Arkadaslar Merhaba, Ankaradayim ve arabanin yag bakimi geldi, kimi usta makina ile yagi aracin üst yag koyma yerinden cekiyor, yani vakumluyor. Kimisi ise kartel den tipayi acip yagi bosaltiyor. Hangisi daha iyidir? Ankarada güvenilir usta var mi? Onu gectim, her yerde sahte yaglar dolasiyormus. Biz bunu nasil anlariz? Simdiden tesekkuürler |
Arac yag degisimi Makine mi yoksa Normal mi?sahte yag ve orjinalyag?
-
-
Yağı resmi distribütörden ya da sağlam satıcılardan alacaksınız. Harici durumlarda risk her zaman vardır.
Vakum yönteminde karterdeki motor yağlarının tamamının alınamadığı durumlar oluyor. Ben tapadan değişimi öneriyorum. Ankarada 3 seneden fazladır gittiğim çok dürüst bir ustam var dilerseniz adresini yazayım.
-
Doğrusu tapayı açıp oradan boşaltmaktır.
-
2CR Ankara serviste bakım onarım işlemlerini yaptırabilirsiniz, ben en son yağı oradan aldım Motul bayisi oldukları için sahte gelme ihtimali yok. -
Vacum ile çekmek pipet ile ayran içmek gibi. -
ustalar aracı lifte kaldırmamak ve zamandan kazanmak için vakumla çekiyor, doğrusu yağın tapadan boşaltılması lazım.
-
bir keresinde l300 ü özel servise götürdüm baktım eleman vakumla çekiyor. dedim "karterden boşalt süzülsün iyice yağın dibi". eleman da bana, "yağı vakumla çektikten sonra karterin tapasını açıcam ve bir damla bile yağ damlamayacak sana da ispatlicam" dedi. harbiden de öyle oldu makine bayağı iyi vakumlamış bir damla yağ akmadı. "bundan sonra daha da tapadan boşaltmaya ısrar etme bana" dedi.
-
sadece yağ almakla bitse iyi orjinal filtrede aramak gerekiyor. fabrikalar yağı alttan değişim için tapayı koyduysa ordan değiştirmek daha mantıklıdır bence.
-
helvacıoğlu -
Adresi nedir? Birde filtre ve orjinal yagi nereden temin ediyorsunuz?
-
Yagi ne kadara aldiniz? filtre yide orjinal satiyorlar mi?
-
Almanyada ünlü bir Servis (A.T.U) yagi makina ile vakumla cekiyordu, bu kadar yanlis oldugunu sanmiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Meticulousbir keresinde l300 ü özel servise götürdüm baktım eleman vakumla çekiyor. dedim "karterden boşalt süzülsün iyice yağın dibi". eleman da bana, "yağı vakumla çektikten sonra karterin tapasını açıcam ve bir damla bile yağ damlamayacak sana da ispatlicam" dedi. harbiden de öyle oldu makine bayağı iyi vakumlamış bir damla yağ akmadı. "bundan sonra daha da tapadan boşaltmaya ısrar etme bana" dedi.
Bende kararsiz kaldim maalesef, almanyadada makine ile vakumluyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: canberkcelikYagi ne kadara aldiniz? filtre yide orjinal satiyorlar mi?
Yağı ben 180e aldım pandemi öncesi. Filtre de var, K&N filtre de var, O.Z. Racing jantlarını da getiriyorlar. Şaşmazda yerleri gidin yaptırın bakımınızı, instagrama 2cr yazarsanız çıkacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: canberkcelikAlmanyada ünlü bir Servis (A.T.U) yagi makina ile vakumla cekiyordu, bu kadar yanlis oldugunu sanmiyorum
Avantaj dezavantaj hesabı yap.
Avantajları
1. Yağ değişiminde daha az kirlenirsin.
2. Yağ motorla aynı sıcaklıktadır. Yanma riskini azaltırsın.
3. Aracı lifte kaldırmaya gerek kalmaz.
Dezavantajları
1. Yağ kartelinden daha az yağ boşalır.
Kısaca avantajlar yağı değiştiren kişi için geçerli. Basitçe anlatabilmişimdir inşallah. Ha ben gittiğim serviste yağ değişimini nasıl yaptığına takılmam. Önemli olan misal usta kontrol yaparken beni arıza çıkarması muhtemel bir parçadan kurtaracak mı kurtarmayacak mı? (mesela triger gibi)
-
tavsiye ettiginiz bir yer var,mi
-
Tapayı söküp yağ süzülürken alt takımıda kontrol ettirirsiniz daha mantıklı hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X