi satisa ilana koydum.2 gun sonra cam catladi.kasko cam klozu zaten yilda 2 defa ucretsiz degisim vaad ediyordu.alicilar geldi bitlisten.birak cami felan motorunu bile acip bakmadilar
    Ekspertize de sokmadilar alip gittiler.uzun lafin kisasi bu kadar dert edinme derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: holden12

Hic bir sey olmaz hocam.aracimi satisa ilana koydum.2 gun sonra cam catladi.kasko cam klozu zaten yilda 2 defa ucretsiz degisim vaad ediyordu.alicilar geldi bitlisten.birak cami felan motorunu bile acip bakmadilar
    beyler saçmalamayın , arabanın neresi olursa olsun , ister vuruk , ister kırık olsun , o şekilde binin , yaptırmayın sakın değeri düşer , öyle kırık kırık , yamuk yumuk gezin.
  • Orijinal olsun fark edilmez herhalde. Artık ekspertiz de ona da bakıyorlar ise yuh yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.