Şimdi Ara

Arabadan gelen cik cik sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
26.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 model e46 kasa 320d aracımdan sinir bozucu bir cik cik sesi geliyor.Rölantideyken ve hareket halindeyken sürekli yapıyordu.Ustaya götürdüm dinledi baya sağını solunu kayıştan geliyor dedi v kayışını ve bilyeleri söktü.Kayış baya yıpranıktı ve bilyelerde bozuk dedi dengeli dönmüyor dedi.Neyse kayışı ve bilyeleri değiştik çıktım servisten ses felan bişey yok 15-20 km dolaştım sonra camları indirdim ses geliyormu diye eskinden daha şiddetli ses geliyordu hemen gene ustanın yanına gittim.Bu sefer dedi kayış yeni olduğu için ötüyor alışması lazım felan dedi.Araba çalışır vaziyette iken su döktü pudra gibi bişey döktü ses olduğu gibi kesildi.200-300 km felan çevirsin alışır dedi.Nerdeyse 1000 km olacak ses halen devam ediyor ama şimdi ilk çalıştırdığımda rölantideyken yapmıyor biraz yol gittikden sonra başlıyor ve durunca yine devam ediyor su dökünce kesiyor anlayamadık bir türlü sizce neden olabilir başına gelmiş olan varmı içinizde.Çok sinir bozucu gıcık edici bir sesi var özellikle mahalle aralarında düşük hızlarda çok duyuluyor lambalarda beklerken bile millet dönüp bakıyor bu ses ne diye.Arabadan soğmaya başladım iyice.

• Çözümü bilmiyorum fakat aynı sorun bende de olmuştu özellikle klimayı açınca çok artıyordu görenler motora kuş kaçtı sanıyordu götürdük v kayışı dediler aynı şekilde değiştirince kesildi.

Elbet bilgili arkadaşlar vardır fakat bence yeni kayışta sorun olabileceğini de hesaba katın belki çok beklediyse esnekliğini kaybetmiştir. Su dökünce gidiyorsa muhtemelen sorun kayışta belli ki suyu görünce esniyor sorun geçiyor. Yine de başka ihtimaller olabilir bu benim ilk aklıma gelen.
  • teşekkür ederim yanıt için dediğinizi ustaya sormakta fayda var olmadı bi kayış daha alırım yeterki kesilsin
  • Kayış gergisini kontrol edin,B5.5 Passat'ta da aynı sorunu yaşamıştım.O sesin kayıştan geldiği kesin de,tam nereden geldiğini kestirmek zor oluyor.Bilyayı değiştiyse,gergi kütüğüne bakmak lazım.Gergi amortisörü de olabilir.Çok kıl olduğum çağ dışı bir arıza...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 24 Haziran 2013; 5:48:41 >
  • Cok kalitesiz kayislardan da boyle sesler gelebilir. Orjinal taktirmaya calisin.
    Edit: yan sanayii kayislar cik cik diye oterlerken orjinal kayişlar çipetpet çipetpet çipetpet cibili cibili şak şak şak şak hadi yavrum bir daha vur şak şak şak şak diye otuyorlar. Orjinal kullanin kayiş gibi hayati parcalarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 24 Haziran 2013; 7:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orjinal continental kayış taktık.gergi kütüğünü de araştıracağım.bir tanıdık enjektör temizlemesi yaptır onlardan geliyor olabilir dedi doğruluk payı varmıdır sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

orjinal continental kayış taktık.gergi kütüğünü de araştıracağım.bir tanıdık enjektör temizlemesi yaptır onlardan geliyor olabilir dedi doğruluk payı varmıdır sizce

Enjektörle alakası yok,uzaktan yakından alakası yok;hatta abesle iştigal yarılmalık bir yorum tanıdığınızınki.Gergi kütüğü-gergi amortisörü unutma bu iki parça
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araçtan gelen ıslık sesi
    6 yıl önce açıldı
    Arabadan gelen kuş ötme sesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Cok kalitesiz kayislardan da boyle sesler gelebilir. Orjinal taktirmaya calisin.
    Edit: yan sanayii kayislar cik cik diye oterlerken orjinal kayişlar çipetpet çipetpet çipetpet cibili cibili şak şak şak şak hadi yavrum bir daha vur şak şak şak şak diye otuyorlar. Orjinal kullanin kayiş gibi hayati parcalarda

o nasıl bi betimlemedir hocam ya

KAyış gevşek olabilir ondan da ses gelebilir

• quote:

Cok kalitesiz kayislardan da boyle sesler gelebilir. Orjinal taktirmaya calisin.

• youtube => arnavut şevket
  • quote:

• benim citroen c3 dizel aracımda benzer ses olmuştu enjektörde kaçak var dedi usta enjektör dibine su döktü sesin ordan geldiği belli oldu.enjektörde sıkıntı yoktu ordaki somondu herhalde o sıyırmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maybel

benim citroen c3 dizel aracımda benzer ses olmuştu enjektörde kaçak var dedi usta enjektör dibine su döktü sesin ordan geldiği belli oldu.enjektörde sıkıntı yoktu ordaki somondu herhalde o sıyırmıştı.

teşekkür ederim bilgi için
  • rica ederim.eğer conta veya somon(emin değlim) ise 50 liraya yapılır. tam hatırlayamadım orda yer yapıyormus ve kaçak oluyormuş aracın performansınıda etkiler dediler.
  • quote:

• balata veya kayıştandır yaz olduğu için sıcaktan sarkmıştır kesilmez ise şarj dinamasonuda aklında bulundur
  • quote:

ciriling ciriling prrrr ciyak ciyak bijining bijining aniyeeaaaa zrrrrrr da yapmalı ki şahane olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 24 Haziran 2013; 22:53:04 >
  • en sonunda motoru indirip hangi cins kuş kaçtı diye bakacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.