merhabalar bugun muayeneye goturdugum arabamda 2 ağır 4 te hafif kusur bulundu. hafif kusurlar muhım degıl far ayarı yangın tüpü felan. ağırkusurlar şunlar;
1- Araç özellikleri: araç kategorisi farklı 2-Ön aks süspansiyel sistemi: lastik yataklama takozu hasarlı
arkadaşlar arabam 2008 model skoda fabıa.alalı bır sene olmadı baska bır sehırden aldım ve hala o sehrın plakasını tasıyor. görevliler ruhsata aracın sınıfını işlememişler bizde muayenede böle bi sorun cıkınca farkettik. şimdi bunun düzeltilmesi için o şehiremi gitmek gerekir. yoksa bulundugum sehırde yaptırabılırmıyım. plakayı degıstırmek ıstemıyorum henüz onu karsılayamam suan.
ıkıncı sorun hakkında hıcbı fıkrım yok. sizce ciddi bişeymidir. arabayı kullanmamda rısk teskıl edermi arabanın kaskosu var. tamırı pahalımıdır. kasko kapsamında yapılırmı.
bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevınırım
1.Yi bilemem ama 2.cisi kasko kapsamına girmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bulunduğunuz ilde trafik şubeye gidip ruhsatı yenilemeniz,güncellemeniz gerekecek bence plakadaki ile gitmeye gerek yok 2-ağır kusur için takozu_fişek diyorlar mutlaka değiştirin ön takım düzen ayarı da yaptırın kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: tomeri
1.Yi bilemem ama 2.cisi kasko kapsamına girmez.
kasko neden karşılamıyor? Örneğin düz yolda giderken çukura girdim ön takım ciddi hasar aldı diyelim. kaskom da var. kaskoya dünyanın parasını ödeyeceğim ama böyle bir hasarı bir de gidip cebimden mi karşılayacağım? ne işe yarıyorki o zaman bu kasko, sadece 2 yada daha çok aracın karıştığı kaza durumunda mı işe yarıyor?
Kasko 2. maddeyi mekanik arıza diye karşılamaz.
Plakanız hangi ilde ise oraya gitmek zorundasınız. Bazı akıllılar trafik sigortasından yırtmak için küçük şehirlerin plakalarını kullanıyorlar. Sonra bir sorun olduğunda "vay efendim ben neden oraya gitmek zorundayım?" diyorlar.
tekrar merhaba
bırıncı sorunu buludugum ilde çözebildim. tescildeki görevli memur hıc sorun cıkarmadan aracımın M1 sınıfı oldugunu ruhsatıma işledi. kasko konusuna gelınce henuz onla ılgılı bır gelısme yok. acıkcası anadolu sıgortayı ısın ıcıne katıp prosedurlerle ugrasmak konusunda emın deılım. once bır hasarın bana ne kadara mal olacagını ogrenmek ıstıyorum. ilk fırsatta sanayıye gideceğim.
yanlız bır sorum daha olacak. muayeneyı yaptıramadıgım ıcın bana 1 ay sonrasında tekrar gelmemı belırten bır kagıt verdıler. bununla trafıge cıkabılırmıyım. trafık cezası alırmıyım